atis c14se Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Ennek a problémának, mármint hogy bepuhul a fék, lehet köze a vákumhoz? Mert az egyik ismerősömnek van egy c16se-je, ő amikor leállítja a motort utána 10 perc mulva benyomom a belsőlevegő keringetőt, és akkor még neki szisszen, én leállitom a motort és 5 másodperc múlva már nem szisszen a belsőlevegő keringető. Amikor a motor jár akkor rendesen működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Mikor volt a féked utoljára karbantartva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Mikor volt a féked utoljára karbantartva? Megmondom őszintén én még nem nyúltam hozzá. Lassan két éve van nálam az autó, amikor megvettük akkor néztem a fékbetétet és a féktárcsát elöl, és azok újnak tünnek. Mindig amikor a kerekeket cserélem téliről nyárira, vagy forditva akkor is megnézem. A hátsót még nem néztem, mert semmi gond nem volt a fékkel eddig. Meg néha szoktam csinálni egy satufékezést, hogy húz-e valamerre a kormány olyankor, de így mindig rendbe volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Megmondom őszintén én még nem nyúltam hozzá. Lassan két éve van nálam az autó, amikor megvettük akkor néztem a fékbetétet és a féktárcsát elöl, és azok újnak tünnek. Mindig amikor a kerekeket cserélem téliről nyárira, vagy forditva akkor is megnézem. A hátsót még nem néztem, mert semmi gond nem volt a fékkel eddig. Meg néha szoktam csinálni egy satufékezést, hogy húz-e valamerre a kormány olyankor, de így mindig rendbe volt. Akkor tessék elvinni olyan szerelőhöz,aki a hátsókat is megtudja nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Ennek a problémának, mármint hogy bepuhul a fék, lehet köze a vákumhoz? Mert az egyik ismerősömnek van egy c16se-je, ő amikor leállítja a motort utána 10 perc mulva benyomom a belsőlevegő keringetőt, és akkor még neki szisszen, én leállitom a motort és 5 másodperc múlva már nem szisszen a belsőlevegő keringető. Amikor a motor jár akkor rendesen működik. ha a vákumos résznek baja lenne, akkor azt észrevennéd az alapjáraton is. én azt csinálnám,a helyedben, hogy visszanyomkodnám a munkahengerekket elől, és akkor menyomkodnáma féket, hogy szépen odahúz e vagy csak kínlódik szorul. a hátsó fék már mecerásabb, az a dob vála miatt is nehezen jöhet le, meg jobban össze is szokott "ragadni" amiket leírtál, abban csak az a fura,hogy nem fogy a fékolaj. amire JOhnny gyanakszik hátul, hogy ereszt a munkahnger... de akkor fogynia is kellene. de egy légtelenítést is meg lehetne ejteni neki, az nem is sok idő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Ennek a problémának, mármint hogy bepuhul a fék, lehet köze a vákumhoz? Mert az egyik ismerősömnek van egy c16se-je, ő amikor leállítja a motort utána 10 perc mulva benyomom a belsőlevegő keringetőt, és akkor még neki szisszen, én leállitom a motort és 5 másodperc múlva már nem szisszen a belsőlevegő keringető. Amikor a motor jár akkor rendesen működik. Nálam meg amint leállítom a motort, már azonnal szisszenést hallok a belsőlevegő keringetőtől. Vagy inkább ilyen fütyülés. Nem tudom számít-e valamit, de hátha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Megmondom őszintén én még nem nyúltam hozzá. Lassan két éve van nálam az autó, amikor megvettük akkor néztem a fékbetétet és a féktárcsát elöl, és azok újnak tünnek. Mindig amikor a kerekeket cserélem téliről nyárira, vagy forditva akkor is megnézem. A hátsót még nem néztem, mert semmi gond nem volt a fékkel eddig. Meg néha szoktam csinálni egy satufékezést, hogy húz-e valamerre a kormány olyankor, de így mindig rendbe volt. Szerintem az sem mindegy, hogy járó motornál puhul-e, mert ha áll a moci, nem működik a fékrásegitő, az ad biztosabb fékpedál "keménysége" érzést, mert járó motornál a fékrásegités meghamisítja a diagnózist. Vagy rosszul gondolom? Járó, vagy álló motornál próbáltad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
erobi82 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Ha már munkahengernél járunk...Lecseréltem a téli kerekeket ( ideje volt már ) Ilyenkor le szoktam szedni a fékdobokat, és kitakarítom a portól. Így van ez minden, évben, és minden évben szembesülök azzal a ténnyel hogy már megint könnyezik a fékmunkahenger. Volt már rajta annyi féle, de szinte egyik se bírta tovább 1-1,5 évnél. Most LUCAS van rajta, aztmonták ez jobb valamivel, de mint ma délután rájöttem ez is annyit ér mint a többi. Mikor hozzám került az autó, eléggé le volt rongyolódva a hátsófék, de akkor GM feliritú munkahengereket dobtunk ki belőle, ami valószínűleg nem akkoriba kerülhetett bele. Na kb az folyt annyira, mint most a LUCAS. Kérdés: Ki tud mondani olyan márkát ami esetleg legalább egy műszaki vizsga periódust kibírna!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Ha már munkahengernél járunk...Lecseréltem a téli kerekeket ( ideje volt már ) Ilyenkor le szoktam szedni a fékdobokat, és kitakarítom a portól. Így van ez minden, évben, és minden évben szembesülök azzal a ténnyel hogy már megint könnyezik a fékmunkahenger. Volt már rajta annyi féle, de szinte egyik se bírta tovább 1-1,5 évnél. Most LUCAS van rajta, aztmonták ez jobb valamivel, de mint ma délután rájöttem ez is annyit ér mint a többi. Mikor hozzám került az autó, eléggé le volt rongyolódva a hátsófék, de akkor GM feliritú munkahengereket dobtunk ki belőle, ami valószínűleg nem akkoriba kerülhetett bele. Na kb az folyt annyira, mint most a LUCAS. Kérdés: Ki tud mondani olyan márkát ami esetleg legalább egy műszaki vizsga periódust kibírna!!! És hacsak a tömítéseket cserélnéd ki rajta? Ha jól tudom lehet kapni felújító-szettet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 És hacsak a tömítéseket cserélnéd ki rajta? Ha jól tudom lehet kapni felújító-szettet. az felejtős. nemsokat érnek. komplett munkahenger ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Szerintem az sem mindegy, hogy járó motornál puhul-e, mert ha áll a moci, nem működik a fékrásegitő, az ad biztosabb fékpedál "keménysége" érzést, mert járó motornál a fékrásegités meghamisítja a diagnózist. Vagy rosszul gondolom? Járó, vagy álló motornál próbáltad? Természetesen járó motornál Link to comment Megosztás: More sharing options...
erobi82 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 És hacsak a tömítéseket cserélnéd ki rajta? Ha jól tudom lehet kapni felújító-szettet. Hát szerintem ez a javítókészletesdi nemhiszem hogy megoldja a bajomat. Azzal szerintem még annyira se lesz jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
erobi82 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 az felejtős. nemsokat érnek. komplett munkahenger ;) Nade minden évben??? Értem én hogy, hogy forogni kell a gazdaságnak ;) de ne én forgassam már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Nade minden évben??? Értem én hogy, hogy forogni kell a gazdaságnak ;) de ne én forgassam már... hát... a gyárik bírnak olyan 14-16 évet... nemtudom neked miért adják meg magukat ilyen hamar. lecserélted a fékolajat is mikor munkahengereket cserélted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
erobi82 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 hát... a gyárik bírnak olyan 14-16 évet... nemtudom neked miért adják meg magukat ilyen hamar. lecserélted a fékolajat is mikor munkahengereket cserélted? Az olaj szerintem nem lett cserélve, a féket nem én csináltam most rajta, mivel elejét hátulját csináltattam, odabíztam a szerelőre, neki nagyobb a kedvezménye a boltba mintha én ismeretlenül bemegyek. Mert aztmondod azért szivárog, mert régi lehet benne az olaj? De az hogyan függ össze?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Az olaj szerintem nem lett cserélve, a féket nem én csináltam most rajta, mivel elejét hátulját csináltattam, odabíztam a szerelőre, neki nagyobb a kedvezménye a boltba mintha én ismeretlenül bemegyek. Mert aztmondod azért szivárog, mert régi lehet benne az olaj? De az hogyan függ össze?? Nem tudom az összefüggést, de ha leveszed a dobot hamar kiderül, szivárog-e. Én most cserétem munkahengert hátul, semmi baja nem volt réginek, de ha már cseréltem, akkor mindent. Na akkor el se dobom a régit, lehet még visszamegy, ha ilyen szarok a mostaniak. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Az olaj szerintem nem lett cserélve, a féket nem én csináltam most rajta, mivel elejét hátulját csináltattam, odabíztam a szerelőre, neki nagyobb a kedvezménye a boltba mintha én ismeretlenül bemegyek. Mert aztmondod azért szivárog, mert régi lehet benne az olaj? De az hogyan függ össze?? nemtudom, csak egy kérdés volt... lehet elvéknyul... vagy ilyesmire gondoltam... csak furcsa, hogy a valeo is beszarik neked másfél év alatt. pedig az gyári beszállító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
erobi82 Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 nemtudom, csak egy kérdés volt... lehet elvéknyul... vagy ilyesmire gondoltam... csak furcsa, hogy a valeo is beszarik neked másfél év alatt. pedig az gyári beszállító. Nem VALEO hanem LUCAS, de szerintem mindegy <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 nemtudom, csak egy kérdés volt... lehet elvéknyul... vagy ilyesmire gondoltam... csak furcsa, hogy a valeo is beszarik neked másfél év alatt. pedig az gyári beszállító. Na igen, de az eltelt (10+x) években változhatott a minőség, az odafigyelés. Azokban is csak "benne van az ember keze"! A (márka)név nem szabad hogy elkápráztasson, szerintem. Adott esetben egy másik gyártó miért ne tudna jó minőségben ugyanazt gyártani? Egyértelműen tudna...ahogy a gyári beszállitó is tud hibás termékeket gyártani, hát nem!? De! <_< Én is most cseréltem a fékhengereket. Kiváncsi leszek a tartósságára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Nem VALEO hanem LUCAS, de szerintem mindegy <_< nekem pl lucas az első féknyergem, szóval sztem az is gyári beszállító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május1, 2009 Megoszt Elküldve Május1, 2009 Na igen, de az eltelt (10+x) években változhatott a minőség, az odafigyelés. Azokban is csak "benne van az ember keze"! A (márka)név nem szabad hogy elkápráztasson, szerintem. Adott esetben egy másik gyártó miért ne tudna jó minőségben ugyanazt gyártani? Egyértelműen tudna...ahogy a gyári beszállitó is tud hibás termékeket gyártani, hát nem!? De! <_< na ja, de nekei vmi más lesz, mert neki minden gyártmány megpurcan 1-1,5 év mulva, ahogy írta is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Május3, 2009 Megoszt Elküldve Május3, 2009 ha a vákumos résznek baja lenne, akkor azt észrevennéd az alapjáraton is. én azt csinálnám,a helyedben, hogy visszanyomkodnám a munkahengerekket elől, és akkor menyomkodnáma féket, hogy szépen odahúz e vagy csak kínlódik szorul. a hátsó fék már mecerásabb, az a dob vála miatt is nehezen jöhet le, meg jobban össze is szokott "ragadni" amiket leírtál, abban csak az a fura,hogy nem fogy a fékolaj. amire JOhnny gyanakszik hátul, hogy ereszt a munkahnger... de akkor fogynia is kellene. de egy légtelenítést is meg lehetne ejteni neki, az nem is sok idő. Ha állok pl lámpánál és rálépek a fékre akkor egy picit mintha leesne a fordulat. Leszedtem ma reggel a hátsó fékdobokat, tele volt porral lefujkáltam, semmi olajfolyás vagy olajszivárgásra utaló nyomot nem láttam. A fékpofán a surlódó felület kb. 4mm körül lehet. Ja és a dobot nem volt nehéz leszedni nem volt összeragadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május3, 2009 Megoszt Elküldve Május3, 2009 Ha állok pl lámpánál és rálépek a fékre akkor egy picit mintha leesne a fordulat. Leszedtem ma reggel a hátsó fékdobokat, tele volt porral lefujkáltam, semmi olajfolyás vagy olajszivárgásra utaló nyomot nem láttam. A fékpofán a surlódó felület kb. 4mm körül lehet. Ja és a dobot nem volt nehéz leszedni nem volt összeragadva. Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy nekem például szintén nem volt igazán észrevehető az hogy a henger engedte az olajat pusztán a dob levételéből. Félre kellett húzni azt a kis gumiharangot/porfogót és alatta volt a trutyi, olyan besűrűsödött olajsár féle, gondolom az olaj és a por keveréke. Mindazonáltal nálad talán mégis inkább valahol falsot kap a vákuumrendszer. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május3, 2009 Megoszt Elküldve Május3, 2009 Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy nekem például szintén nem volt igazán észrevehető az hogy a henger engedte az olajat pusztán a dob levételéből. Félre kellett húzni azt a kis gumiharangot/porfogót és alatta volt a trutyi, olyan besűrűsödött olajsár féle, gondolom az olaj és a por keveréke. Mindazonáltal nálad talán mégis inkább valahol falsot kap a vákuumrendszer. <_< De szerintem egy pici olajszivárgásnak nincs olyan tünete, amit a fékpedálon észreveszel. Inkább csak az olaj fogy nagyon lassan. Ha olaj szivárgás miatt beesik a pedál, akor spriccelni kéne vhol az olajnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május3, 2009 Megoszt Elküldve Május3, 2009 De szerintem egy pici olajszivárgásnak nincs olyan tünete, amit a fékpedálon észreveszel. Inkább csak az olaj fogy nagyon lassan. Ha olaj szivárgás miatt beesik a pedál, akor spriccelni kéne vhol az olajnak. Igen, valóban, én sem vettem észre a fogyást - mindig csak egy picivel lehetett kevesebb a tartályban és az nem tűnt fel soha, csak "könnyezett"- de épp ezért irtam, hogy szerintem a vákuumrendszer környékén kell keresgélni. <_< Sőt, még kiegésziteném annyival , hogy akár a főfékhenger(tömitései) is rossz lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts