Béla91 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Sziasztok! Bcorzámon a első tárcsaféket szeretném lecserélni hűtött 236mm --} 256mmre. Az alapanyag az megvan egy bontásból felújított fék. Szinte újnak mondható Jurid féktárcsák és a betétek is elég keveset használtnak tűnnek. Most tartok ott hogy lefestettem a féknyerget. Néztem én a minap hogy festés miatt hogy illeszkedik a pofa a nyeregbe, nézem a belső, munkahenger felőli oldalán szépen tud mozogni a pofa de a külsőn nem annyira kissé nehézkesen mozogni a betét. Viszont nem a festékréteg vastagságában keresendő a probléma mert fémig visszacsiszolt állapotában is nehézkes. Nem nagyon értek hozzá ezt csak észrevétel ami kissé aggaszt. Azért is mert mind 2 féktárcsa munkahenger felőli oldala jobban kopottabb mint a külső. Egyszerre kéne annak kopnia szerintem. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Sziasztok! Az jutott eszembe hogy ha én felteszem a meriva 280-as tárcsáját a b vectra 57/24-es féknyergével, akkor minek a porvédö lemezét tudom feltenni hozzá? Jelenleg ugye az alap tömör 236-os fékem van. Az nyilván kicsi lesz. Valamint a nyereghez tartozó nyeregtartó az jó lesz a tárcsához? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október22, 2012 Megoszt Elküldve Október22, 2012 Sziasztok! Az jutott eszembe hogy ha én felteszem a meriva 280-as tárcsáját a b vectra 57/24-es féknyergével, akkor minek a porvédö lemezét tudom feltenni hozzá? Jelenleg ugye az alap tömör 236-os fékem van. Az nyilván kicsi lesz. Valamint a nyereghez tartozó nyeregtartó az jó lesz a tárcsához? 57/25. Porvédőd nem lesz. 236os nyeregtartó természetesen nem jó, a 288asé jó lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október23, 2012 Megoszt Elküldve Október23, 2012 57/25. Porvédőd nem lesz. 236os nyeregtartó természetesen nem jó, a 288asé jó lehet. Természetesen a 288-as nyeregtartóra gondoltam hogy jó e, mert hogy ugye van 8mm difi a tárcsa átméröben. Tehát hogy a 280--as tárcsával nem fog e a 288-as nyereg lelógni, a betétek teljes felületen felülnek e? Porvádöböl nem megy fel valahogy mondjuk a calibra/vectra turboé? Asszem azoknak is 288-as a féke. Vagy olyat esélytelen találni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október23, 2012 Megoszt Elküldve Október23, 2012 Természetesen a 288-as nyeregtartóra gondoltam hogy jó e, mert hogy ugye van 8mm difi a tárcsa átméröben. Tehát hogy a 280--as tárcsával nem fog e a 288-as nyereg lelógni, a betétek teljes felületen felülnek e? Porvádöböl nem megy fel valahogy mondjuk a calibra/vectra turboé? Asszem azoknak is 288-as a féke. Vagy olyat esélytelen találni? Sztem nem fog teljes felületen fogni, de saját szememmel még nem láttam ilyen konfigot. A 280 és 288 tárcsához, ugyan az a betét való asszem, tehát valszeg le fog lógni egy kicsit. Porvédő. Nekem volt fent, de a 308 miatt le kellett szednem. A leszedés sem egyszerű, mert ugye a porvédőt nem nagyon szedegeti senki lefelé, ezért szépen össze tud rohadni. Az egyiket nekem is le kellett szinte vésni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 üdv Féktárcsa és betét csere előtt állok, viszont gyártói minőséget tekintve nem igazán vagyok otthon a féktárcsáknál. Ebben szeretném a véleményeteket kikérni ... Több aukciónál találkoztam a OQAP, illetve LPR márkával is, de ajánlottak már egy bizonyos QBI gyártmányt is. Egyesek szerint A oqap az NEM márkanév. OQAP= Original Quality AUTO PARTS. Hogy ezen belül ki a gyártó? valószínűleg ahol olcsón gyártanak. Akkor az LPR-re azt mondták hogy valamivel jobb, középminőség, de aukció szerint pedig olcsóbb ... most akkor melyik a jobb minőség? Mit tudnátok ajánlani? Hűtött Tárcsafékről van szó - 256X24 - 1.6 16V - Sedan 98' köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 üdv Féktárcsa és betét csere előtt állok, viszont gyártói minőséget tekintve nem igazán vagyok otthon a féktárcsáknál. Ebben szeretném a véleményeteket kikérni ... Több aukciónál találkoztam a OQAP, illetve LPR márkával is, de ajánlottak már egy bizonyos QBI gyártmányt is. Egyesek szerint A oqap az NEM márkanév. OQAP= Original Quality AUTO PARTS. Hogy ezen belül ki a gyártó? valószínűleg ahol olcsón gyártanak. Akkor az LPR-re azt mondták hogy valamivel jobb, középminőség, de aukció szerint pedig olcsóbb ... most akkor melyik a jobb minőség? Mit tudnátok ajánlani? Hűtött Tárcsafékről van szó - 256X24 - 1.6 16V - Sedan 98' köszönöm. Pl. Ate, Brembo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 Pl. Ate, Brembo. Maradjunk a középkategóriánál ha kérhetem, nem a hungaroringre készülök :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 Maradjunk a középkategóriánál ha kérhetem, nem a hungaroringre készülök :) A brembo nem hungaroring kategória. Elérhető áru jó minőség. Sokkal az általad leírtak sem olcsóbbak viszont annál kétesebb a minőségük. Különösen hűtött tárcsánál nem érdemes 1-2eFton spórolva kétes minőséget vásárolni. Pláne hogy a gyárinál jobb fékhatást is vársz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 A brembo nem hungaroring kategória. Elérhető áru jó minőség. Sokkal az általad leírtak sem olcsóbbak viszont annál kétesebb a minőségük. Különösen hűtött tárcsánál nem érdemes 1-2eFton spórolva kétes minőséget vásárolni. Pláne hogy a gyárinál jobb fékhatást is vársz. Tudsz nekem weboldalt linkelni ahol megtudom rendelni, illetve árak után érdeklődni?! köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 http://www.fekmester.hu/fektarcsa__fekdob/fektarcsa/opel/astra/benzin/1.60/1998/brembo/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 http://www.fekmester...60/1998/brembo/ Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október30, 2012 Megoszt Elküldve Október30, 2012 Köszönöm. Arra vigyázz hogy hamisítják! Az eredeti piros kemény kartondobozban van és van egy kis leírás a cég történetéről a dobozban. egyébként bárdi, unix stb is forgalmazza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Október30, 2012 Megoszt Elküldve Október30, 2012 üdv Féktárcsa és betét csere előtt állok, viszont gyártói minőséget tekintve nem igazán vagyok otthon a féktárcsáknál. Ebben szeretném a véleményeteket kikérni ... Több aukciónál találkoztam a OQAP, illetve LPR márkával is, de ajánlottak már egy bizonyos QBI gyártmányt is. Egyesek szerint A oqap az NEM márkanév. OQAP= Original Quality AUTO PARTS. Hogy ezen belül ki a gyártó? valószínűleg ahol olcsón gyártanak. Akkor az LPR-re azt mondták hogy valamivel jobb, középminőség, de aukció szerint pedig olcsóbb ... most akkor melyik a jobb minőség? Mit tudnátok ajánlani? Hűtött Tárcsafékről van szó - 256X24 - 1.6 16V - Sedan 98' köszönöm. Én amikor megvettem az autót QH betétek voltak benne Mahle tárcsákkal. Minden új volt látszólag de alig fogott. Kapott LPR betéteket, azóta jó. A szerelőm is azt ajánlja általában. Olcsó és jó. Nyilván jobb egy Brembo, de átlagos használatra teljesen jó az LPR. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október30, 2012 Megoszt Elküldve Október30, 2012 Én amikor megvettem az autót QH betétek voltak benne Mahle tárcsákkal. Minden új volt látszólag de alig fogott. Kapott LPR betéteket, azóta jó. A szerelőm is azt ajánlja általában. Olcsó és jó. Nyilván jobb egy Brembo, de átlagos használatra teljesen jó az LPR. Rendben, köszönöm. Gondolkozom rajta. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október31, 2012 Megoszt Elküldve Október31, 2012 Kínlodtam a héten a fékkel, ugye ha jól tudom nálunk alapból a két első kerék blokkol, a fékerőszabályzó csökkenti a fékerőt hátul ahogy bólint az autó. Na hát így is volt szombatig, azóta csak téligumit raktam fel, és kiöntöttem a hátsó fékdobokból a fékport. Kedden vettem észre hogy fékezéskor a hátsók blokklnak, telefonos segítséget kértem, és a fékerőszabályzó volt az elsőszámú gyanusított.De azt hiába nézegettem nem volt megszorulva rendesen működött. Aztán levettem a dobokat és visszatekertem az utánállítókat de ezzel csak azt értem el hogy a kézifék feljött majdnem a tetőkárpitig, ugyanúgy a seggét húzta padlófékre. Egyenlőre visszaállítottam mindent és töröm az agyam.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október31, 2012 Megoszt Elküldve Október31, 2012 Kínlodtam a héten a fékkel, ugye ha jól tudom nálunk alapból a két első kerék blokkol, a fékerőszabályzó csökkenti a fékerőt hátul ahogy bólint az autó. Na hát így is volt szombatig, azóta csak téligumit raktam fel, és kiöntöttem a hátsó fékdobokból a fékport. Kedden vettem észre hogy fékezéskor a hátsók blokklnak, telefonos segítséget kértem, és a fékerőszabályzó volt az elsőszámú gyanusított.De azt hiába nézegettem nem volt megszorulva rendesen működött. Aztán levettem a dobokat és visszatekertem az utánállítókat de ezzel csak azt értem el hogy a kézifék feljött majdnem a tetőkárpitig, ugyanúgy a seggét húzta padlófékre. Egyenlőre visszaállítottam mindent és töröm az agyam.... Azért megnézném kétszer is azt a fékerőszabályzót. Hátsó munkahengerek cseréje és dobok kitakarítása után sem volt ilyen problémám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október31, 2012 Megoszt Elküldve Október31, 2012 Azért megnézném kétszer is azt a fékerőszabályzót. Hátsó munkahengerek cseréje és dobok kitakarítása után sem volt ilyen problémám. Ugye aláfeküdtem valaki rugóztatta a kocsit szépen mozgott a kar. Aztán leakasztottam a rugót, és valaki nyomta a féket a dugyattyú jött ki, és kézzel vissza tudtam nyomni ebből arra következtettem hogy jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október31, 2012 Megoszt Elküldve Október31, 2012 Ugye aláfeküdtem valaki rugóztatta a kocsit szépen mozgott a kar. Aztán leakasztottam a rugót, és valaki nyomta a féket a dugyattyú jött ki, és kézzel vissza tudtam nyomni ebből arra következtettem hogy jó. Emelve kéne megnézni, hogy mit művel. Akkor ugye a dugattyúnak szinte ki sem szabadna jönnie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október31, 2012 Megoszt Elküldve Október31, 2012 Emelve kéne megnézni, hogy mit művel. Akkor ugye a dugattyúnak szinte ki sem szabadna jönnie. Hát majd ránézek valamiker ebben a 4 napban.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November1, 2012 Megoszt Elküldve November1, 2012 Kínlodtam a héten a fékkel, ugye ha jól tudom nálunk alapból a két első kerék blokkol, a fékerőszabályzó csökkenti a fékerőt hátul ahogy bólint az autó. Na hát így is volt szombatig, azóta csak téligumit raktam fel, és kiöntöttem a hátsó fékdobokból a fékport. Kedden vettem észre hogy fékezéskor a hátsók blokklnak, telefonos segítséget kértem, és a fékerőszabályzó volt az elsőszámú gyanusított.De azt hiába nézegettem nem volt megszorulva rendesen működött. Aztán levettem a dobokat és visszatekertem az utánállítókat de ezzel csak azt értem el hogy a kézifék feljött majdnem a tetőkárpitig, ugyanúgy a seggét húzta padlófékre. Egyenlőre visszaállítottam mindent és töröm az agyam.... Nekem akkor szokott ilyet csinálni ha víz kerül bele és a rozsda miatt harap az első 1-2 fékezéskor. Meg amikor kitakarítom a dobból a port és pluszban csiszolópapírral a fékpofa felületét is megdörzsölöm. De mindez csak az első pár fékezésnél okoz ilyen problémát. Gondolom nálad tartósabb a probléma. Lehet a fékerő szabályozó mozog de a belső tömítései már átengednek. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November1, 2012 Megoszt Elküldve November1, 2012 Nekem akkor szokott ilyet csinálni ha víz kerül bele és a rozsda miatt harap az első 1-2 fékezéskor. Meg amikor kitakarítom a dobból a port és pluszban csiszolópapírral a fékpofa felületét is megdörzsölöm. De mindez csak az első pár fékezésnél okoz ilyen problémát. Gondolom nálad tartósabb a probléma. Lehet a fékerő szabályozó mozog de a belső tömítései már átengednek. :( Nekem is akkor jött elő amikor kiöntöttem a port a dobbol. De azóta mentem akocsival már úgy 600km-ert a héten. Fékerő szabályzó....nem jó hír, mert használtam lutri újan meg murva drága, ráadásul ha nem tudom kitekerni a fékcsöveket belőle, ami esélyes mert eléggé össze van rohadva akkor lesz 4 fékcső csere is, amiből kettő előremegy a főfékhengerig. Lesz holnap egy hosszabb utam, ha nem "javul" ki kell találnom valamit.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November1, 2012 Megoszt Elküldve November1, 2012 Nekem is akkor jött elő amikor kiöntöttem a port a dobbol. De azóta mentem akocsival már úgy 600km-ert a héten. Fékerő szabályzó....nem jó hír, mert használtam lutri újan meg murva drága, ráadásul ha nem tudom kitekerni a fékcsöveket belőle, ami esélyes mert eléggé össze van rohadva akkor lesz 4 fékcső csere is, amiből kettő előremegy a főfékhengerig. Lesz holnap egy hosszabb utam, ha nem "javul" ki kell találnom valamit.... 600 km-nél hosszabb utad? :icon1: Néha nekem is csinál ilyet.Pl. ma reggel is. Pedig este álltam le vele. Nyirkos, esős éjszaka után, reggel az első pár fékezsésnél, ahogy hozzáértem a fékpedálhoz, blokkolt a jobb hátsó kerék. Aztán megjavult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November1, 2012 Megoszt Elküldve November1, 2012 600 km-nél hosszabb utad? :icon1: Néha nekem is csinál ilyet.Pl. ma reggel is. Pedig este álltam le vele. Nyirkos, esős éjszaka után, reggel az első pár fékezsésnél, ahogy hozzáértem a fékpedálhoz, blokkolt a jobb hátsó kerék. Aztán megjavult. Aham, 180 kilóméter a munkahely plussz a napi mászkállás, egy hét átlagosan 550-600km, egy része szerpentin.. Úgy néz ki megvan a bibi a fékerőszabályzó átenged ahogy Wzsolt is írta kijön a dugattyú fékezéskor de kézzel simán visszanyomhato...dejó.... :icon7: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November1, 2012 Megoszt Elküldve November1, 2012 Aham, 180 kilóméter a munkahely plussz a napi mászkállás, egy hét átlagosan 550-600km, egy része szerpentin.. Úgy néz ki megvan a bibi a fékerőszabályzó átenged ahogy Wzsolt is írta kijön a dugattyú fékezéskor de kézzel simán visszanyomhato...dejó.... :icon7: Ha kell, akkor nekem még van egy asszem vhol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts