bandika Elküldve Június4, 2015 Elküldve Június4, 2015 hello hűtőborda nélküli féktárcsát milyen szélességig lehet használni?
Tiu Elküldve Június4, 2015 Elküldve Június4, 2015 hello hűtőborda nélküli féktárcsát milyen szélességig lehet használni? 10,7mm az utolsó szabályozási méret és 9,7mm a kopáshatár.
mrbenedict Elküldve Június6, 2015 Elküldve Június6, 2015 (edited) Tutorialt szeretnek kérni, mert a GYIK-ben nem egyértelmű nekem a dolog. Kombin szeretnek hátul tárcsát, mert nem csipet a dobot, meg régi dolog :D na en azt olvasom mindenhol, hogy a kerékagy a kicsavar-becsavar esete. Mit csavarok, honnan, mivel, hogyan? Ez azért fontos, mert haverommal szeretjük mi csinálni a dolgokat, amire vagy a kert, vagy a panelparkolo adott. Koszi! Emellett történt ma egy kis "baleset" körforgalomban reccsenest hallottam. Mint kiderült a jobb hátsó dobfek hullott darabokra. A munkahenger szétesett, az összes olaj elfolyt. Egy szerelő osszerakta nekem, legtelenitettunk, es végülis egész jo lett. Ez mitől történhetett? Módosítva Június6, 2015 : mrbenedict
spzoli Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Tutorialt szeretnek kérni, mert a GYIK-ben nem egyértelmű nekem a dolog. Kombin szeretnek hátul tárcsát, mert nem csipet a dobot, meg régi dolog :D na en azt olvasom mindenhol, hogy a kerékagy a kicsavar-becsavar esete. Mit csavarok, honnan, mivel, hogyan? Ez azért fontos, mert haverommal szeretjük mi csinálni a dolgokat, amire vagy a kert, vagy a panelparkolo adott. Koszi! Emellett történt ma egy kis "baleset" körforgalomban reccsenest hallottam. Mint kiderült a jobb hátsó dobfek hullott darabokra. A munkahenger szétesett, az összes olaj elfolyt. Egy szerelő osszerakta nekem, legtelenitettunk, es végülis egész jo lett. Ez mitől történhetett? A hídról lecsavarod a négy csavart és lejön az egész fék kerékagyastul. Munkahenger elfárad és elfossa magát. 1
mrbenedict Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 A hídról lecsavarod a négy csavart és lejön az egész fék kerékagyastul. Munkahenger elfárad és elfossa magát. De osszeraktuk, es hazajöttem vele 30km-t hiba nélkül. Nyilván most mar nem örök életű, de ez akkor csak a henger hibája?
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Tutorialt szeretnek kérni, mert a GYIK-ben nem egyértelmű nekem a dolog. Kombin szeretnek hátul tárcsát, mert nem csipet a dobot, meg régi dolog :D na en azt olvasom mindenhol, hogy a kerékagy a kicsavar-becsavar esete. Mit csavarok, honnan, mivel, hogyan? Ez azért fontos, mert haverommal szeretjük mi csinálni a dolgokat, amire vagy a kert, vagy a panelparkolo adott. Koszi! Emellett történt ma egy kis "baleset" körforgalomban reccsenest hallottam. Mint kiderült a jobb hátsó dobfek hullott darabokra. A munkahenger szétesett, az összes olaj elfolyt. Egy szerelő osszerakta nekem, legtelenitettunk, es végülis egész jo lett. Ez mitől történhetett? A hídról lecsavarod a négy csavart és lejön az egész fék kerékagyastul. Munkahenger elfárad és elfossa magát. Ott látszik a 4 csavar a tengelycsonk körül. De ugye arra számítani kell, hogy mivel féket kell bontani, légteleníteni itt is kell, fékfolyadékot pótolni,a fékcsőbontáshoz nem ért fékcsőkulcs, ha esetleg ezzel sem jön szétt a hollandi épségben , ( mert van ilyen) akkor fékcsövet cserélni. Meg valami oyan rémlik hogy a kézifékkötél elvezetésén kell alakítani mert különben a rugón megy keresztül, vagy ez csak sedannal, 5 ajtósnál van így?
spzoli Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Masik kotel kell es kell egy egy konzol ami eltartja a rugotol.
wookie Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 (edited) Szerintem a leglényegesebbet nem mondta senki, a hátsó tárcsához előre is nagyobb fék kell, és nagyobb főfékhenger.... Plusz ugye legalább 14-es felni. Módosítva Június7, 2015 : wookie
mrbenedict Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Igen azokkal tisztában vagyok. A 14-es papucsok mar fel is kerültek. Ugy tervezem esetleg, hogy 256 elől, es 260 hátul . Elől hűtött.
daykiller Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Szerintem a leglényegesebbet nem mondta senki, a hátsó tárcsához előre is nagyobb fék kell, és nagyobb főfékhenger.... Plusz ugye legalább 14-es felni. 24-es, dupla devanderes jó lesz? :D Mondjuk ABS-es, ez a legnagyobb baj. De valaki mondta, hogy az ABS kockát lehet használni passzívan is, mint elosztó. Remegni nem fog a fékpedál, de fékhatás lesz.
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 24-es, dupla devanderes jó lesz? :D Mondjuk ABS-es, ez a legnagyobb baj. De valaki mondta, hogy az ABS kockát lehet használni passzívan is, mint elosztó. Remegni nem fog a fékpedál, de fékhatás lesz. Sima T idommal megosztod a főfék után a csövet... :rolleyes:
wookie Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 24-es, dupla devanderes jó lesz? :D Mondjuk ABS-es, ez a legnagyobb baj. De valaki mondta, hogy az ABS kockát lehet használni passzívan is, mint elosztó. Remegni nem fog a fékpedál, de fékhatás lesz. Azzal az lesz a baj, hogy műszakin bele fognak kötni hogy ha van, akkor működnie kell. Sima T idommal megosztod a főfék után a csövet... :rolleyes: Viszont van rá gyári megoldás: Bontóban már kb egy ezresért hozzávágják az emberhez. G Astra, C corsa, abs nélkül.
zotya975 Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Azzal az lesz a baj, hogy műszakin bele fognak kötni hogy ha van, akkor működnie kell. Viszont van rá gyári megoldás: Bontóban már kb egy ezresért hozzávágják az emberhez. G Astra, C corsa, abs nélkül. Jaja valami rémlet hogy neked van ilyen bent.
mrbenedict Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Ja igen. Nekem is ABS-es az auto. Ez hátul lenyeges szempont?
wookie Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Ha abs-es, akkor megúsztad a főfékcserét, mert az tudtommal csak 22-es főfékkel volt. Akkor csak elég felpattintani a nagyobb féket előre, meg a tárcsát hátra és kész. Csak arra kell figyelni hogy a hátsó fék abs-s legyen, mert azon nagyobb a furat az alaplemezen, hogy beleférjen a kerékagy. Plusz akkor neked nem jó a régi fajta tárcsa, csak az új.
mrbenedict Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Ez az utolsó hozzászólásom ma ! Akkor pontosan mit es hogyan kellene? Mekkora cuccok kellenek előre-hatulra, az agy pontosan milyen legyen etc etc?
daykiller Elküldve Június7, 2015 Elküldve Június7, 2015 Azzal az lesz a baj, hogy műszakin bele fognak kötni hogy ha van, akkor működnie kell. Viszont van rá gyári megoldás: Bontóban már kb egy ezresért hozzávágják az emberhez. G Astra, C corsa, abs nélkül. Na egy ilyen kell nekem is. :D Amúgy sem akartam ABS-t. ABS és az elektromos napfénytető marad ki az extrák közül.
nagydavid Elküldve Június10, 2015 Elküldve Június10, 2015 Sziasztok! 1.6 16v nél is igy működik a hátsó tárcsásítás mint ahogy fentebb irtátok 4 csavar ki és utána tárcsa a helyére abs nincs az enyémben mit kellene még alakítani hozzá?koszi a válaszokat!
zotya975 Elküldve Június10, 2015 Elküldve Június10, 2015 Sziasztok! 1.6 16v nél is igy működik a hátsó tárcsásítás mint ahogy fentebb irtátok 4 csavar ki és utána tárcsa a helyére abs nincs az enyémben mit kellene még alakítani hozzá?koszi a válaszokat! Ugyanúgy, másik kézifékkötél kell hozzá, és ha a rugón menne keresztül kell oda valami konzol ami "elhúzza" oldalra. Ha esetleg ezentúl a hátulja blokkolna satufékkor akkor a fékerőszabályzóval is kezdeni kell valamit. Ha állitható akkor csak arrébb kell rakni a konzolt a hídon, ha fix patronos akkor meg csere. De ez úgyis kiderül, ha kipróbálod.
nagydavid Elküldve Június10, 2015 Elküldve Június10, 2015 vectra tárcsa és féknyereg vagy mit ajánlotok hozzá?
mrbenedict Elküldve Június10, 2015 Elküldve Június10, 2015 Vectra vagy Gsi astra lenne jo donornak. Végül nem lett pontosítva a dolog. Ha van ABS az automban, akkor mi a plusz hátul, ha van egyáltalán?
pszilaj Elküldve Június11, 2015 Elküldve Június11, 2015 Mindkettő jó lehet, ha tárcsafékes hátul és ABS-es. Ugyanis ABS-es agy kell hozzá... :)
mrbenedict Elküldve Június11, 2015 Elküldve Június11, 2015 Mi a kulonbseg az ABS es az anelkuli agy között? Beszereleseben is! Kepetek nincs esetleg?
wookie Elküldve Június11, 2015 Elküldve Június11, 2015 Estére összedobok egy leírást a hátsó tárcsákról, és beteszem ide. Nem garantálom hogy mindenről lesz kép, de megpróbálok szerezni. Többféle tárcsa van többféle aggyal, kb minden mindennel csereszabatos, csak astránál az abs kicsti megkavarja a dolgot. Én ezeket már végigzongoráztam, csak nekem mindegy, mert nincs abs-em.
Recommended Posts