webshark Elküldve Augusztus24, 2009 Elküldve Augusztus24, 2009 Két tárcsa bordákkal össze van rakva. Mint a porszívó tárcsája, ha láttál már olyat. köszi, közben nézelődtem, láttam hogyan van megoldva, neked hűtött van ,mert én azon kívül hogy rendesen vállasodik a tárcsa..nem emlékszem arra hogy hűtött lenne. PS szép a hátsó dobod még, az összekötő dió az persze originál gyári....
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2009 Elküldve Augusztus24, 2009 köszi, közben nézelődtem, láttam hogyan van megoldva, neked hűtött van ,mert én azon kívül hogy rendesen vállasodik a tárcsa..nem emlékszem arra hogy hűtött lenne. PS szép a hátsó dobod még, az összekötő dió az persze originál gyári.... Nekem hűtőtt? Nem is tudtam... :huh: Hol láttad a hátsó dobom?
megadave Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 Hát azt nem tudom, de szerintem ha főfékhegert kell cserélni akkor azt is, mert ugye szerves egységet képez a kettő, de ebben nem vagyok biztos. Megnéztem a főfékhengert: A tetejére az van írva, hogy: 14 meg az, hogy EB Az aljára pedig: 2122 M 32 Made in france Na én ebből a médinfansz-ot értem. És a többi? Vagy ez azt jelenti, hogy 21,22-es furata van? Érdekes, hogy az alkatrészkatalógusokban 22,2-es és 20,6-os van csak... Vajon ezt kell cserélni a nagyobb fékhez vagy nem?
Johnny82 Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 lehet külön a GSi agyakat is, kötél jó lesz hozzá. valamint cuppra felmegy a GSi híd is. Sőt a vectra A 2000i-é is, csak ott a fékerőszabályzóval kell mókolni kicsit, meg a kötéllel. kézifékkart nem kell cserélni. viszont ha fix fékerőcsökkentő kapszulád van csak a hátsó körben, azt fékerőszabályzóra kell cserélni, ami a GSi hídon van. ha nem a 22-es főfékhengered van, akkor azt is cserélni kell olyanra. csövek bekötése értelemszerűen, viszont valószínű csinálni kell hozzá másik réz fékcsöveket hátra. Az én Vectra hídamon nincs fékerőszbályájzó :huh:
opel16v Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 Az én Vectra hídamon nincs fékerőszbályájzó :huh: elvitte a szisza :lol:
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 elvitte a szisza :lol: Nem szisza! :huh: Matka! ^_^
Johnny82 Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 elvitte a szisza :lol: Remélem nem :lol:
Johnny82 Elküldve Augusztus25, 2009 Elküldve Augusztus25, 2009 Nem szisza! :lol: Matka! :lol: Nekem mindegy, de ha elvitte valamelyik is, akkor kettéharapom a kis dögöt :lol: Amúgy most komolyra fordítva a dolgot nem gáz, hogy nincs nekem szabályzóm???
zotya975 Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Nekem mindegy, de ha elvitte valamelyik is, akkor kettéharapom a kis dögöt :lol: Amúgy most komolyra fordítva a dolgot nem gáz, hogy nincs nekem szabályzóm??? Ha eddíg nem pördültél meg esőben/télen fékezéskor, akkor ezután sem fog hiányozni. Szerintem.
joe Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Nekem olyan gondom van, hogy meglehetsően puha a fékem. Nézzem meg a betétek vastagságát meg a fékolajat?
Dáwid Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Nekem olyan gondom van, hogy meglehetsően puha a fékem. Nézzem meg a betétek vastagságát meg a fékolajat? És sztem a vákumcsöveket is. Ha éppen nem segít rá a rásegítő akkor is elég hülye puha érzete van, meg túlságosan nem is akar megállni :lol:
Johnny82 Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Ha eddíg nem pördültél meg esőben/télen fékezéskor, akkor ezután sem fog hiányozni. Szerintem. Akkor jó! Nem fog hiányozni :lol:
Johnny82 Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 A Vectra híddal kapcsolatos tapasztatok idáig. A kéziféket a 2 autó kézifékével kell valahogy összehozni, mert így sz@r úgy ahogy van, még a kipuffcső is útban van! :lol: A hátsó fékcső jó, lenne, ha a saját hídja lenne fent, viszont a Vectra csövezése más ezért azt is variálni kell! :lol: :lol: Egyenlőre ennyi, majd mondom tovább az infókat.
spzoli Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Ha eddíg nem pördültél meg esőben/télen fékezéskor, akkor ezután sem fog hiányozni. Szerintem. szerintem meg kérdezd meg Demót, milyen vidám is az mikor befog a hátsó fék........
opel16v Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 A kéziféket a 2 autó kézifékével kell valahogy összehozni, mert így sz@r A vectra kézifékkötele kell a vectra hídhoz, viszont a kar felőli oldalát kicsit át kell mókolni, de nem vészes :lol:
Guest gorbi Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 A fékhatással nincs gond, csak elég puha. Ha jó a rásegítő (ép vákuumrendszer) és főfékhenger (nem játszik egymásba a két fékkör) egységed és nem levegős a rendszer (mostanában nem volt megbontva), akkor bizony határozottnak kell lennie a pedálnak. Az, hogy érzetre megfelelő a fékhatás, nem jelent semmit. Viszonylag olcsó egy sima fékerő mérés, aminél a felvett karakterisztikát össze lehet hasonlítani a gyári görbével. Abból sok minden kiderül. A biztonság ennyit megér!!
FPepe Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 A fékhatással nincs gond, csak elég puha. Ha nem volt cserélve az utóbbi 1-2 évben a fékfolyadék, vagy nem megfelelő minőségű, az tud ilyet okozni. DOT4 vagy 5 kell bele.
zotya975 Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 És sztem a vákumcsöveket is. Ha éppen nem segít rá a rásegítő akkor is elég hülye puha érzete van, meg túlságosan nem is akar megállni :lol: Hát igen a rásegitő nagyban meghmisítja a jó fék "érzetét". Igazából hogy kemény-e vagy puha azt álló motornál kellene megnézni a kocsi álló helyzetében amikor már elment a vákum. ha így is puha akkor már nem stimmel vmi. Lehet csak levegős. Itt Győrben nekem 1500Ft volt a fékhatásmérés. szerintem meg kérdezd meg Demót, milyen vidám is az mikor befog a hátsó fék........ Hát azért írtam neki, ha nem pördült meg eddíg akkor nem gond a fékerőszabályzó hiánya. Ha jól működik akkor az elsőknek kéne blokkolnia.
megadave Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Én is hátsó tárcsafékesítésen gondolkozom, és próbálom kideríteni hogy mi kell még hozzá. Vajon a főfékhengert cserélni kell a nagyobb fékhez vagy nem? :lol: A tetejére az van írva, hogy: 14 meg az, hogy EB Az aljára pedig: 2122 M 32 Made in france Na én ebből a médinfransz-ot értem. :lol: És a többi? Ez most a kicsi, vagy a 22-es? :lol: A fékerőszabályozó beszerelése a sima patron helyére nagy meló? Kell hozzá fúrni faragni hegeszteni, vagy csak sima kivesz/berak eset? :lol:
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Mi a francnak hátulra tárcsa,ha elöl fostaliga a fék? :lol: Először az elsőre gyúrjatok és legyen felújított hátsó! Bőven elég hétköznapra.
spzoli Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Mi a francnak hátulra tárcsa,ha elöl fostaliga a fék? :lol: Először az elsőre gyúrjatok és legyen felújított hátsó! Bőven elég hétköznapra. hétvégére meg felrakhatjátok a tárcsát hátra is, egye fene :lol:
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 hétvégére meg felrakhatjátok a tárcsát hátra is, egye fene :lol: :lol:
megadave Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 hétvégére meg felrakhatjátok a tárcsát hátra is, egye fene :lol: Hát én nem csak hétvégére raknám fel a tárcsát, maradhatna hét közben is... :lol: Egyébként komplett fékcserére gondoltam, tehát az első fostaligát is kicserélném egy 256osra. Annál is inkább aktuális lesz a dolog mert az autószerelő szerint az első tárcsának akkora válla van hogy rá lehet támaszkodni :lol: Ehhez kellene a segítségetek, hogy mit és hogyan kell kicserélni, hogy működjön a dolog.
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2009 Elküldve Augusztus26, 2009 Hát én nem csak hétvégére raknám fel a tárcsát, maradhatna hét közben is... :lol: Egyébként komplett fékcserére gondoltam, tehát az első fostaligát is kicserélném egy 256osra. Annál is inkább aktuális lesz a dolog mert az autószerelő szerint az első tárcsának akkora válla van hogy rá lehet támaszkodni :lol: Ehhez kellene a segítségetek, hogy mit és hogyan kell kicserélni, hogy működjön a dolog. Hidd el nekem,ha nincs feleslegesen kidobandó pénzed,vegyél jó első 256-ot(tárcsák betétek) és a hátsót pedig újítsátok fel. Bőven elég és nincs vele akkora szívás.
Recommended Posts