Rajmund Elküldve Október17, 2009 Elküldve Október17, 2009 Bocsi a kérdésért, de biztos ami biztos alapon megkérdezem: -A hátsó fékpofa cseréje alatt ugye azt érted, hogy amit bele tettél az a felszabályozott, túlméretes dobhoz igazodva túlméretes (vastagságra) surlódóbetéttel lett felragasztva, vagy szegecselve? -Egészen biztosan a hátsóféktől jön a koppanó hang? Nem véletlenül az első féknyeregtől? (Mert az csak illesztési probléma a csúszócsapoknál.) Hááát igen! Valőszínüleg ezzel meg is adtad a választ. A fékpofák gyári méretűek és nincsenek utána vastagítva, a dob pedig már szabályozva van, igaz hogy nem lépte túl a 201mm-es határt, Ugy emléxek 200mm alatt van a belső átmérő, de attól még okozhatja a koppanást. Az első fékeket azér zárnám ki mert nem egy napon lett javítva, hanem kb 5 nap külömbséggel. Viszont amint ki lett cserélve a hátsó fék azonnal tapasztaltam a koppanás az első hátramenetnél!
Novy Elküldve Október17, 2009 Elküldve Október17, 2009 nekem se lett túlméretes pofa, sőt!! az eredeti pofával lett összerakva, és nekem nem koppan. lehet a hézagolás nem megfelelő és ezért kopog. le kell venni a dobot, és hátha egyből meglátszik a bibi
Guest gorbi Elküldve Október17, 2009 Elküldve Október17, 2009 Ha leszeded ellenőrizni, akkor a hátsó fékpofákat ellenőrizd (akár mozgasd le-fel) különös tekintettel, hiszen hátramenetben azok lesznek felfutók és feszülnek be valszeg. Még egy dolgot megtehetsz: a fékpofák felső és alsó végénél a surlódóbetétet ferdén reszeld be. http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=a0e42525d...&aid=159661 Ezen a képen szépen látszik (csak a felsők). Ellenőrizz le még egyszer mindent!
Rian Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Sziasztok! Rendszeresen leválik a ferrodolréteg a fékbetéteimről. Most a hátsóval jártam így. Szerintetek érdemes fel ferrodoloztatni? Vagy új betétet vegyek? 1500 ft / fékbetét darabja az milyen ár, ha ferrodolozzák? Új fékbetétnek kb mennyi lehet az ára? Üdv!
Novy Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Sziasztok! Rendszeresen leválik a ferrodolréteg a fékbetéteimről. Most a hátsóval jártam így. Szerintetek érdemes fel ferrodoloztatni? Vagy új betétet vegyek? 1500 ft / fékbetét darabja az milyen ár, ha ferrodolozzák? Új fékbetétnek kb mennyi lehet az ára? Üdv! elsőt semmiképpen nem, azt cseréld kompletten, azzal nem érdemes játszani. 3-4 ezer körül vana pár. hátsót azt talán megéri, mert egyébként drágább is mint az első, és nincs is akkora igénybevétel, de ha leválik...
Guest gorbi Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Kizárólag olyan helyen újíttasd fel a hátsó fékpofákat, ahol rendelkeznek engedéllyel ilyen tevékenységre. Ez nem garancia önmagában, de növeli annak az esélyét hogy jó minőségű lesz a felújítás (jó minőségű súrlódóbetét, jó minőségű "ragasztó", megfelelő technológiai eljárás, a súrlódóbetét vastagságát hozzáigazítják a dob felszabályozásához, stb...). Jó minőségű munka esetén nem fog leválni a betét a vasról. Ha alapméret, vagy ahhoz közeli a fékdob átmérője, akkor lehet venni "új" fékpofákat is. Ha pedig végképp nem bízol a ragasztásos technológiában, akkor kérd szegecseléssel!
Novy Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 én az elsőt nem ragasztatnám. haveromnak leesett a kopó réteg ujkorában... pedig ott tuti volt engedély, mert nagyüzemileg csinálják...
FPepe Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Van itt olyan, akinek már sikerült kiszednie a fékpedál csapszegét? Gondoltam megzsírzom kicsit, mert egyre jobban idegesít a nyekergése, de félóra szenvedés, hát- és derékfájás után annyira se jutottam, hogy az anyát letekerjem róla. Kivettem a biztosítórugót az anya elől, de utána már ezt se tudtam visszatenni természetesen. Csak két ujjal férek hozzá az anyához, kulccsal meg semmilyennel. Szét kell ehhez szedni a műszerfalat?????
zotya975 Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Van itt olyan, akinek már sikerült kiszednie a fékpedál csapszegét? Gondoltam megzsírzom kicsit, mert egyre jobban idegesít a nyekergése, de félóra szenvedés, hát- és derékfájás után annyira se jutottam, hogy az anyát letekerjem róla. Kivettem a biztosítórugót az anya elől, de utána már ezt se tudtam visszatenni természetesen. Csak két ujjal férek hozzá az anyához, kulccsal meg semmilyennel. Szét kell ehhez szedni a műszerfalat????? Ha ugyanolyan mint a kuplungpedálé, akkor ki kell nyomni oldalra, mert kúpos, persze az anya letekerése után.
FPepe Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Ha ugyanolyan mint a kuplungpedálé, akkor ki kell nyomni oldalra, mert kúpos, persze az anya letekerése után. http://kep.ivpicture.hu/207843.jpg Ilyen, csak már az anyához sem sikerült hozzáférnem. Túl közel van a fűtésboxhoz. Az anyához hányas kulcs kellett, arra még emléxel?
Guest gorbi Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 én az elsőt nem ragasztatnám. Ezt hogy érted? Dobfékről írtam. :D
zotya975 Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Ilyen, csak már az anyához sem sikerült hozzáférnem. Túl közel van a fűtésboxhoz. Az anyához hányas kulcs kellett, arra még emléxel? 13, vagy 14, vagy 15. :D Pontosabban már nem tudom. Aztán kocogattam a tengelyt, és kijött. Tök száraz, meg rozsda volt, pedíg egy csomószer befújtam, de ide nem jut el, csa ha kiszeded, és megkened.
Novy Elküldve Október19, 2009 Elküldve Október19, 2009 Ezt hogy érted? Dobfékről írtam. :D mindegy, én csak ezt mondom :D 13, vagy 14, vagy 15. :) Pontosabban már nem tudom. Aztán kocogattam a tengelyt, és kijött. Tök száraz, meg rozsda volt, pedíg egy csomószer befújtam, de ide nem jut el, csa ha kiszeded, és megkened. ez a gyerek... nem érted, hogy odáig se jut el, hogy acsavarra rátegye a kulcsot szegény? :D temeg kocogtatsz itt a kúpos csavaron :D
Dáwid Elküldve Október20, 2009 Elküldve Október20, 2009 mindegy, én csak ezt mondom :D ez a gyerek... nem érted, hogy odáig se jut el, hogy acsavarra rátegye a kulcsot szegény? :) temeg kocogtatsz itt a kúpos csavaron :D egy laposvágóval biztos befér :D :D
Novy Elküldve Október20, 2009 Elküldve Október20, 2009 most meghallgattam és nekem is lehet hallani hátrafele fékezéskor hangokat hátulról, de ez szerintem csak annyi, hogy a pofák mocorognak egy cseppet az alsó támasztékon felfutó lefutó mozgás miatt.
zotya975 Elküldve Október20, 2009 Elküldve Október20, 2009 ez a gyerek... nem érted, hogy odáig se jut el, hogy acsavarra rátegye a kulcsot szegény? :D temeg kocogtatsz itt a kúpos csavaron :) Na jó, hát de akkor is a lábtérből kell kiszedni a pedált, kiveszi a stiftet, kitekeri az anyát, a kocogatást meg már írtam. :D
Novy Elküldve Október20, 2009 Elküldve Október20, 2009 Na jó, hát de akkor is a lábtérből kell kiszedni a pedált, kiveszi a stiftet, kitekeri az anyát, a kocogatást meg már írtam. :D te ténylegnem érted? :D ezt érti ő is meg mindenki :) de nem fér hozzá a csavarhoz.
zotya975 Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 te ténylegnem érted? :D ezt érti ő is meg mindenki :) de nem fér hozzá a csavarhoz. B+ délután kiveszem, megmutatom! :D :D
Novy Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 B+ délután kiveszem, megmutatom! :) :D hát te tényleg.... nem rólad van szó hanem Pepéről. azt tudjuk, hogy te kiszedted már
FPepe Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 B+ délután kiveszem, megmutatom! :D :) Ok! Mikor jössz? :D
zotya975 Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 Ok! Mikor jössz? :D Az enyémen gondoltam, de elmaradt, mert a kutyákkal játszottam, és rámsötétedett. Bocsesz. :)
Novy Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 Az enyémen gondoltam, de elmaradt, mert a kutyákkal játszottam, és rámsötétedett. Bocsesz. :D de attól, hg te csípőből leszeded a tiédet ő még nem fogja leszedni a sajátját :) látom nemérted :D
zotya975 Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 de attól, hg te csípőből leszeded a tiédet ő még nem fogja leszedni a sajátját :D látom nemérted :) De értem, csak azt írta, hogy nem fért hozzá a csavarhoz, ezt akartam megnézni, csak eljátszottam az időt.
FPepe Elküldve Október21, 2009 Elküldve Október21, 2009 de attól, hg te csípőből leszeded a tiédet ő még nem fogja leszedni a sajátját :D látom nemérted :) Várjál, kíváncsi vagyok, Ő le tudja-e szedni. Elég nehéz hozzáférni az anyához, kb. 2 ujjam fér oda, pedig aránylag nőgyógyász jellegű kezem van.
Recommended Posts