Gepard Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 innentől akkor előlre mondjuk brembo tárcsa (hűtött, 256), és ferodo utcai (asszem premier) betét. lehet hallani fogod, ha fékezel, de fogni is fog. :) Ez a hallani fogod nem olyan erős jelenség ám. Nálam csak nagyon ritkán hallatszik (15000-et mentem velük eddig) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 lehet hallani fogom ha fékezek?? ezt hogy értsem? gondolom nem blokkolni fog rögtön:) Sztem nyikorgásra gondolt a cartárs.. néha hajlamos kicsit nyikorogni a betét-tárcsa..de abszolut nem vészes..legalábbis nálam.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Az enyémen most 256-os hűtött van 20mm-es vastagsággal. :) Ezen akkor a nyereg is más mint a gsi-ken, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Ezen akkor a nyereg is más mint a gsi-ken, ugye? Ha jól tudom akkor az 1.8-as nyerge. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Múltkor a fék fórum zároltsága miatt egy másik fórumban volt szó a fékekről. Találtam egy linket, amely talán Benneteket is érdekelhet: http://www.juergen-tiegs.de/OPEL/fcaravan/fcaravan.HTM A fék táblázat adatai arra utalnak, hogy 1996-tól már az 1.4-esbe is hűtött tárcsa került, illetve hogy az ABS szériafelszereltség volt. Jók ezek az adatok egyáltalán? Ez szerintetek feloldja a múltkori ellentmondást? Lehetséges, hogy ennek ellenére az 1998 után gyártott 1.4-es Classicok mégis olyan "fapadosak" voltak, hogy azokba ABS se került, sőt visszatért a tömör féktárcsa is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Az ABS dolgot megcáfolhatom, mert az enyém 1 utolsó szériás(még nem Classic) Astra F Caravan 1.4-es és nincs benne, pedig felszereltségileg a legjobb volt.Ugyanezzel a felszereltséggel ment N.O-tól nyugatabbra is, pl. Hollandia. Érdekes módon a táblázatban nem szerepel az X14XE, X16XE. Illetve a C20LET sztem nem létezett Astrában gyárilag.V. igen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Illetve a C20LET sztem nem létezett Astrában gyárilag.V. igen? De igen. Kizárólag Dél-Afrikában forgalmazták Kadett 200ts néven, úgy tudom. Itten van az angol nyelvű tesztje is: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Ez nem gyenge! Biztos Európában nem volt rá igény. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 clasikokbol kisporoltak mindnet de igy legalább legaprob dolgoktol lehet inditania tuningolást, és érezhető ai amit csinálsz vele::unsure: ameza turbosastra elég furA, hogy csak oda ment:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 clasikokbol kisporoltak mindnet de igy legalább legaprob dolgoktol lehet inditania tuningolást, és érezhető ai amit csinálsz vele::unsure: ameza turbosastra elég furA, hogy csak oda ment:S Novyy, Neked is X14NZ Classicod van? Ha igen, mit tuningoltal rajta eddig? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus20, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Ez nem gyenge! Biztos Európában nem volt rá igény. :unsure: Hivatalosan melegedés problámák voltak vele, de ezt szerintem könnyen orvosolhatták volna, ha akarják. Pláne hogy Európában kicsit alacsonyabb az átlaghőmérséklet, mint Dél-Afrikában. Egyébként Szentgotthárdon készültek a gépek. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus20, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Múltkor a fék fórum zároltsága miatt egy másik fórumban volt szó a fékekről. Találtam egy linket, amely talán Benneteket is érdekelhet: http://www.juergen-tiegs.de/OPEL/fcaravan/fcaravan.HTM A fék táblázat adatai arra utalnak, hogy 1996-tól már az 1.4-esbe is hűtött tárcsa került, illetve hogy az ABS szériafelszereltség volt. Jók ezek az adatok egyáltalán? Ez szerintetek feloldja a múltkori ellentmondást? Lehetséges, hogy ennek ellenére az 1998 után gyártott 1.4-es Classicok mégis olyan "fapadosak" voltak, hogy azokba ABS se került, sőt visszatért a tömör féktárcsa is? Nekem 97 évvégi X14XE-m volt és abban sem volt ABS, pedig viszonylag jó felszereltségű volt (klíma, légszák, villanyablak, minden színrefújva, stb). Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 A féktárcsa nem köbcenti, hanem motor típus függő... ecotec kicsit erősebb volt már, mint a 14NZ :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus21, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2007 És az ABS-sel mi volt pontosan a 90-es években? Csak a nagyobb motorokba került szériaként (pl. C20NE), vagy egy felszereltség csomag része volt? Vagy elképzelhető, hogy csak az 1996 után Németországban forgalomba hozott Astra Caravanokban volt, ahogy a táblázatban szerepelt? Bosszant, hogy ennyi ellentmondás van az adatokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus21, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2007 A fék táblázat adatai arra utalnak, hogy 1996-tól már az 1.4-esbe is hűtött tárcsa került, illetve hogy az ABS szériafelszereltség volt. Kizárt. Sem hűtött fék, sem ABS 97-es 1.4 8v-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus21, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2007 ez az absdolog nagy hülyeség ha motorfüggő, 100rol nem kell tudni blokkolás nélkül megállni? azt az 1.4 es is viszi akármikor, ugyhogy szerintem felszereltség függőnek kellene lennie, a léghűtés, már inkább mocifüggő, de egy 1,4essel is ellehet égetni a féket szoval Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus21, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2007 a tárcsa motorfüggő, nem az abs. az szerintem csak a 2000ccm-es astráknál volt max széria... többiben rendelhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus21, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2007 hát newkem mindegy, mert ezen sose lesz kicserélve, de elég nagy hülyeség egyrészt, másrészt ha meg rendelhető volt, akkor mindenki olyat vett amit akart :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Sziasztok!! Segítséget kérnék hozzáértő forumosoktól. Lehet, hogy valakinek már unalmas a téma, de én csak most jutottam el idáig. Az asztrán a legkisebb tárcsa van most: 236 (nem léghűtéses). szereztem egy GSi féknyerget amit szeretnék beépíteni a vasba. Egy-két kérdés még felmerült bennem mielött nekiesnék. Kérdés 1 A féknyerget ahol fel kell rögzíteni, az a két luktávolság megegyezik a két féknyergen, vagy az egész futóművet ki kell cserélni? Mutatok képet, hogy mire gondolok: Kérdés 2 A fékcső is más méret kell, vagy ugyanaz jó mint most? Lecserélem azt is, csak azért ,hogy mijet vegyek. Egyébként a kocsim: amit a képen ládtok 92-es karaván. A segítséget előre is köszönöm!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 A felfogatási pontok távolsága ua.,de ha leszeded érdemes csavar rögzítővel(kék folyadék) összerakni,gyárilag is úgy van. A fékcső is ua az a méret,érdemes cserélni,persze a réz tömítésekkel együtt. Légtelenítésre figyelni és nem lesz gond. Tárcsák mérete persze nem 236 lesz! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Köszi a gyors választ !!!!! :unsure: Féktárcsában Brembo, fékbetétben ferrodora gondoltam. Remélem nem fog nyikorogni mert megőrülök ha igen.... Kérdezhetek még? A féknyereg munkahengerének kicserélem a gumigyűrűjét... ha visszarakom be kell kenni valamivel (mondjuk hőálló zsír) vagy elég kenést ad a fékfolyadék? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Köszi a gyors választ !!!!! :unsure: Féktárcsában Brembo, fékbetétben ferrodora gondoltam. Remélem nem fog nyikorogni mert megőrülök ha igen.... Kérdezhetek még? A féknyereg munkahengerének kicserélem a gumigyűrűjét... ha visszarakom be kell kenni valamivel (mondjuk hőálló zsír) vagy elég kenést ad a fékfolyadék? Nem kell azt kenni semmivel,csak simán cserézni,de ha nincs semmi bajuk és nem repedezett,kár hozzányúlni. Nyikorogni nem fog,ha a leszorító rugók jól állnak és amíg be nem kopik nem égeted meg a pofákat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Ok értem... fék kilőve. Írok még kérdést csak más témában. Köszönöm a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Ok értem... fék kilőve. Írok még kérdést csak más témában. Köszönöm a segítséget!!! És persze, ha GSi féknyerget teszel bele, ahhoz ugye 256-os tárcsa való, ahhoz pedig min. 14"-os kerék kell :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Hi! Lehet valahogy állitani vhogy, hogy hol fogjon a fékpedál?A tárcsák, betétek, fékolaj, két hátsó fékmunkahenger ki lett cserélve, de most se fog feljebb. Pedig 1 B Corsában ültem a múltkor, ami sokkal feljebb fogott. Igazából csak idegesit, hogy kb olyan, mint a Wartburgomban.Lent fog és nyomni kell mint állat.Na jó nézzük a jó oldalát!A Trabiban még jobban kell nyomni. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts