Stefan Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Oldalanként csak egy van :) Úszónyerges a fék elöl :) annak a vezetőszára szokott berohadni :) Na, az a fémbizbasz, ami mozog abban a másik fémizében na... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Ha már ilyen szépen feljött a fékes topik... A napokban esett át a kocsi egy kis fékfelújításon, ma megyek érte. Hátra új munkahengerek, fékpofák, dobok és fém fékcső a hátsó hídra, fékfolyadékcsere. Kíváncsi leszek mennyit javult a fékhatás, mivel már elég elhanyagolt volt: egyik oldalon szinte fémig kopott pofák, megengedett átmérő fölé kopott fékdob + a munkahenger is szivárgott. Úgyhogy tapasztalatok később. Az első fékhez nem nyúltak, csak légtelenítették. Tárcsáim még megengedett méret felett vannak, a betétekből is van még 5-6 mm és szimmetrikusan kopnak. De lehet tavasszal műszaki előtt elől is megejtem a kopó dolgok cseréjét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Egyébként utánanéztem,az 1.8-2.0 benzinesek és a dízelek voltak csak gyárilag hűtött tárcsával. Meg a 16 szelepesek mindegyike is (1.4-1.6 is) :) Na, az a fémbizbasz, ami mozog abban a másik fémizében na... :rolleyes: Terminátorok így szaporodnak? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Fékfolyadék cseréje mennyire körülményes / időigényes ABS-es autónál? Szerelő szerint egy fél nap kb., s totál szívás. Mondjuk a szervoolajra is ezt mondta, azért nem is álltam neki :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Fékfolyadék cseréje mennyire körülményes / időigényes ABS-es autónál? Szerelő szerint egy fél nap kb., s totál szívás. Mondjuk a szervoolajra is ezt mondta, azért nem is álltam neki :) Nem nagy ügy, kb 1 l fékfolyadék kell hozzá, 2 ember, meg szerszám. Jah, és ilyen időben fedett hely. :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Nem nagy ügy, kb 1 l fékfolyadék kell hozzá, 2 ember, meg szerszám. Jah, és ilyen időben fedett hely. :rolleyes: :) 1 liter a 1 kg? Mert ugye manapság már kilóra adják... Én sem ilyen maihoz hasonló időben terveztem. De hétvégén cserélni kéne, ha olyan idő lesz, mert azt hiszem, 3-4 éves már :) Mit eszik? DOT4? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 1 liter a 1 kg? Mert ugye manapság már kilóra adják... Én sem ilyen maihoz hasonló időben terveztem. De hétvégén cserélni kéne, ha olyan idő lesz, mert azt hiszem, 3-4 éves már :rolleyes: Mit eszik? DOT4? Azt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Szerelő szerint egy fél nap kb., s totál szívás. Hát ezen beszartam! :rolleyes: Mi tart nekik annyi ideig? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Hát ezen beszartam! :rolleyes: Mi tart nekik annyi ideig? :) A számlaírás! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Fékfolyadék cseréje mennyire körülményes / időigényes ABS-es autónál? Szerelő szerint egy fél nap kb., s totál szívás. Mondjuk a szervoolajra is ezt mondta, azért nem is álltam neki :) Egyik sem különösebben nagy feladat :rolleyes: Fékhez két ember kell. fél liter elég lenne a DOT4-ből, de az átmosáshoz és légtelenítéshez kell a további fél liter. Aúgy csak literes meg félliteres kiszerelésekkel találkoztam eddig, sosem súlyra adták :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Meg a 16 szelepesek mindegyike is (1.4-1.6 is) :) nekem is 236hűtött volt benne, meg 22es főfékhenger, pedig egyhatnyóccelep :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 nekem is 236hűtött volt benne, meg 22es főfékhenger, pedig egyhatnyóccelep :rolleyes: :) Nekem is ilyennel van felszerelve, előző is ilyen volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Valszeg mert caravan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Egyik sem különösebben nagy feladat :rolleyes: Fékhez két ember kell. fél liter elég lenne a DOT4-ből, de az átmosáshoz és légtelenítéshez kell a további fél liter. Aúgy csak literes meg félliteres kiszerelésekkel találkoztam eddig, sosem súlyra adták :) Hoppsz, így már értem. A könyvben ugyanis sehogysem találtam a feltöltési mennyiséget... Beballagtam a 4Jethez, ott a srác hülyének nézett, hogy 1 litert akarok venni. Azt mondta, fél liter MINDEN AUTÓBA ELÉG KELL HOGY LEGYEN. Szóval hoztam egy felest, mivel közel sem volt olcsó. Volt amúgy negyed literes is ebből a fajtából. A Preventeken láttam úgy emékszem, hogy az volt ráírva: 0.5 kg, aztán azon hiába kerestem, hogy az űrtartalma mennyi. Keverni lehet DOT4-et más gyártmányú DOT4-el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Hoppsz, így már értem. A könyvben ugyanis sehogysem találtam a feltöltési mennyiséget... Beballagtam a 4Jethez, ott a srác hülyének nézett, hogy 1 litert akarok venni. Azt mondta, fél liter MINDEN AUTÓBA ELÉG KELL HOGY LEGYEN. Szóval hoztam egy felest, mivel közel sem volt olcsó. Volt amúgy negyed literes is ebből a fajtából. A Preventeken láttam úgy emékszem, hogy az volt ráírva: 0.5 kg, aztán azon hiába kerestem, hogy az űrtartalma mennyi. Keverni lehet DOT4-et más gyártmányú DOT4-el? Ráöntheted persze, de fél literrel nem tudod az egészet cserélni, és ha nem volt az elmúlt két évben akkor nem ártana. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Ráöntheted persze, de fél literrel nem tudod az egészet cserélni, és ha nem volt az elmúlt két évben akkor nem ártana. Más fajtát akarok mellé önteni, mert holnap ugye az a bolt nincs nyitva, s ilyen márkát nemhiszem, hogy találok máshol. Óvatosan meg merem tippelni, hogy még az elmúlt 4 évben sem volt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Ráöntheted persze, de fél literrel nem tudod az egészet cserélni, és ha nem volt az elmúlt két évben akkor nem ártana. Nekem a múlt héten többek között a fékfolyadékot is cserélték. Alapból 2x0,5 litert vettem, de csak az egyik lett felhasználva, a másik bontatlanul megmaradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Nekem a múlt héten többek között a fékfolyadékot is cserélték. Alapból 2x0,5 litert vettem, de csak az egyik lett felhasználva, a másik bontatlanul megmaradt. Akkor nem lett teljesen lecserélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Akkor nem lett teljesen lecserélve. Én is úgy tudtam nem elég a fél liter, ezért meg is lepődtem. Megbízom a szerelőmben. Állítása szerint légtelenítéskor addig lett pumpálva, amíg friss nem jött a légtelenítő csavarnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Nekem még nyáron fosta annyira az olajat a jobb hátsó dobból, hogy kicserélődött az olaj. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 A napokban esett át a kocsi egy kis fékfelújításon, ma megyek érte. Hátra új munkahengerek, fékpofák, dobok és fém fékcső a hátsó hídra, fékfolyadékcsere. Kíváncsi leszek mennyit javult a fékhatás, mivel már elég elhanyagolt volt: egyik oldalon szinte fémig kopott pofák, megengedett átmérő fölé kopott fékdob + a munkahenger is szivárgott. Úgyhogy tapasztalatok később. Párszáz km tapasztalatai: A nyomáspont határozottabb lett, valószínűleg előtte levegős volt már a rendszer. A fékhatás jelentősen nem javult (még), gondolom kell egy kis idő amíg összekopik a pofa a dobbal. Álló helyzetre való fékezéskor még érezhető némi rángatás, ami szerintem a tárcsa miatt van, így rövidesen elől is cserélem a kopó dolgokat, mivel nem egy nagy összeg. Ha cserélem a tárcsákat/betéteket szükséges a féknyereg karmantyúzása vagy ha jól mozog, csak be kell nyomni a dugatyúkat és mehet bele az új betét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Párszáz km tapasztalatai: A nyomáspont határozottabb lett, valószínűleg előtte levegős volt már a rendszer. A fékhatás jelentősen nem javult (még), gondolom kell egy kis idő amíg összekopik a pofa a dobbal. Álló helyzetre való fékezéskor még érezhető némi rángatás, ami szerintem a tárcsa miatt van, így rövidesen elől is cserélem a kopó dolgokat, mivel nem egy nagy összeg. Ha cserélem a tárcsákat/betéteket szükséges a féknyereg karmantyúzása vagy ha jól mozog, csak be kell nyomni a dugatyúkat és mehet bele az új betét? A fékhatásra aránylag kisebb a hátsófék hatása, mert fékezéskor a kocsi súlypontja előre, az első kerekekre terhelődik rá. Az első fék felújítása biztosan többet hoz a konyhára. Ha a dugattyúk nincsenek megkopva, akkor elég egy tisztítás is. Nekem 75 ezer km-el ezelőtt csak tisztítás történt amikor tárcsát és betétet cseréltem. Azóta is kifogástalan. 2 hónapja, amikor műszakin volt a járgány, a vizsgáztató nem akart hinni a szemének, mert annyira egyenletesen és rezdülés mentesen mozgott együtt a két kerékfék fékerő mutatója elől (és hátul is). Eltérés max 1% volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Ha a dugattyúk nincsenek megkopva, akkor elég egy tisztítás is. Élből cáfolom,mert biza nekem is jól néztek ki a corsán szemmel vizsgálva,de amint hozzá értem a munkahenger végén lévő két záró gumihoz,bizony szépen jött a fékolaj.Szal érdemes azt jól átnézni és szétszedni. Másrészt én érzem,hogy most fog a hátulja is,bár lehet azért mert a corsa rövidebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Ha a dugattyúk nincsenek megkopva, akkor elég egy tisztítás is. Mit értesz tisztításon? Ki lett véve a dugattyú a féknyeregből, nyereg falának polírozása új/régi gumigyűrűvel vissza? Mert azt már leszűrtem a fórumból, hogy hátra fékpofacserekor munkahengert is érdemes cserélni (így is tettem). Csakhát elől sem szertnék úgy járni, hogy tárcsa/betét csere után elkezd szivárogni a fékfolyadék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Élből cáfolom,mert biza nekem is jól néztek ki a corsán szemmel vizsgálva,de amint hozzá értem a munkahenger végén lévő két záró gumihoz,bizony szépen jött a fékolaj.Szal érdemes azt jól átnézni és szétszedni. Másrészt én érzem,hogy most fog a hátulja is,bár lehet azért mert a corsa rövidebb. Egyetértek: "jól átnézni és szétszedni.", de ha jó, maradhat egy tisztítás után. Csak nehogy benzííínnel!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts