ihbastra Elküldve Március11, 2017 Megoszt Elküldve Március11, 2017 Üdv. A féknyereg tartó csavar meghúzási nyomatékát valaki tudja? Nem találtam róla sehol adatot! Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március11, 2017 Megoszt Elküldve Március11, 2017 1 óra, ihbastra írta: Üdv. A féknyereg tartó csavar meghúzási nyomatékát valaki tudja? Nem találtam róla sehol adatot! Köszönöm Azt a két imbuszcsavart ami a lengőkarra rögzíti 80Nm-el kell meghúzni. Alapból volt itt menetrögzítő, de utólag már nem írja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Március11, 2017 Megoszt Elküldve Március11, 2017 1 óra, zotya975 írta: Azt a két imbuszcsavart ami a lengőkarra rögzíti 80Nm-el kell meghúzni. Alapból volt itt menetrögzítő, de utólag már nem írja. Köszi! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
endi29 Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 Sziasztok! A kézifék beállítással kapcsolatban lenne egy kis problémám. Van egy 92-es f astrám ami hamarosan műszakis lesz. Elvittem egy előzetes átvizsgálásra ahol kiderült hogy a jobb hátsó kézifék sokkal gyengébb mint a bal. Otthon szétszedtem a dobot és kiderült hogy az egyik pofa nem mozog.Elég rozsdás volt a dob belseje, Meg drótkeféztem amennyire tudtam, a rugókat meg kicseréltem. Az új rugókkal már mozgott mindkét pofa de a fékhatás még nem volt jó. Próbáltam állítani az állító csavarján de nem igazán volt jó. Mert összerakás után súrlódott a dob.Kézifék kar 3 kattanásig való felhúzás után a bal oldalit nagyon nehezen lehet elforgatni, a jobb oldalit meg könnyebben.Egyébként a 2 évvel ezelőtti müszakira felszabályozták a dobot, meg a bowdeneket is kicserélték. A fékpofák nem kopottak. Ja még annyi hogy mikor megforgatom a dobot olyan mintha deformált lenne mert egy darabig könnyen megy de aztán már kicsit nehezebben forog.Erre kérnék tippeket.Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 21 perce, endi29 írta: Sziasztok! A kézifék beállítással kapcsolatban lenne egy kis problémám. Van egy 92-es f astrám ami hamarosan műszakis lesz. Elvittem egy előzetes átvizsgálásra ahol kiderült hogy a jobb hátsó kézifék sokkal gyengébb mint a bal. Otthon szétszedtem a dobot és kiderült hogy az egyik pofa nem mozog.Elég rozsdás volt a dob belseje, Meg drótkeféztem amennyire tudtam, a rugókat meg kicseréltem. Az új rugókkal már mozgott mindkét pofa de a fékhatás még nem volt jó. Próbáltam állítani az állító csavarján de nem igazán volt jó. Mert összerakás után súrlódott a dob.Kézifék kar 3 kattanásig való felhúzás után a bal oldalit nagyon nehezen lehet elforgatni, a jobb oldalit meg könnyebben.Egyébként a 2 évvel ezelőtti müszakira felszabályozták a dobot, meg a bowdeneket is kicserélték. A fékpofák nem kopottak. Ja még annyi hogy mikor megforgatom a dobot olyan mintha deformált lenne mert egy darabig könnyen megy de aztán már kicsit nehezebben forog.Erre kérnék tippeket.Előre is köszönöm. Amikor nekem felemás a kézifékem az üzemi ( láb) fék meg egyforma nem tudok mást csinálni mint bowdent cserélek. Állítani a tekerővel nem tudom hiszen akkor elszúrom a jó üzemi egyforma fékhatást. A kézifékar alatti közösítést nem lehet állítani oldalanként. Vagy az egyik oldali gégecsővében jobban súrlódik a bowden, vagy mert asszimetrikus az egyik oldal jobban nyúlik mivel hosszabb. Más tippem nincs. Gondoltam már rá, hogy levágom a közösítésnél a préselt fejeket menetet vágok rá, és akkor tudom csavarral állítani külön-külön a két oldalt, de aztán legutóbb jó volt, nem foglalkoztam vele. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
endi29 Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 2 perce, zotya975 írta: Amikor nekem felemás a kézifékem az üzemi ( láb) fék meg egyforma nem tudok mást csinálni mint bowdent cserélek. Állítani a tekerővel nem tudom hiszen akkor elszúrom a jó üzemi egyforma fékhatást. A kézifékar alatti közösítést nem lehet állítani oldalanként. Vagy az egyik oldali gégecsővében jobban súrlódik a bowden, vagy mert asszimetrikus az egyik oldal jobban nyúlik mivel hosszabb. Más tippem nincs. A bowdenre gondoltam én is hogy esetleg még azt kicserélem. Köszönöm a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március21, 2017 Megoszt Elküldve Március21, 2017 19 perce, endi29 írta: A bowdenre gondoltam én is hogy esetleg még azt kicserélem. Köszönöm a választ. Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endi29 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 On 2017. 03. 21. at 21:22, endi29 írta: A bowdenre gondoltam én is hogy esetleg még azt kicserélem. Köszönöm a választ. Bowden csere is megvolt, kissé mintha jobb lenne de nem az igazi A jobb hátsó kézifék még mindig nem fog úgy mint a bal hátsó.A kézifékkar 3 kattanásnyira való felhúzása után a bal oldalt már nagyon fog, kézzel már nem tudom a dobot elforgatni.De a jobb oldalit még el tudom forgatni..A végső megoldásként a fékdob cseréjén gondolkodok.Mert a jelenlegit 2 éve felszabályozták már egyszer. Esetleg ha valakinek van még más tippje, tanácsa szívesen veszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 3 órája, endi29 írta: Bowden csere is megvolt, kissé mintha jobb lenne de nem az igazi A jobb hátsó kézifék még mindig nem fog úgy mint a bal hátsó.A kézifékkar 3 kattanásnyira való felhúzása után a bal oldalt már nagyon fog, kézzel már nem tudom a dobot elforgatni.De a jobb oldalit még el tudom forgatni..A végső megoldásként a fékdob cseréjén gondolkodok.Mert a jelenlegit 2 éve felszabályozták már egyszer. Esetleg ha valakinek van még más tippje, tanácsa szívesen veszem. Én az automata utánálítót szoktam addig tekergetni, amig még pont fel lehet tenni a dobokat, és még meg lehet pörgetni a kereket különösebb "kosztatás" nélkül. Fékhatás mérés nélkül nehéz pontosan belőni, de egy idő után úgyis egyformára kopik. Amúgy elég nagy eltérést enged meg a rögzítőfékre ha jól emlékszem 50%-ot ( elől 20 hátul 30 az üzemi féknél) mert ugye alapból az autó rögzítésére szolgál és nem menet közbeni fékezésre, arra csak vész esetén használható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endi29 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 (edited) Nem sok az az 50% egy kicsit? Kb.1 hónapja volt előműszakin, ott a hapsi felírta hogy a jobb kézifék gyengébb (48%) Elvittem egy másik helyre is fék hatást mérni, ott 47 % volt az eltérés a jobb és a bal között. Itt már a bal első üzemi fék is szar volt, 23% volt az eltérés a jobbhoz képest. Ez a probléma már orvosolva lett tárcsa és betét cserével. A hátsó üzemi fék is necces mert 30% .Most már nagyon azon vagyok hogy kicserélem a dobokat is meg pofákat is. Azért köszönöm a válaszodat. Módosítva Április2, 2017 : endi29 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 2 órája, endi29 írta: Nem sok az az 50% egy kicsit? Kb.1 hónapja volt előműszakin, ott a hapsi felírta hogy a jobb kézifék gyengébb (48%) Elvittem egy másik helyre is fék hatást mérni, ott 47 % volt az eltérés a jobb és a bal között. Itt már a bal első üzemi fék is szar volt, 23% volt az eltérés a jobbhoz képest. Ez a probléma már orvosolva lett tárcsa és betét cserével. A hátsó üzemi fék is necces mert 30% .Most már nagyon azon vagyok hogy kicserélem a dobokat is meg pofákat is. Azért köszönöm a válaszodat. Hát mivel rögzítőfék, nincs jelentősége hogy mekkora az eltérés gyakorlatilag, megállsz, behúzod, ne guruljon el az autó ez a cél. Nincs most kéznél nekem mennyi volt legutóbb, de mindegyik jó volt. Előtte ( az előző műszakin)volt a gond a kézifékkel, ezt bowden cserével orvosoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 53 perce, zotya975 írta: Hát mivel rögzítőfék, nincs jelentősége hogy mekkora az eltérés gyakorlatilag, megállsz, behúzod, ne guruljon el az autó ez a cél. Nincs most kéznél nekem mennyi volt legutóbb, de mindegyik jó volt. Előtte ( az előző műszakin)volt a gond a kézifékkel, ezt bowden cserével orvosoltam. Van jelentősége. Ugyanis nem csak rögzítő, de másodlagos üzemi fék is. (ha az elsődleges meghibásodna) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 1 perc, wookie írta: Van jelentősége. Ugyanis nem csak rögzítő, de másodlagos üzemi fék is. (ha az elsődleges meghibásodna) Igen, ezt az előző hsz-ben írtam, de akkor is 50% itt a megengedett fékeltérés. Mondjuk megnézném azt aki fékezéskor rájön hogy beesik a pedál, eszébe jut a kézifék és meg is tudja állítani vele időben az autót. Lassításra jó, vészfékezése harmatgyenge még ha blokkolja is a kereket, amitől meg szépen megpördülsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 5 perce, zotya975 írta: Igen, ezt az előző hsz-ben írtam, de akkor is 50% itt a megengedett fékeltérés. Mondjuk megnézném azt aki fékezéskor rájön hogy beesik a pedál, eszébe jut a kézifék és meg is tudja állítani vele időben az autót. Lassításra jó, vészfékezése harmatgyenge még ha blokkolja is a kereket, amitől meg szépen megpördülsz. Nyilván üzemi fék hiba esetén nem úgy kell megállni a kézivel, hogy koppra rárántod 90-nél. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 1 órával ezelőtt, wookie írta: Nyilván üzemi fék hiba esetén nem úgy kell megállni a kézivel, hogy koppra rárántod 90-nél. :D Hát nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április6, 2017 Megoszt Elküldve Április6, 2017 szép estéét mindenkinek az lenne a kérdésem ,hogy főfék munka hengert kell cserélnem és mi történne ha nagyobb devandert vagyis rásegítőtt mondjuk Gsi ét vagy nem tudom vektráét ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április6, 2017 Megoszt Elküldve Április6, 2017 Az főfékhenger. Jobb lesz a féked. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április6, 2017 Megoszt Elküldve Április6, 2017 2 órája, wookie írta: Az főfékhenger. Jobb lesz a féked. Namost a főfék munka henger kompatibilis mondjuk a gsi ével ??? Mert az már van új . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április6, 2017 Megoszt Elküldve Április6, 2017 1 órával ezelőtt, astrabandi írta: Namost a főfék munka henger kompatibilis mondjuk a gsi ével ??? Mert az már van új . A becsatlakozások számát kell megnézni ( ABS-es vagy sem, 4 vagy 2) illetve alapból nálunk ha jól tudom két hollandi 8 milis kettő meg 10 ugye ennek is passzolni kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 8 órája, zotya975 írta: A becsatlakozások számát kell megnézni ( ABS-es vagy sem, 4 vagy 2) illetve alapból nálunk ha jól tudom két hollandi 8 milis kettő meg 10 ugye ennek is passzolni kell. A nem ABS-esbe is be lehet épilíteni az ABS-es főféket, csak egy fékcső elosztó szükséges. (Létezik gyári gm... ) Még kell hozzá két kb 20centis cső (egyik 10es, másik 8as hollanderrel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 4 perce, aholy írta: A nem ABS-esbe is be lehet épilíteni az ABS-es főféket, csak egy fékcső elosztó szükséges. (Létezik gyári gm... ) Még kell hozzá két kb 20centis cső (egyik 10es, másik 8as hollanderrel) Igen ez így van, Wookie csinált is ilyet ha jól rémlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 2 órája, zotya975 írta: Igen ez így van, Wookie csinált is ilyet ha jól rémlik. Nem csak Ő :-D Tőle vettem az ötletet Én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 8 perce, aholy írta: Nem csak Ő :-D Tőle vettem az ötletet Én is. Elnézést, akkor úgy mondom: többször láttam már a fórumon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április8, 2017 Megoszt Elküldve Április8, 2017 Kedves fórum társak olyan segítség kellene ,hogy hol lehet kapni a fékrásegitő mögötti gumi harangot ???? mert eddig sehol nem találtam . Link to comment Megosztás: More sharing options...
csoky0809 Elküldve Április15, 2017 Megoszt Elküldve Április15, 2017 Üdv márkatársak!Van egy opel astra f 1.8 16v autóm elöl hátul tárcsafékes! Problémám az hogy multkor összevasaltam a fékeket mert csúszkák nem úgy mozogtak ahogy annak kell ezért meg lett tisztítva , kapott rézpasztet is mostmár sokkal jobb a fékem mint azelőtt. És összevasalásnál arra lettem figyelmes hogy az első fékek messziről is nyomták magukból a meleget míg a hátsókat simán meg tudtam fogni kézzel, pedig parszor rásatuztam, abs dolgozott! Tesómégnak az 1.6 8v autón sokkal jobban fog a fék pedig azon elöl hátul kisebbek a fékek, hatul dobos nekik de viszont nincs a hátsó hídnál nekik fékerőszabályzó hanem fékerőszabályzó patron van berakva.Nekem viszont van.Na egy szó mint száz azt akarom kérdezni hogy a nagyobb fékhatás elérése érdekében a hátsó hídon lévő fékerőelosztót ki lehet e herélni hogy folyamatosan átengedjen, vagy ki kell iktatni és fékerő szabályzó patronnal kell helyettesíteni hogy hátul is fogjon a fék rendesen ?Értelmes, hozzáértők válaszát várom. Köszönöm előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts