epk947 Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 És a ferodol nélkül szépen felszabályozod a dobot. :lol: Ááá dehogy! A felodor nélkül szépen felszabályozod a dobot. :lol: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 Ááá dehogy! A felodor nélkül szépen felszabályozod a dobot. :lol: :) :D ?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 A "Ferodol" mint általános név a fékbetétre vagy a kuplungtárcsára hibás... Az olasz fékbetéteket gyártó Ferodo cég nevéből ered és mindenki elkezdte használni, pedig alapjában véve nem Ferodol a használt anyag neve Fékbetétnek vagy kuplungtárcsának (a SPORT kategóriában) szerves (szén) és szinter-metál alapú anyagokat használnak. "A szinter-metál technológia esetében a fékbetét legalább 15 különböző por alakú összetevőből (réz, bronz, vas, kerámia, szén, stb... ) van kikeverve, melyeknek aránya határozza meg a betét viselkedését (zaj, komfortérzet, hatásfok, stb...) Az összekevert alapanyagot ezután megolvasztják és formára préselik. A hordozó rézbevonatú fémlappal együtt a keverék magas hőmérsékletű kemencébe kerül, ahol nyomás alatt a keverék összetevői kémiai kölcsönhatásba lépnek a réz bevonattal, és ezáltal odatapasztják azt a hordozó fémlaphoz." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 Akkor is a ferodol az elfogadott, mindennapos használatban emlegetett név, nem a ferrodo. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 Akkor is a ferodol az elfogadott, mindennapos használatban emlegetett név, nem a ferrodo. :lol: Ez így igaz. Sztem mindannyian így ismerjük :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 Ez így igaz. Sztem mindannyian így ismerjük :lol: na jó én megyek inkább flexelni utána meg xeroxozok pár doksit. tényleg jó lenne egy jó pörit csinálni champion gombából :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 na jó én megyek inkább flexelni utána meg xeroxozok pár doksit. tényleg jó lenne egy jó pörit csinálni champion gombából :D Pöttyösből meg izgalmasabb. :) :D Juj de utálom a gombát. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 Pöttyösből meg izgalmasabb. :) :D Juj de utálom a gombát. :lol: :lol: :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December15, 2010 Megoszt Elküldve December15, 2010 ?? :lol: No comment. http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=732598 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astraf Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 üdv ! Valaki tudna esetleg abban segíteni, hogy megmondja melyik típusban volt 3/20-as fékerőszabályzó patron? köszii Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 üdv ! Valaki tudna esetleg abban segíteni, hogy megmondja melyik típusban volt 3/20-as fékerőszabályzó patron? köszii C20XE motoros, nem Caravan Astrákban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Szasztok Ha már ez a téma. Akkor 1.6 16V-s motorba mekkora a fékrásegítőnek a mérete? 256os fék van az alatt és azt mondták hogy a rásegítő dobot is cseréljem mert az is más. Igaz ez? Nagyobb lehet mint a mostani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Szasztok Ha már ez a téma. Akkor 1.6 16V-s motorba mekkora a fékrásegítőnek a mérete? 256os fék van az alatt és azt mondták hogy a rásegítő dobot is cseréljem mert az is más. Igaz ez? Nagyobb lehet mint a mostani? Nekem 236 hűtötthöz is 22es ffh volt... :lol: Szóval amit épp találtak a polcon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Nekem 236 hűtötthöz is 22es ffh volt... :lol: Szóval amit épp találtak a polcon. :) Nekem is. Sőt az enyémre 23 van írva. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Nekem is. Sőt az enyémre 23 van írva. :lol: 22 itt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Ahoj! :D Kézifékkötelet mennyire gáz cserélni? Tegnap fogott a jobb hátsó kicsit, kézzel igazítottam a bowdenen, azóta nem lett használva-igaz előtte is csak ha kellet-. Nos, levettem a kerekeket, kicsit megcsiszoltam a dobokat és a pofákat és megnéztem a kézifék-bowdent. Vagyis csak szerettem volna, de nem tudtam jobban megemelni, így nem láttam semmit... :lol: Szóval tudom azt cserélni (mert akkor próbálok aknát kérni egy kis időre és nem kell szerelőhöz vinni)? Legalábbis remélem hogy nem a racsnis részével lesz a baj... :lol: Ja, és ez is mikor jön elő? 7végére, estére, szolgálat előtt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December18, 2010 Megoszt Elküldve December18, 2010 Ahoj! :D Kézifékkötelet mennyire gáz cserélni? Tegnap fogott a jobb hátsó kicsit, kézzel igazítottam a bowdenen, azóta nem lett használva-igaz előtte is csak ha kellet-. Nos, levettem a kerekeket, kicsit megcsiszoltam a dobokat és a pofákat és megnéztem a kézifék-bowdent. Vagyis csak szerettem volna, de nem tudtam jobban megemelni, így nem láttam semmit... :lol: Szóval tudom azt cserélni (mert akkor próbálok aknát kérni egy kis időre és nem kell szerelőhöz vinni)? Legalábbis remélem hogy nem a racsnis részével lesz a baj... :lol: Ja, és ez is mikor jön elő? 7végére, estére, szolgálat előtt... :) Nem lehet, hogy csak az időjárás viccelődik veled? Ha nem a fagy miatt szorul, akkor előbb még nézd meg a fékdobok alatt, hogy a fékpofán a kézifék segédkarja nem szorul-e (pl. ahol csaposan illeszkedik a pofához ott nincs-e berozsdásodva). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2010 Megoszt Elküldve December18, 2010 Ahoj! :D Kézifékkötelet mennyire gáz cserélni? Tegnap fogott a jobb hátsó kicsit, kézzel igazítottam a bowdenen, azóta nem lett használva-igaz előtte is csak ha kellet-. Nos, levettem a kerekeket, kicsit megcsiszoltam a dobokat és a pofákat és megnéztem a kézifék-bowdent. Vagyis csak szerettem volna, de nem tudtam jobban megemelni, így nem láttam semmit... :lol: Szóval tudom azt cserélni (mert akkor próbálok aknát kérni egy kis időre és nem kell szerelőhöz vinni)? Legalábbis remélem hogy nem a racsnis részével lesz a baj... :lol: Ja, és ez is mikor jön elő? 7végére, estére, szolgálat előtt... :) Nem vészes, bár a féket totál szétt kell szedni hogy beakaszd a pofábe a végét. Meg allul a középdobnál kell levenni a hővédő pajzsot, nekem kapásból letörtek a csavarok amik a kasztniba vannak belehegesztve, ebből lett az a bizonyos átmenőcsavaros sztori. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December18, 2010 Megoszt Elküldve December18, 2010 Nem lehet, hogy csak az időjárás viccelődik veled? Ha nem a fagy miatt szorul, akkor előbb még nézd meg a fékdobok alatt, hogy a fékpofán a kézifék segédkarja nem szorul-e (pl. ahol csaposan illeszkedik a pofához ott nincs-e berozsdásodva). Nem a fagy a ludas, meg nem is rozsdás a szerkezet, mert ugye megnéztem, +kb. 6-8 hónapja lett kicserélve a komplett hátsó fék, kézifékkötelestől... Ezért is gondoltam, hogy talán a racsnival lehet a gond. Nem vészes, bár a féket totál szétt kell szedni hogy beakaszd a pofábe a végét. Meg allul a középdobnál kell levenni a hővédő pajzsot, nekem kapásból letörtek a csavarok amik a kasztniba vannak belehegesztve, ebből lett az a bizonyos átmenőcsavaros sztori. :lol: Akkor meg jövőhéten megnézem vagy nézetem, ahogy idő lesz rá, addig is nem használom/juk. Kössz skacok! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December22, 2010 Megoszt Elküldve December22, 2010 Nos, a bowden-ügy: szerelő szabin, akna nincs, csak jól működő kézifék... :lol: Kellett nekem itt megszólalnom. :lol: Most rendben van a dolog, nem szorul, nem akad, pedig használtam ma és mindig megnéztem. De ha lesz akna, mindenképpen alámegyek, legalább a megnyugvás végett minimum. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2010 Megoszt Elküldve December23, 2010 Nos, a bowden-ügy: szerelő szabin, akna nincs, csak jól működő kézifék... :) Kellett nekem itt megszólalnom. :lol: Most rendben van a dolog, nem szorul, nem akad, pedig használtam ma és mindig megnéztem. De ha lesz akna, mindenképpen alámegyek, legalább a megnyugvás végett minimum. :D Akkor lehet mégiscsak a fagy volt a bűnös...itt most +12fok van. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2010 Megoszt Elküldve December23, 2010 Akkor lehet mégiscsak a fagy volt a bűnös...itt most +12fok van. :lol: Télen amúgy sem ajánlatos a kéziféket használni. Csak a másodlagos funkcióra esetleg. :lol: Én mondjuk sosem használom, mert minek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2010 Megoszt Elküldve December23, 2010 Télen amúgy sem ajánlatos a kéziféket használni. Csak a másodlagos funkcióra esetleg. :lol: Én mondjuk sosem használom, mert minek. Én csak a másodlagos funkcióját használom. :lol: Most kábé 10 másodpercre húztam be megálláskor, amíg a lányok beültek a kocsiba, és nem akartam leállítani, de hazafele már éreztem, hogy kicsit fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Én csak a másodlagos funkcióját használom. :D Most kábé 10 másodpercre húztam be megálláskor, amíg a lányok beültek a kocsiba, és nem akartam leállítani, de hazafele már éreztem, hogy kicsit fog. Nekem egy hete be van húzva.... de ezen még nem ragadt oda sose. Hrr en odaszokott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December28, 2010 Megoszt Elküldve December28, 2010 Nekem egy hete be van húzva.... de ezen még nem ragadt oda sose. Hrr en odaszokott... Szerintem a körülményektől függ, hiába van -10 ha száraz hideg, nincs nedvesség ami befagyna a bowdenhez. Inkább amikor olvadós latyakos idő van, felcsapódik a hólé, aztán megállsz, hül pár fokot és odafagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts