Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

Szerették. Az én GSi-met is szeretik, azon 5 csavaros felni van, a féktárcsaméretnek meg köze sincs a gyárihoz... Asszem ugyanolyan paraméterekkel építette át ő is a kombiját.

Az Si-t is szerették katalizátor nélkül műszakin és zöldkártyán is.. :rolleyes:

Megosztás:

Holnap megjön a fékolaj,amit rendeltem.

Valaki írja le nekem a fékolajcsere menetét légyszi. :rolleyes:

Gabi,amit múltkor mondtál abból annyi rémlik,hogy 2 emberes és hogy ne locsoljam vele össze a kocsit. ;) ;)

Felbakol,kerekek le,légtelenítőket ellenőriz,hogy könnyen nyithatóak-e.Ha rozsdás,picit megkoppinthatod kalapáccsal,de csak ésszel.

Tartályból a régi olajat leszívni,újjal feltölteni.

Egy ember beül és pedált pumpál vezényszóra.

A légtelenítés menete:

-ABS nélkülin: jobb hátsó,bal hátsó,jobb első,bal első

-ABS-es: jobb első,bal első,jobb hátsó,bal hátsó

Szal ember bent,pumpál(kb 5-öt)aztán nyomva tart,másik ember légtelenítő nyit és figyeli mi jön ki.

Ha bubis a fékolaj,akkor bezár,pumpa,tart és újra nyit.Ezt addig folytatod,amíg nem az új olaj jelenik meg és nem bubis.

Elvileg ha a tartály friss olajjal töltöd fel,bubis nem lehet majd,de azért érdemes figyelni rá.

Értelemszerűen a leengedett olajat nem töltjük vissza és átlátszó csővel engeded le,hogy lásd mi jön le.

Dió héjban ennyi! :lol:

Megosztás:

Gabi,amit múltkor mondtál abból annyi rémlik,hogy 2 emberes és hogy ne locsoljam vele össze a kocsit. ;) ;)

Dzsoni kartárs kimerítette az oktatás fogalmát a témában :lol:

És műszakin mit szóltak hozzá? :rolleyes:

Semmit nem szólhatnak :lol:

Fékpad, jó az érték, nincs eltérés az oldalak között, oszt csá, más közük nincs a fékhez :lol:

A gumim métere 215/40-16 és a nyomás elől 2,3 hátul 2,2 Bar. De azt nem tudom még, hogy vajon az első vagy a hátsó húzott csíkot.

Kevés. Elöl 2.4-2.5

Megosztás:

Felbakol,kerekek le,légtelenítőket ellenőriz,hogy könnyen nyithatóak-e.Ha rozsdás,picit megkoppinthatod kalapáccsal,de csak ésszel.

Tartályból a régi olajat leszívni,újjal feltölteni.

Egy ember beül és pedált pumpál vezényszóra.

A légtelenítés menete:

-ABS nélkülin: jobb hátsó,bal hátsó,jobb első,bal első

-ABS-es: jobb első,bal első,jobb hátsó,bal hátsó

Szal ember bent,pumpál(kb 5-öt)aztán nyomva tart,másik ember légtelenítő nyit és figyeli mi jön ki.

Ha bubis a fékolaj,akkor bezár,pumpa,tart és újra nyit.Ezt addig folytatod,amíg nem az új olaj jelenik meg és nem bubis.

Elvileg ha a tartály friss olajjal töltöd fel,bubis nem lehet majd,de azért érdemes figyelni rá.

Értelemszerűen a leengedett olajat nem töltjük vissza és átlátszó csővel engeded le,hogy lásd mi jön le.

Dió héjban ennyi! :rolleyes:

Köszi!

Megosztás:

Emlékeim szerint te azt mondtad, hogy nem mindegyik gyári acél megy fel ;)

Szerintem meg annyit mondhattam, hogy a gyári 15-ös néccsavaros felni felmegy ;)

Legalábbis nálam ez le volt próbálva annó :rolleyes:

De most legalább bizonyítva lett az állításom, bár 5csavarossal :lol:

Jah, fényképek este, tegnap elég későn sikerült hazavergődnöm.

Megosztás:

Néni infó átalakitás kapcsán.

288-ra felmegy a gyári öt csavaros felni, ha 6Jx15H2 ET 49

http://www.opelforum.hu/uploads/1180273880..._121_102391.jpg

A franc.. neked is lett nagyfék?! csak én vok ilyen bal..asz,hogy gyári méret ment fel... ;) :rolleyes:

Ráadásúl egyenlőre valahogy nem is tetszik. lehet a hátsóknak is be kell még kopni, de kicsit többet vártam tőlük.. lehet besokkalok, aztán megyek én isbontóról bontóra, meg veszek 5 csavaros lemezfelnit azt csókolom ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.