Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

Amit írtam, azt továbbra is tartom, én nem tennék bele bontott főhengert. Mégiscsak biztonságtechnikai berendezésről van szó. Tudom, hogy nem olcsó dolog egy új, ezért ha mégis bontottat teszel bele, legalább cseréld ki benne a karmantyúkat.

Én viszont tuti bontottat fogok venni. :D Ha pedig szükséges cserélem benne, amit kell. Köszönöm a tanácsokat. :D

Megosztás:

Itt általában 10-15 éves autókkal rendelkezünk. Kinek volt már normál használathoz köthető problémája a főfékhengerrel? Nem emlékszem, hogy a fórumon lett volna ilyen téma, de ha igen akkor sem általános, tehát ezek az alkatrészek általában jól bírják. Egy bontott autóban is ugyanolyan állapotú cucc van, mint sokunk kocsijában. Szerintem kicsit túl van reagálva a para, ami a bontott alkatrészeket övezi.

Megosztás:

Itt általában 10-15 éves autókkal rendelkezünk. Kinek volt már normál használathoz köthető problémája a főfékhengerrel? Nem emlékszem, hogy a fórumon lett volna ilyen téma, de ha igen akkor sem általános, tehát ezek az alkatrészek általában jól bírják. Egy bontott autóban is ugyanolyan állapotú cucc van, mint sokunk kocsijában. Szerintem kicsit túl van reagálva a para, ami a bontott alkatrészeket övezi.

Ha a kaka a főfékhenger,az már a légtelenítésnél kiderül.

Megosztás:

Én viszont láttam már, sőt mentem is egy off Golffal on aminek át volt szakadva a karmantyú a főhengerben. Először csak 2-szer kellett rálépni a pedálra, mire hazaértem a 20 sem volt elég. Amikor szétszedtük kiderült, hogy mind a 3 karmantyú átszakadt, csoda, hogy hazaértünk vele. :D

Megosztás:

Milyen betét/tárcsa van rajta?

Érdekes módon nekem meg pont nedves időben jobban harap a fék, legalábbis ilyen érzésem van :D

Ferodo/Ferodo. És a kerékcserélnél láttam a tárcsába beleütve a 'FERODO' feliratot, úgyhogy nemcsak a csomagolása az. Viszont nézem a honlapjukat múltkor és nem írnak tárcsákról. Hogy ez hogy van? :D

Attól ha "felvizesedik" a tárcsa érezhetem, hogy beljebb fog a pedál? Én azt gondolnám hogy nem, mert közelebb attól sem tud menni a dugó.

Megosztás:

A féktárcsát(AET) + betéteket(PEX) lecseréltük tegnap.Nem észleltem még semmi feltünő változást ,csak azt,

hogy már nem csiszolódik fékezéskor,gondolom kell neki 100 km mire beáll!

Ma szakad az eső és megyünk Gyulára, remélem esőben is lestoppol!

A Várfürdőbe is jössz?

Szokot ott lenni éjszakai welness.

Az asszonyommal ott leszünk.

Azt hiszem úgy este 7 (8)-tól éjjfélig tart.

Ott leszel?

Pü. is ment!

Megosztás:

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! :D

Tegnap átvettem Coupe (:D) 256-os féknyergeit és hozzákezdtem a megtisztításához, de a szétszedési művelet végén elakadtam: nem tudom mit kell csinálni a dugattyúval. Tisztításnál maradjon a helyén és ne tisztítsam meg vagy ki kell szedni valahogyan? Szeretném kiszedni, de csak akkor ha érdemes. Ha viszont érdemes kivenni, akkor azt hogyan lehet?

A vezetőcsapszegek és azok gumifoglalatai épnek tűnnek, érdemes ezeket ennek ellenére cserélni (vagy bármi mást egyáltalán, pl. a dugattyún lévő gumit)?

Megosztás:

Tegnap átvettem Coupe (:D) 256-os féknyergeit és hozzákezdtem a megtisztításához, de a szétszedési művelet végén elakadtam: nem tudom mit kell csinálni a dugattyúval. Tisztításnál maradjon a helyén és ne tisztítsam meg vagy ki kell szedni valahogyan? Szeretném kiszedni, de csak akkor ha érdemes. Ha viszont érdemes kivenni, akkor azt hogyan lehet?

A vezetőcsapszegek és azok gumifoglalatai épnek tűnnek, érdemes ezeket ennek ellenére cserélni (vagy bármi mást egyáltalán, pl. a dugattyún lévő gumit)?

Ha ki akarod szedni, akkor vagy próbáld előrúl húzni, vagy sűrített levegővel lökd meg hátulról (nagyot tud ütni). Ha minden rendben van, akkor viszont nem kell nagyon babrálni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.