Astra F Caravan Elküldve Október19, 2014 Elküldve Október19, 2014 Mára "megokosultunk" ha igaz! Úgy tűnik, hogy a bal hátsó ABS jeladó vezetékében történt szakadás. A vezeték egy kb fél méteres "drót", aminek mindkét vége rögzített 15 cm hosszúságban. Ahogy a lengővilla mozog, úgy a vezeték középen hajlik . Na ott lehet a szakadás, ami csak akkor eresztett el egy pillanatra, amikor a kocsi jobb eleje terhelődött (ferdén, lejtőn) és a bal háta pedig megemelkedett. Ilyenkor a vezeték megnyúlt és a szakadt szál belül egy pillanatra nem érintkezett és bejött a hibajel :confused: . Aztán normál helyzetbe kerülve újra érintkezett, és a motor újraindításával a hiba eltűnt. :blink: Erre varrjon valaki gombot! Bontott jó vezeték segített. 22 év után már az ilyen hibák se meglepőek szerintem, a mozgó vezetékeknél meg idővel abszolút természetes. Nálam az első fékkopásjelzők kábelei szakadtak el már elég rég óta, ennek a vezetékei ráadásul vékonyabbak, sérülékenyebbek mint az ABS, de még eddig mindig kimaradt a javítási sorból, így a bc mindig "Bremsbelag"-ot ír. Nem egy létfontosságú hiba csak zavaró, hogy mindig nyugtáznom kell ha mást is akarok látni a kijelzőn. Tudom, sokan csak összekötik a szakadt vezetékeket, hogy ne jelezzen, és ezzel le van tudva a "javítás", de én nem vagyok ennek a híve, majd egyszer megoldom normálisan, ha egyszer már van fékkopásjelző akkor működjön úgy ahogy kell neki.
vadasziz Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Sziasztok! Segítségeteket kérném. A hátsó dobfékem úgy csinál, mintha ovális lenne: fog, nemfog, fog, nemfog amikor lassan gurulva finoman fékezek. (közben még hangosan is nyikorog a fog fázisban van.) Felszabályoztattam a dobot. Mem segített, a tünet ugyan az. Ha szétszedem és összeteszem az első 50-100 km-en teljesen jó és utána megint kezdi. Néha abbahagyja magátó: pl. nagy eső után, ha reggel jobban lehül a levegő. Mi lehet a baj? Talán az utánállító? Ha igen, ezen mit kell néznem? Segítségeteket előre is köszönöm, Zoli
zotya975 Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Sziasztok! Segítségeteket kérném. A hátsó dobfékem úgy csinál, mintha ovális lenne: fog, nemfog, fog, nemfog amikor lassan gurulva finoman fékezek. (közben még hangosan is nyikorog a fog fázisban van.) Felszabályoztattam a dobot. Mem segített, a tünet ugyan az. Ha szétszedem és összeteszem az első 50-100 km-en teljesen jó és utána megint kezdi. Néha abbahagyja magátó: pl. nagy eső után, ha reggel jobban lehül a levegő. Mi lehet a baj? Talán az utánállító? Ha igen, ezen mit kell néznem? Segítségeteket előre is köszönöm, Zoli Üdv, általában pedig az szokott lenni a baj hogy üt a dob és néha hozzáér a pofa ha felemeld a kocsit és kézzel megpörgeted a kereket akkor is érezni hogy körönként ugyanott hozzáér?
vadasziz Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Üdv, általában pedig az szokott lenni a baj hogy üt a dob és néha hozzáér a pofa ha felemeld a kocsit és kézzel megpörgeted a kereket akkor is érezni hogy körönként ugyanott hozzáér? Igen, akkor is érezni, ha kézzel megtekerem.
vadasziz Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Utánállító simán. A fékmunkahenger jó? Igen, a munkahenger jó, finoman mozog. Az utánállítón mi lehet a rossz?
Gabibácsi Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Ha kézzel megtekered, és érzed, akkor semmi. Akkor csakis a dob tojás.
zotya975 Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Igen, a munkahenger jó, finoman mozog. Az utánállítón mi lehet a rossz? Van hogy összeeszi a rozsda és nem tudja tekergetni magát, de igazából az ilyen hibát nem csinál, mert ha nem állítt után akkor messziről indul alapból a pofa és később éri el a dobot, de ez ugye akkor mindíg így lesz nem csak néha. Ha leveszed a dobot és húzod szétt fent a két pofát (mintha a munkahenger feszítené) akkor látszik hogy a lemezke tekeri-e az állítót vagy nem.
vadasziz Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Ha kézzel megtekered, és érzed, akkor semmi. Akkor csakis a dob tojás. Köszönöm. Előszőr én is így gondoltam, de egy alkatrészboltban azt mondták, hogy az utánállítótól is csinálhatja ezt és ne a dobba keressem a hibát, ha most szabályoztattam fel. Ez azt is jelenti, hogy rosszúl szabályozták fel. Mégegyszer köszönöm. Zoli
vadasziz Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 (edited) Van hogy összeeszi a rozsda és nem tudja tekergetni magát, de igazából az ilyen hibát nem csinál, mert ha nem állítt után akkor messziről indul alapból a pofa és később éri el a dobot, de ez ugye akkor mindíg így lesz nem csak néha. Ha leveszed a dobot és húzod szétt fent a két pofát (mintha a munkahenger feszítené) akkor látszik hogy a lemezke tekeri-e az állítót vagy nem. Köszönöm a segítséget. Igen ezt már megnéztem: rendesen tekeri. Akkor a dob lesz tojás. Még egyszer köszönön. Zoli Módosítva November3, 2014 : hening Képpel idézés.
zotya975 Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Köszönöm a segítséget. Igen ezt már megnéztem: rendesen tekeri. Akkor a dob lesz tojás. Még egyszer köszönön. Zoli Nincs mit, igazából szerintem a dob egy kicsit mindíg tojás nekem is hozzáér ha nagyon ráállítom, annyira szoktam tekergetni hogy éppen hogy csak súrlódjon, akkor tudom hogy közel van, de még nem fogja a kereket.
Róóóbi Elküldve November7, 2014 Elküldve November7, 2014 Elképzelhető, hogy a 10S motoros A Corsa féktárcsája jó az én C14NZ blokkos F Astrámra? Unix szerint jó hozzá (mihez jó címszó alatt mindkettő szerepel)... 236-nak 236 csak emiatt még nem feltétlen bontanám le az enyémet.
Róóóbi Elküldve November8, 2014 Elküldve November8, 2014 Az valami 9,4mm volt a kopottáknál, a jókhoz nem fértünk oda. Én igazából a kerékagy miatt aggódok, hogy eltér.
zotya975 Elküldve November8, 2014 Elküldve November8, 2014 Az valami 9,4mm volt a kopottáknál, a jókhoz nem fértünk oda. Én igazából a kerékagy miatt aggódok, hogy eltér. Hát le kell mérni egy tolómérővel az agyat is, a felni lyukkiosztása meg 4X100 ha jól tudom. ha ugyanolyan felni van mindegyiken akkor a féktárcsa belső átmérőlye vagyik az agyátmérő is ugyanaz.
FPepe Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Az valami 9,4mm volt a kopottáknál, a jókhoz nem fértünk oda. Én igazából a kerékagy miatt aggódok, hogy eltér. Az új vastagsága 12.7mm.
wookie Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Hát le kell mérni egy tolómérővel az agyat is, a felni lyukkiosztása meg 4X100 ha jól tudom. ha ugyanolyan felni van mindegyiken akkor a féktárcsa belső átmérőlye vagyik az agyátmérő is ugyanaz. Aha persze ... azért kellett nekem is a meriva tárvsa alá központosító gyűrű. :)
zotya975 Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Aha persze ... azért kellett nekem is a meriva tárvsa alá központosító gyűrű. :) Jójó, de ha ugyanolyan a felni mindegyiken akkor ugyanakkora az agy is nem? Neked azért kellett mert nem rávalót tettél rá nem?
wookie Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Jójó, de ha ugyanolyan a felni mindegyiken akkor ugyanakkora az agy is nem? Neked azért kellett mert nem rávalót tettél rá nem? Nem, ugyanis a tárcsa nem oda ül fel, ahova a felni, hanem a kerékagy legkülső peremén.
zotya975 Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Nem, ugyanis a tárcsa nem oda ül fel, ahova a felni, hanem a kerékagy legkülső peremén. Ja értem. :rolleyes:
Róóóbi Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Az új vastagsága 12.7mm. A vastagság stimmel. Ha minden jól megy 2 napon belül fent lesznek. Más: gumi fékcsőcserénél van valami extra teendőm? Ilyet még sajnos nem csináltam és kedden esedékes. Fékcsőkulcs az alap, hogy kell. Más esetleg?
zotya975 Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 A vastagság stimmel. Ha minden jól megy 2 napon belül fent lesznek. Más: gumi fékcsőcserénél van valami extra teendőm? Ilyet még sajnos nem csináltam és kedden esedékes. Fékcsőkulcs az alap, hogy kell. Más esetleg? Csavarlazító?
Róóóbi Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Csavarlazító? Nyilván van, készültem. Meg vagy 3 flakon Dot4-es fékfolyadék ha ügyetlen leszek. De csak nem.
Bundee Elküldve November9, 2014 Elküldve November9, 2014 Plusz ember a légtelenítéshez :D Nyilván van, készültem. Meg vagy 3 flakon Dot4-es fékfolyadék ha ügyetlen leszek. De csak nem.
zotya975 Elküldve November10, 2014 Elküldve November10, 2014 Plusz ember a légtelenítéshez :D Átlátszó szilikon-műanyagcső... :icon1: ha van terhelésfüggő fékerőszabályzó nem árt addíg kitámasztani.
Recommended Posts