hening Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 ha nagyon vékony, de még nem fém a fémen megy már lehet hallani :huh: Én bizony csak a vas a vason hallottam a dizilben :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Darálás? Majd amikor vas a vason visít, akkor majd nem győzöl hova kapkodni :huh: . Jobb az ilyent szemmel tartani :lol: ,senki életéval nem játszani. Azért ez nem úgy működik, hogy ha lemegy 5mm-re, akkor egyik napról a másikra eltűnik az egész. Mennyi lehet alapból 8-9-10 mm? Figyelni kell persze ebben nincs vita. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Azért ez nem úgy működik, hogy ha lemegy 5mm-re, akkor egyik napról a másikra eltűnik az egész. Mennyi lehet alapból 8-9-10 mm? Figyelni kell persze ebben nincs vita. Én sem azt mondtam, hogy egyik napról a másikra. A másik az, hogy mindet nézni kell. A jobb belső azért kopott jobban, mert berohadtt a munkahenger, így hiába nézegettem a bal oldalon egyszercsak elkezdett visítani. Még szerencse, hogy éppen araszolós üzemmód volt a 3-as úton Bp irányába. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Én sem azt mondtam, hogy egyik napról a másikra. A másik az, hogy mindet nézni kell. A jobb belső azért kopott jobban, mert berohadtt a munkahenger, így hiába nézegettem a bal oldalon egyszercsak elkezdett visítani. Még szerencse, hogy éppen araszolós üzemmód volt a 3-as úton Bp irányába. :huh: Ebben is egyetértünk. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 a munkahenger porvédőjét hogylehet cserélni??? ha kihuzom a hengert, akkor kifolyik az olaj is?? vagy amögött még van egy másik henger, ami zárja az olajteret?? vagy ki se kell szedni a hengert és cserélhető ugy is a porvédő?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 a munkahenger porvédőjét hogylehet cserélni??? ha kihuzom a hengert, akkor kifolyik az olaj is?? vagy amögött még van egy másik henger, ami zárja az olajteret?? vagy ki se kell szedni a hengert és cserélhető ugy is a porvédő?? Persze, hogy kifolyik. Én csak úgy csináltam eddig, hogy leszedtem a nyerget, és teljesen szétszedtem. Persze, ha vki "ügyes" :huh: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 egyik szerelő azt mondta, van olyan is amiben mögötte is van... az addig oké hogy leszedem a nyerget, két csavar+ a fékcső. a henger hogy jön ki? csak ki kell huzni?? és a gumitömítést ami a nyereg és a henger közt van nem nehéz visszatenni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 de az is lehet csak fbs el bekenem, mert csak egy redő éle van szétnyílva... hátha megfogja az is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 a henger hogy jön ki? csak ki kell huzni?? és a gumitömítést ami a nyereg és a henger közt van nem nehéz visszatenni?? Ha nincs benyomódva vagy beszorulva nagyon, akkor igen. Egyébként kompresszorral mondjuk, de nagyot tud ám csapni úgyhogy óvatosan. Megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Egyébként, ha az 5mm-esen lett volna a jelző szólt volna? Szerintem ezzel még legalább 10-15ezeret el lehetett volna menni. De már az 55 ezer sem rossz teljesítmény. Valószínűleg megszólalt volna 5 mm-nél, egyébként betételnél mértem a vastagságot, 9 mm volt. A régi 1,4-es FAstrámon kb 70 ezerig bírta a fékbetét, nadehát az máááás volt. Ezt, ami most volt benne, úgy vettem, hogy kifejezetten a puhább betétet választottam, mert a féktárcsát is cseréltem és nem azt akarom koptatni. Ismerek olyan embert akinek a 2. szervíznél (30000 km) már betétet kellett cserélni. Ezt hívják "fékvezetőnek". Nem ismeri a sebességváltót, csak a féket. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 hát jaja ahogy tápi mondja 5messel megyek én is lassan egy 5ezer kmje és még semmi darálás, semmi feltünő probléma. Ezzel nem az a baj, hogy nincs már elég fékhatás, hanem az, hogy ha a betét a limiten túl kopik, akkor a dugattyú már annyira kibújik a hengerből, hogy alig van ami megvezesse. Szerencsétlen esetben be is szorulhat és megsérül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 2mm-ig kophat a betét. És arra tényleg kell figyelni, hogy általában nem egyformán kopnak, ezért mindegyiket kell nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ismerek olyan embert akinek a 2. szervíznél (30000 km) már betétet kellett cserélni. Ezt hívják "fékvezetőnek". Nem ismeri a sebességváltót, csak a féket. :huh: Ezt azért cáfolnám :D :) ....A GSi-be 15e max 20e bír ki a betét...A céges autóban se bírt ki ennél sokkal többet.Hidd el használom és ismerem a váltót is,csak kicsit más tempóban autózok mint Te :D ;) :lol: :) Ja a cégesbe a tárcsa is cserés lesz 50e nél....Már most is ki lehetett volna cserélni,de 10e elmegy még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ezt azért cáfolnám :) :lol: ....A GSi-be 15e max 20e bír ki a betét...A céges autóban se bírt ki ennél sokkal többet.Hidd el használom és ismerem a váltót is,csak kicsit más tempóban autózok mint Te ;) :D :huh: :) Ja a cégesbe a tárcsa is cserés lesz 50e nél....Már most is ki lehetett volna cserélni,de 10e elmegy még. Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy ki, hol, és hogyan autózik. Igen csak nem mindegy, hogy autópályázik az ember, vagy pedig Pesten közlekedik a nagy forgalomban. A vezetési stílus erre még rádob egy lapáttal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy ki, hol, és hogyan autózik. Igen csak nem mindegy, hogy autópályázik az ember, vagy pedig Pesten közlekedik a nagy forgalomban. A vezetési stílus erre még rádob egy lapáttal. Akkor még annyival kiegészíteném hogy csak Pesti közlekedésre használom az autót...... :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Akkor még annyival kiegészíteném hogy csak Pesti közlekedésre használom az autót...... :lol: :huh: inkább repülés mint közlekedés :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Akkor még annyival kiegészíteném hogy csak Pesti közlekedésre használom az autót...... :lol: :huh: Na azzééé! :) inkább repülés mint közlekedés :D Leszálláskor extrán kopnak a fékek :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 inkább repülés mint közlekedés :) A céges azért nem repül,különben is pont Te mondod mikor városban csak néha használsz 4.fokozatot :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 A céges azért nem repül,különben is pont Te mondod mikor városban csak néha használsz 4.fokozatot :lol: :huh: ebböl is látszik, hogy betartok minden szabályt! 2es - 20 3as - 30 4es - 40km/h :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 hát persze pöccc :huh: amugy meg szép is lenne ha 5 mmesnél már dobni kellene a pofákat kifelé... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ezt azért cáfolnám ;) :) ....A GSi-be 15e max 20e bír ki a betét...A céges autóban se bírt ki ennél sokkal többet.Hidd el használom és ismerem a váltót is,csak kicsit más tempóban autózok mint Te ;) :D :) :D Ja a cégesbe a tárcsa is cserés lesz 50e nél....Már most is ki lehetett volna cserélni,de 10e elmegy még. Ha ezt dicsőségnek tartod akkor ám legyen! :lol: Nem véletlenül Coca Colás Corsa furgont hajtassz? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 valaki akart abst épiteni : http://www.vatera.hu/opel_abs_kozponti_egy...r_50071401.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ha ezt dicsőségnek tartod akkor ám legyen! :lol: Nem véletlenül Coca Colás Corsa furgont hajtassz? :huh: Nem tartom dicsőségnek :D :) csak arra akartam rávillágítani hogy nem biztos hogy pancser az aki 15-20e ként cseréli a fékbetétet.... ;) Közöm nincs a coca colához és a 7 év alatt egyszer se törtem össze a kocsit..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Közöm nincs a coca colához és a 7 év alatt egyszer se törtem össze a kocsit..... :lol: Ezt most szívd vissza,nézz körül a klubban hányan hajtottuk össze a verdát mostanság! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ezt most szívd vissza,nézz körül a klubban hányan hajtottuk össze a verdát mostanság! :lol: Nem azt írtam hogy nem fogom,hanem azt hogy eddig nem volt törés.... De ha úgy jobb akkor vissza szívom :) :) :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts