astrásgyerek Elküldve Augusztus19, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2009 zsírt nem láttam folyni sehol, a Bivalyon azért annyira nem forró, de melegecske volt kicsit, habár az is igaz volt fékezve vele rendesen, tesztelgettem hogy fognak a fékek ... :P az 1.6-osnál lehet már nincs is zsír, ahogy mondtátok, nem tudom ( mellesleg nagyon érzékeny vagyok a hőre, --lehet nem is volt olyan forró-- meleg motornál se tudok szerelni, úgy érzem minden túl forró :lol: :huh: :D -- fater is mindíg ezzel cukkol ^_^ :D ) Hiába, egy sofőr kezei nem szerelésre, hanem vezetésre valók :D B) :lol: a kézifékes megoldást egyenlőre hanyagolom, majd márciusba megy műszakira, addig csak megoldjuk valahogyan... Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Üdv! Minden F Astrában szó szerint taposni kell a féket? Hosszú hegyi autózás után szinte izomláza van az embernek, fog a fék, nem arról van szó, blokkol is ha úgy adódik, de eléggé nyomni kell azt a szerencsétlen pedált, rásegítő jó, indításkor behúzza a pedált. Mostanában sokat jártam H Astrával, meg szinte minden "újabb" autóban elég rágondolni a pedálra és már fog is, utána ebből a szempontól rossz visszaülni az F-be. Lehetséges-e más rásegítőt beépíteni, hogy lehetne ezt megoldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Üdv! Minden F Astrában szó szerint taposni kell a féket? Hosszú hegyi autózás után szinte izomláza van az embernek, fog a fék, nem arról van szó, blokkol is ha úgy adódik, de eléggé nyomni kell azt a szerencsétlen pedált, rásegítő jó, indításkor behúzza a pedált. Mostanában sokat jártam H Astrával, meg szinte minden "újabb" autóban elég rágondolni a pedálra és már fog is, utána ebből a szempontól rossz visszaülni az F-be. Lehetséges-e más rásegítőt beépíteni, hogy lehetne ezt megoldani? Szerintem akkor már tegyél tárcsaféket hátra, előre meg nagyobbat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Üdv! Minden F Astrában szó szerint taposni kell a féket? Hosszú hegyi autózás után szinte izomláza van az embernek, fog a fék, nem arról van szó, blokkol is ha úgy adódik, de eléggé nyomni kell azt a szerencsétlen pedált, rásegítő jó, indításkor behúzza a pedált. Mostanában sokat jártam H Astrával, meg szinte minden "újabb" autóban elég rágondolni a pedálra és már fog is, utána ebből a szempontól rossz visszaülni az F-be. Lehetséges-e más rásegítőt beépíteni, hogy lehetne ezt megoldani? Én nem tapasztaltam ilyet. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem lehet, hogy a hegyekben egy kicsit megégetted a betétek felületét? Összehasonlítással vigyázz, mert pl. ha franciával hasonlítod, azoknak kényelmetlenül nagy a rásegítése. Fékrásegítő: szerintem Zotyának igaza van. Nézd meg a vákuum hálózaot, mert tömítetlenség is gyengítheti a fékrásegítést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Szerintem akkor már tegyél tárcsaféket hátra, előre meg nagyobbat. Ezzel nem oldja meg a problémát,valszeg a devanderjének a membránja rossz már és nem segít neki úgy rá,mint ahogy kellene. Csere javasolt,ha nagyobb kell,akkor akár A omi dupla devanderje jöhet szóba,persze nagyobb főfékmunkahengerrel és lehetőleg ABS nélkülivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Ezzel nem oldja meg a problémát,valszeg a devanderjének a membránja rossz már és nem segít neki úgy rá,mint ahogy kellene. Csere javasolt,ha nagyobb kell,akkor akár A omi dupla devanderje jöhet szóba,persze nagyobb főfékmunkahengerrel és lehetőleg ABS nélkülivel. jaja egyébként igaza van takarpnak. az F ekben erősebben kell nyomni a pedált. de a hosszú hegyi utakon meg valószínűleg elmelegedtek a fékei, és ilyenkor erősebben kell nyomni és a franyáéknak meg borzalmas, szokni kell, és utána tényleg rossz az F é Johhny szerinted egy alap 236os elől, hátúl dobfék, és sima gyári fékrásegítő dob esetén mennyi pénzből lehetne összehozni ezt: 256os hűtött elől, hátul tárcsa, és a dupla fékrásegítő csövekkel bowdenekkel együtt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Nem olcsó mulatság,de szerintem felesleges hozzányúlni a gyái cucchoz,inkább jobb minőségű tárcsa és betét kell. A rásegítőt meg ellenőrizni kell,esetleg a vákumot is,hogy egyáltalán megvan-e még normálisan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Nem olcsó mulatság,de szerintem felesleges hozzányúlni a gyái cucchoz,inkább jobb minőségű tárcsa és betét kell. A rásegítőt meg ellenőrizni kell,esetleg a vákumot is,hogy egyáltalán megvan-e még normálisan. a sima 8v központis 1.6osokon általában elől milyen fék van??? sima 236os, vagy melyiken milyen?? ugye a tervem az, hogy 1.6 nz, aztán idővel Se és ahhoz nem ártana nagyobb fék is majd. annyit tudok, hogy 236os és 256oshoz képest már csak a fékbetét is szinte a duplája és egy brembo féktárcsa 256os hűtöttből se igen fog kijönni semmilyen akcióban 2500ból, mint a 236os sima :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 a sima 8v központis 1.6osokon általában elől milyen fék van??? sima 236os, vagy melyiken milyen?? ugye a tervem az, hogy 1.6 nz, aztán idővel Se és ahhoz nem ártana nagyobb fék is majd. annyit tudok, hogy 236os és 256oshoz képest már csak a fékbetét is szinte a duplája és egy brembo féktárcsa 256os hűtöttből se igen fog kijönni semmilyen akcióban 2500ból, mint a 236os sima :lol: Majd akkor agyalj ezen,ha már kész az SE project! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Majd akkor agyalj ezen,ha már kész az SE project! :huh: tudod előre jó alaposan fejben :lol: én egy olyan 60 ra gondolok egyébként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Majd akkor agyalj ezen,ha már kész az SE project! :huh: Szerintem meg vegyen gsit :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Szerintem meg vegyen gsit :huh: azt majd utána első autónak egy kisköbös kell biztosítás stb indulni előnyösebb kicsivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Szerintem meg vegyen gsit :huh: Na azt szerelhetné éjjel nappal! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 a sima 8v központis 1.6osokon általában elől milyen fék van??? sima 236os, vagy melyiken milyen?? ugye a tervem az, hogy 1.6 nz, aztán idővel Se és ahhoz nem ártana nagyobb fék is majd. annyit tudok, hogy 236os és 256oshoz képest már csak a fékbetét is szinte a duplája és egy brembo féktárcsa 256os hűtöttből se igen fog kijönni semmilyen akcióban 2500ból, mint a 236os sima :huh: 236-os, Caravanokon van 236 hűtött. 1.6 16V-nél már 256. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 Na azt szerelhetné éjjel nappal! :huh: Főleg, ha 16v!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 jaja egyébként igaza van takarpnak. az F ekben erősebben kell nyomni a pedált. de a hosszú hegyi utakon meg valószínűleg elmelegedtek a fékei, és ilyenkor erősebben kell nyomni és a franyáéknak meg borzalmas, szokni kell, és utána tényleg rossz az F é Johhny szerinted egy alap 236os elől, hátúl dobfék, és sima gyári fékrásegítő dob esetén mennyi pénzből lehetne összehozni ezt: 256os hűtött elől, hátul tárcsa, és a dupla fékrásegítő csövekkel bowdenekkel együtt? 01 02 03 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus22, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2009 01 02 03 ott van ez végén 60 ba :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Sziasztok, A hátsó dobfék tárcsafékre cserélésével kapcsolatban lenne pár kérdésem (pontosabban az autószerelőm tette fel ezeket az egyáltalán nem mellékes kérdéseket): A dobfékes hídra fel lehet rakni a tárcsafékes agyat? Csavarméret, lyuktávolság, stb stimmel? Vagy egyáltalán érdemes-e felrakni, mivel a kézifékkötél bekötése különbözik (ha jól tudom)? Egy tárcsáshoz való kézifékkötél passzol-e a dobfékes hídra? (Hossz, beakasztási pontok stb). Vagy vennem kell egy tárcsás (GSi) hidat is? Ha igen akkor, a GSi híd berakható-e egy 5 ajtós alá? (Rögzítési pontok, nyomtáv, egyéb méretek stb). Miben különbözik egyáltalán? Ha más a kézifékkötél akkor kell-e hozzá másik kézifékkar is? Azaz más a kötél rögzítése a kézifékkar felőli oldalon is? A fém fékcsövek bekötési pontjai máshol vannak, akkor azokat csak simán oda lehet hajlítani a nyereghez? A főfékhenger átmérője valószínűleg szintén különbözik, rosszabb lesz a fékhatás, ha nem cserélem ki? Vagy lesz-e egyáltalán rendes fékhatás? (Itt az első-hátsó fékerő eloszlásra is gondolok) Vagy cserélni kell azt is? Ha igen, kell-e még mást is cserélni vele együtt? Ha a tárcsás agyak ABS-esek, de az én kocsim nem, akkor ez okoz-e bármi problémát a szerelésnél? A cserét egyébként egy első fék cserével együtt gondoltam, a kicsit 256-osra cserélném. Az első nyergeket, meg a hátsó agyakat már beszereztem. Szóval kell-e hozzá még valami természetesen a tárcsákon betéteken kívül? Sokat kérdeztem tudom, de fontos lenne tisztázni ezeket még mielőtt szétszedetem a kocsit. Nem akarom, hogy valami apróság miatt megakadjunk a szereléssel. (Igen, a GYIK-ban volt erre vonatkozóan komment, de nem volt részletes és a fenti kérdésekre nem ad választ.) Előre is köszi a segítségeteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 lehet külön a GSi agyakat is, kötél jó lesz hozzá. valamint cuppra felmegy a GSi híd is. Sőt a vectra A 2000i-é is, csak ott a fékerőszabályzóval kell mókolni kicsit, meg a kötéllel. kézifékkart nem kell cserélni. viszont ha fix fékerőcsökkentő kapszulád van csak a hátsó körben, azt fékerőszabályzóra kell cserélni, ami a GSi hídon van. ha nem a 22-es főfékhengered van, akkor azt is cserélni kell olyanra. csövek bekötése értelemszerűen, viszont valószínű csinálni kell hozzá másik réz fékcsöveket hátra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 viszont ha fix fékerőcsökkentő kapszulád van csak a hátsó körben, azt fékerőszabályzóra kell cserélni, ami a GSi hídon van. Ezt honnan lehet tudni? Hogy tudom megnézni? ha nem a 22-es főfékhengered van, akkor azt is cserélni kell olyanra. Szerintem nem az. Kérdés szintén: Hogy tudom megnézni? :huh: Magyarul, ha a fékerőszabályozó OK, akkor csak 22-es főfékhenger kell, ha nem akkor egy GSi híd is. Egyébként rendben van a dolog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Ezt honnan lehet tudni? Hogy tudom megnézni? Szerintem nem az. Kérdés szintén: Hogy tudom megnézni? :huh: Magyarul, ha a fékerőszabályozó OK, akkor csak 22-es főfékhenger kell, ha nem akkor egy GSi híd is. Egyébként rendben van a dolog? Ha fékerőszabályzód van, akkor valami ilyesmit kell látnod a hátsó hídnál. A kasztni és a híd elmozdulásától függöen csökkenti a fékerőt. Ha fix, akkor úgy van beépítve, hogy nincs kapcsolat a híd, és a kasztni között. Ugye ahogy a kocsi "előrebukik" fékezéskor a súlypont előre tolódik, ilyenkor a hátsó kerekek megcsúsznának, ezért kell a fékerő szabályzó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 236-os, Caravanokon van 236 hűtött. 1.6 16V-nél már 256. Megint jövök a hülye kérdéseimmel: a hűtött tárcsa(Caravánom van) az ki van lyuggatva, vagy hogyan megoldva a tárcsa hűtése? nem úgy nézem hogy az enyémen az volna... egyébként tényleg drágább egy 30-50% kal!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Megint jövök a hülye kérdéseimmel: a hűtött tárcsa(Caravánom van) az ki van lyuggatva, vagy hogyan megoldva a tárcsa hűtése? nem úgy nézem hogy az enyémen az volna... egyébként tényleg drágább egy 30-50% kal!! Két tárcsa bordákkal össze van rakva. Mint a porszívó tárcsája, ha láttál már olyat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Ha fékerőszabályzód van, akkor valami ilyesmit kell látnod a hátsó hídnál. A kasztni és a híd elmozdulásától függöen csökkenti a fékerőt. Ha fix, akkor úgy van beépítve, hogy nincs kapcsolat a híd, és a kasztni között. Ugye ahogy a kocsi "előrebukik" fékezéskor a súlypont előre tolódik, ilyenkor a hátsó kerekek megcsúsznának, ezért kell a fékerő szabályzó. Hát ilyen az enyémen nincs... Akkor bizony kell még egy gsi híd fékerőszabályozóval, meg egy nagyobb főfékhenger. Ez bonyolultabb mint hittem... :lol: És a fékrásegítővel mi van? Az is kuka?! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2009 Hát ilyen az enyémen nincs... Akkor bizony kell még egy gsi híd fékerőszabályozóval, meg egy nagyobb főfékhenger. Ez bonyolultabb mint hittem... :lol: És a fékrásegítővel mi van? Az is kuka?! :huh: Hát azt nem tudom, de szerintem ha főfékhegert kell cserélni akkor azt is, mert ugye szerves egységet képez a kettő, de ebben nem vagyok biztos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts