gergolabs Elküldve December15, 2007 Megoszt Elküldve December15, 2007 bazki megint nincs semmi kézifékem:S ez miért lehet?? nyulik valami vagy mi van? :( Nem lehet, hogy sokat rángatod a kéziféket ebben a jó kis csúszós időben?Tudom nehéz megállni! :( ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December15, 2007 Megoszt Elküldve December15, 2007 nem rángattam vagy csak 6szor, és most mrá nem fog:S én arra gyanakszom, hogy hidcserénél nem ültek bele teljesen a bovdenek a helyükre, és most igazodtak el teljesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December15, 2007 Megoszt Elküldve December15, 2007 nem rángattam vagy csak 6szor, és most mrá nem fog:S én arra gyanakszom, hogy hidcserénél nem ültek bele teljesen a bovdenek a helyükre, és most igazodtak el teljesen. Vagy éppen kiakadtak... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December15, 2007 Megoszt Elküldve December15, 2007 bocs rosszul irtam. van csak gyenge. kiakadni csak nem akadtak azért akkro semmi kézifék nem lenne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Sziasztok! Elsö sorban futó urhoz szólnék... merthogy az lenne a kérdés hogy egy astra 96-os 1.6 16v-re milyen fék upgradet lehetne eszközölni? létezik, hogy nem ABS-es? Miket kell miböl szerezni? Föfékmunkahenger?..stbstb... Köszi (ui: lusta vagyok visszaolvasni :( ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Sziasztok! Elsö sorban futó urhoz szólnék... merthogy az lenne a kérdés hogy egy astra 96-os 1.6 16v-re milyen fék upgradet lehetne eszközölni? létezik, hogy nem ABS-es? Miket kell miböl szerezni? Föfékmunkahenger?..stbstb... Köszi (ui: lusta vagyok visszaolvasni :( ) Én úgy tippelem , hogy Gabi már elindult hazafelé ;) Mekkora tárcsa van rajta most ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 szerintem bármilyet rá lehet tenni, csak cserélni kell mindent.... az meg hogy 15 oldalt lusta vagy visszaolvasni hát..... sokan 300oldalakat is visszaolvasnak egy két sorért... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Elsö sorban futó urhoz szólnék... merthogy az lenne a kérdés hogy egy astra 96-os 1.6 16v-re milyen fék upgradet lehetne eszközölni? létezik, hogy nem ABS-es? Miket kell miböl szerezni? Föfékmunkahenger?..stbstb... Köszi A legtöbb ilyen autó ABS nélkül jött ki (enyém is), ritka az ABS-es példány. Gyárilag elöl 256-os tárcsa van (mint a GSi-ken), hátul pedig dobfék. Szerintem elöl ezt a méretet érdemes is hagyni, brembo+ferodo párosban. Hátul le lehet cserélni a dobot tárcsára, sima agycserével, vagy akár komplett GSi illetve A Vectra 2000i híddal. A Vectra hídnál kell kis átalakítás (kézifékkötél más, meg a fékerőszabálszó konzolját kell áthegeszteni), de az merevebb híd, és 9mm-es szélesebb a nyomtáv is :( Főfékhengert nem kell cserélni, alapból a nagyobb van alatta. A fékolaj DOT4 vagy DOT5.1, és király lesz ezzel a konfiggal a fék ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 és ez a vectra 2000i hátsóhíd beemgy bármely astra alá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 és ez a vectra 2000i hátsóhíd beemgy bármely astra alá? Kombihoz nem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Kombihoz nem jó. A francbaa :( Oda akkor milyent lehet? Ezt az átalakítást elfogadják a műszakin vagy az okmányirodánál be kell jelenteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 A francbaa :( Oda akkor milyent lehet? Ezt az átalakítást elfogadják a műszakin vagy az okmányirodánál be kell jelenteni? Elvileg kombiból kell a híd, vagy át kell hekkelni a lengéscsillapító bekötését, ez nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni normálisan. Az nem tudom, hogy ha van egy híd, akkor miként kell / kell lehet variálni a tengelycsonkokkal - mármint a tárcsefékesé hogy mint van -. Pl. a C20xe kombin hátul tárcsafék van gyárilsag. Azt szintén nem tudom, hogy ezen van-e stabrúd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 ez nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni normálisan. Az nem tudom... Pl. a C20xe kombin hátul tárcsafék van gyárilsag. Azt szintén nem tudom, hogy ezen van-e stabrúd. :) :( No akkor ennek megválaszolása Gabira váár :() A motor, és alvázszám nem változik, az +hogy hátul tárcsa van gondolom a vizsga biztosnak fel sem tűnik, hiszen minden 3dik ótón aonvon ! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 oanvon ;) am szeritnem se kell amirő nem tudnak, nem is kötnek bele :( 9 mmert meg nemhiszem hogy észrvsznek, meg annyira nem nézik ezekt a dolgokat, azt vizsgálják, hogy a szilentek jok e és cső, ja meg a fékhatást, eltérést, lengéscsillapító jóságát. de hogy most neked( neked mondjuk pont nem) egy 9mmel szélesebb hid van benne.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 azért irtam az 50 et :( akkor miért kötöttél bele? na jo legyen 60 de akkor betétcsere meg tárcsák dobok szabályozva vannak. Tárcsát és dobot nem szabályoztatunk ám ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 csak a kedvemért igaz? nembaj jo ez , meg ha én is nekem is kijár. következő vezérműcserénél vizpumpa feszítő, szíj, hidrotőkék, asszem ennyi kellesz van rá 50 ezer km em :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 errefelé igen csak szabályoztatunk, és semmi mellékhatása nincs. dobra rá is van irva a mérete, meddig szabad. nekem sima tárcsám van, azt meg gabi is ugy mondta bőven lehet szabályozni. nincs 20 ezrem csak ezeknek a cseréjére sajnos... ha lehet szabályoztatom. egyet ki kell birni nekik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Tárcsát és dobot nem szabályoztatunk ám :( Hát én már csináltattam. Csak tudni kell, hogy meddig lehet. Mondjuk az a jobbik megoldás, ha cseréljük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Hát én már csináltattam. Csak tudni kell, hogy meddig lehet. Mondjuk az a jobbik megoldás, ha cseréljük. ha van rá keret. mindig a csere a legjobb, suliba is igy tanuljuk, ha megoldható felujítás, de inkább csere nyil csere stb :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 miért is nem ? tárcsából csak a hűtöttet nem lehet ha jól tudom...dobot meg simán lehet 2x is...szerintem... Dobot lehet szabályozni,de csak adott méretig. Tárcsát szerintem hülyeség,nem olyan drága egy új készlet és a biztonság többet ér pár ezresnél szerintem. Kormánnyal,fékkel nem játszunk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 na jo nem vitázok dobot is tárcsát is lehet szabályozni, azt kell eldönteni érdemes e még leviszed a műhelybe a mester megnézi, és megmondja lehet e illetve ő elválalja e egyáltalán. az a párezer meg 1200 ft két dob szabályzása, az uj meg.... pár ezer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 na jo nem vitázok dobot is tárcsát is lehet szabályozni, azt kell eldönteni érdemes e még leviszed a műhelybe a mester megnézi, és megmondja lehet e illetve ő elválalja e egyáltalán. az a párezer meg 1200 ft két dob szabályzása, az uj meg.... pár ezer... Elolvastad a könyvben mennyi a türése a hütött 236-os tárcsáknak? Lehet,de nem érdemes szabályozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 irtam hogy csak sima tárcsám van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Akkor szemezgess egy kicsit az adatok között: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December27, 2007 Megoszt Elküldve December27, 2007 ...az +hogy hátul tárcsa van gondolom a vizsga biztosnak fel sem tűnik... Az enyémet simán kiszúrta, de ha acélfelnivel megy az ember akkor talán nem veszik észre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts