Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

Hali.

Opelnél is ilyen fos anyagbol van a légtelenitö, hogy könnyen beletörik?

Azt hittem zsiguliknál volt ez szokás csak.

elég ha elrágja a csavart, nem kell beletépni

10 éves cuccokról beszélünk általában és nem hiszem, hogy 1-2 évente lekezelné bárki is, hogy jó állapotban legyen :rolleyes:

Megosztás:

Tehát ha beraksz 4db 1,5 literes üdítőspalackot a kocsiba, akkor érzed hogy rosszabbul megy? :rolleyes:

Ezek nem a forgatott tömeg kategória. Nem lehet egy kalap alá venni a féktárcsával és a kerékkel.

Hát pedig én nagyon úgy éreztem a váltás után, bármennyire is nem logikus.

opel16v: Több helyről hallottam/olvastam, de ha eljutok odáig, akkor a kerék méricskéléses teszt méltó folytatásként megvizsgálom a festékoldási képességeit a fékfolyadéknak. (Aztán lehet, hogy az 5-össel keverem, de majd kiderül és beszámolok.)

Egyéb: felemeltük a kocsit most délután és a bal rúd feje (az a valami ami a lengőkarhoz csatolja) ketté van repedve. ;)

Megosztás:

Egyéb: felemeltük a kocsit most délután és a bal rúd feje (az a valami ami a lengőkarhoz csatolja) ketté van repedve. :rolleyes:

Légtelenítés megvolt: fék újra tökéletes. A stabrúd gömbfej törésnek volt egy jó oldala is: kiderült, hogy 22-es stabilizátor van a kocsi alatt. ;)

Megosztás:

opel16v: Több helyről hallottam/olvastam, de ha eljutok odáig, akkor a kerék méricskéléses teszt méltó folytatásként megvizsgálom a festékoldási képességeit a fékfolyadéknak. (Aztán lehet, hogy az 5-össel keverem, de majd kiderül és beszámolok.)

5.1 múltkor megmarrta kicsit a lengőkar festését, szal szerintem azzal ugyanúgy kell vigyázni :rolleyes:

Megosztás:

Spéci géppel csinálják a cserét, és közben nem levegősödik fel a rendszer :lol:

A légtelenítőt meg kell takarítani, jó rá a szabvány méretű kulcs B)

Viszont vigyázni kell vele nagyon, mert be lehet rohadva, és akkor könnyen bele lehet törni... az meg az egész nyereg cseréjét jelenti :rolleyes:

És ha mondjuk már most levegős, akkor egyben légteleníti is ez a gépezet?

Mert asszem sűrgősen lecserélem, mert tegnap utána íramodtam Sxp-nek, meg egy nagy bömbinek, és a kb 4.-5.-ig erősebb fékezés után egy meglepi jött. Fékeztem, marhára elkezdett nyúlni a fék.. én meg tapostam tovább, és ha jól emlékszem, szépen lassan, mintha egy puha gumilabdát nyomtam volna össze, tudtam nyomni befelé a fékpedált, a fék meg igencsak haloványan fogott.. :lol:

Már kerestem a kiutatt, de aztán megállt..

Nem vágtam a dolgot. Arra tudok gondolni, hogy

Mivel most cseréltem az első és hátsó fékeket is, (elsőkben van már kb 200-250 km, a hátsókban viszont jó ha 50), ezért a hátsók még nem fognak rendesen, ezért extra terhelést kaptak az elsők, nagyon felmelegedtek, felmelegítették a fékfolyadékot, és az meg mivel már nem mai, ezért azt mondta, hogy csókolom, én vizesedek, buborékosodok... ;)

Mást így hírtelen nem tudok. Ez a mart tárcsa csak nem szarabb mint egy síma?!

Mert a vicc az, hogy a régi kopott fékkel nem csinálta ezt! (igaz nem is racsingoltam egymás után 4-5 fékezésig). De anno amikor igen, akkor is többet bírt!

Mi más produkálhat olyat, hogy első pár fékezés ok, aztán elkezd nyúlni, illetve hogy konkrétan mintha egy gumit taposnék, úgy megy befelé a pedál, és a fék is kb. olyan, mintha egy gumival nyomnám odafelé a pofákat a tárcsához!? ;)

Szerk:

Megkérdeztem Norautót(Dunakeszi). Lelégtelenítí így is, úgy is. Tehát tök mindegy milyen a rendszer. 4000pénz, és 5.1 es fékolajat tesznek bele. (Coupe: akkor neked vagy valami okosság volt, vagy nem 2e volt :D ) de mindegy.. lecseréltetem..

Így most van 1 liter eladó 5.1 es fékfolyadékom :lol:

Módosítva : Laci4
Megosztás:

Szerk:

Megkérdeztem Norautót(Dunakeszi). Lelégtelenítí így is, úgy is. Tehát tök mindegy milyen a rendszer. 4000pénz, és 5.1 es fékolajat tesznek bele. (Coupe: akkor neked vagy valami okosság volt, vagy nem 2e volt ;) ) de mindegy.. lecseréltetem..

Így most van 1 liter eladó 5.1 es fékfolyadékom :rolleyes:

szerintem úgy 2k, ha viszed az olajat ;)

Megosztás:

Kérdeztem.. saját "olajukat" használják... nincs hozottból meló.. gondolom a gép fel van töltve, és nem kevergetik össze vissza.. végülis ésszerü..

majd kiderül.. máris indulok..

Ott vettem az olajat ;) nekem a csere ingyen volt(akció).....de ha kiszámolod nem több a munkadíj 2000ft-nál :rolleyes:

Megosztás:

Mi más produkálhat olyat, hogy első pár fékezés ok, aztán elkezd nyúlni, illetve hogy konkrétan mintha egy gumit taposnék, úgy megy befelé a pedál, és a fék is kb. olyan, mintha egy gumival nyomnám odafelé a pofákat a tárcsához!? :rolleyes:

Csakis melegedés. Ha nem az olaj akkor betét vagy tárcsa. ;) Egyébként az újakat illik járatni párszáz kilométerig normál körülmények közt.

Megosztás:

Csakis melegedés. Ha nem az olaj akkor betét vagy tárcsa. :rolleyes: Egyébként az újakat illik járatni párszáz kilométerig normál körülmények közt.

Jaja.. ez stimmel.. de hogy ennyire elmelegedjen.. a régi kopott fékkel nem csinált ilyet.. akkor ezzel? ;)

Petya asszondja ő is ezzel szívott, és nem tudott rájönni mi volt. neki is ez a mart Brembó volt (MAX).

Remélem nem szarabb a jobb ...

Nah majd meglássuk mi lesz.. most megvolt a "fékolaj" csere is.. hagyom hagy kopjanak.. aztám meglátjuk mi lesz..

Szóval a Norautós fékolaj csere pontosan a következőképpen néz ki:

3990 Ft.

Ebben benne van az olaj, és a munkadíj is! A fékolaj Ferodo 5.1.

Nekem azt mondták nem dolgoznak hozott olajjal.

A menete. Beálltak a verdával.. be lehetett menni. A légtelenítő csavarok meglazít..

Hoztak egy alu doboznak kinéző herkentyűt.. 220ba bedug.

Ez gyakorlatilag egy tartály, benne az új olaj, egy szivattyú ami nyomja az olajat.

Régi olaj leszív a kocsiból a tartályból.

Ezt a herkentyüt rákötötték a tartályra. Volt egy olyan menetes kupak, mint a gyári kupak, csak a közepére egy cső csatlakozott.

Azt rátekerték, Azon nyomta az olajat a szerkentyű..

Csápos emelővel kocsi fel..

Egy flakon, belőle egy csövel rádug a légtelenítőre.. légtelenítő kinyit,gép bekapcsol.. nyomatta az olajat a légtelenítőt kifelé.. egy idő után elzár, gép lekapcs, nehogy "szétnyomja" a müanyag tartályt

Következő kerék.. és ezt végig..

Hátt ennyi.. mondjuk mégiscsak kellett a légtelenítő csavarokat mozgatni.. de nem voltak berohadva...

Megosztás:

....Petya asszondja ő is ezzel szívott, és nem tudott rájönni mi volt. neki is ez a mart Brembó volt (MAX). Remélem nem szarabb a jobb....

István kombiján láttam izzani ezt a tip. tárcsát, de nem emlékszem, hogy durva elfogyásra panaszkodott volna ;)

NE-n - tudom gyengébb - soha nem fogyott el, de én mondjuk mindig későn fékeztem - kifejezetten szorakoztatott -, tehát nem volt kímélve a betét/tárcsa egy adagot el is használtam a sima Ferodo-ból és nem volt még igazán válla a tárcsának.

XE-n nem tudom milyen fék van most, na az elfogyott és már könyörögtem : légysziiii.....látod ?....piros a lámpa !....álljunk meg előtte....légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :rolleyes:

De jó fej volt és vigyázott rám, megállt ;) :lol:

Lusta vagyok megkeresni, milyen betét került hozzá ?

Megosztás:

Szóval a Norautós fékolaj csere pontosan a következőképpen néz ki:

3990 Ft.

Ebben benne van az olaj, és a munkadíj is! A fékolaj Ferodo 5.1.

Nekem azt mondták nem dolgoznak hozott olajjal.

Nekem biztos hogy nem így csinálták....Úgy emlékszem hogy a tartályból szívták ki,és töltötték vissza...Azt biztos hogy a légtelenítő csavarokhoz hozzá se nyúltak......De ki kellett mennem a mühelyből mert majdnem megvertem az embert mikor a sárvédőnél kézzel elkezdte emelgetni a kocsit :rolleyes: ;) ;)

Megosztás:

Nekem biztos hogy nem így csinálták....Úgy emlékszem hogy a tartályból szívták ki,és töltötték vissza...Azt biztos hogy a légtelenítő csavarokhoz hozzá se nyúltak......De ki kellett mennem a mühelyből mert majdnem megvertem az embert mikor a sárvédőnél kézzel elkezdte emelgetni a kocsit :rolleyes: ;) ;)

Mások megoldás komplettebnek hangzik :lol:

Megosztás:

István kombiján láttam izzani ezt a tip. tárcsát, de nem emlékszem, hogy durva elfogyásra panaszkodott volna

NE-n - tudom gyengébb - soha nem fogyott el, de én mondjuk mindig későn fékeztem - kifejezetten szorakoztatott -, tehát nem volt kímélve a betét/tárcsa egy adagot el is használtam a sima Ferodo-ból és nem volt még igazán válla a tárcsának.

XE-n nem tudom milyen fék van most, na az elfogyott és már könyörögtem : légysziiii.....látod ?....piros a lámpa !....álljunk meg előtte....légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :rolleyes:

De jó fej volt és vigyázott rám, megállt

Lusta vagyok megkeresni, milyen betét került hozzá ?

Brembo Max tárcsa, Ferodo premier betétek.

Szal én se értem... mert a régi síma tárcsával sose fogyott el 3-4 nagy fékezéstől... egyszer volt, hogy kicsit kezdett, de akkor a hajógyáritól a hungárián végig toltuk... a népliget közepénél lévő lámpánál kezdett kicsit kevés lenni.. de még ekkor is megfogta úgy, hogy megcsúszott a kerék...

Ez meg most csak nyúlt, csak nyúlt.. és a pedál meg ment befelé.. ebből gondolom azt, hogy talán az olaj volt már szar...

És hogy a hátsók még talán nincsenek bekopva, ezért az elsők maxi terhet kaptak, amitől megfőzte az olajat.. bubik keletkeztek, és szépen rugózott az olaj.. ;)

Majd most meglássuk.. mondjuk volt egy fékerő mérés is.. asszondta a kiscsákó, hogy rendben van.. (csak a jobbos kézim nem, mert csak akkor fogott, amikor be lett "tépve", lehet állítani kellene rajta)

Hmm.. viszont most előszedtem a tavaly készűlt mérésem.. azt egy ilyen mobil mérőállomáson csinálták..

Nem tudom mennyire hitelesek ezek, és mennyire ugyanazok az adatok, vagy mennyire viszonylagos, de ezek alapján k...ára nem jó még a fék!!

Egyrészt a régebbin majdnem a duplája a fékerő, másrészt meg szinte semmi eltérés a két oldal között.. most viszont fele annyi, és 15% az eltérés a kettő között!!

35127617.jpg

35127618.jpg

A hátsó fékek is jóval erősebbek voltak anno! ;) :lol:

Háát remélem, még kopniuk kell, aztán sirály lesz.. remélem!

Azt hogy lehet látni, hogy a fékolaj vizes e? Azt olvastam a totalcaron, hogy előbb utóbb úgyis vizes lesz és figyelni kell.

Valahol olvsatam, hogy mühelyben tudják valahogy megnézni... felmelegitik talán.. vagy nem tom..

Szerintem házi modszerrel nem tod megnézni. Max. ha már igen sötét, akkor könnyen lehet,hogy cserés.. nekem olyan világos feketés volt már.. most olyan világos barna.. majdnem átlátszó.. valaki asszondta rá, olyan mint a pisi :lol: :lol:

Nekem biztos hogy nem így csinálták....Úgy emlékszem hogy a tartályból szívták ki,és töltötték vissza...Azt biztos hogy a légtelenítő csavarokhoz hozzá se nyúltak......De ki kellett mennem a mühelyből mert majdnem megvertem az embert mikor a sárvédőnél kézzel elkezdte emelgetni a kocsit

Én direkt ottmaradtam.. kivi voltam, hogy csinálják.. nekem szerencsére nem volt semmi ilyesmi.. mikor hátrébb tolta a srác a csáposnál, hogy jó helyre essenek az emelők, akkor is a toronynál tolta,nem a sárvédőnél, vagy az elejénél..

Egy bakija volt csak, a jobb hátsónál amikor légtelenített, leugrott a nyamvadt cső, és kijött egy kis "olaj".. rá a felni belsejére, meg a gumira.. (meg valszeg a polóm is kapott pár cseppet.. nem tom kijön-e, vagy csak ecetes ollóval).... de ezt, meg a többi nyerget is szépen lefújta bő féktisztítóval a végén...

Megosztás:

Nooo, az Abs-ről jut eszembe..

Valamikor tavaly egyszer elvittem az autót egy "Bosch" szervízbe, mondván nem megy az autómban az Abs.

Körbetesztelték, komputer, stb, ment egy kört vele a szerelő, és papírt írtak, hogy működik rendesen.

Valamelyik nap hajnalban, közelítettem egy lejtős mellékútról egy kereszteződéshez, de kb. 3 méteren keresztül tiszta por volt az út, amit az esőzések mostak le. De nem látszott semmi belőle. Akkor még sötét volt.

Hát akkorát csúsztam, mintha jégen mentem volna..

Az autó orra simán kilógott a főútra, amikor megálltam, még jóhogy nem jött semmi balról. Hát én semmit nem tapasztaltam a fékpedálról, amit kellett volna, szaggatást vagy hasonlót.

Mit lehet ilyenkor tenni ?

Megosztás:

Nooo, az Abs-ről jut eszembe..

Valamikor tavaly egyszer elvittem az autót egy "Bosch" szervízbe, mondván nem megy az autómban az Abs.

Körbetesztelték, komputer, stb, ment egy kört vele a szerelő, és papírt írtak, hogy működik rendesen.

Valamelyik nap hajnalban, közelítettem egy lejtős mellékútról egy kereszteződéshez, de kb. 3 méteren keresztül tiszta por volt az út, amit az esőzések mostak le. De nem látszott semmi belőle. Akkor még sötét volt.

Hát akkorát csúsztam, mintha jégen mentem volna..

Az autó orra simán kilógott a főútra, amikor megálltam, még jóhogy nem jött semmi balról. Hát én semmit nem tapasztaltam a fékpedálról, amit kellett volna, szaggatást vagy hasonlót.

Mit lehet ilyenkor tenni ?

Ha nem működik az ABS-ed (ha van benne...) akkor egy sárga hibajelnek ki kell jönnie a műszerfalon! Vagy talán az sem működik? / nincs benne égő? Nekem többször is előfordult, hogy indulás után bejött az ABS hibajel. Ilyenkor nem is működik, többször is kipróbáltam már. Aztán ugyanúgy el is tűnt a jel egy újraindítás után.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.