Korzika Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 a lényeg, hogy adatok alapján szentgothárdi a kocsi, mociszám stimmelt a kiadott alapján, valamint 256*24-es tárcsák valóak rá. mindenféle egyéb dolgot küldtem PÜ-ben a kedves klubtársnak, amit találtam. Köszönöm Elnök úr! :) 24 mm?Ahogy benyúltam a felni mögé nem éreztem annyira szélesnek! Viszont jó nagy válla volt!Azért akarom cserézni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 vista ... :D Meglehet, de egyszer már működött, csak újratelepítettem, és azóta nem találom a módját, hogy működésre bírjam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Sztem 256-os, nem hűtött, de ez csak a tippem. 256-ból csak hűtött van, és az való az említett autóra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 256-ból csak hűtött van, és az való az említett autóra :D Igen, azóta már utána néztem, mindig tanul az ember :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 24 mm nél néztem is cseppet, ha az nem hűtött.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 24 mm nél néztem is cseppet, ha az nem hűtött.... sose kOPEL :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 sose kOPEL :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 256-ból csak hűtött van, és az való az említett autóra :) De két vastagság. (Múltkor írták.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ekotek Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 De két vastagság. (Múltkor írták.) Fékáruházban néztem minap a 256x20 mm-est 1.8-as Astrához írták(91-94-ig) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 De két vastagság. (Múltkor írták.) Igen, van egy 20mm-es verziója is, de élőben még nem láttam ilyet autón :) Vectrákon és Astrákon is csak a 24mm-est láttam eddig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Igen, van egy 20mm-es verziója is, de élőben még nem láttam ilyet autón :) Vectrákon és Astrákon is csak a 24mm-est láttam eddig. A gyárilag előírt féktárcsák évjáratonként, karosszériatípusonként (Caravan!), sőt országonként is folyamatosan változtak. A 256/20/17-est a 66 kW-os C18NZ-hoz írták elő. Ám a kezdeti időszakban ilyen került Németországban az X16SZ-re, a C16SE-re, sőt még az X16XEL-re is. Később már csak a 24 mm-est használták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 A gyárilag előírt féktárcsák évjáratonként, karosszériatípusonként (Caravan!), sőt országonként is folyamatosan változtak. A 256/20/17-est a 66 kW-os C18NZ-hoz írták elő. Ám a kezdeti időszakban ilyen került Németországban az X16SZ-re, a C16SE-re, sőt még az X16XEL-re is. Később már csak a 24 mm-est használták. X16XEL-en biztos nem volt ilyen. Szerintem ez valahonnan a kadett korszakból jött át, és csak a "készlet erejéig" rakták egy-két típusba 92 környékén. Persze ez csak az én véleményem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Hétvégén (remélhetőleg) megyek 256-os féknyereg beszerző körútra. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem: Mire kell figyelni a használt féknyeregnél? Milyen alkatrészeknek kell meglennie hozzá a dugattyún kívül? A dugattyúnak milyen állapotban kellene lennie? Ha ezek megvannak, milyen alkatrészeket kell/érdemes utólag megvenni újonnan hozzá? Mivel pucolhatom le a nyergeket? (Drótkefe, smirgli kombo?) Festéshez gondolom féknyereg spray-t használjak. Tud valaki egy jó forrást féknyergekhez? :) Azt hiszem egyelőre ennyi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 énszerintem használt nyeregnél a gumitömítéseket kell megvenni ujba, és a nyeren azt kell megnézni, hogy a csavarok oldhatók e stb. pucolni drótkefe smirgli jo... rézpaszta nem árt. az úszócsapokat ki kell huzni, és szépen lepucolni és ugy bekenni, és ahol a betétek csuszkálnak majd ott is szép pucolás után be lehet kenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 énszerintem használt nyeregnél a gumitömítéseket kell megvenni ujba, és a nyeren azt kell megnézni, hogy a csavarok oldhatók e stb. pucolni drótkefe smirgli jo... rézpaszta nem árt. az úszócsapokat ki kell huzni, és szépen lepucolni és ugy bekenni, és ahol a betétek csuszkálnak majd ott is szép pucolás után be lehet kenni. Köszöntem a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 nincsmit :) légtelenítővel vigyázni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 nincsmit :) légtelenítővel vigyázni. Kisebb munkát megcsinálok a kocsin, de az ilyesmit inkább a profikra bízom. :D (Mondjuk azt sem tudom, mit szólnának a járókelők, ha a város legforgalmasabb parkolójában nekiállnék fékfolyadékot cserélni. :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 Kisebb munkát megcsinálok a kocsin, de az ilyesmit inkább a profikra bízom. :D (Mondjuk azt sem tudom, mit szólnának a járókelők, ha a város legforgalmasabb parkolójában nekiállnék fékfolyadékot cserélni. :)) Kirakhatnál egy kalapot, hátha visszajön a fékfolyadék ára :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 én arra gondoltam, hogy ha veszed akkroazt is nézd meg jár e benne, és bele ne szakítsd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Szerintetek mitől van az, hogy a hátsó féktárcsának a külső része (ugy kb 10 mm) nem kopik.... azaz nem fényes, hanem olyan rozsdaféle felrakodás van rajta..... és nemcsak az én autómnál láttam... próbáltam lekaparni, de nemigazán jött le.... gondolom le kell esztergáltatnom ha nem akarom cserélni.... amugy szemre nem kopott, de majd mikor téligumit leveszem akkor megfogom mérni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 10mm válnak sok... meg kell nézni, hogy abetétek hogy érnek a tárcsához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bbubi Elküldve Február21, 2008 Megoszt Elküldve Február21, 2008 Üdv! Pár napja vettem egy 1992-es F-astrát, 1.6-os, 8 szelepes 75lovas verzió. Olyat vettem észre a fékezésnél, hogy ha egyenletesen nyomom a féket, akkor nem egyenletesen fok a fék. Olyan darabos, mint amikor a bicikli kerekébe 8as van. Állítólag a fékbetétek újak. Én a féktárcsára tippelek. Mekkora kell erre az autóra, és kb mennyire kerül? Úgy nagyjából. Használtat érdemes/"szabad" venni? Köszi, bbubi Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Február21, 2008 Megoszt Elküldve Február21, 2008 Üdv! Pár napja vettem egy 1992-es F-astrát, 1.6-os, 8 szelepes 75lovas verzió. Olyat vettem észre a fékezésnél, hogy ha egyenletesen nyomom a féket, akkor nem egyenletesen fok a fék. Olyan darabos, mint amikor a bicikli kerekébe 8as van. Állítólag a fékbetétek újak. Én a féktárcsára tippelek. Mekkora kell erre az autóra, és kb mennyire kerül? Úgy nagyjából. Használtat érdemes/"szabad" venni? Köszi, bbubi használtat semmiféleképpen...annyira nem drága :D unixnál ha megnézed nagyjából ott kidobja a megfelelőt, ha több méret van a boltban általában tudják, hogy milyen kell... de majd a hozzáértő cartársak többet tudnak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Február21, 2008 Megoszt Elküldve Február21, 2008 Pár napja vettem egy 1992-es F-astrát, 1.6-os, 8 szelepes 75lovas verzió. Olyat vettem észre a fékezésnél, hogy ha egyenletesen nyomom a féket, akkor nem egyenletesen fok a fék. Olyan darabos, mint amikor a bicikli kerekébe 8as van. Állítólag a fékbetétek újak. Én a féktárcsára tippelek. Mekkora kell erre az autóra, és kb mennyire kerül? Úgy nagyjából. Használtat érdemes/"szabad" venni? Köszi, bbubi C16NZ-re a 236x20-as való, ám a Te autód egy történelmi 1992-es példány, és akkor még 236x12,7-es nem hűtőbordást tették fel erre gyárilag (kivéve a Caravanoknál) - legjobb tudomásom szerint. A gyári féktárcsák ára sajnos eléri a 20 ezer forintot, ehhez képest nagyjából fél áron hozzájuthatsz már nem gyári, de kiváló minőségű féktárcsákhoz. Használtban ne is gondolkodj, a fékberendezésen tilos spórolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február21, 2008 Megoszt Elküldve Február21, 2008 C16NZ-re a 236x20-as való, ám a Te autód egy történelmi 1992-es példány, és akkor még 236x12,7-es nem hűtőbordást tették fel erre gyárilag (kivéve a Caravanoknál) - legjobb tudomásom szerint. A gyári féktárcsák ára sajnos eléri a 20 ezer forintot, ehhez képest nagyjából fél áron hozzájuthatsz már nem gyári, de kiváló minőségű féktárcsákhoz. Használtban ne is gondolkodj, a fékberendezésen tilos spórolni. Sztem is 236x12.7mm-es van rajta (ha nem Caravan), de ezt egyszerűen szemrevételezéssel is meg tudod állapítani: ha tömör a tárcsa, nem úgy néz ki, mintha kettőből lenne összerakva a kettő között bordákkal, akkor sima 12.7mm-es. A Brembo és a Ferodo márkájú a javasolt, mindegyik 3500Ft körül beszerezhető darabonként. Ha netán a betétet is cserélni kellene (ez a szétszedésnél kiderül), abból is a Ferodo márkájú javasolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts