Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Vettem a piacon hozzá krovafejet, meg egy 20centis vascsővel meghosszabbítottam a szárat, nagyobb nem fér el a kerékdobban. A csavar meg gyárilag menetrögzítőzve van ha még nem volt leszedve.

Nálam a felrakott is. ;)

Leszedtem, szétszedtem aztán most akkor mi van? Hibát sérülést nem látok rajta mit kezdjek vele?

Nem lehet, hogy a fékbetét nem jó a dobhoz? Dobféknél szokott lenni ha nagyon puha a betét, hogy hirtelen befog.

Elküldve

Nálam a felrakott is. ;)

Nem lehet, hogy a fékbetét nem jó a dobhoz? Dobféknél szokott lenni ha nagyon puha a betét, hogy hirtelen befog.

Csak igazából egyik napról a másikra lett ilyen nem fékcserekor.

Elküldve

Csak igazából egyik napról a másikra lett ilyen nem fékcserekor.

Nekem a jobb hátsó fék volt olyan, hogy erősebb fékezéskor blokkolt, aztán nemrég cserélve lett hátul a teljes fékrendszer (dobok, pofák, mhengerek), azóta megszűnt ez a jelenség, műszakin is 10% alatt volt az eltérés a két oldal között.

Elküldve

Leszedtem, szétszedtem aztán most akkor mi van? Hibát sérülést nem látok rajta mit kezdjek vele?

Látom sosem volt még a kezedben szétszedett, átengedő főfékhenger... :)

Karmantyúzás...keress rá erre...mert én nem értek az astra fékhez, nem kell hozzá 7-es imbusz! ;)

Elküldve

Látom sosem volt még a kezedben szétszedett, átengedő főfékhenger... :)

Karmantyúzás...keress rá erre...mert én nem értek az astra fékhez, nem kell hozzá 7-es imbusz! ;)

Na ezt viszakaptam... <_< :D , értem én csak éppen seholsem találok hozzá javítószettet, főfékhengerhez, munkahengerekhez van, ehhez nem találok. <_<

Elküldve

Na ezt viszakaptam... <_< :D , értem én csak éppen seholsem találok hozzá javítószettet, főfékhengerhez, munkahengerekhez van, ehhez nem találok. <_<

Nem tudom mennyi értelme van ennek a karmantyúzásnak, nem rég cseréltem a kadetton, de semmivel nem lett jobb a fék tőle.:S

Elküldve

A 236-os hűtőtt és tömör tárcsa között van érdembeli különbség ? Úgy néz ki ,hogy fékcsere lesz ... 5 emberrel, padlófékkel alig akart megállni a szekér.

Elküldve

Bontóban nincs ilyen felétek? Ha nem túl drága egy próbát megér.

Biztos nézted már, de én szétszedném a fékeket is újra, dob + fékpofa megcsiszol, összerak. Esetenként a fékpor is okoz gondot.

Szerk.:

http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/eroatviteli_alkatresz/fek_fekbetet/opel_astra_f_caravan_fekeroszabalyzo_elado_1758593138.html

Elküldve

Mostanság kezd bosszantani, h a klasszikon nyikorog a dobfék, mint vmi buszon. Betét van, dob kerek. Takarítás, csiszolgatás megvolt. Legalább hallják h jövök :D

Elküldve

Nem tudom mennyi értelme van ennek a karmantyúzásnak, nem rég cseréltem a kadetton, de semmivel nem lett jobb a fék tőle.:S

Igazából idegesítt hogy a hátulja blokkol padlófékezéskor. Még nem dobta el a seggét, de csak idő kérdése.

Bontóban nincs ilyen felétek? Ha nem túl drága egy próbát megér.

Biztos nézted már, de én szétszedném a fékeket is újra, dob + fékpofa megcsiszol, összerak. Esetenként a fékpor is okoz gondot.

Szerk.:

http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/eroatviteli_alkatresz/fek_fekbetet/opel_astra_f_caravan_fekeroszabalyzo_elado_1758593138.html

Néztem én is ezt a hirdetést, csak igazából ennek sem látom baját...a karmantyúk épek, nem kopottak. Veszek az unixban egy univerzális fékcsövet, bekötöm és kocsin kívül tesztelem mielőtt visszarakom. A fékport mindíg kifújatom belőle. Pont arrafele megyek hétvégén ahol ezt árulják lehet elhozom.

Elküldve

Egy próbát megér.

Amit még megtehetsz, hogy elkezdesz állítani rajta. Nálad is volt cserélve rugó, hegesztetted is a tartóit, lehet nem az már a magassága, mint amire gyárilag beállították. Ha nem állít terheléstől függően, akkor ez is lehet.

Elküldve

Mostanság kezd bosszantani, h a klasszikon nyikorog a dobfék, mint vmi buszon. Betét van, dob kerek. Takarítás, csiszolgatás megvolt. Legalább hallják h jövök :D

Le vannak reszelve 45°-os szögben a fékpofákon a ferrodo élei?

Elküldve

Egy próbát megér.

Amit még megtehetsz, hogy elkezdesz állítani rajta. Nálad is volt cserélve rugó, hegesztetted is a tartóit, lehet nem az már a magassága, mint amire gyárilag beállították. Ha nem állít terheléstől függően, akkor ez is lehet.

Próbáltam már azt is, aláhasaltam egy 13-as kulccsal, állítgatás, fékróba, vissza a rámpára megint állít. Egyenlőre összerakom, mert kell a kocsi...meg szerintem a főfékhengert is felujítom, igaz vadi új, de nagyjából utánna kezdte el csinálni amikor cserélték.

Elküldve

Nézegetem ezt a nyüves fékerőszabályzót és arra a következtetésre jutottam, hogy ha a főfékhenger egyik fékkörnél átenged és hátra eltérő nyomással nyomja a fékfolyadékot akkor sem zárja a folyadék utját ahogy mozdul a híd. Vélemény? Csak mert a hiba megjelenése előtt nem sokkal lett cserélve a föfékhenger.

Elküldve

Nézegetem ezt a nyüves fékerőszabályzót és arra a következtetésre jutottam, hogy ha a főfékhenger egyik fékkörnél átenged és hátra eltérő nyomással nyomja a fékfolyadékot akkor sem zárja a folyadék utját ahogy mozdul a híd. Vélemény? Csak mert a hiba megjelenése előtt nem sokkal lett cserélve a föfékhenger.

Én a helyedben szétkapnám azt is és egy jól felszerelt autósbolba beugranék gumi karmantyúkat nézni, kezemben a mintákkal.

Nem olyan nagy drágaság és nem nagy kunszt cserélni.

Elküldve

Én a helyedben szétkapnám azt is és egy jól felszerelt autósbolba beugranék gumi karmantyúkat nézni, kezemben a mintákkal.

Nem olyan nagy drágaság és nem nagy kunszt cserélni.

Azon vagyok én is. De most egyenlőre visszarakom a fékerőszabályzót, mert Pápán van egy bontott 3 ezerért azt elhozom. Légteleníteni kell a főfékhenger leszedése után is?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.