mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Hello! Segitséget kérnék valakitől. Problémám a következő:1,5 éve van meg a kisautom és most azt csinálja, hogy automata ablakemelőm (astra g 1.6 16 v club ) az egyik oldalt nem emel csak ha a gombon tartom az ujjom holott 1-2 másodperces lenyomás után automatikusan felemelkedett az ablak és kulcsal is fel tudtam huzni ha ugy felejtettem mikor kiszáltam. Kicsit piszkáltam gyujtás ki-be kulcs ujraprogramozás és lás csodát megjavult. De a másik oldali meg elszált ugyanazt csinálja mint a másik. Szóval szivat de keményen.Ugy gondolom, hogy a probléma nem komoly csak valahogy megbolondult szóval ha valaki ismer gyógymódot az irhatna megköszöném.(szervizbe nem akarom vinni mert átbasznak kirabolnak stb. tapasztaltam sajna) Előre is köszönöm!
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Elvileg úgy lehet programozni az ablakokat, hogy végállásig húzod, majd pár másodpercig megint megnyomod ugyanabba az irányba a gombot. Ilyenkor üzemmódot vált (ótomatáról kézire és vissza). Ablakonként külön programozható. Én ezt csak hallottam, de próbáld ki, és mindenképp add közre az eredményt, ki vagyok váncsi!
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Ha már az elektromos ablakemelőnél (mind a 4) tartunk, van valami egyszerű megoldás, hogy az ajtók zárásakor, vagy (gyári)riasztó élesítésekor automatikusan felhúzzon? A céges GolfIV után mindig elfelejtem az ablakokat felhúzni, ott automatikus.
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Úgy sem tudja, hogy lezárod az autót, aztán mégegyszer megnyomod a zárógombot (reteszelés) és nyomva tartod? Ha akkor nem húzza fel, akkor a komfortzárat csak a kulccsal tudod aktiválni, mégpedig úgy, hogy reteszállásba fordítod, és addíg tartod ott, míg fel nem ér az összes ablak. Ebben az esetben némi műtéti beavatkozással oldható csak meg a távirányítós üzemmód, de meg lehet csinálni!
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Igazolhatom, nekem ugyanis megcsinálták szervízben az automatikusan felhúzódó ablakokat (eredetileg: gyári el. ablak + riasztó + kulcselfordításos módszer). Igaz csak reteszelésre és nem riasztásra működik, de nem olyan vészes így sem (még nem sikerült kizárnom magam, vagy akár egyszer is nyáron kikönyökléskor lenyomnom a reteszt :wink:)
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Ugy hallottam, hogy a kozepkonzol gyari kijelzojere tobb hasznos funkciot elo lehet csalogatni (nehany gomb bizonyos sorrendbe valo nyomasaval): pl. kiirathato a pillanatnyi sebesseg is. Ismeri valaki ennek menetet?
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 MEGnyomod a 2 gombot egyszerre. de ez csak 50 ig irja ki.......
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Ezt mar probaltam. Azt irta ki, hogy "00k012 4B"
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Na, ezt én is kipróbáltam, és azt tapasztaltam, hogy nekem a "k" betű előtti két számjegyen a kilométeróra által mutatott értéknél kb 7-8 kmh-val kevesebbet mutatva, de kiírta az aktuális sebességet! Lehet, hogy csak kicsit fáziskésésben volt, mivel a két gombot egyszerre legalább 3 mp-ig nyomva kell tartani, hogy előjöjjön a felirat, és lehet, hogy a megnyomás kezdetekor vett sebességet írta ki (amit közben sajna nem biztos, hogy sikerült konstans módon tartanom). Ja, és 50 felett is kiírta nekem (bár csak 60-ig néztem). Majd még jobban ki kell tapasztalni ezt kihalt útviszonyok közöztt...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 milyen gombokat kell nyomogatni??? :)
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Pontosítanék: a két gombot (Amusing: központi kijelző melletti 2 db idő/dátum állító gomb) legalább 4-5 mp-ig nyomva kell tartani, és a kiírt sebesség nálam mindig 5-6 kmh-val kevesebb, mint amit a rendes km óra mutat (állandó sebesség mellett néztem): pl nálam 45 kmh-nál 40-et ír ki, 95-nél 89-et.
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Szasztok most vettem egy G astrát és amikor raktam fel rá az üléshuzatot találtam egy rakat kábelt az első ülések alatt. Tudja vki, hogy azok mire valók? A leírásba nem írnak azokró semmit a paldóból jönnek ki és a kézifék felé mennek el. (volt már több autóm is, de egyiknek se mentek ott el vezetékek)
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Nem lehet hogy az övfeszítö kábeleit látod?
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 nem tudom a paldóból jön ki, ahol bemegy az ülés alatti kis dobozba. Ami kábel abból kijön, az meg megy a kézifék felé Azt hozzá kell tennem, hogy autó tök alap, nincs benne túl sok elektromos kütyü:)
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Az az övfeszítő kábele, azért megy a kézi felé... Már minden új autóban van, fapadban is.
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Szeva mindenki! 1 éve van 1.6 16v astra clubom és nem tudom jár -e vele abs ugyanis nincs benne vagy nem nyügszik? nem tom amatőr vagyok. lámpácska nem ég kerék blokkol szóval szerintem nincs nem tudjátok hogy lehetne megtuni hogy van -e benne ? Ahogy figyuzom a hirdetéseket minden club felszereltségüben van az autó 1998.11.-havi használtam vettem vezetett szerviz megbízható hely ilyesmi. Ill. ha nincs benne utólag lehet -e és mennyiért?
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 motor térben relé doboza alatt kell lennie és a főfékhengeren akkor 6 vezeték van, ha jól emlékszem...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 utólag felejtsd el... cserélni kell hozzá szinte mindent... 4 kerékagy+tárcsa főfékhenger ha jól emlékszem nekem kb 500eFt-ot számoltak rá...ha be akarom rakatni... egyébként az Én kocsimra is rá volt írva az ABS...de nincs benne..még időben észre vettem :)
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Tehát Ati. Egy bodozt keress a motortérben, amiböl rézcsövek jönnek ki! Merev csövek, amikben olaj folyik. Gondolom laikus, ha nem tudta :) De ha van akkor a kontroll lámpája felvillan mikor ráadod a gyújtást amugy is. Sokat tudnék amúgy irni az ABS háklijairól. Pl haa kerek közti sebesség különbség 6%-nál nagyobb 20 másodpercig, akkor lekapcsol. Nekem ez úgy jött elő, hogy hátra 185/65 elöre pedig 185/55-ös téligumikat tettem és ez a méretbeli különbség 100km/h körül már 6% főlé megy. Valamint, nagy bukkanón-gödrön az ütéstől kikapcsol, ez még megoldatlan nekem is...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Elküldve Február2, 2005 Gondolom, ha leveszed és újra ráadod a gyújtást.
Recommended Posts