Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

zsírt nem láttam folyni sehol, a Bivalyon azért annyira nem forró, de melegecske volt kicsit, habár az is igaz volt fékezve vele rendesen, tesztelgettem hogy fognak a fékek ... :P

az 1.6-osnál lehet már nincs is zsír, ahogy mondtátok, nem tudom ( mellesleg nagyon érzékeny vagyok a hőre, --lehet nem is volt olyan forró-- meleg motornál se tudok szerelni, úgy érzem minden túl forró :lol: :huh: :D -- fater is mindíg ezzel cukkol ^_^ :D )

Hiába, egy sofőr kezei nem szerelésre, hanem vezetésre valók :D B) :lol:

a kézifékes megoldást egyenlőre hanyagolom, majd márciusba megy műszakira, addig csak megoldjuk valahogyan...

Megosztás:

Üdv!

Minden F Astrában szó szerint taposni kell a féket? Hosszú hegyi autózás után szinte izomláza van az embernek, fog a fék, nem arról van szó, blokkol is ha úgy adódik, de eléggé nyomni kell azt a szerencsétlen pedált, rásegítő jó, indításkor behúzza a pedált. Mostanában sokat jártam H Astrával, meg szinte minden "újabb" autóban elég rágondolni a pedálra és már fog is, utána ebből a szempontól rossz visszaülni az F-be.

Lehetséges-e más rásegítőt beépíteni, hogy lehetne ezt megoldani?

Megosztás:

Üdv!

Minden F Astrában szó szerint taposni kell a féket? Hosszú hegyi autózás után szinte izomláza van az embernek, fog a fék, nem arról van szó, blokkol is ha úgy adódik, de eléggé nyomni kell azt a szerencsétlen pedált, rásegítő jó, indításkor behúzza a pedált. Mostanában sokat jártam H Astrával, meg szinte minden "újabb" autóban elég rágondolni a pedálra és már fog is, utána ebből a szempontól rossz visszaülni az F-be.

Szerintem akkor már tegyél tárcsaféket hátra, előre meg nagyobbat.

Megosztás:

Üdv!

Én nem tapasztaltam ilyet. Nagyon meg vagyok elégedve vele.

Nem lehet, hogy a hegyekben egy kicsit megégetted a betétek felületét?

Összehasonlítással vigyázz, mert pl. ha franciával hasonlítod, azoknak kényelmetlenül nagy a rásegítése.

Fékrásegítő: szerintem Zotyának igaza van.

Nézd meg a vákuum hálózaot, mert tömítetlenség is gyengítheti a fékrásegítést.

Megosztás:

Szerintem akkor már tegyél tárcsaféket hátra, előre meg nagyobbat.

Ezzel nem oldja meg a problémát,valszeg a devanderjének a membránja rossz már és nem segít neki úgy rá,mint ahogy kellene.

Csere javasolt,ha nagyobb kell,akkor akár A omi dupla devanderje jöhet szóba,persze nagyobb főfékmunkahengerrel és lehetőleg ABS nélkülivel.

Megosztás:

Ezzel nem oldja meg a problémát,valszeg a devanderjének a membránja rossz már és nem segít neki úgy rá,mint ahogy kellene.

Csere javasolt,ha nagyobb kell,akkor akár A omi dupla devanderje jöhet szóba,persze nagyobb főfékmunkahengerrel és lehetőleg ABS nélkülivel.

jaja

egyébként igaza van takarpnak.

az F ekben erősebben kell nyomni a pedált.

de a hosszú hegyi utakon meg valószínűleg elmelegedtek a fékei, és ilyenkor erősebben kell nyomni

és a franyáéknak meg borzalmas, szokni kell, és utána tényleg rossz az F é

Johhny

szerinted egy alap 236os elől, hátúl dobfék, és sima gyári fékrásegítő dob esetén

mennyi pénzből lehetne összehozni ezt:

256os hűtött elől, hátul tárcsa, és a dupla fékrásegítő

csövekkel bowdenekkel együtt?

Megosztás:

Nem olcsó mulatság,de szerintem felesleges hozzányúlni a gyái cucchoz,inkább jobb minőségű tárcsa és betét kell.

A rásegítőt meg ellenőrizni kell,esetleg a vákumot is,hogy egyáltalán megvan-e még normálisan.

a sima 8v központis 1.6osokon általában elől milyen fék van???

sima 236os, vagy melyiken milyen??

ugye a tervem az, hogy 1.6 nz, aztán idővel Se

és ahhoz nem ártana nagyobb fék is majd.

annyit tudok, hogy 236os és 256oshoz képest már csak a fékbetét is szinte a duplája

és egy brembo féktárcsa 256os hűtöttből se igen fog kijönni semmilyen akcióban 2500ból, mint a 236os sima

:huh:

Megosztás:

annyit tudok, hogy 236os és 256oshoz képest már csak a fékbetét is szinte a duplája

és egy brembo féktárcsa 256os hűtöttből se igen fog kijönni semmilyen akcióban 2500ból, mint a 236os sima

:lol:

Majd akkor agyalj ezen,ha már kész az SE project! :huh:

Megosztás:

:huh:

236-os, Caravanokon van 236 hűtött. 1.6 16V-nél már 256.

Megosztás:

jaja

egyébként igaza van takarpnak.

az F ekben erősebben kell nyomni a pedált.

de a hosszú hegyi utakon meg valószínűleg elmelegedtek a fékei, és ilyenkor erősebben kell nyomni

és a franyáéknak meg borzalmas, szokni kell, és utána tényleg rossz az F é

Johhny

szerinted egy alap 236os elől, hátúl dobfék, és sima gyári fékrásegítő dob esetén

mennyi pénzből lehetne összehozni ezt:

256os hűtött elől, hátul tárcsa, és a dupla fékrásegítő

csövekkel bowdenekkel együtt?

01

02

03

Megosztás:

Sziasztok,

A hátsó dobfék tárcsafékre cserélésével kapcsolatban lenne pár kérdésem (pontosabban az autószerelőm tette fel ezeket az egyáltalán nem mellékes kérdéseket):

A dobfékes hídra fel lehet rakni a tárcsafékes agyat? Csavarméret, lyuktávolság, stb stimmel? Vagy egyáltalán érdemes-e felrakni, mivel a kézifékkötél bekötése különbözik (ha jól tudom)? Egy tárcsáshoz való kézifékkötél passzol-e a dobfékes hídra? (Hossz, beakasztási pontok stb).

Vagy vennem kell egy tárcsás (GSi) hidat is? Ha igen akkor, a GSi híd berakható-e egy 5 ajtós alá? (Rögzítési pontok, nyomtáv, egyéb méretek stb). Miben különbözik egyáltalán?

Ha más a kézifékkötél akkor kell-e hozzá másik kézifékkar is? Azaz más a kötél rögzítése a kézifékkar felőli oldalon is?

A fém fékcsövek bekötési pontjai máshol vannak, akkor azokat csak simán oda lehet hajlítani a nyereghez?

A főfékhenger átmérője valószínűleg szintén különbözik, rosszabb lesz a fékhatás, ha nem cserélem ki? Vagy lesz-e egyáltalán rendes fékhatás? (Itt az első-hátsó fékerő eloszlásra is gondolok) Vagy cserélni kell azt is? Ha igen, kell-e még mást is cserélni vele együtt?

Ha a tárcsás agyak ABS-esek, de az én kocsim nem, akkor ez okoz-e bármi problémát a szerelésnél?

A cserét egyébként egy első fék cserével együtt gondoltam, a kicsit 256-osra cserélném. Az első nyergeket, meg a hátsó agyakat már beszereztem. Szóval kell-e hozzá még valami természetesen a tárcsákon betéteken kívül?

Sokat kérdeztem tudom, de fontos lenne tisztázni ezeket még mielőtt szétszedetem a kocsit. Nem akarom, hogy valami apróság miatt megakadjunk a szereléssel.

(Igen, a GYIK-ban volt erre vonatkozóan komment, de nem volt részletes és a fenti kérdésekre nem ad választ.)

Előre is köszi a segítségeteket.

Megosztás:

lehet külön a GSi agyakat is, kötél jó lesz hozzá.

valamint cuppra felmegy a GSi híd is. Sőt a vectra A 2000i-é is, csak ott a fékerőszabályzóval kell mókolni kicsit, meg a kötéllel.

kézifékkart nem kell cserélni.

viszont ha fix fékerőcsökkentő kapszulád van csak a hátsó körben, azt fékerőszabályzóra kell cserélni, ami a GSi hídon van.

ha nem a 22-es főfékhengered van, akkor azt is cserélni kell olyanra.

csövek bekötése értelemszerűen, viszont valószínű csinálni kell hozzá másik réz fékcsöveket hátra.

Megosztás:

viszont ha fix fékerőcsökkentő kapszulád van csak a hátsó körben, azt fékerőszabályzóra kell cserélni, ami a GSi hídon van.

Ezt honnan lehet tudni? Hogy tudom megnézni?

ha nem a 22-es főfékhengered van, akkor azt is cserélni kell olyanra.

Szerintem nem az. Kérdés szintén: Hogy tudom megnézni? :huh:

Magyarul, ha a fékerőszabályozó OK, akkor csak 22-es főfékhenger kell, ha nem akkor egy GSi híd is. Egyébként rendben van a dolog?

Megosztás:

Ezt honnan lehet tudni? Hogy tudom megnézni?

Szerintem nem az. Kérdés szintén: Hogy tudom megnézni? :huh:

Magyarul, ha a fékerőszabályozó OK, akkor csak 22-es főfékhenger kell, ha nem akkor egy GSi híd is. Egyébként rendben van a dolog?

Ha fékerőszabályzód van, akkor valami ilyesmit kell látnod a hátsó hídnál. A kasztni és a híd elmozdulásától függöen csökkenti a fékerőt. Ha fix, akkor úgy van beépítve, hogy nincs kapcsolat a híd, és a kasztni között. Ugye ahogy a kocsi "előrebukik" fékezéskor a súlypont előre tolódik, ilyenkor a hátsó kerekek megcsúsznának, ezért kell a fékerő szabályzó.

P4220008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Megint jövök a hülye kérdéseimmel:

a hűtött tárcsa(Caravánom van) az ki van lyuggatva, vagy hogyan megoldva a tárcsa hűtése?

nem úgy nézem hogy az enyémen az volna...

egyébként tényleg drágább egy 30-50% kal!!

Két tárcsa bordákkal össze van rakva. Mint a porszívó tárcsája, ha láttál már olyat.

Megosztás:

Ha fékerőszabályzód van, akkor valami ilyesmit kell látnod a hátsó hídnál. A kasztni és a híd elmozdulásától függöen csökkenti a fékerőt. Ha fix, akkor úgy van beépítve, hogy nincs kapcsolat a híd, és a kasztni között. Ugye ahogy a kocsi "előrebukik" fékezéskor a súlypont előre tolódik, ilyenkor a hátsó kerekek megcsúsznának, ezért kell a fékerő szabályzó.

Hát ilyen az enyémen nincs...

Akkor bizony kell még egy gsi híd fékerőszabályozóval, meg egy nagyobb főfékhenger.

Ez bonyolultabb mint hittem... :lol:

És a fékrásegítővel mi van? Az is kuka?! :huh:

Megosztás:

Hát ilyen az enyémen nincs...

Akkor bizony kell még egy gsi híd fékerőszabályozóval, meg egy nagyobb főfékhenger.

Ez bonyolultabb mint hittem... :lol:

És a fékrásegítővel mi van? Az is kuka?! :huh:

Hát azt nem tudom, de szerintem ha főfékhegert kell cserélni akkor azt is, mert ugye szerves egységet képez a kettő, de ebben nem vagyok biztos.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.