mackosajt Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Leszakadt. Képek linkelve: astra1 astra2 astra3 Tudtam előre menni, csak hátra nem. Sokszor álló kerekekkel kellett hátratolatnom parkolóbol :huh: Az a baj, hogy tökre nem értek a kocsimhoz, ha valami bajom van akkor sírva szaladok át ahverhoz hogy nézze meg, de a srác nagyon lusta... ezért kéne valaki aki megbízható, és a kis garázsocskájába szétszedi nekem a dolgokat én meg csorgó nyállal figyelem, és elmeséli hogy milyennek kéne lennie stb, én meg díjazom:) Vetetnem kéne most egy fékpofát, utángyártottat érdemes vagy eredetit? Félek h megint így járok (h leszakad) Vajon mitől lehetett ilyen barázdás a féktárcsa? Üdv! Én itt komplett cserélném a fékdobot is. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Mennyiért kapni fékdobot ? Márka ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Én itt komplett cserélném a fékdobot is. <_< Egyetértek, mert ahogy a fékdob kopását elnézem, azt már nem lehet a megengedett határértéken belülire szabályozni. Nagyon el van vékonyodva a fékdob fala már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Mennyiért kapni fékdobot ? Márka ? kb. 8000/db zimmerman/textar/brembo stb. (unixnál 5e-s klubtagságival lejön 20% még) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Leszakadt. Képek linkelve: astra1 astra2 astra3 Ahogy ezeket a képeket elnézem kompletten dob-fékpofák csere. Ilyet még életemben nem láttam. Hosszú távra tervezve érdemes minőségi cuccokat rakni bele, nem játék a fék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Köszi.:-) Az én fékdobjaim is olyan "carok", mint a képeken láthatóak.. A szomszéd, még nemrég is beszólt, miért nem festem le őket szép sárgára.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Nálam az a szitu, hogy ha nagy sebességnél benyomom a féket, de nem nagyon, nem padlóra, csak lassítok, akkor eléggé elkezd rázni a kormány. Álítólag féktárcsa probléma, egyenetlenül van kopva. Arra gondoltam, hogy veszek Brembo Max tárcsákat előre. Vagy akkor hátra is ilyen kellene, azt nem elég csak felszabályozni, ha kell egyáltalán szabályozni. Fékpofát milyet érdemes? Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 A Brembo Max tárcsa erős fékezéskor érdekes morgó hangot ad, engem zavart és lecseréltem. Gondolom a mintázata miatt. De fogott rendesen.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Nálam az a szitu, hogy ha nagy sebességnél benyomom a féket, de nem nagyon, nem padlóra, csak lassítok, akkor eléggé elkezd rázni a kormány. Álítólag féktárcsa probléma, egyenetlenül van kopva. Arra gondoltam, hogy veszek Brembo Max tárcsákat előre. Vagy akkor hátra is ilyen kellene, azt nem elég csak felszabályozni, ha kell egyáltalán szabályozni. Fékpofát milyet érdemes? Egyértelműen tárcsa és betét csere, azért rángat fékezéskor. A Brembok elég jó minőségűek és tartósak bár kemény fékezéskor adhatnak ki érdekes hangokat de pár hónap múlva elmarad a sípolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Esetleg van ami szerintetek jobb, vagy jobban megéri mint a Brembo Max? Ha eleinte van csak hangja az nem baj. A lényeg, hogy jól fogjon! Elvégre fék! Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Ez nem sípolt , morgott rendesen, még 5000 km után is..... Most a Steinhoff tárcsákkal semmi hang és ezek is fognak rendesen.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Én legutóbb ilyen nevetlen Delphi (vagy mi) nevű tárcsákat tettem bele + GM betétek, "kihajítom amint rendbe jövök anyagilag" címszó alatt de ahhoz képest, hogy január elején kerültek bele nemigazán kopnak, nincs (és először sem volt) hangjuk és jól is fognak pedig tartottam tőle, hogy minden lesz csak fék nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Esetleg van ami szerintetek jobb, vagy jobban megéri mint a Brembo Max? Ha eleinte van csak hangja az nem baj. A lényeg, hogy jól fogjon! Elvégre fék! A szerelőm nem szereti a Brembot, én is azt akartam, de lebeszélt róla. Azt mondja, sok autóba olyat rakott, de aztán jópár vissza is jött 1-2hét múlva, hogy ráz a pedál fékezéskor. Valamiért hullámosodtak. Lehet hamisítják ezt is? Nekem most Ferodo a tárcsa is meg a betét is, és jónak tűnik. Dícsérik még a Zimmermann-t is, bár lehet, hogy abból csak dob van... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 de aztán jópár vissza is jött 1-2hét múlva, hogy ráz a pedál fékezéskor. Valamiért hullámosodtak. Ha valaki állat módjára "megsüti" az új tárcsákat,tök mindegy milyen márka,rázni fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 A szerelőm nem szereti a Brembot, én is azt akartam, de lebeszélt róla. Azt mondja, sok autóba olyat rakott, de aztán jópár vissza is jött 1-2hét múlva, hogy ráz a pedál fékezéskor. Valamiért hullámosodtak. Lehet hamisítják ezt is? Nekem most Ferodo a tárcsa is meg a betét is, és jónak tűnik. Dícsérik még a Zimmermann-t is, bár lehet, hogy abból csak dob van... <_< Persze hogy hamisítják, volt is már ilyen a kezemben. De akár a szerelő is mondhatta azért, mert neki másban volt érdekeltsége :D Jó a brembo tárcsa, meg a zimmermann is (tárcsák is vannak mindenhez ebből is). Én évek óta ezeket használom, nem volt gond velük sosem (mindig ferodo betéttel). Tipikus userhiba #2: nagyobb fékezés után (pl pirosra váltott a lámpa, előtte 80-al sietett) a megállást követően is áll a féken... ez pedig jó módja annak, hogy a jól felhevült féktárcsát deformálja, főleg a manapság elég erősre vett fékszervó segítségével. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Azt mondja, sok autóba olyat rakott, de aztán jópár vissza is jött 1-2hét múlva, hogy ráz a pedál fékezéskor. Valamiért hullámosodtak. Szerelő haverom ugyanezt mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Az eredeti Brembo tárcsák oldalába bele van gravírozva a brembo felirat. Erről egész jól meg lehet különböztetni az ócska hamisítványtól <_< Doboza is kicsit más, de azt már nehezebb észrevenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rian Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Passz. Érdekes, hogy egyszerre jött elő mindkét oldalon. Betétek, tárcsák milyen idősek/állapotban vannak? Én elsősorban szemrevételeznék. Kiderült a probléma. Elöl teljesen elkopott a fékbetét, tavasszal még 50%-os volt. Ettől lehetett büdös? A munkahenger a szerelőm szerint jó. Nem szorul, stb. De akkor mitől kopott el így? Ilyenkor egy nagy pucolást kell adni a munkahengereknek? Vagy munkahengert cseréltessem inkább? Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 ugyanez a szerelő mondta, hogy 50%-os? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Kiderült a probléma. Elöl teljesen elkopott a fékbetét, tavasszal még 50%-os volt. Ettől lehetett büdös? A munkahenger a szerelőm szerint jó. Nem szorul, stb. De akkor mitől kopott el így? Ilyenkor egy nagy pucolást kell adni a munkahengereknek? Vagy munkahengert cseréltessem inkább? A féknyergen van 2 tengelyszerűség amin csúszkálnia kéne az egész kacatnak -na ott nem tud tehát nemigazán tud szétnyitni az egész cucc és szépen kopik a tárcsa és főleg a betétek. Na most ha szétszeded akkor arról a 2 tengelyszerűségről le tudod vakarni a rárakódott retket és ismét szebben tud mozogni rajta minden. Esetleg ha hozzá tudsz jutni egy kis Xintex tipusú hőálló zsírhoz még be is tudod vele kenni, nem ég rá, nem folyik le róla, nem eszi meg a többi dolgot -ugyanis ha jól emlékszem valami gumiszerű betét van abban a valamiben ami összehúzza a fékbetéteket. Viszont vigyázz rá, hogy se a tárcsára, se a betétekre ne kerüljön mert nem lesz egyszerű feladat levakarni róla -nem beszélve arról, hogy nem tudod leégetni sem. Bocs a szakszerűtlen megfogalmazásokért de nem vagyok autószerelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 A féknyergen van 2 tengelyszerűség amin csúszkálnia kéne az egész kacatnak -na ott nem tud tehát nemigazán tud szétnyitni az egész cucc és szépen kopik a tárcsa és főleg a betétek. Na most ha szétszeded akkor arról a 2 tengelyszerűségről le tudod vakarni a rárakódott retket és ismét szebben tud mozogni rajta minden. Esetleg ha hozzá tudsz jutni egy kis Xintex tipusú hőálló zsírhoz még be is tudod vele kenni, nem ég rá, nem folyik le róla, nem eszi meg a többi dolgot -ugyanis ha jól emlékszem valami gumiszerű betét van abban a valamiben ami összehúzza a fékbetéteket. Viszont vigyázz rá, hogy se a tárcsára, se a betétekre ne kerüljön mert nem lesz egyszerű feladat levakarni róla -nem beszélve arról, hogy nem tudod leégetni sem. Bocs a szakszerűtlen megfogalmazásokért de nem vagyok autószerelő. esetleg ezért találták ki a féktisztítót? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 esetleg ezért találták ki a féktisztítót? :huh: Egyébként az tényleg nagyon sok mindenre jó. A WD40 és a kábelkötegelő mellett az univerzális szerszámok közé sorolható <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rian Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 Köszönöm a válaszokat <_< (amúgy igen, ugyanaz a szerelő mondta hogy 50%-os (volt tavasszal), tesóm is ezt állapította meg, én pedig olyan fél centisnek véltem a fékbetéteket. Marhagyorsan elkopott. Érdekes, mert erősen égett műanyag szaga volt. Meg mertem volna rá esküdni, hogy a szag műanyag égése következtében volt érezhető. De ezekszerint nem. Tesóm, és a szerelő is csak azt mondogatta hogy biztos valami belekerült a fémbe, valami idegen anyag... bla bla :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 akkor ott valaki valamit benézett <_< fél év alatt nem igazán szokott elkopni, bár ha esetleg úgy közlekedsz, hogy fék-gáz szinte állandóan, akkor lehetséges akár ez is :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Szeptember17, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2008 A WD40 és a kábelkötegelő mellett az univerzális szerszámok közé sorolható <_< és ehhez tenné hozzá Futó mester a többéves versenyautó-szerelői tapasztalattal a széles Powertape ragasztót is, mint nélkülözhetetlen sufnituningos kellék :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts