Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Calinál a hátsó fék más, max a nyereg passzol, mert a cali hátul független felfüggesztéses, és a lengőkarokba van préselve a kerékcsapágy, nem különm felcsavarozós mint az astra/sima vectra. Ebből adódóan más ma fékalaplemez is.

• 2 weeks later...
Elküldve

Ha a betét textar lenne, meg is venném. :D

Hiba :D

Más?

(Kell a huf a kasznira)

Amúgy hány km után szűnik meg az új fékek súrlódó hangja? Kb 100-at mentem vele, de ugyanolyan.

Elküldve

Az új fékeket be kell fékezni, néhány nagy tempóról vett satu, aztán beáll.

Ezt ugye nem mondod komolyan? :huh:

Itt több gyártói ajánlás is szerepel: http://www.tirerack.com/brakes/tech/techpage.jsp?techid=85

A lényeg, hogy az elején finoman. A távolság önmagában nem mond semmit, mert ha 100 km alatt egyszer sem léptél a fékre az ugye pont olyan mintha semmit sem mentél volna. De általánosságban 2-300 km.

Elküldve

Az új fékeket be kell fékezni, néhány nagy tempóról vett satu, aztán beáll.

Ezt ugye nem mondod komolyan? :huh:

Itt több gyártói ajánlás is szerepel: http://www.tirerack.com/brakes/tech/techpage.jsp?techid=85

A lényeg, hogy az elején finoman. A távolság önmagában nem mond semmit, mert ha 100 km alatt egyszer sem léptél a fékre az ugye pont olyan mintha semmit sem mentél volna. De általánosságban 2-300 km.

Igaz, hülyén néz ki a 100km fékkel kapcsolatban :) Ezalatt direkt nem motorfékeztem, csak muszájból, vagy megszokásból. De legalább annyira bekopott már, hogy a menetközbeni súrlódás megszűnt, fékezésnél még lassuló turbófeltöltő hangja van :).

És még egy kérdés: kézifékbowden is lett cserélve, de most btutál fel kell húzni a kart, hogy fogjon, majdnem el is gurultam vele... Az "önbeállító" szerkezetek - már ha működnek - feszítenének rajta, vagy hogy? Ezzel kapcsolatban "picit" tudatlan vagyok.

Elküldve

Igaz, hülyén néz ki a 100km fékkel kapcsolatban :) Ezalatt direkt nem motorfékeztem, csak muszájból, vagy megszokásból. De legalább annyira bekopott már, hogy a menetközbeni súrlódás megszűnt, fékezésnél még lassuló turbófeltöltő hangja van :).

És még egy kérdés: kézifékbowden is lett cserélve, de most btutál fel kell húzni a kart, hogy fogjon, majdnem el is gurultam vele... Az "önbeállító" szerkezetek - már ha működnek - feszítenének rajta, vagy hogy? Ezzel kapcsolatban "picit" tudatlan vagyok.

zotya975 segít Neked: ;)

http://www.opelforum.hu/topic/758-fek/?p=1005130

• 4 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, első hozzászólásom itt, a fórumban.
Szeretnék segítséget kérni ABS ügyben. 
A problémám dióhéjban: kigyulladt az ABS lámpa egy ideje, kimérettem, bal első jeladó volt rossz, nagy nehezen kiszedtem, újat rakom be a helyére (régit már gyalulta a recés rész) és látom, hogy a tartója el van deformálódva. Kérdésem, hogy bátran álljak neki kalapácssal, vagy van valami csavar, ami behúzza a helyére? Konkrétan nem párhuzamos a tárcsával, hanem bedől egy 10-20fokot. Képeket lőttem róla, mert itt megakadt a tudományom.
https://drive.google.com/folderview?id=0B4esZN8bYpECfnlpM3lDUVdpazVMUjR1bWY1M1Ryd2JER1FLdGZxdFFQNE8wM2x0UWdMWWs&usp=sharing

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: János

Elküldve

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, első hozzászólásom itt, a fórumban.

Szeretnék segítséget kérni ABS ügyben. 

A problémám dióhéjban: kigyulladt az ABS lámpa egy ideje, kimérettem, bal első jeladó volt rossz, nagy nehezen kiszedtem, újat rakom be a helyére (régit már gyalulta a recés rész) és látom, hogy a tartója el van deformálódva. Kérdésem, hogy bátran álljak neki kalapácssal, vagy van valami csavar, ami behúzza a helyére? Konkrétan nem párhuzamos a tárcsával, hanem bedől egy 10-20fokot. Képeket lőttem róla, mert itt megakadt a tudományom.

https://drive.google.com/folderview?id=0B4esZN8bYpECfnlpM3lDUVdpazVMUjR1bWY1M1Ryd2JER1FLdGZxdFFQNE8wM2x0UWdMWWs&usp=sharing

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: János

Nem teljesen tiszták nekem ezek aképek. Gyárilag abs-es az autó?

Gyárilag a gólyalábban van a fészke, ami maga a gólyaláb öntvénye/anyaga. Az nem nagyon tud elhajlani.

Elküldve

Gyárilag ABS-es. Én is néztem, de mégsem párhuzamosan áll, mert így beleér a recés rész melletti felületbe. Elviszem holnap szervizbe, mert akkor lehet hegeszteni kell, vagy gólyalábbal együtt egy újat.

Elküldve

Lehet, hogy hülye kérdés.

DE!

Ha elől cserélni szeretném a 236-os hűtöttet, 256-os hűtöttre, akkor a nyereggel együtt a tartókengyelt is cserélni kell?

Vagy az ugyanaz mindegyiknél?

Elküldve

DE!

Ha elől cserélni szeretném a 236-os hűtöttet, 256-os hűtöttre, akkor a nyereggel együtt a tartókengyelt is cserélni kell?

ezt en is szeretnem tudni, csak en amit wooki is rakott maganak 280as tárcsa, b vectra 57/25ös nyereg kombóval

köszi!

Elküldve

DE!

Kell cserélni.

Elküldve

Természetesen más. A legtöbb estben pont amiatt fér fel a nagyobb tárcsa, nem is a nyereg a lényeg.

Pl az emlegetett 280-as féknél ugyanaz az 57-es nyereg van, mint a 308-ason, csak a tartó más.

Elküldve

Természetesen más. A legtöbb estben pont amiatt fér fel a nagyobb tárcsa, nem is a nyereg a lényeg.

Pl az emlegetett 280-as féknél ugyanaz az 57-es nyereg van, mint a 308-ason, csak a tartó más.

és a tartó miröl van ha szabad tudni? mert azt nem láttam a blogodban

Elküldve

Úgy vettem komplett a nyergeket. Amúgy nagyblokkos b veci, vagy facelift után bármelyik.

Nyilván a nyeregtartó az adott nyereggel passzol össze, tehát nem elég csak azt cserélni.

Elküldve

Sziasztok

Réz fékcsövet(hátsó hídba) hol vesz az ember? Lehet kapni azt boltban, gyártatni kell vagy bontani?

Bontott annyira nem pálya. Autósbolt válogatja, lehet rendelni is, de van ahol le tudják gyártani helyben.

Elküldve

Sziasztok

Réz fékcsövet(hátsó hídba) hol vesz az ember? Lehet kapni azt boltban, gyártatni kell vagy bontani?

Itt Debrecenben bemegy az ember a Fékcentrumba és megcsinálják 10 perc alatt... :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.