mauser Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 Ha ki akarod szedni, akkor vagy próbáld előrúl húzni, vagy sűrített levegővel lökd meg hátulról (nagyot tud ütni). Ha minden rendben van, akkor viszont nem kell nagyon babrálni. Köszöntem a választ! Ha kiszenvedtem, akkor kell majd rajta valamit cserélnem? (Gondolom van valami tömítése, ami ellenáll a fékolajnak.) Mod.: Kiszenvedtem. Egyszerűen az üregescsavar lyukába egy tompa végű nyelet dugva (menetmetsző :D ) szépen kinyomtam a dugattyút. Azt nem mondom, hogy nem kellett hozzá minden kilóm, így a visszarakását a dugattyúnak már alig várom... A tömítőgyűrű itt is szinte újnak néz ki a töménytelen fékpor kivételével, de azt hiszem, ha már így szétbombáztam mindent akkor beruházok egy felújító szettbe. (Ha valakit érdekel hogy is néz ki így szétszedve minden, akkor holnap délig igényeljen képeket és csinálok egy párat.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 (Ha valakit érdekel hogy is néz ki így szétszedve minden, akkor holnap délig igényeljen képeket és csinálok egy párat.) igényeltem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Március23, 2008 Megoszt Elküldve Március23, 2008 igényeltem :D Ok, holnap délelőtt csinálok néhány képet, de közben rájöttem, hogy elhamarkodtam a dugattyú kiszedését, ugyanis tisztítás közben csak úgy tudom garantálni, hogy ne sérüljön a dugattyú és a henger fala, ha a dugattyú a helyén van. :D Szóval holnap mehetnek vissza a helyükre a dugattyúk. Egyébként jól gondolom, hogy az új tömítés berakásánál simán kenjem meg egy kicsit a tömítést fékolajjal a dugattyú falával egyetemben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 jaj tefiju, azt gondoltam hogy nem hagyom még a kereket is fejt :D tárcsát ugyis le kel lszedni szal a nyerek se marad fent, nem vok vérprofi, és nem szerelek még kipufogón keresztül :D Ha a nyerget szeded légteleníteni is kell, amúgy meg megúszható. Nem tudhatom számodra melyik a kényelmesebb. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Ok, holnap délelőtt csinálok néhány képet, de közben rájöttem, hogy elhamarkodtam a dugattyú kiszedését, ugyanis tisztítás közben csak úgy tudom garantálni, hogy ne sérüljön a dugattyú és a henger fala, ha a dugattyú a helyén van. :D Szóval holnap mehetnek vissza a helyükre a dugattyúk. Egyébként jól gondolom, hogy az új tömítés berakásánál simán kenjem meg egy kicsit a tömítést fékolajjal a dugattyú falával egyetemben? Nem tudom mivel tisztítod, de esetleg beragaszthatod valami szalaggal. Tömítőgyűrűn a porvédőt érted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Nem tudom mivel tisztítod, de esetleg beragaszthatod valami szalaggal. Tömítőgyűrűn a porvédőt érted? Sztem a dugón lévő gumigyűrűre gondolt, egyfajta karmantyú az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 én ugy gondoltam, hogy a nyerget csak a helyéről veszem le, de nem kötöm le a csőről. én csak a porvédő gumiharmónikát aakrom cserélni, rem sikeül majd akkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Nem tudom mivel tisztítod, de esetleg beragaszthatod valami szalaggal. Tömítőgyűrűn a porvédőt érted? A finom mozdulatok jegyében (és mivel fémtisztára szeretném csinálni, hogy sokáig tartson a festés) a jobban hozzáférhető helyeken flexel és a hozzá tartozó dörzsi fejjel, a többit meg manuális drótkefe és smirgli kombóval tervezem tisztogatni, ezért is szedtem szét mindent. A tömítőgyűrűn a porvédőt értem, így belegondolva az tényleg nem sok mindent tömít. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 A finom mozdulatok jegyében (és mivel fémtisztára szeretném csinálni, hogy sokáig tartson a festés) a jobban hozzáférhető helyeken flexel és a hozzá tartozó dörzsi fejjel, a többit meg manuális drótkefe és smirgli kombóval tervezem tisztogatni, ezért is szedtem szét mindent. A tömítőgyűrűn a porvédőt értem, így belegondolva az tényleg nem sok mindent tömít. :D Ha szakadt, akkor lehet, hogy a henger fala is ratyi belül. Ha elég kosz, szutyok került bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 ezé akarom majd én is kicserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Ha szakadt, akkor lehet, hogy a henger fala is ratyi belül. Ha elég kosz, szutyok került bele. Ajaj, bonyolódik a helyzet. Csak van egy tömítés is a henger falában, csak az olajtól nem vettem észre. :D A képek az alkatrészekről és az eddigi flexes masszázs eredményéről (vigyázat originál képek mérete 1,5MB): Ez a látvány fogadott reggel, mert a szél benyomta a pinceablakot és minden csupa por és víz lett.... A gépi drótkefézés eredményei: 1 és 2. (Ami nem látszik a képeken az az, hogy a művelet után kapásból megnyertem kicsiny településünk Fekete Pákó hasonmásversenyét.) Sajnos most két hét szünet következik, de ezalatt remélhetőleg meghozzák a felújító készletet. Hátra van még a smirglizés, alapozás és a festés. Egy újabb kérdés megint felmerült a festéssel kapcsolatban: az alapozás előtt a port mivel törölgessem le? Sima festésnél erre ott a megfelelő hígítóval átitatott rongy, de itt milyen folyadékot kellene használnom? Mod.: A képek helyett linkek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Ajaj, bonyolódik a helyzet. Csak van egy tömítés is a henger falában, csak az olajtól nem vettem észre. :D Nincs arról is egy kép? Teljesen kiment a fejemből mihogymerre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 szerintem itt is jolesz sima hígító. festéknél a hőállság nemtom mennyire fontos itt a nyergeknél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 festéknél a hőállság nemtom mennyire fontos itt a nyergeknél. Hát eléggé. Nem szoktak fázni a nyergek még télen sem. :D De alapozóval szerintem nem szükséges szórakozni, hőálló festék és annyi. Tisztításhoz bármilyen zsíroldó jó. (brigi, féktisztító, ...) Festésnél pedig több vékony réteg szárítással közte. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Jaja.. mindenféleképpen valami hőálló, vagy kimondottan féknyereg festék! Nekem anno mikor lefestettem, utána 1-2 erősebb fékezés után, enyhén égett szag volt.. legelöször aszthittem leégett a kuplung..(racing volt) :D De egy-egy racingos estén, még most is tud szaga lenni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Tegnap átvettem Coupe (:D) 256-os féknyergeit és hozzákezdtem a megtisztításához, de a szétszedési művelet végén elakadtam: nem tudom mit kell csinálni a dugattyúval. Tisztításnál maradjon a helyén és ne tisztítsam meg vagy ki kell szedni valahogyan? Szeretném kiszedni, de csak akkor ha érdemes. Ha viszont érdemes kivenni, akkor azt hogyan lehet? A vezetőcsapszegek és azok gumifoglalatai épnek tűnnek, érdemes ezeket ennek ellenére cserélni (vagy bármi mást egyáltalán, pl. a dugattyún lévő gumit)? A vezetők gumifoglalatait, és a dugattyú tömítőgyűrűt, valamint a porvédő gumit érdemes cserélni. Rendelésnél pontos nyeregtípust adj meg, mert többféle verzió is lehet belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 A vezetők gumifoglalatait, és a dugattyú tömítőgyűrűt, valamint a porvédő gumit érdemes cserélni. Rendelésnél pontos nyeregtípust adj meg, mert többféle verzió is lehet belőle. A harmadik képen az Ate NN52/24R lenne a típus? Tápiószecső: ha két hét múlva hazamegyek, csinálok arról is egy képet. Egyébként végül maradtam a részegységenkénti tisztításnál, a festék pedig piros (a kocsi magmavörös) Motip féknyeregfesték lesz a hozzá tartozó alapozóval. A tisztítási tippeket köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 A harmadik képen az Ate NN52/24R lenne a típus? Igen, az lesz az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Igen, az lesz az. Ok, köszöntem, holnap be is nézek a helyi Opel boltba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 mennyi a teljes feltöltési mennyisége a fékrendszernek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 mennyi a teljes feltöltési mennyisége a fékrendszernek? 1 literből ki kell jönnie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 mennyi a teljes feltöltési mennyisége a fékrendszernek? fél liter, de cserénél nem árt jól átmosni az új olajjal, így inkább 1L-t vegyél :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Lecseréltetném a fékolajat,és az olajshop.hu-n van egy Liqui Moly nevű olaj. Ez jó lehet bele? DOT 4-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Lecseréltetném a fékolajat,és az olajshop.hu-n van egy Liqui Moly nevű olaj. Ez jó lehet bele? DOT 4-es. Jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Jó. Köszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts