Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Izsé x14xe caravanra nagy macera ABS-t tenni? láttam bontóban hozzá való "ABS-tömböt" nem ökör áron. Kérdezném, hogy mi kell még hozzá, kb mennyibe kerülhet?

Hóógyne. Kábelek, érzékelők, hátsó kerékagyak, külső féltengelycsuklók etc, etc.. Nem éri meg.

Elküldve
Hóógyne. Kábelek, érzékelők, hátsó kerékagyak, külső féltengelycsuklók etc, etc.. Nem éri meg.

Köszönöm ! Akkor marad így :huh:

Elküldve
Ááá, semmi. Hülyeség. Régi trabi kaland. :huh:

ennél már csak az lenne jobb, hogy Wartburg törött motorfék aktív(vagyis nicns motorfék) szabadonfutóval :lol:

• 2 weeks later...
Elküldve
Nem tud valaki véletlenül olcsón Astra F 1.4 8 szelepeshez

hátulra fékdobot + pofát?

Csergő www.csergoe.hu

Féken ne spórolj, pofából ajánlom a ferodo-t (nem drága).

Elküldve

használattol függően a lucas se rossz, az meg fele a ferodonak... de az meg tud égni, és utána nyomni kell apedált.. én is igy jártam...

Elküldve
használattol függően a lucas se rossz, az meg fele a ferodonak... de az meg tud égni, és utána nyomni kell apedált.. én is igy jártam...

na akkor megérte a féken spórolni? :huh:

Elküldve

És spóroltál 2-3ezret? :huh:

Elküldve

megérte volna spórolni, ha gyárilag ez volt tehetek ellene??

meg nem tul gyakran veretem 160rol 0 ra.... egymásután 4X 5X ...

ahol én néztem az árakat ferodo 1X ezer ft lucas meg valami 5 ezer ft...

Elküldve

Tegnap műsoron kívül fékbetétcserére szorult a drága. 55 ezer volt benne, és nyugi voltam, mert van beépített kopás érzékelőm. Az meg nem jelzett.

A kocsi meg más okból emelőn volt, amikor a szerelő rápillantott a fékre és láss csodát alig volt ferrodó az egyiken! (kb 5 mm)

Kiszerelés után derült ki, hogy a 4 betét négyféle képpen kopott és az érzékelő egy vastagabb betéten volt, ezért nem jelzett.

A kocsi tökéletesen fékezett, nem húzott félre, a fékem nem szorult, minden kerékváltáskor (tél / nyár) megtisztítom, bezsirozom ahol kell, mégis félre kopott. Van valakinek hasonló élménye?

Elküldve
Tegnap műsoron kívül fékbetétcserére szorult a drága. 55 ezer volt benne, és nyugi voltam, mert van beépített kopás érzékelőm. Az meg nem jelzett.

A kocsi meg más okból emelőn volt, amikor a szerelő rápillantott a fékre és láss csodát alig volt ferrodó az egyiken! (kb 5 mm)

Kiszerelés után derült ki, hogy a 4 betét négyféle képpen kopott és az érzékelő egy vastagabb betéten volt, ezért nem jelzett.

A kocsi tökéletesen fékezett, nem húzott félre, a fékem nem szorult, minden kerékváltáskor (tél / nyár) megtisztítom, bezsirozom ahol kell, mégis félre kopott. Van valakinek hasonló élménye?

5mm (ha az a legkevesebb) olyan kevés lenne? :huh:

Nekem sem koptak túl egyformán az előző fékbetétjeim, szerintem sok oka lehet, de nem látom nagy problémának, ha csak 1-2 mm-s eltérések vannak.

Elküldve
5mm (ha az a legkevesebb) olyan kevés lenne? :huh:

Nekem sem koptak túl egyformán az előző fékbetétjeim, szerintem sok oka lehet, de nem látom nagy problémának, ha csak 1-2 mm-s eltérések vannak.

Sajna nem csak 1-2 mm volt a difi. Volt amelyik3-4 mm-el is vastagabb volt.

Elküldve

nekem 5 mm alatt van már rég...kb nyár óta,és azóta is 4mm felett van még...

szervizben mi ugy szoktuk, hogy kitekerjük azt a csavart, amin tud mozogni a nyereg, abbol az alsót.

felhajtjuk, bekenjük rézpasztával a nyeregnek azt a részét amin csuszik a betét, aztán kihuzzuk a csapokat, amin mozog a nyereg és azt is bekenjük szépen rézpasztával, persze mindezt alapos tisztítás után.

és utána összerakjuk.

Elküldve
Sajna nem csak 1-2 mm volt a difi. Volt amelyik3-4 mm-el is vastagabb volt.

Egyébként, ha az 5mm-esen lett volna a jelző szólt volna?

Szerintem ezzel még legalább 10-15ezeret el lehetett volna menni. De már az 55 ezer sem rossz teljesítmény.

Elküldve
hát jaja ahogy tápi mondja 5messel megyek én is lassan egy 5ezer kmje és még semmi darálás, semmi feltünő probléma.

Darálás? Majd amikor vas a vason visít, akkor majd nem győzöl hova kapkodni :huh: . Jobb az ilyent szemmel tartani :lol: ,senki életéval nem játszani.

Elküldve

A tavasszal én is nekiugrok egy fékfelújításnak, tárcsa-, dobcsere, fékcső, -betét, -pofacsere. Meg kicserélem a fékolajat is, ki tudja mióta van benne. :huh:

Elküldve
A tavasszal én is nekiugrok egy fékfelújításnak, tárcsa-, dobcsere, fékcső, -betét, -pofacsere. Meg kicserélem a fékolajat is, ki tudja mióta van benne. :lol:

Szerintem, ha ennyi mindent kicserélsz a fékolajat már felesleges. Töltsd vissza a régit! :huh: :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.