Stefan Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 és ehhez tenné hozzá Futó mester a többéves versenyautó-szerelői tapasztalattal a széles Powertape ragasztót is, mint nélkülözhetetlen sufnituningos kellék :D Tényleg a ragasztószalagról elfeledkeztem <_< :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 és ehhez tenné hozzá Futó mester a többéves versenyautó-szerelői tapasztalattal a széles Powertape ragasztót is, mint nélkülözhetetlen sufnituningos kellék :huh: Ez és a műanyag kötöző a legfontosabb kellék, ezeket még gyorsokra is szoktuk magunkkal vinni :D Solberg egyszer ilyen műanyag kötözővel rakta össze a subibubiwéjercé kormányösszekötőjét, és még a versenytempót is bírta! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Egyébként az tényleg nagyon sok mindenre jó. A WD40 és a kábelkötegelő mellett az univerzális szerszámok közé sorolható :D A baltát és 3/4"-os locsolótömlőt kihagytad..... :D :lol: <_< :huh: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A baltát és 3/4"-os locsolótömlőt kihagytad..... :P :D <_< :huh: :D :D :lol: :D Rémlik valami... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 <_< :huh: :D Rémlik valami... Eszedbe jutott a balta? Az szar érzés lehet... :D :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Eszedbe jutott a balta? Az szar érzés lehet... <_< :huh: :D Hamar meg lehet szokni. Vagy beledöglik az ember :D Egyébként még a C20NE-nél kellett alapjárati levegőcsövet cserélni, mert repedt volt és falsot szívott, ezért ingadozott az alapjárat. Aztán helyi viszonyokhoz alkalmazkodva egy slagból hasítottunk egy darabot baltával a pótláshoz. Sokáig egész jó volt :D De, hogy ne offoljak annyit: a fék jó :lol: Lehet, hogy kerül majd bele egy nagyobb rásegítő, de már ezt megszoktam, hogy taposni kell, legalább nem fékezem blokkolóra a kerekeket, igaz, így is sikerült már csikorogva megállni muszájból. A fékcsövekre van valami ajánlott idő és/vagy Km, amikor már illik cserélni? Vagy csak, ha már szemre nagyon szar, akkor kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Esedékesség vált a szerelő szerint a hátső fék cseréje. Állítólag - már mástól is hallottam- együtt kell cserélni dobot, betéteket, és munkahengert. Az lenne a kérdésem, hogy dobból milyet érdemes venni? Gondolom a betét, meg a munkahenger nem egy nagy összeg gyáriból sem, de a dobok elég drágák. Előre is köszi a tapasztalatokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Bocs, még annyi kérdés, fékfolyadékból milyet? Van opel? Ha igen, érdemes azt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Bocs, még annyi kérdés, fékfolyadékból milyet? Van opel? Ha igen, érdemes azt? Dot4. Lényegében mindegy milyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A textar fékbetét milyen lehet? Érdemes ilyet venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Esedékesség vált a szerelő szerint a hátső fék cseréje. Állítólag - már mástól is hallottam- együtt kell cserélni dobot, betéteket, és munkahengert. Az lenne a kérdésem, hogy dobból milyet érdemes venni? Gondolom a betét, meg a munkahenger nem egy nagy összeg gyáriból sem, de a dobok elég drágák. Előre is köszi a tapasztalatokat. Munkahengert akkor ha folyik, vagy be van rohadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Munkahengert akkor ha folyik, vagy be van rohadva. Hátsó munkahengert szerelőm szerint MINDIG kell cserélni. Mondta, hogy soxor járt úgy, hogy Astrákon cserélte a fékpofákat, aztán pár nap múlva, vagy rögtön ereszteni kezdtek a munkahengerek. Azóta csak együtt cseréli őket. Mikor az enyémet csinálta, akkor is mutatta, hogy a dob levétele után egy csavarhúzóval lefeszítette a gumi porvédőt a munkahenger végéről, és már ott állt a fékfolyadék alatta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Hátsó munkahengert szerelőm szerint MINDIG kell cserélni. Mondta, hogy soxor járt úgy, hogy Astrákon cserélte a fékpofákat, aztán pár nap múlva, vagy rögtön ereszteni kezdtek a munkahengerek. Azóta csak együtt cseréli őket. Mikor az enyémet csinálta, akkor is mutatta, hogy a dob levétele után egy csavarhúzóval lefeszítette a gumi porvédőt a munkahenger végéről, és már ott állt a fékfolyadék alatta. Ez is mutattja, hogy már folyott. Csak még nem annyira, hogy ki is jöjjön a gumiharang alól. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Ez is mutattja, hogy már folyott. Csak még nem annyira, hogy ki is jöjjön a gumiharang alól. <_< Meg azt is mutatja, hogy kb. ugyanannyit bír a munkahenger, mint a betétek. Kicserélni nem nagy és nem is drága (2-3e Ft/db) dolog, de különben tud szivatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Meg azt is mutatja, hogy kb. ugyanannyit bír a munkahenger, mint a betétek. Kicserélni nem nagy és nem is drága (2-3e Ft/db) dolog, de különben tud szivatni. Mondjuk én csak akkor cserélem tényleg, ha folyik. Az ára tényleg nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A textar fékbetét milyen lehet? Érdemes ilyet venni? Nekem azt mondták, hogy jó. Én is olyat veszek majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember23, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2008 Meg azt is mutatja, hogy kb. ugyanannyit bír a munkahenger, mint a betétek. Kicserélni nem nagy és nem is drága (2-3e Ft/db) dolog, de különben tud szivatni. Én több helyen néztem, de 5e körül kezdődik. Mindegy, ha kell, megveszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember23, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2008 Én több helyen néztem, de 5e körül kezdődik. Mindegy, ha kell, megveszem. Én Bárdinál vettem 3 éve asszem, és 2200 volt a munkahenger darabja. Azóta is tökéletes, most megyek vele vizsgára. Persze márkaszervízben adtak volna egyet tizenvalahány ezerért is, de ki az a hülye aki ennyit ad csak a márka miatt?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember23, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2008 A textar fékbetét milyen lehet? Érdemes ilyet venni? Nekem most az van a morzsában gyári tárcsákkal és nincs vele gondom,jól fognak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember24, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2008 Én Bárdinál vettem 3 éve asszem, és 2200 volt a munkahenger darabja. Azóta is tökéletes, most megyek vele vizsgára. Persze márkaszervízben adtak volna egyet tizenvalahány ezerért is, de ki az a hülye aki ennyit ad csak a márka miatt?! Én most néztem több helyen is. Hacsak nem a teljesen noname-et néztem, akkor 4-5 körül kezdődött. Pl. a Csergőben is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember24, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2008 Én most néztem több helyen is. Hacsak nem a teljesen noname-et néztem, akkor 4-5 körül kezdődött. Pl. a Csergőben is. Akkor az enyém nónéém, de 3 éve jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Szeptember24, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2008 A textar fékbetét milyen lehet? Érdemes ilyet venni? Nekem az van és hát...biztosan (tuti) bennem van a hiba, de eddig ez az első betét amit nem sikerült megégetnem. Pedig nálam aztán tényleg max 2 hét volt eddig minden betét, aztán elkezdtek sípolni. Steinhoff tárcsával használom őket április óta és csak pozitívat tudok róla mondani. Megéri az árát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember24, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2008 Én most néztem több helyen is. Hacsak nem a teljesen noname-et néztem, akkor 4-5 körül kezdődött. Pl. a Csergőben is. Én pl. Bárdinál 2200-ért látok jelenleg is az árlistán hátsó fékmunkahengert. Persze nem Bosch-t, az 7e-be kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidi Elküldve Szeptember25, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2008 Én pl. Bárdinál 2200-ért látok jelenleg is az árlistán hátsó fékmunkahengert. Persze nem Bosch-t, az 7e-be kerül. Hát igen. Hátsó féket nem valószínű, hogy kopás miatt minden évben cseréltetnék. Akkor viszont inkább legyen egy kicsit több, de ne a munkahenger legyen noname, és ezért kelljen majd szétszedni jövőre is. <_< A textart betétre mindenkinek köszi a reakciókat, azóta már több helyről is dícsérték, úgyhogy valószínúleg ez lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember25, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2008 Meg azt is mutatja, hogy kb. ugyanannyit bír a munkahenger, mint a betétek. Kicserélni nem nagy és nem is drága (2-3e Ft/db) dolog, de különben tud szivatni. A srác akihez szoktam vinni a kocsit- asszongya tavaly a kocsi alá nézett, szerinte folyat a fék (Ok, tényleg lejebb volt a tartályban a folyadék mint a max.) Persze keresni akart rajtam- fékmunkahengerek- fékbetétek- cserélve lettek- a poén az hogy egy éve volt, most megint igen lent van a szint (kb. havonta nézem-most tűnt fel.) mennyit szabad fékolajból veszíteni? ha jól gondolom kerekenként van 2 fékbetét ugye? meg egy munkahenger? + a főfékhenger, csak hogy tudjak mire kalkulálni- de egyenlőre csak egy fél lityi fékolajat veszek. Arra van zsé. komplett fékfelújításra nem. Kicsit nyikorog, kb 8.000 et ment azóta, aztán alig futott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts