Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

és ehhez tenné hozzá Futó mester a többéves versenyautó-szerelői tapasztalattal a széles Powertape ragasztót is, mint nélkülözhetetlen sufnituningos kellék :huh:

Ez és a műanyag kötöző a legfontosabb kellék, ezeket még gyorsokra is szoktuk magunkkal vinni :D

Solberg egyszer ilyen műanyag kötözővel rakta össze a subibubiwéjercé kormányösszekötőjét, és

még a versenytempót is bírta! <_<

Megosztás:

Eszedbe jutott a balta? Az szar érzés lehet... <_< :huh: :D

Hamar meg lehet szokni. Vagy beledöglik az ember :D

Egyébként még a C20NE-nél kellett alapjárati levegőcsövet cserélni, mert repedt volt és falsot szívott, ezért ingadozott az alapjárat. Aztán helyi viszonyokhoz alkalmazkodva egy slagból hasítottunk egy darabot baltával a pótláshoz. Sokáig egész jó volt :D

De, hogy ne offoljak annyit: a fék jó :lol:

Lehet, hogy kerül majd bele egy nagyobb rásegítő, de már ezt megszoktam, hogy taposni kell, legalább nem fékezem blokkolóra a kerekeket, igaz, így is sikerült már csikorogva megállni muszájból.

A fékcsövekre van valami ajánlott idő és/vagy Km, amikor már illik cserélni? Vagy csak, ha már szemre nagyon szar, akkor kell?

Megosztás:

Esedékesség vált a szerelő szerint a hátső fék cseréje. Állítólag - már mástól is hallottam- együtt kell cserélni dobot, betéteket, és munkahengert. Az lenne a kérdésem, hogy dobból milyet érdemes venni? Gondolom a betét, meg a munkahenger nem egy nagy összeg gyáriból sem, de a dobok elég drágák. Előre is köszi a tapasztalatokat.

Megosztás:

Esedékesség vált a szerelő szerint a hátső fék cseréje. Állítólag - már mástól is hallottam- együtt kell cserélni dobot, betéteket, és munkahengert. Az lenne a kérdésem, hogy dobból milyet érdemes venni? Gondolom a betét, meg a munkahenger nem egy nagy összeg gyáriból sem, de a dobok elég drágák. Előre is köszi a tapasztalatokat.

Munkahengert akkor ha folyik, vagy be van rohadva.

Megosztás:

Munkahengert akkor ha folyik, vagy be van rohadva.

Hátsó munkahengert szerelőm szerint MINDIG kell cserélni. Mondta, hogy soxor járt úgy, hogy Astrákon cserélte a fékpofákat, aztán pár nap múlva, vagy rögtön ereszteni kezdtek a munkahengerek. Azóta csak együtt cseréli őket. Mikor az enyémet csinálta, akkor is mutatta, hogy a dob levétele után egy csavarhúzóval lefeszítette a gumi porvédőt a munkahenger végéről, és már ott állt a fékfolyadék alatta.

Megosztás:

Hátsó munkahengert szerelőm szerint MINDIG kell cserélni. Mondta, hogy soxor járt úgy, hogy Astrákon cserélte a fékpofákat, aztán pár nap múlva, vagy rögtön ereszteni kezdtek a munkahengerek. Azóta csak együtt cseréli őket. Mikor az enyémet csinálta, akkor is mutatta, hogy a dob levétele után egy csavarhúzóval lefeszítette a gumi porvédőt a munkahenger végéről, és már ott állt a fékfolyadék alatta.

Ez is mutattja, hogy már folyott. Csak még nem annyira, hogy ki is jöjjön a gumiharang alól. <_<

Megosztás:

Én több helyen néztem, de 5e körül kezdődik. Mindegy, ha kell, megveszem.

Én Bárdinál vettem 3 éve asszem, és 2200 volt a munkahenger darabja. Azóta is tökéletes, most megyek vele vizsgára. Persze márkaszervízben adtak volna egyet tizenvalahány ezerért is, de ki az a hülye aki ennyit ad csak a márka miatt?!

Megosztás:

Én Bárdinál vettem 3 éve asszem, és 2200 volt a munkahenger darabja. Azóta is tökéletes, most megyek vele vizsgára. Persze márkaszervízben adtak volna egyet tizenvalahány ezerért is, de ki az a hülye aki ennyit ad csak a márka miatt?!

Én most néztem több helyen is. Hacsak nem a teljesen noname-et néztem, akkor 4-5 körül kezdődött. Pl. a Csergőben is.

Megosztás:

A textar fékbetét milyen lehet? Érdemes ilyet venni?

Nekem az van és hát...biztosan (tuti) bennem van a hiba, de eddig ez az első betét amit nem sikerült megégetnem. Pedig nálam aztán tényleg max 2 hét volt eddig minden betét, aztán elkezdtek sípolni. Steinhoff tárcsával használom őket április óta és csak pozitívat tudok róla mondani. Megéri az árát.

Megosztás:

Én pl. Bárdinál 2200-ért látok jelenleg is az árlistán hátsó fékmunkahengert. Persze nem Bosch-t, az 7e-be kerül.

Hát igen. Hátsó féket nem valószínű, hogy kopás miatt minden évben cseréltetnék. Akkor viszont inkább legyen egy kicsit több, de ne a munkahenger legyen noname, és ezért kelljen majd szétszedni jövőre is. <_< A textart betétre mindenkinek köszi a reakciókat, azóta már több helyről is dícsérték, úgyhogy valószínúleg ez lesz.

Megosztás:

Meg azt is mutatja, hogy kb. ugyanannyit bír a munkahenger, mint a betétek. Kicserélni nem nagy és nem is drága (2-3e Ft/db) dolog, de különben tud szivatni.

A srác akihez szoktam vinni a kocsit- asszongya tavaly a kocsi alá nézett, szerinte folyat a fék (Ok, tényleg lejebb volt a tartályban a folyadék mint a max.)

Persze keresni akart rajtam- fékmunkahengerek- fékbetétek- cserélve lettek-

a poén az hogy egy éve volt, most megint igen lent van a szint (kb. havonta nézem-most tűnt fel.)

mennyit szabad fékolajból veszíteni? ha jól gondolom kerekenként van 2 fékbetét ugye? meg egy munkahenger? + a főfékhenger, csak hogy tudjak mire kalkulálni-

de egyenlőre csak egy fél lityi fékolajat veszek. Arra van zsé. komplett fékfelújításra nem. Kicsit nyikorog, kb 8.000 et ment azóta, aztán alig futott.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.