Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

Hogy is volt a második videjón? Nem tudom követni az ürge lábát! :D Fel van gyorsítva a felvétel? Ilyet sima mezei Opellel is lehet csinálni? :P Nézegettem a többi videót az oldalon, és egy másikon az ürge mindig duplakuplungolt visszaváltáskor. Ezt miért csinálják?

Megosztás:

Hogy is volt a második videjón? Nem tudom követni az ürge lábát! :D Fel van gyorsítva a felvétel? Ilyet sima mezei Opellel is lehet csinálni? :P Nézegettem a többi videót az oldalon, és egy másikon az ürge mindig duplakuplungolt visszaváltáskor. Ezt miért csinálják?

Nincs az felgyorsítva. Láttam én már cifrább videókat is csak nem találtam meg most. Bizonyára lehet, de nem hiszem hogy a sarki boltig szükség lenne rá. ;) Egyébként nagy szerepe van a pedálok elhelyezkedésének, a gyári elrendezéseket nem ennek találták ki, de minden csak ügyesség kérdése.

Ha jobban is érdekel a dolog olvasgass vezetéstehcnikáról. Bizonyára számtalan anyag van a neten.

pölö:

http://en.wikipedia.org/wiki/Left-foot_braking

http://en.wikipedia.org/wiki/Heel-and-Toe

Megosztás:

Nincs az felgyorsítva. Láttam én már cifrább videókat is csak nem találtam meg most. Bizonyára lehet, de nem hiszem hogy a sarki boltig szükség lenne rá. :D Egyébként nagy szerepe van a pedálok elhelyezkedésének, a gyári elrendezéseket nem ennek találták ki, de minden csak ügyesség kérdése.

Ha jobban is érdekel a dolog olvasgass vezetéstehcnikáról. Bizonyára számtalan anyag van a neten.

pölö:

http://en.wikipedia.org/wiki/Left-foot_braking

http://en.wikipedia.org/wiki/Heel-and-Toe

Kösz, elkérem a gyerektől a szótárt, és már olvasom is! ;) Lehetne konkrétabban azt a hátsó dob tisztítást? Egy csavart láttam kivülről kereszthornyos, azzal kezdjem?

Megosztás:

Az új midre? Vagy új az ujjad? :P

Azt nem kell ott tartani, csak ha szereted a kihívásokat. ;) Én régebben simán tengelyirányban csapkodtam rá, hogy kicsit oldjam a berágódásokat.

Jól van na!Mindig is rossz volt a helyesírásom! Ha belefér a holnapi napba ezt is megnézem. Bent mire számitsak? Mivel takaritsam? :D

Megosztás:

Jól van na!Mindig is rossz volt a helyesírásom! Ha belefér a holnapi napba ezt is megnézem. Bent mire számitsak? Mivel takaritsam? :D

Egy kiló fékporra, de ezt már akkor is érzékelni fogod, amikor megütögeted. Ha van kompresszor akkor fújd ki sűrített levegővel, persze csak miután ecsettel már megtakarítottad. Ha nincs, elég lesz az utóbbi. Finom (de nem túl finom) csiszolópapírral, vagy drótkefével a dobon át lehet menni. Mármint a belső paláston. És a betétek tetejét is megsúrolhatod, ha kicsit meg van égve.

De az is lehet, hogy felírod a listára a cserét, ha meglátod milyen állapotban van. ;)

Megosztás:

Egy kiló fékporra, de ezt már akkor is érzékelni fogod, amikor megütögeted. Ha van kompresszor akkor fújd ki sűrített levegővel, persze csak miután ecsettel már megtakarítottad. Ha nincs, elég lesz az utóbbi. Finom (de nem túl finom) csiszolópapírral, vagy drótkefével a dobon át lehet menni. Mármint a belső paláston. És a betétek tetejét is megsúrolhatod, ha kicsit meg van égve.

De az is lehet, hogy felírod a listára a cserét, ha meglátod milyen állapotban van. :D

Kösz, és még vmi, akézifék már 4-et kattan és úgy sem áll a kocsi mint a cövek, tanács? Vagy ezen is segit a féktisztítás? Közös a betét nem?

Megosztás:

Na megvolt a féktitsztítás, a dobok kicsit vállasak, majd szabályoztatni kéne őket, a fékbetét viszont kuka. Nagyon kopottak, de mivel most nincs rá keret visszamentek a helyükre. Mentem egy próbakört, mintha kissé jobban harapna, de lehet csak beképzelem magamnak. Felírtam a listára ezt is.

Megosztás:

Na megvolt a féktitsztítás, a dobok kicsit vállasak, majd szabályoztatni kéne őket, a fékbetét viszont kuka. Nagyon kopottak, de mivel most nincs rá keret visszamentek a helyükre. Mentem egy próbakört, mintha kissé jobban harapna, de lehet csak beképzelem magamnak. Felírtam a listára ezt is.

Csináljatok egy légtelenítést is. Még ha nincs is sok levegő benne valószínűleg elég koszos lehet a fékeknél. Ez is hozhat valamit. Csak 1-2 deci félolajat szerezz valakitől, hogy tudd pótolni ami kijön.

Megosztás:

Csináljatok egy légtelenítést is. Még ha nincs is sok levegő benne valószínűleg elég koszos lehet a fékeknél. Ez is hozhat valamit. Csak 1-2 deci félolajat szerezz valakitől, hogy tudd pótolni ami kijön.

Legközelebb meglesz az is. Egyedül nem merek nekiállni, meg fékolaj sem volt itthon. :D

Megosztás:

lenne kérdésem. hátul ugye dobfék, kézifék problémák. kb 1 hónapja vettem bele új bowdent mert nem nagyon fogott, hiába húztam fel teljesen. Csak az egyik oldal, picit. gondolom megnyúlott, na én ezt az újat bele raktam műszaki elött. (szerencsém volt hogy ott vagyok gyakorlaton, különben nem nagyon lenne) ;) szóval most sem jobb. állítottam rajta ahogy kell. Így semsokkal jobb, nehéz behúzni meg kiengedni is. :D lehet ha megcsiszolom egy picit a betétet, dobot akkor jobb lesz?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.