Guest gorbi Elküldve December6, 2009 Megoszt Elküldve December6, 2009 A felszabályzás mennyibe kerül? Én meg sem próbáltam azt gondoltam nem éri meg inkább vettem új dobokat. Én átlagban 5-6ezer forintért szabályoztatom kompletten a két fékdobot + ragasztatom a fékpofákat (a felszabályoztatott dobhoz illeszkedő túlméretes súrlódófelülettel). Igaz ez jövőre 7ezer/pár lesz :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Hát sajnos nincs öröm bóódog ságom :huh: Mert megvannak a hátsó dobon a zárdugók. Szóval akkor csak az üvegesedés marad eddigiek szerint, amiért enyhe fékezésnél nyavajognak a fékek. Ez a hang, üveges rész a fékbetétről idővel elkophat vagy ez már ilyen marad míg csere nem leszz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December7, 2009 Megoszt Elküldve December7, 2009 Hát sajnos nincs öröm bóódog ságom :huh: Mert megvannak a hátsó dobon a zárdugók. Szóval akkor csak az üvegesedés marad eddigiek szerint, amiért enyhe fékezésnél nyavajognak a fékek. Ez a hang, üveges rész a fékbetétről idővel elkophat vagy ez már ilyen marad míg csere nem leszz? Hát az a baj, hogy nem csak a felülete üvegesedik meg. Menj el fékhatásmérésre, aztán ha a fékhatással-eltéréssel nincs gond, akkor szerintem ne foglalkozz vele. 1-2 ezer forint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencepappa Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Szevasztok! Lenne egy kérdésem hátha tudtok segíteni. A fékrásegítő vákuumcsövön a visszacsapó szelep csöcse letörte magát. Veszek újat/bontottat de két féle van kisebb 8,5mm és nagyobb 13,5mm. Mi lehet a különbség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Szevasztok! Lenne egy kérdésem hátha tudtok segíteni. A fékrásegítő vákuumcsövön a visszacsapó szelep csöcse letörte magát. Veszek újat/bontottat de két féle van kisebb 8,5mm és nagyobb 13,5mm. Mi lehet a különbség? 5 mm ;) :lol: Az hogy az egyik nagyobb mint a kisebb :D :blink: nézd meg hogy milyened volt és válaszd azt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 A felszabályzás mennyibe kerül? Én meg sem próbáltam azt gondoltam nem éri meg inkább vettem új dobokat. nálunk 500Ft / dB áron megy :rolleyes: 3000-5000 /db... + a pofákat újat kellett... annyiért ujat is lehetett volna venni :blink: szabályozás után viszont nem árt + os fékpofákat rakni bele, nekem sincs benne, műszakin átmegy, meg fog is, de nem az igazi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Mostanában arra lettem figyelmes, ha a kézifékkart felfelé húzom kb. a 2/3-ánál egy bizonyos ponton mintha akadna valami. Letekert ablaknál még egy kattanást is hallani alulról, amikor áthalad azon a ponton. Lehet valami beleér a kézifékkar szerkezetbe vagy a bowdenbe. Volt már valakinek hasonló problémája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Mostanában arra lettem figyelmes, ha a kézifékkart felfelé húzom kb. a 2/3-ánál egy bizonyos ponton mintha akadna valami. Letekert ablaknál még egy kattanást is hallani alulról, amikor áthalad azon a ponton. Lehet valami beleér a kézifékkar szerkezetbe vagy a bowdenbe. Volt már valakinek hasonló problémája? Lehet szőrösödik a bowden, és az akad-kattog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 Sziasztok! A napokban cserélek komplett első,hátsó fékeket,fékcsövet,fékolajat.az lenne a kérdésem,h mi annak a réz színű anyagnak a pontos neve amivel bekenik a féknyereg csúszkákat,az kerékagyat meg még nem tudom mit...?egyáltalán érdemes ezt használni? köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 Sziasztok! A napokban cserélek komplett első,hátsó fékeket,fékcsövet,fékolajat.az lenne a kérdésem,h mi annak a réz színű anyagnak a pontos neve amivel bekenik a féknyereg csúszkákat,az kerékagyat meg még nem tudom mit...?egyáltalán érdemes ezt használni? köszi! Rézpaszta. De óvatosan vele. Nehogy a tárcsára, vagy a fékbetétre kerüljön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 Rézpaszta. De óvatosan vele. Nehogy a tárcsára, vagy a fékbetétre kerüljön. Köszi! Valamit tudsz esetleg mondani a használatáról,meg hol alkalmazzam? Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 Köszi! Valamit tudsz esetleg mondani a használatáról,meg hol alkalmazzam? Üdv! Minden olyan helyen, ahol fémek csúsznak el egymáson a nyeregben (kivéve a tárcsát és a betétet :rolleyes: ), ill. csavarokat is beszokták kenni vele, mielőtt betekerik a helyükre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 Minden olyan helyen, ahol fémek csúsznak el egymáson a nyeregben (kivéve a tárcsát és a betétet :rolleyes: ), ill. csavarokat is beszokták kenni vele, mielőtt betekerik a helyükre. Aham, elöl bekentem a nyereg csúszka részét, a betétek oldalát vékonyan . Hátul az állító mechanikát a kézifékkötelet ahogy belép a dobba, meg a pofák felfekvő felületét ahol odahúzza a rögzitő csap rugója a lemezhez. Meg a munkahengerek pöckét ami nyomja a pofát. Elöl-hátul az agyat ahova felfekszik a felni meg a csavarokat. Mindenhova nagyon vékonyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 a főfékhengert hogyan lehet kiszerelni?? ki kell szedni a legtöbb fékolajat aztán a légtelenítő csavaron keresztül kipumpálni annyit, hogy ne csorogjon nekem ott össze vissza, a négy fékcsövet lekötöm, meg a tartókonzolon is láttam a csavarozást, de a fékpedállal hogyan van öszekötve?? a lábtérből oldható a kötésük?? tavasszal ki kell szednem, mert eléggé megvan rozsdálva, le kell pucolnom, ujrafestenem, és valami műanyag burkolatot kell neki adnom oldalról, mert a kerék felveri vízzel, és ezért kezd rozsdálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 a főfékhengert hogyan lehet kiszerelni?? ki kell szedni a legtöbb fékolajat aztán a légtelenítő csavaron keresztül kipumpálni annyit, hogy ne csorogjon nekem ott össze vissza, a négy fékcsövet lekötöm, meg a tartókonzolon is láttam a csavarozást, de a fékpedállal hogyan van öszekötve?? a lábtérből oldható a kötésük?? tavasszal ki kell szednem, mert eléggé megvan rozsdálva, le kell pucolnom, ujrafestenem, és valami műanyag burkolatot kell neki adnom oldalról, mert a kerék felveri vízzel, és ezért kezd rozsdálni. Nem is tudom ki küzdött vele, nem tudta szétszedni a lábtérben a kötést, mert nyikorgott neki aztán beleokoskodtam, hogy majd én, de én sem fértem hozzá, nehéz szülés lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Nem is tudom ki küzdött vele, nem tudta szétszedni a lábtérben a kötést, mert nyikorgott neki aztán beleokoskodtam, hogy majd én, de én sem fértem hozzá, nehéz szülés lesz. de onnan kell??? lehet addigra mondjuk kilukad :rolleyes: ha cserélni kell, akkor szeretném nagyobbra cserélni.... milyenre kell vadásznom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 de onnan kell??? lehet addigra mondjuk kilukad :rolleyes: ha cserélni kell, akkor szeretném nagyobbra cserélni.... milyenre kell vadásznom? Nagyobbra, nem tudom a motortérből biztos látszik, bár amit láttam azt hosszú rúddal együtt adták. Na itt többet látsz.:Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 na most megtaáltam az egyik javítási könyvben: az szerint: a lábtérben szét kell bontani a csapszegét, meg a féklámpa kapcsolót is ki kell venni, meg a pedálvisszahúzó rugót, és utána a főfékhengert le lehet kötni simán a két csavarjával.... és utána mág csaka tartókonzolja marad hátra... én ettől kicsit tartok, hogy a főfékhengert csak úgy le lehet csavarni a két csavarral, akkor hogyan csatlakozik az a pedálhoz? :rolleyes: valakinek nincs erről robbantott ábrája??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 na most megtaáltam az egyik javítási könyvben: az szerint: a lábtérben szét kell bontani a csapszegét, meg a féklámpa kapcsolót is ki kell venni, meg a pedálvisszahúzó rugót, és utána a főfékhengert le lehet kötni simán a két csavarjával.... és utána mág csaka tartókonzolja marad hátra... én ettől kicsit tartok, hogy a főfékhengert csak úgy le lehet csavarni a két csavarral, akkor hogyan csatlakozik az a pedálhoz? :rolleyes: valakinek nincs erről robbantott ábrája??? Nézted amit belinkeltem? Ott látszik a csatlakozás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 na most megtaáltam az egyik javítási könyvben: az szerint: a lábtérben szét kell bontani a csapszegét, meg a féklámpa kapcsolót is ki kell venni, meg a pedálvisszahúzó rugót, és utána a főfékhengert le lehet kötni simán a két csavarjával.... és utána mág csaka tartókonzolja marad hátra... én ettől kicsit tartok, hogy a főfékhengert csak úgy le lehet csavarni a két csavarral, akkor hogyan csatlakozik az a pedálhoz? :rolleyes: valakinek nincs erről robbantott ábrája??? Sima villaszerű csatalkozás,nem kell tőle fosni. Amúgy te nem főmunkahengert akarsz szerintem cserélni,csak rásegítőt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Nézted amit belinkeltem? Ott látszik a csatlakozás. ott a főfékhengerrel egybe van kiszedve. könyv szerint ki lehet venni külö a kettőt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Sima villaszerű csatalkozás,nem kell tőle fosni. Amúgy te nem főmunkahengert akarsz szerintem cserélni,csak rásegítőt! igen csak a dobot akarom vagy lepucolni, festeni, és visszatenni,vagy ha kilukadt, vagy addigra kilukad, akkor cserélni, de akkor már nagyobbra esetleg... akkor csak leveszem a két csavart, és simán ki lehet akasztani, a főfékhengert a dobból? oké kössz azóta találtam egy képet: így mindjárt világos :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 igen csak a dobot akarom vagy lepucolni, festeni, és visszatenni,vagy ha kilukadt, vagy addigra kilukad, akkor cserélni, de akkor már nagyobbra esetleg... akkor csak leveszem a két csavart, és simán ki lehet akasztani, a főfékhengert a dobból? oké kössz azóta találtam egy képet: így mindjárt világos :rolleyes: Azért azt csak észrevennéd, ha már most lyukas lenne, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 Azért azt csak észrevennéd, ha már most lyukas lenne, nem? nem olyan biztos akár lehet amiatt ingadozó az alapjárat... tűhegyni lukacsa pl :rolleyes: de sziszegést nem hallok még ott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December26, 2009 Megoszt Elküldve December26, 2009 nem olyan biztos akár lehet amiatt ingadozó az alapjárat... tűhegyni lukacsa pl :lol: de sziszegést nem hallok még ott... Volt már ilyennel dolgom, nagyon szépen lehet hallani leállított motor után a halk sziszegést. Utastérből is és a motortér felől is. Sokszor ennek ellenére menet közben semmit nem lehet észre venni a fékpedállal/fékhatással/alapjárattal kapcsolatban. Sokkal gyakoribb a membrán elöregedése, kirepedése, vagy valamelyik szelep tömítetlensége a rásegítőn belül. A fékrásegítőt egyszerűen lehet ellenőrizni házilag! (nem írom le a módszereket, mert szakmabeli vagy :rolleyes: ) De szerintem a fékrásegítőt kizárhatod, mert ha jól emlékszem a tiétek 2001-es autó (hacsak nem érzel valami változást a féknél!). Nagyon korai lenne ez még. Szerintem máshol keresd a hibát. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts