szobikari Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 És ez nekem nem jutott eszembe! ;) :D Még jó, hogy gyereked már van :P Vagy majd szólsz Karcsinak? :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Nem szőke, vörös! :D Katt! Szóval nem ilyen pőlő. ...hát ezt nem hiszem el..ilyen nincs...vagy tényleg lehet valaki ennyire lökött?!?!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Tulajdonképpen ha valahova meg akarsz menni, akkor szólhatsz neki hogy vigyen már el... :D Ne adj neki ilyen ötleteket, mert komolyan veszi. És ez nekem nem jutott eszembe! ;) :D Felejtsd el. Asszem vittelek/húztalak már eleget. Azt meg felejtsd el, hogy nem ül be mellém, mikor próbálom a fékedet Még jó, hogy gyereked már van :P Vagy majd szólsz Karcsinak? :D :D :D Ráadásul tud ikreket is csinálni, a külömbség csak az, hogy én fiút, Ő meg lányt. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Felejtsd el. Asszem vittelek/húztalak már eleget. Azt meg felejtsd el, hogy nem ül be mellém, mikor próbálom a fékedet Ráadásul tud ikreket is csinálni, a külömbség csak az, hogy én fiút, Ő meg lányt. :D Miért, annyira nem lehet szar, hogy két embernek kelljen taposnia! Te nyomod a pedált, én meg figyelem a gumicsíkot! :P Ezt a két fiút, majd egyszer elmagyarázhatnád! Nekem még soha nem sikerült! :D ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 A közelgő télikerékcserekor le akarom venni a fékdobokat, mert már vagy 2 éve nem láttam a belsejüket (remélem nem ér meglepetés). Na ma megejtettem a kerékcserét és levettem a fékdobot. Élég nehezen jött le, mivel van már egy kis válla a fékdobnak. Hát hogyismondjam... A belseje valahogy nem volt az a porszáraz, olyan "smíros" volt. Aztán a fékpofák is elég kopottak, az egyiken jó ha van 1 mm. Kifújtam a dzsuvát, kis drótkefe, utána féktisztító spray, vissza a dob és a kerék. Felveszem a kapcsolatot szerelőmmel, ő is szemlézze meg a dolgot. 4 fékpofa tuti, szerintem 2 új munkahenger és dobfelszabályozás is sanszos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Na ma megejtettem a kerékcserét és levettem a fékdobot. Élég nehezen jött le, mivel van már egy kis válla a fékdobnak. Hát hogyismondjam... A belseje valahogy nem volt az a porszáraz, olyan "smíros" volt. Aztán a fékpofák is elég kopottak, az egyiken jó ha van 1 mm. Kifújtam a dzsuvát, kis drótkefe, utána féktisztító spray, vissza a dob és a kerék. Felveszem a kapcsolatot szerelőmmel, ő is szemlézze meg a dolgot. 4 fékpofa tuti, szerintem 2 új munkahenger és dobfelszabályozás is sanszos. Én már felvettem a kapcsolatot a szerelőmmel :lol: , úgy néz ki tavasszal komplett fékfelújitás lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 Hello mindenki A verdán eléggé lepusztultak már a fékek, megértek a cserére. Elöl a kis, hűtött tárcsa van, hátul pedig a szélesebb dob gyárilag. Kérdés: ha előre veszek gsi-hez való 256os tárcsát és nyerget akkor az felrakható előre gond nélkül? Nem kell a munkahengert is cserélni, vagy az kompatibilis a nagy fékkel? Ha hátul fennhagyom a dobot, de cserélem a kopott betéteket akkor OK lesz a fékhatás? Úgy értem nem lesz az első fék "túl erős" a hátsóhoz képest? Hogy optikailag hogyan fér meg a gsi fék a hátsó dobbal, az nem érdekel :lol: köszi a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 Mehet fel a 256-os tárcsa és nyereg,de akkor a R13 felejtős méret lesz kerékben. Amúgy a többi ok,nem lesz gond,csak jó minőségű tárcsát és betétet rakj előre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 Mehet fel a 256-os tárcsa és nyereg,de akkor a R13 felejtős méret lesz kerékben. Amúgy a többi ok,nem lesz gond,csak jó minőségű tárcsát és betétet rakj előre. OK. 14-es alufelnim van, meg a téli gumi is 14-es lemezfelnin van. 14" a gyári alapméret, nem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 OK. 14-es alufelnim van, meg a téli gumi is 14-es lemezfelnin van. 14" a gyári alapméret, nem? :lol: Nem, 175/70R13 az alap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 Nem, 175/70R13 az alap. Nem mindegyik. és nem tudjuk megadve-nek milyen a kocsija. Nekem pl. alapból 14"-os. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November18, 2008 Megoszt Elküldve November18, 2008 Tudtommal 94 végétől volt 14" az alapméret, de ez nem tuti infó :lol: A 256-os fékhez jó lesz ugyan a kisebb főfékhenger, de elég hosszú lesz a fékpedálút, ami olyan érzést kelt majd, mintha szar lenne a fék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Tudtommal 94 végétől volt 14" az alapméret, de ez nem tuti infó :lol: A 256-os fékhez jó lesz ugyan a kisebb főfékhenger, de elég hosszú lesz a fékpedálút, ami olyan érzést kelt majd, mintha szar lenne a fék. Akkor, a 256-os fékekhez ajánlott főfékhengert is cserélni? A jelenlegi 236-ossal ugye nem vagyok elégedett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Akkor, a 256-os fékekhez ajánlott főfékhengert is cserélni? A jelenlegi 236-ossal ugye nem vagyok elégedett. Nekem nincs cserélve. Átrakod a féket, megnézed milyen, ha nem tetszik cseréled a főfékhengert is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 nálam az volt a furcsa, h 236/dobhoz már 22es ffhenger volt benne :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 nálam az volt a furcsa, h 236/dobhoz már 22es ffhenger volt benne :lol: Biztos azért mert Caravan. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November19, 2008 Megoszt Elküldve November19, 2008 Biztos azért mert Caravan. :lol: löhöt. csere után nem éreztem sokkal jobbnak a féket, de miután vezettem egy kisfékeset, hát örültem h megálltam vele,furcsa volt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 A jelenlegi helyzetben is idegesít a pedálút és a relatív hatás. Hol lehet megnézni a főfékhenger méretét? Tápió: nem lett túl hosszú a pedálút? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November20, 2008 Megoszt Elküldve November20, 2008 A jelenlegi helyzetben is idegesít a pedálút és a relatív hatás. Hol lehet megnézni a főfékhenger méretét? Tápió: nem lett túl hosszú a pedálút? rá van írva egy nagy szám, domború, így öntik gondolom. nekem ha szembe állsz vele a bal oldalán van asszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November21, 2008 Megoszt Elküldve November21, 2008 A jelenlegi helyzetben is idegesít a pedálút és a relatív hatás. Hol lehet megnézni a főfékhenger méretét? Tápió: nem lett túl hosszú a pedálút? Nem. Ritkán érzem annak, de akkor is valami más oka lehet. Persze másik főfékhengerrel nyilván rövidebb lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November21, 2008 Megoszt Elküldve November21, 2008 Én sem cseréltem a Kadetten főfékhengert mikor felkerült a 256-os fék. A fékút meg nem változott számottevően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December8, 2008 Megoszt Elküldve December8, 2008 Létezhet olyan,hogy a hátsó fékdobban felhalmozódott kosz vizes körülmények között összeáll és az első 3-4 fékezéskor suroló hangokat kelt a dobban hátul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December8, 2008 Megoszt Elküldve December8, 2008 Létezhet olyan,hogy a hátsó fékdobban felhalmozódott kosz vizes körülmények között összeáll és az első 3-4 fékezéskor suroló hangokat kelt a dobban hátul? Nekem tekintélyes mennyiségű fékpor volt benne, vagy egy marékkal, szerintem össze tud állni vizzel főleg ha fagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December8, 2008 Megoszt Elküldve December8, 2008 Nekem tekintélyes mennyiségű fékpor volt benne, vagy egy marékkal, szerintem össze tud állni vizzel főleg ha fagy. Nekem is ez a sejtésem,mert ha fémen futna a pofa,az nem csak az első 3-4 fékezésnél adna hangot,másrészt miért csak vizesen csinálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December8, 2008 Megoszt Elküldve December8, 2008 Nekem is ez a sejtésem,mert ha fémen futna a pofa,az nem csak az első 3-4 fékezésnél adna hangot,másrészt miért csak vizesen csinálja? Mert gondolom a száraz fékpor elvan magával a dob aljába, a vizes meg tapad ide-oda. Persze ez csak elmélet, de azzal nagy bajt nem csinálsz, ha leveszed és megnézed van-e benne vmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts