a_lajos Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 ÜDV mindenkinek!! Azal a kérdéssel fordulok a kedves kartársakhoz, hogy ha én szeretnék 236-os tömör tárcsa helyett, hűtöttet szerelni akkor ez lehetségese, és hogy kell-e más féknyereg vagy maradhat a régi?? Az ótó: c16nz 92. Köszönet Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 ÜDV mindenkinek!! Azal a kérdéssel fordulok a kedves kartársakhoz, hogy ha én szeretnék 236-os tömör tárcsa helyett, hűtöttet szerelni akkor ez lehetségese, és hogy kell-e más féknyereg vagy maradhat a régi?? Az ótó: c16nz 92. Köszönet Lehetséges. Nyeregcserés műveletet igényel. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rajmund Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 ÜDV mindenkinek!! Azal a kérdéssel fordulok a kedves kartársakhoz, hogy ha én szeretnék 236-os tömör tárcsa helyett, hűtöttet szerelni akkor ez lehetségese, és hogy kell-e más féknyereg vagy maradhat a régi?? Az ótó: c16nz 92. Köszönet Igen, Igényel féknyereg cserét is, és ha már egyszer rászánod magad, akkor azt tanácsolom hogy cseréld 256-osra! Nekem 236-os hűtöttek voltak rajta de elhasználódtak ezért cseréltem 256-osra de klasszisokkal jobb lett amint bekopott! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Igen, Igényel féknyereg cserét is, és ha már egyszer rászánod magad, akkor azt tanácsolom hogy cseréld 256-osra! Nekem 236-os hűtöttek voltak rajta de elhasználódtak ezért cseréltem 256-osra de klasszisokkal jobb lett amint bekopott! Csak a 256-os tárcsánál elfeljtheti a 13-as kerekeket. Ezt is bele kell kalkuláni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rajmund Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Csak a 256-os tárcsánál elfeljtheti a 13-as kerekeket. Ezt is bele kell kalkuláni. Igen. Valószínüleg én is beszívtam volna vele ha nem 15-ös kerekeim lennének! Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_lajos Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Köszönet! Máris okosabb lettem.A 256 ost el is felejtem mert 13 as kerekeim vannak, és azok is fognak maradni. Viszont ha jol értettem akkor 236-ba is létezik hűtött??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Köszönet! Máris okosabb lettem.A 256 ost el is felejtem mert 13 as kerekeim vannak, és azok is fognak maradni. Viszont ha jol értettem akkor 236-ba is létezik hűtött??? Igen, de nyereg csere ahhoz is kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Sziasztok!! A fekjelzom pislakol (!) meg ha erosebben fekezek akkor blokol is az elso oylan tudjatok mikro egy kicsit vizes a fekek oszt erosebben megnyomod blokkol a kerek. A fekfolyadekom minimumon van! Szerintetek Toltsek utana vagy lehett mar a pofak koptak el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Sziasztok!! A fekjelzom pislakol (!) meg ha erosebben fekezek akkor blokol is az elso oylan tudjatok mikro egy kicsit vizes a fekek oszt erosebben megnyomod blokkol a kerek. A fekfolyadekom minimumon van! Szerintetek Toltsek utana vagy lehett mar a pofak koptak el? Szerintem nézd meg, hogy a betétek mennyire kopottak és akkor megkapod a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Sziasztok!! A fekjelzom pislakol (!) meg ha erosebben fekezek akkor blokol is az elso oylan tudjatok mikro egy kicsit vizes a fekek oszt erosebben megnyomod blokkol a kerek. A fekfolyadekom minimumon van! Szerintetek Toltsek utana vagy lehett mar a pofak koptak el? Ha a kézifék visszajelző villog, akkor alacsony a fékolajszint, azért teszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Ha a kézifék visszajelző villog, akkor alacsony a fékolajszint, azért teszi. csak nem mindegy miért alacsony. elsőkörben invi javaslata javallott szerintem is :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 csak nem mindegy miért alacsony. elsőkörben invi javaslata javallott szerintem is :huh: A fekpofak aranylag jo allapotban vannak. Ha a fekpofa mar eleg kopott lenne akkor nem az lenne hogy nem fogna? Fekfolyadekom szerintem meg gyari nem volt cserelve! Ha valahol elfolyna azt latnom kellen nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 A fekpofak aranylag jo allapotban vannak. Ha a fekpofa mar eleg kopott lenne akkor nem az lenne hogy nem fogna? Fekfolyadekom szerintem meg gyari nem volt cserelve! Ha valahol elfolyna azt latnom kellen nem? A fékpofa kopásást nem érzed a fékhatáson, mert utánnaállít. Elfolyás lehet a munkahengereknél, bilincseknél. De ha nincs folt a kocsi alatt, akkor max. gyöngyözik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 A fekpofak aranylag jo allapotban vannak. Ha a fekpofa mar eleg kopott lenne akkor nem az lenne hogy nem fogna? Fekfolyadekom szerintem meg gyari nem volt cserelve! Ha valahol elfolyna azt latnom kellen nem? ha vlaahol elfolyna, akkor kimenne az egész ha elkopik a fékpofa, akkor szokott egyre lentebb fogni a pedál, és ezzel egyidően fogy a fékolajad is. nézz rá, ha elég vastag, mondjuk még van legalább 5 mm, akkor öntsd fel a tartályt középig kb. aztán próba Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 A fékpofa kopásást nem érzed a fékhatáson, mert utánnaállít. Elfolyás lehet a munkahengereknél, bilincseknél. De ha nincs folt a kocsi alatt, akkor max. gyöngyözik. Nincs folt a kocsi alatt! Amugy elsonek ugy jelentkezett hogy bevillant 1-2hetente egyszer majd egyre gyakrabban! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 Nincs folt a kocsi alatt! Amugy elsonek ugy jelentkezett hogy bevillant 1-2hetente egyszer majd egyre gyakrabban! Valamennyire biztos fogy az évek alatt munkahengereknél a tömítések kopnak egy picit áteresztenek, ami nem látszik, mert megköti a fékport satöbbi. Tölds fel a jelig, és figyeld rendszeresen. Ha meg nem volt cserélve a fékfolyadék két éven bellül akkor cseréld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 A tartály visszajelző úszója is lehet hibás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 A tartály visszajelző úszója is lehet hibás! de azt írt, hogy a szint lement már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November28, 2009 Megoszt Elküldve November28, 2009 de azt írt, hogy a szint lement már. Nekem is félig volt és megvolt hülyülve az uszó.Érdemes azt is megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Meg aztán fékezéskor lötyög. Ha minimumon van és fékez és előreszalad a folyadék a tartályban akkor a hátul levő úszó leeshet picit min alás és már világít is a lámpácska. Tölts utána kicsit (ha a fékpofa vagy a tárcsa nincs túl elkopva és nem kell cserélni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Utantoltottem es a problema megoldodott! Kosz mindekinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidka2 Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. az autóban még nem volt egyszerse fékolaj csere nem is tudtunk róla hogy kell már így üzemel 8-éve. Így ezért most le szeretném cserélni a fék olajat. Azt szeretném megtudni hogy a fékrendszerhez hány liter olajat kell vásárolni mert erről nem találtam leírást. Fékolajból milyet ajánlatok? DOT4-est kell vásárolnom? Nagyon köszönöm: Dávid Az autó adatai: Opel Astra F, 1996-os, Kombi, X14NZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. az autóban még nem volt egyszerse fékolaj csere nem is tudtunk róla hogy kell már így üzemel 8-éve. Így ezért most le szeretném cserélni a fék olajat. Azt szeretném megtudni hogy a fékrendszerhez hány liter olajat kell vásárolni mert erről nem találtam leírást. Fékolajból milyet ajánlatok? DOT4-est kell vásárolnom? Nagyon köszönöm: Dávid Az autó adatai: Opel Astra F, 1996-os, Kombi, X14NZ Pontos feltöltési mennyiséget nem tudok, de ha veszel egy litert annak elégnek kéne lennie a légtelenitésre is. Mellesleg már nagyon ideje van a fékolaj cserédnek. Tudtommal két évente illő cserélni - bár ha a műszakin mérték és átengedték,hm... :lol: Ja, és igen, DOT4 kell, ha jól emlékszem...habár nekem előzőleg 3-as volt beleöntve mert nem tudtam hogy a 4-es való bele és nem vettem észre változást. Ez nyilván nagyobb igénybevételnél jön(ne) elő. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Pontos feltöltési mennyiséget nem tudok, de ha veszel egy litert annak elégnek kéne lennie a légtelenitésre is. Mellesleg már nagyon ideje van a fékolaj cserédnek. Tudtommal két évente illő cserélni - bár ha a műszakin mérték és átengedték,hm... :lol: Ja, és igen, DOT4 kell, ha jól emlékszem...habár nekem előzőleg 3-as volt beleöntve mert nem tudtam hogy a 4-es való bele és nem vettem észre változást. Ez nyilván nagyobb igénybevételnél jön(ne) elő. :huh: Ha a hivatalos műszaki vizsgára gondoltál, akkor ott a fékfolyadék minőségét nem mérik, csak a fékhatást. A fáradt fékfolyadék pedig egy ilyen vizsgán nem mutatkozik ki, csak hosszú erős fékezéskor. Pl. hegymenetben lefelé "belevegősödik" a fék. DOT 4 a jó, és talán fél liter is elég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidka2 Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Ha a hivatalos műszaki vizsgára gondoltál, akkor ott a fékfolyadék minőségét nem mérik, csak a fékhatást. A fáradt fékfolyadék pedig egy ilyen vizsgán nem mutatkozik ki, csak hosszú erős fékezéskor. Pl. hegymenetben lefelé "belevegősödik" a fék. DOT 4 a jó, és talán fél liter is elég. Köszönöm szépen a segítséget majd akkor megveszem és lecseréltetem a fékolajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts