mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Megoszt Elküldve Február2, 2005 Sziasztok! Opel Astra G caravan-ról szeretném leszedni a gyári tetősínt, le szeretném fujatni. Az ügyben kérnék pici segítséget hogy kell ezt megvalósítani. Ha tudja valaki hogy kell leszerelni kérem jelezze. Üdv.: Gabesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 ugy emlékszem: tetőkárpit alatt van felcsavarozva. tetőkárpit le, csavar ki, sin leszed. 1 csavar elöl, 1 csavar hátul. de ez csak asszem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 De Uhuhu ! Astra G-nél a tetősín oldalanként háromlábú állat ! Tehát nem három helyen lenne rögzítve ? Üdv. Jumi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 De Uhuhu ! Astra G-nél a tetősín oldalanként háromlábú állat ! Tehát nem három helyen lenne rögzítve ? Üdv. Jumi akkó de, 3 csavar. én utoljára astra F en szedtem le ott 2 csavar fogta,.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Hello! Valaki tudja, hogy ezt (InSP) miért írja ki ezt a km órára, de csak kb 3mp-ig ??????? Régebben nem csinálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 mert lejárt az év/km futásteljesitményed, szervizre kell vinni, vidd szervizbe revizióra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 En mar eppen tul vagyok egy Astra G 1.4 16V vasarlasan. Gyari kozponti zarat is kertem hozza. A kozponti zarhoz viszont csak egy taviranyitos kulcsot adtak, a tartalek kulcs taviranyito nelkuli. Ez azert furcsa, mert a szervizkonyvbe kulon irjak, hogy 2 evenkent - kulon keres nelkul is - a potkulcsban is kell elemet cserelni... Most akkor ket taviranyitos kulcs jar, vagy csak egy? Mik a tapasztalatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Ezzel a kulcs témával kapcsolatban kérdeznék én is: az autóhoz adott Car Pass-on szereplő kulcs szám (Key No) megtalálható valahol az elsődleges kulcson? (gondolom itt a fő távirányítós kulcs azonosítójáról van szó, nem a tartalékról, ami nálam legalábbis nem távirányítós) A külsején nem látom sehol, csak vmi CE számot és rádió-frekvenciát látok a gyártó cég (Delphi) felirata alatt... Egyáltalán pontosan mit azonosít ez a "Key No"? Ráadásul a kézikönyvben ez az egyetlen rész, ami egy picit homályos nekem. Idézem: "Távolítsa el a kulcsszámot tartalmazó műanyag lapocskát és jegyezze fel a számot. A kódszám szerepel a gépkocsi papírjain és a Car Pass-on is". Mit ért itt "műanyag lapocskán"? A 2. mondat alapján kizárnám, hogy a Car Pass-ra gondol (asszem az nem is műanyag, de most ebben nem vagyok 100%-ig biztos). Én vhogy nem találkoztam ilyen műanyag lapocskával... Vagy csak nem emlékszem már, mert szenilis vagyok :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Szvsz az a műanyag lapocska a kulcskarikán lesz, és abba van beleütve a Key No. Ha neked nincs, akkor azt már valaki eltávolította. Vagy én gondolom rosszul :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Én júliusban vettem át az autómat és ahoz is egy távirányítós kulcsot adtak. Azt mondták, hogy bármikor rendelhetek hozzá második távirányítósat. A műanyag lapocska tényleg a kulcskarikán van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 régen volt egy müanyag lapra ráirva a klulcsszám. mostmár csak a car passon szerepel. kulcsokról: Régen még nem sporoltak. volt 2 távirányitó. A mai világban sporoltnak, már nincs távirányitó. csak 1. Az én 95-ös asztrám kulcsa is csak az egyik világitós-. a másik sima. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Szevasztok! IDe várok/várunk minden AGR-re vissza vezethető hibát illetve magát opel16v-t mint ezen kütyü legnagyobb ismerőjét, hogy tegye közkincsé az ezen kis ketyerére vonatkozó tanulmányait. :arrow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 be is szúrom ide hátha a másik fórum eltűnik idővel.. Na akkor ahogy ígértem, megosztom veletek eddigi tapasztalatom AGR (más nyelv szerint EGR) szelep ügyben. Az autó egy X16XEL 96-os F Astra, ami eredetileg családautónak indult, de végülis versenyautó lett belőle. :D 1. Miután megvettem 70e km-rel az autót 4 éve, nem sokkal utána jelentkezett a műszerfal sárgába borulása. Én sem ismertem még akkoriban ezt az AGR problémát, így mindjárt vittem Tech2-re. Az egyértelműen kiírta (az én vezérlőm olyan verzió, hogy csak a következő gyújtásráadásig őrzi meg az AGR hibakódot, de hallottam már olyanról is, ami utána is megőrizte) hogy ezzel a szeleppel volt a gond, de mivel azt mondták hogy nem kell vele törődni, mentem tovább... 2. Pár ezer km megtétele után azonban a műszerfal megint sárgába borult, és az autó meg is állt, nem lehetett elindítani (ráadásul pont egy puszta közepén). Ekkor végignéztem a szelepvezérlést és a szenzorokat, és miután mindent rendben találtam, próbáltam kis hűlés után újraindítani, ami végül sikerült is. Azonban itt már az első utam a szerelő volt, aki kivette és jól megpucolta, kiáztatta a szelepet. Ezek után ment is az autó vagy 10e km-t sárgulás nélkül... 3. Az említett km megtétele után azonban kezdődött előlről a dolog, már meg sem ijedtem. Ekkor kezdett kicsit idegesíteni, úgyhogy jobban utánajártam a témának. Ekkoriban ismertem meg a mostani szerelőmet, akivel együtt építettük át versenyautónak az autót a későbbiekben. Ő rögtön szóvá is tette, hogy jó lenne lezárni, mert nincs haszna, sőt, inkább negatívuma ennek a szelepnek (csakis az ECOTEC felirat miatt kell, kissé csökkenti a károsanyag-kibocsájtást). 4. De mivel akkoriban még szigorúan családi autónak volt használva, inkább megragadtam egy lehetőséget, és vettem egy bontott 40E km-es szelepet (ismerőstől, garantáltan annyi volt benne). Ezt kipucoltuk és beraktuk. Ezzel ment is az autó sárgulás nélkül újabb 20e km-t. Aztán kezdődött ismét előlről. Már rutinosan kezeltem a dolgot, immunis lettem a sárga lámpára... :) 5. Ekkortájt már megtörténtek az első kezdetleges átalakítások az autón, kezdte felvenni a sportos jelleget. Ezzel együtt újra felmerült a szelep lezárásának gondolata. Miután ennyit küzdöttem a témán, nem sokat gondolkodtam rajta, ráadtam a fejem, lezártuk. Eredmény: Azóta mentem vele 50e km-t, nem volt gond a szeleppel. A motor karakterisztikája alsó tartományban teljesen megváltozott, jobb lett. Eltűntek a kicsi rángatások, egyenletesebb a járása, dinamikusabb. Mellesleg a lezárás után lett csinálva a műszaki és a zöldkártya, és simán átment a szelep nélkül. Pedig akkor már 130e km körül volt a motorban. A fogyasztás nem lett nagyobb. Összegzésül: Ezekkel a tapasztalatokkal mégegyszer nem járnám végig ugyanezt az utat, hanem a gyári szelep első megakadásának megtörténte után lezárnám, nem várnám meg amíg a halálba kopik, mert úgy már a lezárás sem fogja megoldani a hibát, másikat kell venni bele. Sőt, a szerelőm nem egy vadi új autón végezte el ezt a műveletet. :lol: Végezetül kis technikai háttér: A hiba leginkább az X-es motoroknál jelentkezik hamar, a Z-s motoroknál tapasztalatom szerint nagyságrendekkel később. A hiba oka: A koromtól a szelep szára folyamatosan kopik. Egy idő után ez a kopás olyan mértékű lesz, hogy szelep szára könnyen megszorul a vezetőben. A hiba tünete: kigyullad a check engine sárga lámpa, és attól függően hogy a szelep hol és mennyire akadt meg, a következő dolog tapasztalható: - Ha zárt állapotban, akkor ugyanúgy megy tovább az autó, esetenként hamar el is alszik a sárga lámpa. - Ha nyitott állapotban, akkor a nyitottság mértékétől függően rángatni kezd az autó, elmegy az alapjárat, illetve teljesen meg is áll. Hiba tüneti kezelése egy pusztán, ha megállt az autó: Hagyjuk kicsit kihűlni a motort, meg is lehet kocogtatni a szelepet kicsit. Hiba tüneti kezelése pár ezer kilóméter távlatára: Ki kell szedni a szelepet és kimosni, kitisztítani. Hiba kezelése jópár tízezer km távlatára: le kell zárni a szelepet. Ha már halálba kopott a szelep, akkor ez sem segít sajnos... AGR szelep helye X16XEL motornál (általában a 16v motoroknál): Szemből nézve a motor jobb felső sarkában hátul, kicsit a szívósor szintje alatt. Egy kb. 5-6 cm átmérőjű hengeres tárgy, ami két torx csavarral van rögzítve, 5 pólusú csatlakozó megy rá. AGR szelep lezárása: Egy vékony de erős fémlemezt kell kivágni az eredeti tömítés mintájára, de az átmenő lyukak (nem a csavarokét...) helyét nem kell kifúrni. Ezt kell a szelep alá rakni, majd a szelepet visszacsavarozni. Remélem tudtam segíteni... Üdv: Opel16v gabor@opel16v.hu www.opel16v.hu 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 AZ AGR szelep az : Kipufogogáz visszavezető szelep. azaz a kipufogogáz egy részét visszavezeti a szivósorba, hog ya motor mégegyszer elégesse azt, igy kevesebb károsanyag távozik a szabadba. felhasználoknak szar, a környezetnek jóóóó. ez sok városi tötyörgésnél, nagy olajfogyasztásnál leragad, és akkor jönnek a gondok... uj autónál nincsgond vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Ha jól tévedek, eme AGR szelep csak a benzines ecotec motorokra jellemző, igaz ? :) Már csak abból kiindulva, hogy a dízelmotorok égéstermékei kevésbé tisztábbak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 DE a dieselben is van, de nem mindegyikben, és benzinből sem csak az ecotecnek, hanem szerintem minden X-esnek meg a C-ből 1.8 meg afölött talán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Hello! Tapasztalta -e már valaki a következőt: G-Astra, 1,6/16V, X16XEL menetközben elkezdett világitani a műszerfalon, a légzsák ill. övfeszitő rendszer ellenőrző lámpája. Gyújtást levéve majd újra ráadva a lámpa 4 sec után kialszik, de aztán újra elkezd világitani. Mi lehet a probléma ill. mi a megoldása a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 A megoldása a dolognak, hogy Márkaszervizbe be, és kiolvastatni a hibát. Ugyanis amig a hibakód nincs törölve, addig nem fog ujra müködni a légzsák. Valószinü kontakt hibád van az övfeszitőnl..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 2003.12.31-én vettem át az új 3 ajtós ASTRA G 1.2 16V viva-m . Mivel nem volt benne gyárilag elektromos ablak ezért a szalonba mondtam hogy sürgősen rakjanak bele még az átadás elött. Kár volt !! :oops: Valami szar utángyártottat tettek bele. A lényeg lényege ,hogy már kétszer voltam szervizeltetni mind a két ajtót, ugyanis az ablak félig vagy teljes lehúzott állapotban egy óvatos ajtó becsukásra is hajlamos kiesni a sinböl és olyankor nem lehet felhuzni vagy csak félig. Kérdeztem a szervizben , hogy tudnak-e utólag gyári elektromos ablakot belerakni , azt mondták hogy nem. Arra hivatkoztk , hogy más az ajtó kialakitása ,más a kábelezés, csak ilyet lehet belerakni, meg stb.... Teljesen hülyének néztek. Ja és nem is szolva arrol hogy a kapcsolókat a középkonzolon helyezték el. Az lenne a kérdésem hogy meg lehet oldani egy gyári elektromos a. beszerelését utólag, és hol tudok használt vagy új gyári elekt.a. szerezni. :?: Remélem vkitud segiteni mert nagyon mérges vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február2, 2005 Szia! Én megcsináltam, most cseréltem ki az enyémben! Nem tom, hogy neked mennyiért csinálták, de a 2 oldalt elöl, gyári kapcsolokkal(az ajtónál) kábelköteggel 35 - 40 böl megvan, s akkor gyári, s nincs faragva, s nem esik ki az üveg. Ha gondolod csörgess meg. 06209859084 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts