Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tom

Recommended Posts

Tulajdonképpen ha valahova meg akarsz menni, akkor szólhatsz neki hogy vigyen már el... :D

Ne adj neki ilyen ötleteket, mert komolyan veszi.

És ez nekem nem jutott eszembe! ;) :D

Felejtsd el. Asszem vittelek/húztalak már eleget.

Azt meg felejtsd el, hogy nem ül be mellém, mikor próbálom a fékedet

Még jó, hogy gyereked már van :P Vagy majd szólsz Karcsinak? :D :D :D

Ráadásul tud ikreket is csinálni, a külömbség csak az, hogy én fiút, Ő meg lányt. :P

Megosztás:

Felejtsd el. Asszem vittelek/húztalak már eleget.

Azt meg felejtsd el, hogy nem ül be mellém, mikor próbálom a fékedet

Ráadásul tud ikreket is csinálni, a külömbség csak az, hogy én fiút, Ő meg lányt. :D

Miért, annyira nem lehet szar, hogy két embernek kelljen taposnia! Te nyomod a pedált, én meg figyelem a gumicsíkot! :P Ezt a két fiút, majd egyszer elmagyarázhatnád! Nekem még soha nem sikerült! :D ;) :D

Megosztás:

• 2 weeks later...
A közelgő télikerékcserekor le akarom venni a fékdobokat, mert már vagy 2 éve nem láttam a belsejüket (remélem nem ér meglepetés).

Na ma megejtettem a kerékcserét és levettem a fékdobot. Élég nehezen jött le, mivel van már egy kis válla a fékdobnak. Hát hogyismondjam... A belseje valahogy nem volt az a porszáraz, olyan "smíros" volt. Aztán a fékpofák is elég kopottak, az egyiken jó ha van 1 mm. Kifújtam a dzsuvát, kis drótkefe, utána féktisztító spray, vissza a dob és a kerék. Felveszem a kapcsolatot szerelőmmel, ő is szemlézze meg a dolgot. 4 fékpofa tuti, szerintem 2 új munkahenger és dobfelszabályozás is sanszos.

Megosztás:

Na ma megejtettem a kerékcserét és levettem a fékdobot. Élég nehezen jött le, mivel van már egy kis válla a fékdobnak. Hát hogyismondjam... A belseje valahogy nem volt az a porszáraz, olyan "smíros" volt. Aztán a fékpofák is elég kopottak, az egyiken jó ha van 1 mm. Kifújtam a dzsuvát, kis drótkefe, utána féktisztító spray, vissza a dob és a kerék. Felveszem a kapcsolatot szerelőmmel, ő is szemlézze meg a dolgot. 4 fékpofa tuti, szerintem 2 új munkahenger és dobfelszabályozás is sanszos.

Én már felvettem a kapcsolatot a szerelőmmel :lol: , úgy néz ki tavasszal komplett fékfelújitás lesz.

Megosztás:

Hello mindenki

A verdán eléggé lepusztultak már a fékek, megértek a cserére. Elöl a kis, hűtött tárcsa van, hátul pedig a szélesebb dob gyárilag.

Kérdés: ha előre veszek gsi-hez való 256os tárcsát és nyerget akkor az felrakható előre gond nélkül? Nem kell a munkahengert is cserélni, vagy az kompatibilis a nagy fékkel? Ha hátul fennhagyom a dobot, de cserélem a kopott betéteket akkor OK lesz a fékhatás? Úgy értem nem lesz az első fék "túl erős" a hátsóhoz képest?

Hogy optikailag hogyan fér meg a gsi fék a hátsó dobbal, az nem érdekel :lol:

köszi a válaszokat

Megosztás:

Tudtommal 94 végétől volt 14" az alapméret, de ez nem tuti infó :lol:

A 256-os fékhez jó lesz ugyan a kisebb főfékhenger, de elég hosszú lesz a fékpedálút,

ami olyan érzést kelt majd, mintha szar lenne a fék.

Akkor, a 256-os fékekhez ajánlott főfékhengert is cserélni? A jelenlegi 236-ossal ugye nem vagyok elégedett.

Megosztás:

A jelenlegi helyzetben is idegesít a pedálút és a relatív hatás. Hol lehet megnézni a főfékhenger méretét?

Tápió: nem lett túl hosszú a pedálút?

rá van írva egy nagy szám, domború, így öntik gondolom. nekem ha szembe állsz vele a bal oldalán van asszem.

Megosztás:

• 3 weeks later...
Létezhet olyan,hogy a hátsó fékdobban felhalmozódott kosz vizes körülmények között összeáll és az első 3-4 fékezéskor suroló hangokat kelt a dobban hátul?

Nekem tekintélyes mennyiségű fékpor volt benne, vagy egy marékkal, szerintem össze tud állni vizzel főleg ha fagy.

Megosztás:

Nekem is ez a sejtésem,mert ha fémen futna a pofa,az nem csak az első 3-4 fékezésnél adna hangot,másrészt miért csak vizesen csinálja?

Mert gondolom a száraz fékpor elvan magával a dob aljába, a vizes meg tapad ide-oda. Persze ez csak elmélet, de azzal nagy bajt nem csinálsz, ha leveszed és megnézed van-e benne vmi.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.