Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
És a ferodol nélkül szépen felszabályozod a dobot. :lol:

Ááá dehogy!

A felodor nélkül szépen felszabályozod a dobot.

:lol: :) :D

Elküldve
A "Ferodol" mint általános név a fékbetétre vagy a kuplungtárcsára hibás... Az olasz fékbetéteket gyártó Ferodo cég nevéből ered és mindenki elkezdte használni, pedig alapjában véve nem Ferodol a használt anyag neve

Fékbetétnek vagy kuplungtárcsának (a SPORT kategóriában) szerves (szén) és szinter-metál alapú anyagokat használnak.

"A szinter-metál technológia esetében a fékbetét legalább 15 különböző por alakú összetevőből (réz, bronz, vas, kerámia, szén, stb... ) van kikeverve, melyeknek aránya határozza meg a betét viselkedését (zaj, komfortérzet, hatásfok, stb...) Az összekevert alapanyagot ezután megolvasztják és formára préselik. A hordozó rézbevonatú fémlappal együtt a keverék magas hőmérsékletű kemencébe kerül, ahol nyomás alatt a keverék összetevői kémiai kölcsönhatásba lépnek a réz bevonattal, és ezáltal odatapasztják azt a hordozó fémlaphoz."

Elküldve
Akkor is a ferodol az elfogadott, mindennapos használatban emlegetett név, nem a ferrodo. :lol:

Ez így igaz. Sztem mindannyian így ismerjük :lol:

Elküldve
Ez így igaz. Sztem mindannyian így ismerjük :lol:

na jó én megyek inkább flexelni utána meg xeroxozok pár doksit.

tényleg jó lenne egy jó pörit csinálni champion gombából :lol:

Elküldve
na jó én megyek inkább flexelni utána meg xeroxozok pár doksit.

tényleg jó lenne egy jó pörit csinálni champion gombából :D

Pöttyösből meg izgalmasabb. :) :D

Juj de utálom a gombát. :lol: :lol:

Elküldve
üdv !

Valaki tudna esetleg abban segíteni, hogy megmondja melyik típusban volt 3/20-as fékerőszabályzó patron? köszii

C20XE motoros, nem Caravan Astrákban.

Elküldve

Szasztok

Ha már ez a téma. Akkor 1.6 16V-s motorba mekkora a fékrásegítőnek a mérete? 256os fék van az alatt és azt mondták hogy a rásegítő dobot is cseréljem mert az is más. Igaz ez? Nagyobb lehet mint a mostani?

Elküldve
Szasztok

Ha már ez a téma. Akkor 1.6 16V-s motorba mekkora a fékrásegítőnek a mérete? 256os fék van az alatt és azt mondták hogy a rásegítő dobot is cseréljem mert az is más. Igaz ez? Nagyobb lehet mint a mostani?

Nekem 236 hűtötthöz is 22es ffh volt... :lol: Szóval amit épp találtak a polcon. :lol:

Elküldve

Ahoj! :D

Kézifékkötelet mennyire gáz cserélni? Tegnap fogott a jobb hátsó kicsit, kézzel igazítottam a bowdenen, azóta nem lett használva-igaz előtte is csak ha kellet-. Nos, levettem a kerekeket, kicsit megcsiszoltam a dobokat és a pofákat és megnéztem a kézifék-bowdent. Vagyis csak szerettem volna, de nem tudtam jobban megemelni, így nem láttam semmit... :lol:

Szóval tudom azt cserélni (mert akkor próbálok aknát kérni egy kis időre és nem kell szerelőhöz vinni)? Legalábbis remélem hogy nem a racsnis részével lesz a baj... :lol:

Ja, és ez is mikor jön elő? 7végére, estére, szolgálat előtt... :)

Elküldve

Kézifékkötelet mennyire gáz cserélni? Tegnap fogott a jobb hátsó kicsit, kézzel igazítottam a bowdenen, azóta nem lett használva-igaz előtte is csak ha kellet-. Nos, levettem a kerekeket, kicsit megcsiszoltam a dobokat és a pofákat és megnéztem a kézifék-bowdent. Vagyis csak szerettem volna, de nem tudtam jobban megemelni, így nem láttam semmit... :lol:

Szóval tudom azt cserélni (mert akkor próbálok aknát kérni egy kis időre és nem kell szerelőhöz vinni)? Legalábbis remélem hogy nem a racsnis részével lesz a baj... :lol:

Nem lehet, hogy csak az időjárás viccelődik veled? Ha nem a fagy miatt szorul, akkor előbb még nézd meg a fékdobok alatt, hogy a fékpofán a kézifék segédkarja nem szorul-e (pl. ahol csaposan illeszkedik a pofához ott nincs-e berozsdásodva).

Elküldve

Nem vészes, bár a féket totál szétt kell szedni hogy beakaszd a pofábe a végét. Meg allul a középdobnál kell levenni a hővédő pajzsot, nekem kapásból letörtek a csavarok amik a kasztniba vannak belehegesztve, ebből lett az a bizonyos átmenőcsavaros sztori. :D

Elküldve
Nem lehet, hogy csak az időjárás viccelődik veled? Ha nem a fagy miatt szorul, akkor előbb még nézd meg a fékdobok alatt, hogy a fékpofán a kézifék segédkarja nem szorul-e (pl. ahol csaposan illeszkedik a pofához ott nincs-e berozsdásodva).

Nem a fagy a ludas, meg nem is rozsdás a szerkezet, mert ugye megnéztem, +kb. 6-8 hónapja lett kicserélve a komplett hátsó fék, kézifékkötelestől... Ezért is gondoltam, hogy talán a racsnival lehet a gond.

Nem vészes, bár a féket totál szétt kell szedni hogy beakaszd a pofábe a végét. Meg allul a középdobnál kell levenni a hővédő pajzsot, nekem kapásból letörtek a csavarok amik a kasztniba vannak belehegesztve, ebből lett az a bizonyos átmenőcsavaros sztori. :lol:

Akkor meg jövőhéten megnézem vagy nézetem, ahogy idő lesz rá, addig is nem használom/juk. Kössz skacok! :lol:

Elküldve

Nos, a bowden-ügy: szerelő szabin, akna nincs, csak jól működő kézifék... :lol: Kellett nekem itt megszólalnom. :lol: Most rendben van a dolog, nem szorul, nem akad, pedig használtam ma és mindig megnéztem. De ha lesz akna, mindenképpen alámegyek, legalább a megnyugvás végett minimum. :)

Elküldve
Nos, a bowden-ügy: szerelő szabin, akna nincs, csak jól működő kézifék... :) Kellett nekem itt megszólalnom. :lol: Most rendben van a dolog, nem szorul, nem akad, pedig használtam ma és mindig megnéztem. De ha lesz akna, mindenképpen alámegyek, legalább a megnyugvás végett minimum. :D

Akkor lehet mégiscsak a fagy volt a bűnös...itt most +12fok van. :lol:

Elküldve
Akkor lehet mégiscsak a fagy volt a bűnös...itt most +12fok van. :lol:

Télen amúgy sem ajánlatos a kéziféket használni. Csak a másodlagos funkcióra esetleg. :lol: Én mondjuk sosem használom, mert minek.

Elküldve
Télen amúgy sem ajánlatos a kéziféket használni. Csak a másodlagos funkcióra esetleg. :lol: Én mondjuk sosem használom, mert minek.

Én csak a másodlagos funkcióját használom. :lol: Most kábé 10 másodpercre húztam be megálláskor, amíg a lányok beültek a kocsiba, és nem akartam leállítani, de hazafele már éreztem, hogy kicsit fog.

Elküldve
Én csak a másodlagos funkcióját használom. :D Most kábé 10 másodpercre húztam be megálláskor, amíg a lányok beültek a kocsiba, és nem akartam leállítani, de hazafele már éreztem, hogy kicsit fog.

Nekem egy hete be van húzva.... de ezen még nem ragadt oda sose. Hrr en odaszokott...

Elküldve
Nekem egy hete be van húzva.... de ezen még nem ragadt oda sose. Hrr en odaszokott...

Szerintem a körülményektől függ, hiába van -10 ha száraz hideg, nincs nedvesség ami befagyna a bowdenhez. Inkább amikor olvadós latyakos idő van, felcsapódik a hólé, aztán megállsz, hül pár fokot és odafagy.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.