opel16v Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 na szóval ahogy néztem, a hűtőtt tárcsa keskenyebb, mint a régi volt, ezért beljebb került a kerék is, ami viszont így nem megy fel a szélesebb nyereg miatt akkor az a nyereg nem ahhoz a tárcsához való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 körbenéztem gyorsan mindegyik féktárcsához 41mm-es teljes vastagságot írnak most akkor mi van? valaki tudna nekem mondani nyereg-méreteket? 236-ost meg 256-ost? pofaméret, szélesség, ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pioneer Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Sziasztok! Még új vagyok de ne kíméljetek ha hülyeséget írok. Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az Astrámon kicseréltük a féktárcsát és a fékpofát is de mielött összedobtuk volna én egy kicsit átmentem drótkefével a féknyergen mert kissé rozsdás volt a drága. De úgy tűnik ez hiba volt mert most ha egy kicsit rázós az út elég durván csörög a fékpofa mert kicsit mocorog a nyeregben. Erre tudtok valami megoldást? Vagy féknyereg csere? Ha csere akkor érdemes használtat venni? Az újnak igen borsos az ára azért kérdezem. Astra C14NZ ('94). Köszönöm ha tudtok segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Nekem a Ticom-nal volt ilyen problemam, lotyogott a nyereg s iszonyatosan zakatolt. Elvittem a szerelohoz aki lebontotta es a megvezeto csavarokra (amelyek a nyerget fogjak fel) esztergalt 2drb 1mm savot amibe belekerult 2-2 gumigyuru s ugy visszatette. A fekem is jobban fogott utana es hangja sem volt:) Nekem is csak Oktobertol van meg es szerencsere meg nem kellett hozzanyulni a fekekhez, igy nem tudom az Opelnel pontosan hogy van de 1 probat meger! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az Astrámon kicseréltük a féktárcsát és a fékpofát is de mielött összedobtuk volna én egy kicsit átmentem drótkefével a féknyergen mert kissé rozsdás volt a drága. De úgy tűnik ez hiba volt mert most ha egy kicsit rázós az út elég durván csörög a fékpofa mert kicsit mocorog a nyeregben. Erre tudtok valami megoldást? Vagy féknyereg csere? Ha csere akkor érdemes használtat venni? Az újnak igen borsos az ára azért kérdezem. Ha jó betétet vettél, és a rugót is jól raktad vissza, akkor nem szabadna mocorognia a nyeregben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Vagy ha a hátsó, akkor ott is a rugó(lemez) tud megtréfálni. Pl. ha fordítva rakod be.. bár sztem úgy igen nehéz.. már ha lehet.. Mert nem írta, hogy első vagy hátsó.. vagy csak vak vagyok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 C14NZ-n ritkán volt hátul tárcsafék :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 C14NZ-n ritkán volt hátul tárcsafék :D Jah.. bocs. én mindig magamból, kocsimból indulok ki.. én balga.. de ki tudja... hátha tunning verda :D :P (de jogos a pont...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Sziasztok! 256-os tárcsa és betét végre felkerült, kinézeten nagyon sokat dob. :D (A teljesítményben a plusz súly miatt meg legalább ennyit fog, szóval tessék meggondolni a cserért.) Persze hogy az élet ne legyen fenékig tejfel, most a csere után egy jó héttel azt tapasztaltam, hogy járó motornál szépen fokozatosan be tudom nyomni a fékpedált a "fogáspont" után is vagy 10-15 centire. :D Azaz álló helyzetben, járó motor mellett lenyomom a pedált addig, míg megfogja a tárcsákat, majd erősen nyomva simán tudok még rajta 10-15 centit préselni. Levegős lenne a fékrendszer vagy ez lenne a normál viselkedés? (A fékrásegítőt megnéztem elvileg a vákumcső ok és ha felpumpálom a féket, majd lenyomott fék mellett indítom a motort, akkor szépen benyomható lesz a pedál, tehát minden jónak néz ki.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Levegős a rendszer... nem légtelenítettetek? Igazság szerint fékolajat is illett volna cserélni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Sztem inkább a főfékhenger lesz a ludas... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Ha a fogáspont után még ennyire benyomható, és előtte rendben volt, akkor szerintem 99% hogy levegős. Még egy ötlet: nem raktátok fordítva a nyergeket? a légtelenítő szelep a felső oldalán van a munkahengernek, és felfelé néz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 256-os tárcsa és betét végre felkerült, kinézeten nagyon sokat dob. :D (A teljesítményben a plusz súly miatt meg legalább ennyit fog, szóval tessék meggondolni a cserért.) Csak a fék változott? Én anno nem éreztem semmi különöset a teljesítményben, pedig még azt hiszem a 60 lóra ment fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Köszöntem mindenkinek a válaszát! opel16v: Nyergeket csekkolom, de előtte és utána is csináltam képet szóval ennek azért jónak kellene lennie. De majd megtaperolom indulás előtt. Ellenben olaj nem lett cserélve, mert egész Veszprémben(!) nem kaptam 5.1-es fékolajat, ezért csak csak utána töltöttünk, de otthon már vár a friss lötyi. FPepe: remélem nem lesz igazad. Tápiószecső: Lehet, hogy a diesel-em hegynyi nyomatéka ( :D ) miatt van, de a normális méretű kigyorsításokánál eléggé lehetett érezni már a lengéscsillapítók/rugók és a kerekek által jött többletet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 opel16v: Nyergeket csekkolom, de előtte és utána is csináltam képet szóval ennek azért jónak kellene lennie. De majd megtaperolom indulás előtt. Ellenben olaj nem lett cserélve, mert egész Veszprémben(!) nem kaptam 5.1-es fékolajat, ezért csak csak utána töltöttünk, de otthon már vár a friss lötyi. Jó lett volna a DOT4. De azért remélem légtelenítést csináltatok :D Ellenőrizd mindenképpen a légtelenítő irányát, mert ha fordítva raktátok fel a nyergeket, akkor nem lehet lelégteleníteni rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Lehet, hogy a diesel-em hegynyi nyomatéka ( :D ) miatt van, de a normális méretű kigyorsításokánál eléggé lehetett érezni már a lengéscsillapítók/rugók és a kerekek által jött többletet is. Gátlót rugót erősen kétlem. Kereket simán, de a féktárcsa jóval kisebb sugárral (átmérővel) bír. Kéziféket nem hagytad behúzva? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Gátlót rugót erősen kétlem. Kereket simán, de a féktárcsa jóval kisebb sugárral (átmérővel) bír. Kéziféket nem hagytad behúzva? :D Pedig érzésre 5-6 kiló simán volt a berakott és a kivett négy gátló/rugó között. Kézifék: gyanús is volt, hogy rakja a farát a kanyarban:D opel16v: légtelenítés megvolt, de úgy látszik nem eléggé. Irányt csekkolom. 5.1-es folyadékot pedig azért akartam, mert a féktárcsa festéket a sima dot 4-es szépen fel is oldotta, amikor ráment dugattyúbenyüsztetés során. (Előzmények a szívásaimról ennek kapcsán itt a topicban.) Mondjuk a nyeregfestéknek nagyjából ezt az egy értelmét láttam, de úgy látszik a gyártó már máshogy gondolkozott. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Pedig érzésre 5-6 kiló simán volt a berakott és a kivett négy gátló/rugó között. Kézifék: gyanús is volt, hogy rakja a farát a kanyarban:D Tehát ha beraksz 4db 1,5 literes üdítőspalackot a kocsiba, akkor érzed hogy rosszabbul megy? :D Ezek nem a forgatott tömeg kategória. Nem lehet egy kalap alá venni a féktárcsával és a kerékkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Szerintem 5.1 is oldja a festéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Szerintem 5.1 is oldja a festéket. Valamelyik lötyi leírásában mintha én is olvastam volna, hogy nem bántja a fényezést :D Te Gabi! Vagy bárki! Milyen méretü kulcs kell a légtelenítő csavarhoz? Mert amikor én rápróbáltam két egymást követő méretet(talán 9-10) a kisebb kicsi,a nagyobb meg nagy volt... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Valamelyik lötyi leírásában mintha én is olvastam volna, hogy nem bántja a fényezést :D Te Gabi4 Vagy valaki! Milyen méretü kulcs kell a légtelenítő csavarhoz? Mert amikor én rápróbáltam két egymást követő méretet(talán 9-10) a kisebb kicsi,a nagyobb meg nagy volt... :D ha jól emlékszem ahoz valami speciális kulcs kell.....de ha elmész a norautohoz vagy akármelyik gyorsszervízhez légtelenítés nélkül 2e ft-ért lecserélik a fékolajat..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 9-es, szóval a tied ki van nyúlva ajánlott csillaggal próbálkozni :D szerk.: meg esetleg megtakarítani előtte a sártól :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 9-es, szóval a tied ki van nyúlva ajánlott csillaggal próbálkozni :D Pont,hogy a 9-es kicsi volt.. szal akkor nem kinyúlva van, hanem túl szűk még.. :D Coupe: mi az hogy légtelenítés nélkül? ha nem légtelenít akkor levegős lesz.. vagy valami spéci mókázással oldják meg a cserét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Coupe: mi az hogy légtelenítés nélkül? ha nem légtelenít akkor levegős lesz.. vagy valami spéci mókázással oldják meg a cserét? Azt hogy mit csinálnak pontosan nem tudom....kiszívják a régit géppel és gondolom ezzel együtt a levegőt is,majd a gépből töltik fel az újjal......Vagy valami ilyesmi.....kb 15perc és nem lesz levegős.....Nekem is így csinálták meg...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Spéci géppel csinálják a cserét, és közben nem levegősödik fel a rendszer ;) A légtelenítőt meg kell takarítani, jó rá a szabvány méretű kulcs ;) Viszont vigyázni kell vele nagyon, mert be lehet rohadva, és akkor könnyen bele lehet törni... az meg az egész nyereg cseréjét jelenti :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts