zotya975 Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Sziasztok!Nekem olyan kérdésem lenne hogyha a fékeröszabálzó nem jó akkor mi a jelenség.cseréltem föfékhengert+devandert+betétek+dob+tárcsa+csövek.Full légmentes mégis olyan a pedál mintha gumira lépnék. addig jó volt mig összeraktam.Ja meg alig van fékpor még 1500 km hegyi ut után is minimális.AP tárcsa+ETF betét.Mi lehet a gond.Léci ha van valakinek valami tippje az irjon!!!!!! Mikor olyan mintha gumira lépnél? Járó motornál, vagy álló motornál? A fékrásegítő nagyon meg tudja viccelni az embert. Ha áll a moci, és a pedál két-három benyomás után amikor már elment a vákum nem kőkemény akkor van bibi. Ha bizonytalan vagy, ezer forint körül van egy fékhatásmérés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Kézifékkötelet kell cserélnem. a kérdésem az, hogy a dobon belül ami volt rugó a kötélen, az szépen elrohadt. Most az új kötélen viszont ha jól látom másféle rugó van már fent gyárilag. Ezek szerint ez a kötél simán betehető? Esetleg tudna valaki mondani egy kötélhosszt, mert ahogy elnéztem többféle méret is van belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Mikor olyan mintha gumira lépnél? Járó motornál, vagy álló motornál? A fékrásegítő nagyon meg tudja viccelni az embert. Ha áll a moci, és a pedál két-három benyomás után amikor már elment a vákum nem kőkemény akkor van bibi. Ha bizonytalan vagy, ezer forint körül van egy fékhatásmérés. Hát akkor amikor áll a motor akkor kemény,ha inditottam szépen bemegy a pedál.mikor összeraktam nagyon bika kolt de megint xszar lett.kezd elegem lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Kézifékkötelet kell cserélnem. a kérdésem az, hogy a dobon belül ami volt rugó a kötélen, az szépen elrohadt. Most az új kötélen viszont ha jól látom másféle rugó van már fent gyárilag. Ezek szerint ez a kötél simán betehető? Esetleg tudna valaki mondani egy kötélhosszt, mert ahogy elnéztem többféle méret is van belőle. Az nem baj hogy más a méret.Ha jót adtak a boltban akkor rakd össze.nekem is hasonló volt,csak itt ne volt kötél csak a maradványai.elhamvadt az elözö tulajnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Kézifékkötelet kell cserélnem. a kérdésem az, hogy a dobon belül ami volt rugó a kötélen, az szépen elrohadt. Most az új kötélen viszont ha jól látom másféle rugó van már fent gyárilag. Ezek szerint ez a kötél simán betehető? Esetleg tudna valaki mondani egy kötélhosszt, mert ahogy elnéztem többféle méret is van belőle. Caravanhoz kérjed....nincs sok variáció. Ha nem felejtem el holnap megmérem , ott lóg a régi a garázsban.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Caravanhoz kérjed....nincs sok variáció. Ha nem felejtem el holnap megmérem , ott lóg a régi a garázsban.... Te is gyűjtögetsz mint Zotya? :D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Te is gyűjtögetsz mint Zotya? :D :wacko: Kicsit. :wacko: Amúgy nem azért lett cserélve, mert baja lett volna, így sajnáltam eldobni. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus3, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2010 Kicsit. :wacko: Amúgy nem azért lett cserélve, mert baja lett volna, így sajnáltam eldobni. :D Szekrénnyel vigyázzál! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Augusztus3, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2010 Kézifékkötelet kell cserélnem. a kérdésem az, hogy a dobon belül ami volt rugó a kötélen, az szépen elrohadt. Most az új kötélen viszont ha jól látom másféle rugó van már fent gyárilag. Ezek szerint ez a kötél simán betehető? Esetleg tudna valaki mondani egy kötélhosszt, mert ahogy elnéztem többféle méret is van belőle. Na, megmértem: Köpeny hossza: 760mm és 860 mm (fémsapkától - fémsapkáig) Kötél hossza: 1300 és 1400mm (bekötéstől - bekötésig) Szekrénnyel vigyázzál! :D Módszeresen pakolok, a súlyosabbak alul vannak :wacko: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 A fém fékcsöveket "gyárilag hajtogatva" adják, vagy adnak egy egyenes csövet kívánt hosszban és nekem kell a helyére hajtogatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 A fém fékcsöveket "gyárilag hajtogatva" adják, vagy adnak egy egyenes csövet kívánt hosszban és nekem kell a helyére hajtogatni? Az utóbbi a gyakori. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 A fém fékcsöveket "gyárilag hajtogatva" adják, vagy adnak egy egyenes csövet kívánt hosszban és nekem kell a helyére hajtogatni? Gyári fém fékcsőre nekem 8-10 ezret mondtak, az lehet hajtogatva van. Az unixos réz 600-800 forintért egyenes hajtogatni kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Új fékbetéteket és fékpofákat kapott a gép. Tárcsák és a dobok szabályozva lettek. Azóta olyan a fékpedálom mintha ütögetnék kalapáccsal alulról,mikor rálépek a fékre. Lehet ,hogy elkurták a szabályzást? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Új fékbetéteket és fékpofákat kapott a gép. Tárcsák és a dobok szabályozva lettek. Azóta olyan a fékpedálom mintha ütögetnék kalapáccsal alulról,mikor rálépek a fékre. Lehet ,hogy elkurták a szabályzást? :D Sanszos. Ha nem takarította le azt a részt ahova befogta a gépbe, akkor könnyen oválisra szabályozhatta. Nekem is volt már ilyen, csak nekem a kormányt rázta ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Új fékbetéteket és fékpofákat kapott a gép. Tárcsák és a dobok szabályozva lettek. Azóta olyan a fékpedálom mintha ütögetnék kalapáccsal alulról,mikor rálépek a fékre. Lehet ,hogy elkurták a szabályzást? ^_^ Én többek között ezért nem vagyok felszabályozás párti. Eleve a dobnál olyan kicsi a különbség a gyári méret és a kopott (kidobandó) méret között, hogy szerintem nem is lehet szabályozni. Ha már kicsit kopott és még az esztergával is levesznek belőle tuti a megendegett méretet átlépi. Lelkiismeretes ember tárcsából is csak a tömöret szabályozza hűtöttet nagyon nem ajánlott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lego Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Hello! olyan kérdésem lenne hogy nehéz-e egy nem ABS -es caravánba ABS-t építeni és egyáltalán van-e értelme? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Én többek között ezért nem vagyok felszabályozás párti. Eleve a dobnál olyan kicsi a különbség a gyári méret és a kopott (kidobandó) méret között, hogy szerintem nem is lehet szabályozni. Ha már kicsit kopott és még az esztergával is levesznek belőle tuti a megendegett méretet átlépi. Lelkiismeretes ember tárcsából is csak a tömöret szabályozza hűtöttet nagyon nem ajánlott. Jó pap is holtig tanul. Most már én is osztom a véleményed. Polskinál (tömör tárcsa) is és Vekinél hátul (tömör tárcsa) is jól működött a szabályozás, de a hűtött elsőnél már nagyon nem jött be. Azóta már én sem ajánlom senkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Új fékbetéteket és fékpofákat kapott a gép. Tárcsák és a dobok szabályozva lettek. Azóta olyan a fékpedálom mintha ütögetnék kalapáccsal alulról,mikor rálépek a fékre. Lehet ,hogy elkurták a szabályzást? :D Nekem is fel lett újítva, szabályozva is lett, de minden hibátlanul üzemel! Én a helyedben visszavinném, és megmondanám, hogy csinálják meg rendesen! Én többek között ezért nem vagyok felszabályozás párti. Eleve a dobnál olyan kicsi a különbség a gyári méret és a kopott (kidobandó) méret között, hogy szerintem nem is lehet szabályozni. Ha már kicsit kopott és még az esztergával is levesznek belőle tuti a megendegett méretet átlépi. Lelkiismeretes ember tárcsából is csak a tömöret szabályozza hűtöttet nagyon nem ajánlott. Nem fog leszedni belőle egy fél centit! ^_^ és nem is mindenhonnan szednek le belőlle, egyszerűen csak síkba hozza az egészet! :D jobb azért a szabályoztatás, mint mindíg újat venni nem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Hello! olyan kérdésem lenne hogy nehéz-e egy nem ABS -es caravánba ABS-t építeni és egyáltalán van-e értelme? Nehéz! :D Annyit nem ér! (nem maga az anyag drága, hanem a csomó munka míg összejön! A donoron amit vettem, azon megvan minden az ABS-hez, de én sem fogtam bele... ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Hello! olyan kérdésem lenne hogy nehéz-e egy nem ABS -es caravánba ABS-t építeni és egyáltalán van-e értelme? Személy szerint én jobban ragaszkodom a régi technikához. ABS nélküli autón tanultam vezetni, azokkal a reflexekkel is meg tudtam mindent oldani (satufék, majd pumpa/pumpa/pumpa). Aláírom, hogy ehhez kell némi rutin és gyakorlat, de engem iszonyatosan idegesít az az ABS-ben, hogy laza, csúszós úton néha méterekkel több a fékutam. Ne érts félre, nem le akarlak beszélni. Ez az én saját véleményem, ez szubjektív. Az ABS tagadhatatlan előnye satufék és irányváltáskor jön elő. A beépítéshez elég sokmindent kell cserélni. Szerintem túl sokat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Személy szerint én jobban ragaszkodom a régi technikához. ABS nélküli autón tanultam vezetni, azokkal a reflexekkel is meg tudtam mindent oldani (satufék, majd pumpa/pumpa/pumpa). Aláírom, hogy ehhez kell némi rutin és gyakorlat, de engem iszonyatosan idegesít az az ABS-ben, hogy laza, csúszós úton néha méterekkel több a fékutam. Ne érts félre, nem le akarlak beszélni. Ez az én saját véleményem, ez szubjektív. Az ABS tagadhatatlan előnye satufék és irányváltáskor jön elő. A beépítéshez elég sokmindent kell cserélni. Szerintem túl sokat is. Ezekben én is egyetértek! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 A dobok most a 201 mm utolsó méreten vannak. A tárcsákat tavaj ősszel vettem újakat, csak most úgyvoltam vele az új betétekhez megvakartatom azokat is. Állitólag 0,05 mm ki is hozta simára. hát nem tom, ma lekapom a kerekeket oszt valahogy felfogatok egy indikátor órát megnéni meik háborog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 A dobok most a 201 mm utolsó méreten vannak. A tárcsákat tavaj ősszel vettem újakat, csak most úgyvoltam vele az új betétekhez megvakartatom azokat is. Állitólag 0,05 mm ki is hozta simára. hát nem tom, ma lekapom a kerekeket oszt valahogy felfogatok egy indikátor órát megnéni meik háborog. Ez teljesen felesleges volt. Még ha barázdás is, hozzákopik a betét. ^_^ Sőt a barázdák miatt nagyobb felületen fog. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Hello! olyan kérdésem lenne hogy nehéz-e egy nem ABS -es caravánba ABS-t építeni és egyáltalán van-e értelme? Nem kis meló, ráadásul műszakin nem menne át tudtommal az utólagos ABS. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus18, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2010 Nem kis meló, ráadásul műszakin nem menne át tudtommal az utólagos ABS. De ha totál gyárira építi, honnan tudnák hogy utólagos? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts