wookie Elküldve Január22, 2014 Megoszt Elküldve Január22, 2014 Cali 2.5 - Elől 288 mm. - Hátul 270 mm, de nagyobb betétek B Omiból és 38as nyereg A omiról. B Veki dupla szervodob + 25 mmes főfék. Astra: - Elől 256 mm. - Hátul 260 mm, 35ös nyereg. 1.6 16V szervodob + 23 mmes főfékhenger. Neked milyen 22mmes kell? Abs nélküli? Igen. ABS-es van itthon, de azzal nem sokra megyek. Bontóban meg semmilyen nagy nincs, csak kicsi. az is valamelyik vectra de megkeresem ha lesz egy kis időm. SZerintem a v6 lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január22, 2014 Megoszt Elküldve Január22, 2014 A b veki dupla dobra felmegy a 22-es abs nélküli ffh is? Vagy máshogy vannak a csavarok? Közben nézem, hogy ami dupla az vagy b omi, vagy c veki.... vagy lemaradtam valamiről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 A b veki dupla dobra felmegy a 22-es abs nélküli ffh is? Vagy máshogy vannak a csavarok? Közben nézem, hogy ami dupla az vagy b omi, vagy c veki.... vagy lemaradtam valamiről? B vectra a devander és a vectra abs-es főféke van rajta plusz corsa fékcsőelosztó http://www.kadett-forum.de/user_bilder/bilder/9935_userid_8541.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Én is gondolkozom ezen a B Vectra devanderen. Elég csak a dobot cserélni, vagy kell a tartó konzola is? És maradhat e az eredeti főfékhengerem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Na, Wegapower kartács segítségével bontóztam én is egy fékcső elosztót: Kemény 1000JMF volt az ára, egy jobbkormányos G astra Kombiból származik. Ha nem mondja hogy van ilyen, akkor szerintem még mindig szopnék az abs-es főfékhengerrel, így viszont holnap már fel is kerül a cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Na, Wegapower kartács segítségével bontóztam én is egy fékcső elosztót: Kemény 1000JMF volt az ára, egy jobbkormányos G astra Kombiból származik. Ha nem mondja hogy van ilyen, akkor szerintem még mindig szopnék az abs-es főfékhengerrel, így viszont holnap már fel is kerül a cucc. Mit vársz tőle? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Mit vársz tőle? :rolleyes: Mármint mitől? Nekem jelenleg elöl 280-as meriva fékek vannak, hátra meg felment a gyári tárcsa. Mindehhez maradt a gyári 20-as ffh, ami így nagyon nem jó. Ugyan a donorból van 22-es ffh-m, de az abs-es, és eddig amiatt nem is tudtam feltenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Mármint mitől? Nekem jelenleg elöl 280-as meriva fékek vannak, hátra meg felment a gyári tárcsa. Mindehhez maradt a gyári 20-as ffh, ami így nagyon nem jó. Ugyan a donorból van 22-es ffh-m, de az abs-es, és eddig amiatt nem is tudtam feltenni. Ja értem. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Miben volt gyárilag ilyen elosztó Wookie? G Astra amin nem van ABS? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Miben volt gyárilag ilyen elosztó Wookie? G Astra amin nem van ABS? Úgyám. Wegapower kartács meg valami corsából szedte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Mindig tanul az ember. :) Akkor mehet be az ABSes 22mmes főféked. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Úgyám. Wegapower kartács meg valami corsából szedte. Én meg a "hülye" angoloktól szedtem az infót. Csak azt nem értem hogy 2000 km re vannak tőlünk és még is fényévekkel előrébb járnak autóépítésben. Amúgy minden olyan autóban van amit szerelteg ABS sel is de a fapadosat anélkül kérték. B-C corsa G astra B vectra Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Én is gondolkozom ezen a B Vectra devanderen. Elég csak a dobot cserélni, vagy kell a tartó konzola is? És maradhat e az eredeti főfékhengerem? A 22 es astra nem jó a dobra mert befele a 25 -ös jobban belóg az nem plug&play és nem is átalakítható. A duplába csak a saját főféke pászol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bubuta Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Hali! Feltennék egy kérdést. Az mitöl van,hogy egyszer müködik az ABS-em egyszer meg nem?Ma pl. kiprobáltam a hóban és csúszott mind a 4 kerék :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Hali! Feltennék egy kérdést. Az mitöl van,hogy egyszer müködik az ABS-em egyszer meg nem?Ma pl. kiprobáltam a hóban és csúszott mind a 4 kerék :blink: Úgy tudom az ABS- hóban -homokon nem működik tökéletesen.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Akkor mi a fenéért lett kitalálva? :D Bárminemű megcsúszás esetén működnie kell(ene). Úgy tudom az ABS- hóban -homokon nem működik tökéletesen.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Ha egyszerre blokkol mind a 4 kerék, akkor nincs forgásjel sehonnan, az ABS pedig azt hiszi áll az autó. Ilyenkor hogyan is dolgozzon? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Akkor mi a fenéért lett kitalálva? :D Bárminemű megcsúszás esetén működnie kell(ene). Akkor passz...a kerék blokkolásához aszfalton elég komoly fékerő kell hóban jégen viszont nagyon kicsi...lehet hogy az ABS-nem tud ilyen finoman szabályozni vagy tudomisén...több ABS-el szerelt autóval mentem már, és elöfordult hogy keményre taposott havon nem darált a pedál hanem egyszerűen blokkolt a kerék. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Az abs hóban NEM működik. Pláne nem a mieink, ezek a rendszerek még nagyon buták. Anyámé vizes úton sokszor már darál, én meg várnám a fékhatást, de semmi. Nincs ezen mit csodálkozni. Egyébként mikor nem működik akkor nem villog az abs jel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bubuta Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Az abs hóban NEM működik. Pláne nem a mieink, ezek a rendszerek még nagyon buták. Anyámé vizes úton sokszor már darál, én meg várnám a fékhatást, de semmi. Nincs ezen mit csodálkozni. Egyébként mikor nem működik akkor nem villog az abs jel? Nem villog semmit. miért villognia kellene? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Nem villog semmit. miért villognia kellene? Nem, ha villogna, akkor hibát jelez. MÁs: Bekerült a nagy ffh végre! http://napivuki.blog.hu/2014/01/25/braking_nyuz Azt mondja meg nekem valaki, hogy az mennyire normális, hogy az első 1-2centin szinte semmit nem csinál a fék? Illetve hogy lehet ezt megszűntetni? Vegyek egy 25-ös ffh-t? :D (mondjuk az első nyergekből kiindulva, az kéne bele) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Nem, ha villogna, akkor hibát jelez. MÁs: Bekerült a nagy ffh végre! http://napivuki.blog.hu/2014/01/25/braking_nyuz Azt mondja meg nekem valaki, hogy az mennyire normális, hogy az első 1-2centin szinte semmit nem csinál a fék? Illetve hogy lehet ezt megszűntetni? Vegyek egy 25-ös ffh-t? :D (mondjuk az első nyergekből kiindulva, az kéne bele) Dobféknél szokott beljebb kerülni a fogáspont ha nem jó az utánállító és túl messze vannak a pofák a dobtól, ahogy kopnak. De szerintem a főfék is olyan hogy nem azonnal nyomja az olajat ahogy elkezded nyomni a pedált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Dobféknél szokott beljebb kerülni a fogáspont ha nem jó az utánállító és túl messze vannak a pofák a dobtól, ahogy kopnak. Ezaz. Itt viszont 4 tárcsa van. :D Majd azért a jövőhéten rátesszük padra, hogy kiderüljön mit csinál. Na meg majd kéne rá egy terhelésfüggő szabályzó is... nem is értem miért nem azzal szerelték gyárilag. Mondjuk vectrán még amúgy se láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Ezaz. Itt viszont 4 tárcsa van. :D Majd azért a jövőhéten rátesszük padra, hogy kiderüljön mit csinál. Na meg majd kéne rá egy terhelésfüggő szabályzó is... nem is értem miért nem azzal szerelték gyárilag. Mondjuk vectrán még amúgy se láttam. Én most tartok ott hogy lehet feleslegesen szerelem fél éve a féket....Karcsi volt nálam itt egy sráccal beültem a kocsijába ugyanúgy padlóig lehet nyomni a pedált...ez már a 3. astra ami ilyen.... :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január25, 2014 Megoszt Elküldve Január25, 2014 Mennyi hely van szerelni...így könnyű :D Így mókásabb volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts