pszilaj Elküldve Augusztus23, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2011 Én is agyaltam rajta nekem megvan a szett 1 rész itthon. De 1 idiótaság beláttam utólag. Ugyanis az ABSesnek hosszabb a féktávja egy 17 éves ABS elég komolytalan technika még. Ráadásul kerékagyat kell cserélni hátul a dobnál is kell okosítani semmi értelme kb. Marha drága is. Ráadásul a fél kocsit le kell bombázni. Féltengelynek szerintem semmi köze az ABShez. Hát nem tudom, de külön adják a sima és az ABS-el szerelt kocsihoz féltengelyt. Valami különbségnek kell lennie. :lol: A féltengelyen van a fordulatszám jeladó...pontosabban az érzékelőhöz szükséges fogazás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus23, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2011 Hát nem tudom, de külön adják a sima és az ABS-el szerelt kocsihoz féltengelyt. Valami különbségnek kell lennie. :lol: Tudtommal azon van jeladó is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Augusztus23, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2011 Tudtommal azon van jeladó is... Amúgy mintha rémlene valami, hogy a külső csuklót kell cserélni vagy mi. Akkor elnézést, akkor még jobban nem éri meg :lol: Viszont nekem van egy Lucas ABS szettem igaz B corsához de szerintem astrahoz is jó. Meg ABS főfékhenger + rásegítő Ha valakit érdekelnek a cuccok akkor írjon privit :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus23, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2011 Amúgy mintha rémlene valami, hogy a külső csuklót kell cserélni vagy mi. Akkor elnézést, akkor még jobban nem éri meg :D Viszont nekem van egy Lucas ABS szettem igaz B corsához de szerintem astrahoz is jó.http://www.tav-autoverwertung.de/shop/bilder/produkte/gross/1511_1.jpg http://www.tav-autoverwertung.de/shop/bild...ross/1612_1.jpg Meg ABS főfékhenger + rásegítő Ha valakit érdekelnek a cuccok akkor írjon privit :D Erre van az adok veszek topik, nem ide szoktuk beírni! :D Dáwid éppen ma tolt le valakit emiatt! :lol: Szerintem nem jó ez astrába, amiket én eddig láttam, azok mind ilyenek voltak. Bocs azt hittem az egyéb csevegésbe belefér ;) Még jó, hogy a FÉK-be vagyunk! :lol: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 üdv! elég ócska állapotú a féktárcsám milyen félét érdemes venni? nagyon gagyit nem akarok de nagyon drágát sem a láng kft nél nézegetem ott van 5 ezertől 23 ezerig http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 ezek közül melyiket kellene? ehhez kellene fékbetét is ezek közül melyiket kellene: http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 üdv! elég ócska állapotú a féktárcsám milyen félét érdemes venni? nagyon gagyit nem akarok de nagyon drágát sem a láng kft nél nézegetem ott van 5 ezertől 23 ezerig http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 ezek közül melyiket kellene? ehhez kellene fékbetét is ezek közül melyiket kellene: http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 köszi! Brembo tarcsat erdemes venni, textar betettel a tobbit tudni fogjak ott Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 üdv! elég ócska állapotú a féktárcsám milyen félét érdemes venni? nagyon gagyit nem akarok de nagyon drágát sem a láng kft nél nézegetem ott van 5 ezertől 23 ezerig http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 ezek közül melyiket kellene? ehhez kellene fékbetét is ezek közül melyiket kellene: http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 köszi! Nekem Brembo tárcsám van a betéteken nem látok márkát, de szerintem a Textar nem rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 szóval az az 5 ezer forintos brembo tárcsa jó választás? textar betétből 2 féle van 16,8mm és 17,5mm mindegy melyik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Nekem Brembo tárcsám van a betéteken nem látok márkát, de szerintem a Textar nem rossz. Igaz én már tavaly óta "G"-s vagyok, de itt leledzem.:-) Szóval, elhűltök mit tettem... KKkhhrrrr... Izééé.. Vettem használt tárcsákat, mindössze 3 ezerért a kettőt, de a fazon leszabályoztatta őket 23,5-re. Amúgy a tárcsák gyárik. Egy napig agyaltam, vajon fognak-e ütni. Aztán vettem LPR betéteket hozzá nagyon olcsón. Kb. 3 nap és összekoptak. A fékhatásom pedig kiváló !!! Kegyetlenül harap:-) Jó az LPR nagyon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 üdv! elég ócska állapotú a féktárcsám milyen félét érdemes venni? nagyon gagyit nem akarok de nagyon drágát sem a láng kft nél nézegetem ott van 5 ezertől 23 ezerig http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 ezek közül melyiket kellene? ehhez kellene fékbetét is ezek közül melyiket kellene: http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G&...x?IGCB|11|2|0|5 köszi! Ha bp-i vagy 40% kedvezményem van oda. Brembo+textar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Erre van az adok veszek topik, nem ide szoktuk beírni! ;) Dáwid éppen ma tolt le valakit emiatt! :lol: Szerintem nem jó ez astrába, amiket én eddig láttam, azok mind ilyenek voltak. Még jó, hogy a FÉK-be vagyunk! :lol: :D Igen, csak ami nála a második kép a nagyonsok lábas eszköz, az maga a vezérlő. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Ha bp-i vagy 40% kedvezményem van oda. Brembo+textar. igaz csepelen melózom, de vidéki vagyok, sajna nemigen van időm mászkálni de azért köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 igaz csepelen melózom, de vidéki vagyok, sajna nemigen van időm mászkálni de azért köszi! Csepelen ott a ZSU kunyerálj ki 30 % kedvezményt.. Megadják.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Csepelen ott a ZSU kunyerálj ki 30 % kedvezményt.. Megadják.. ott szoktam elmenni előttük napi 2x majd oda is bekukkantok azért néztem a lángnál mert van egy helyi szerelő ismerős aki meghozatja kb annyiba mint a webshop ár Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Üdv. Csak annyi lenne a kérdésem hogy normál használatkor, nagyon kevés földes út használatnál mennyit vagy hány km mennek el az első fékbetétek cseréig? Keresgéltem de erről nem találtam semmit! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Üdv. Csak annyi lenne a kérdésem hogy normál használatkor, nagyon kevés földes út használatnál mennyit vagy hány km mennek el az első fékbetétek cseréig? Keresgéltem de erről nem találtam semmit! Köszi Nem is fogsz. Minden ember máshogy használja, máshol fékez, máshogy fékez, nem lehet általánosítani. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Üdv. Csak annyi lenne a kérdésem hogy normál használatkor, nagyon kevés földes út használatnál mennyit vagy hány km mennek el az első fékbetétek cseréig? Keresgéltem de erről nem találtam semmit! Köszi Nem kilóméterre van, hanem kopáshatárt kell nézni. 7 mm lehet a legkevesebb Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Értem! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Nem kilóméterre van, hanem kopáshatárt kell nézni. 7 mm lehet a legkevesebb Háátttazelőző fékbetétem ezt nem tudta :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Háátttazelőző fékbetétem ezt nem tudta :lol: :lol: Az enyémen is már csak kb. 4-5 mm volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Üdv. Csak annyi lenne a kérdésem hogy normál használatkor, nagyon kevés földes út használatnál mennyit vagy hány km mennek el az első fékbetétek cseréig? Keresgéltem de erről nem találtam semmit! Köszi Sok dolog befolyásolja. A legpesszimistább(!) szakirodalmi érték szerint 1mm-t lehet számolni 1000km-re a létező legrosszabb körülményeket feltételezve. Nyilván ilyet azért elég nehéz lehet összehozni. Normál használat mellett azért nagyon lassan kopik. Nálam, sok városi forgalommal, ill, hegyvidéki használatnál a gyári betét elment 80ekm-t. A gyári hátsók pedig szinte "soha" nem kopnak el, de én 150ekm-nél cseréltem más okok miatt. (Egyébként a hátsók minimális vastagsága a hordozófelülettel együtt 2,5mm lehet.) Nem kilóméterre van, hanem kopáshatárt kell nézni. 7 mm lehet a legkevesebb A 7mm-t, mint határértéket nem a súrlódófelületre értik, hanem minden esetben a teljes vastagságra, tehát a hordozófelülettel együttvéve. Csak azért írtam mert félreérthető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Üdv. Csak annyi lenne a kérdésem hogy normál használatkor, nagyon kevés földes út használatnál mennyit vagy hány km mennek el az első fékbetétek cseréig? Keresgéltem de erről nem találtam semmit! Köszi Neked mennyi idő alatt kopik el a cipőtalpad? :lol: Ugye nem sikerült megsaccolni... :D Kerék le és meg kell nézni a betétet, ha nincs visszajelző. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Sok dolog befolyásolja. A legpesszimistább(!) szakirodalmi érték szerint 1mm-t lehet számolni 1000km-re a létező legrosszabb körülményeket feltételezve. Nyilván ilyet azért elég nehéz lehet összehozni. Normál használat mellett azért nagyon lassan kopik. Nálam, sok városi forgalommal, ill, hegyvidéki használatnál a gyári betét elment 80ekm-t. A gyári hátsók pedig szinte "soha" nem kopnak el, de én 150ekm-nél cseréltem más okok miatt. (Egyébként a hátsók minimális vastagsága a hordozófelülettel együtt 2,5mm lehet.) A 7mm-t, mint határértéket nem a súrlódófelületre értik, hanem minden esetben a teljes vastagságra, tehát a hordozófelülettel együttvéve. Csak azért írtam mert félreérthető. Ezt jó tudni, mert én azt hittem, hogy a surlódó felületet kell nézni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Az enyémen is már csak kb. 4-5 mm volt Nekem volt kb. 2 mm rajta. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus26, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2011 Kézifék kérdésen akad meg a szemem pár hozzászólással ezelőtt. Korábban én is kíméltem a kéziféket, szinte sosem használtam és volt is mindíg gondom vele műszaki előtti mérésnél (igaz műszakin mindíg átengedték). Egy ideje használom ha megállok, parkolok, használom ha piros lámpánál kell állni stb. És most nincs is gond vele. Amikor nem használom az lucskos időkben mikor fagyhat. Akkor mellőzöm nehogy befagyjon egyébként használom, mert azt ajánlották és bejött :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts