Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
És ami benne marad a fékcsőbe?

Hát nem csak légtelenítesz, hanem kinyomatod a régi lötyit az újjal. Ha már olyan szín jön mint az új, akkor elzárod és kész.

Elküldve
Kéziféknek hanyadik kattanásra kell fognia?

Szerintem negyedik. De ez függ a kötél állapotától meghogy mennyire járnak akadály mentesen fékpofák. Túl rövidre se jó állítani.

Elküldve

Ha jól rémlik, papíron 3 és 6 között. Viszont én azt is tudom, hogy 14 kattanás után, már kényelmetlen hozzáférni, mert beakad a kezem, az ülés háttámlájába, közel függőleges kézifék-kar állásnál :) :D

Elküldve
Az állításhoz le kell venni a középső dobot? Vagy a hővédőt kilehet forgatni onnan, és hozzá lehet férni?

Látod ezt nem tudom, én még nem nyúltam hozzá, de sztem hozzá lehet férni bontás nélkül is.

Elküldve
Látod ezt nem tudom, én még nem nyúltam hozzá, de sztem hozzá lehet férni bontás nélkül is.

Mert a hővédőt azt biztos hogy le kell venni, csak nem tudom, hogy ki lehet-e forgatni a dobnál, és úgy hozzá lehet-e férni?

Elküldve
Mert a hővédőt azt biztos hogy le kell venni, csak nem tudom, hogy ki lehet-e forgatni a dobnál, és úgy hozzá lehet-e férni?

Annyira eltudod forgatni, hogy hozzá férj. De mindenképp bontani kell...

Ja és jó sok csavarlazítót használj, mert hajlamosak beletörni a hővédő csavarjai... :)

Elküldve
Annyira eltudod forgatni, hogy hozzá férj. De mindenképp bontani kell...

Ja és jó sok csavarlazítót használj, mert hajlamosak beletörni a hővédő csavarjai... :)

De akkor a kipufogó dobot azt nem kell?

Elküldve

Második kattanásnál kell elkezdődnie a fékhatásnak, ha jól van beállítva az utánállító is. :)

Elküldve

Az attól függ, hogy télen vagy nyáron használod. Mert télen két kattanással keresztbe fordítom a kocsit nyáron meg csak a 4.-nél visítt a gumi. :) Ha nem törnek le a csavarok a hővédőnél nagy mákod van.

Elküldve
Az attól függ, hogy télen vagy nyáron használod. Mert télen két kattanással keresztbe fordítom a kocsit nyáron meg csak a 4.-nél visítt a gumi. :) Ha nem törnek le a csavarok a hővédőnél nagy mákod van.

Nem igazán szoktam használni a kéziféket. Nagyon ritkán csak. Október végén menni kell műszakira, és nem akarok hidegbe szerelgetni, hanem most megcsinálgatok rajta amit kell, szépen lassan.

Ha a hővédő csavarja letörik, akkor legfeljebb nem lesz hővédő. Gondolom nem lesz emiatt semmi gond.

Elküldve
Nem igazán szoktam használni a kéziféket. Nagyon ritkán csak. Október végén menni kell műszakira, és nem akarok hidegbe szerelgetni, hanem most megcsinálgatok rajta amit kell, szépen lassan.

Ha a hővédő csavarja letörik, akkor legfeljebb nem lesz hővédő. Gondolom nem lesz emiatt semmi gond.

Én is csak télen használom, nem lesz gondod a hővédő nélkül, de kis is pakolhatod a belteret, és teszel átmenőcsavart. :)

Elküldve

Én önmetsző csavarokkal oldottam meg a kérdést... :)

De ha odarakták azt a lemezt, akkor gondolom oka is volt...

Elküldve
Én önmetsző csavarokkal oldottam meg a kérdést... :)

De ha odarakták azt a lemezt, akkor gondolom oka is volt...

Volt persze a nevében is benne van hővédő, de általában letörik a csavar, és sokan mennek nélküle gond nélkül. Én nem mertem csak úgy befúrni mert nem láttam mi van a másik oldalon, megy -e arra kábelköteg pölö. Inkább kipakoltam az utasteret és tettem be csavart+anyát.

Elküldve
Volt persze a nevében is benne van hővédő, de általában letörik a csavar, és sokan mennek nélküle gond nélkül. Én nem mertem csak úgy befúrni mert nem láttam mi van a másik oldalon, megy -e arra kábelköteg pölö. Inkább kipakoltam az utasteret és tettem be csavart+anyát.

Kifúrom a hővédő négy sarkát. Teszek mind a négy sarkába egy-egy nyolcas csavart anyával, és a hővédőt felfogatom hilti szalaggal a kipufogó dobra

Elküldve
Kifúrom a hővédő négy sarkát. Teszek mind a négy sarkába egy-egy nyolcas csavart anyával, és a hővédőt felfogatom hilti szalaggal a kipufogó dobra

Akkor felesleges feltenni, mert a hővédő éd a dob közötti, meg a hővédő és a kasztni közötti levegő szigetel, ha ráteszed a dobra mintha ott sem lenne szerintem.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.