Gepard Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Az opticonoson 5 mérésből három 8Mb/s feletti, egy 7.2-es, és egy 2.1 Mb/s Az első linken 4.2-től, 7.5Mb/s-ig minden volt kb: 10 mérés alkalmával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 és ha egy ilyet vennénk? Dini hogyan jön be? OPEL VECTRA -A 2,5 V6 MIT 3,0L MV6 MOTOR 230,PS EURO2 (ebay.de) Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Losi mi is a feladata ennek a kütyünek? szerintem bendix van benne nem motor, de lehet, h motor, mer' a szelep kúpod kialakítású, így tulképp szabályozható lenne az átengedett levegő mennyisége, de van benne egy megkerülőjárat is... perpill bonyi, nem érteni mire való, van vami ábrád arról hol-mitcsinál? (nem kép: ábra) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 és ha egy ilyet vennénk? Dini hogyan jön be? OPEL VECTRA -A 2,5 V6 MIT 3,0L MV6 MOTOR 230,PS EURO2 (ebay.de) Csinos :huh: Hogy hogyan jon be az jo kerdes de van egy ismi A vectraja van és bordo is rendszámot kolcson kell kérni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Jha: ez a lakástakarék dolog nekem is nagyon fura: miért jó az vkinek, ha állami támogatást kap a megtakarításához, azzal az igérettel, h amikor majd netalán lakást v házat tudna venni, nem 20onharminc%-os kamatra kap hitelt, hanem 8-11%ra. miközben jön az euro bevezetése - 20-30éves távlatban ez tuti - , : az euroövezetben pedig egyébként is 8-11-os a nemkedvezményes lakáshitelkamat.... egy olyan dologért fizettetni az állammal 30%os megtakarítástámogatást, ami egyébként is bekövetkezik plussz még alacsonyabb betéti kamatot is fizetni ... ??? ez milyen szempontok szerint fair? Másképp: ha most félreteszel, a megtakarításodhoz teszek még 30%-ot, plussz még megigérem, h alacsonyabb kamatra kapsz hitelt. (persze nem mondom el, h a most félretett pénzedre a piacinál alacsonyabb betéti kamatot adok cserébe az igéretemért, és: egyébként is alacsonyabb lesz majd a hitelkamat, akkor is, ha most nem nálam helyezed el a megtakarításod) (közben mindenhol azt mondom: ha nálam helyezed el a megtakarításod 30%os hozamot garantálok, ugye milyen jól gazdálkodom a pénzeddel?) Arra még egyik lakástakarékpénztár ügynök nem tudott válaszolni, h a prosiban a lakástakarékpénztár miért saját telejesítményként (hozam) tünteti fel az állami támogatást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Losi mi is a feladata ennek a kütyünek? szerintem bendix van benne nem motor, de lehet, h motor, mer' a szelep kúpod kialakítású, így tulképp szabályozható lenne az átengedett levegő mennyisége, de van benne egy megkerülőjárat is... perpill bonyi, nem érteni mire való, van vami ábrád arról hol-mitcsinál? (nem kép: ábra) Ez egy alapjárati léptetőmotor.Elvileg az alapjáratot szabályozza úgy, hogy levegőt enged hozzá, mert alapjáraton a pillangószelep zárva van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Megvan: "Pótlevegõretesz A motor indítása után, a felmelegedése során a kenõolaj még hideg, a súrlódási ellenállások nagyobbak, így alapjáratban ezeket járulékos megoldással le kell gyõzni. Erre a célra szolgált kezdetben a pótlevegõretesz (34. ábra), amelyet a fojtószelepet megkerülõ vezetékbe iktatnak. A megkerülõvezetéken keresztül a hideg motor alapjáratban kissé több levegõt kap, amelyet a légmennyiségmérõ belemér az eredeti értékbe, és a menedzsment az üzemanyag-adagolás kiszámításánál figyelembe is veszi. A pótlevegõretesz egy kis felületû áramlási keresztmetszetet szabályoz, amelyet egy fûtött bimetall mûködtet a megkerülõvezetékben. Felszerelési helye olyan, hogy átveszi a motor hõmérsékletét. Átbocsátó keresztmetszete hideg állapotban a legnagyobb, majd egyrészt a villamos fûtés, másrészt a motorhõmérséklet emelkedése folytán fokozatosan zár. Meleg motornál a pótlevegõretesz már nem lép mûködésbe. A korszerûbb menedzsmenteknél alapjárat- állító szelepet (ún. „alapjárati motort”) alkalmaznak. Alapjárati motor (szelep) Ismeretes, hogy a motor alapjáratát számtalan külsõ/belsõ körülmény befolyásolhatja. Ennek olyan következménye is lehet, hogy a motor ismételten leáll, különösen hideg idõben, az indítást követõen. Az alapjáratot ezért a konstruktõrök különféle módszerekkel szabályozni igyekszenek. Az egyik megoldás a kartergázok alapjárat-állítóval szabályozott visszavezetésén alapszik. Ennek során a szívótorokba az ún. „alapjárati motorral”, egy szabályozott szelepen keresztül visszajuttatják a mindig valamelyes túlnyomással rendelkezõ kartergázok egy hányadát. A beavatkozószerv felépítése, mûködése némileg a Deprez-mûszerre emlékeztet. A „motor” egy állandómágnes terében – erõs spirálrugó ellenében, nagyjából negyedfordulatnyit – elforduló 12 V-os tekercs. Ennek a tengelyére rögzítettek – szelepzáró testként – egy elforduló hengerpalást-szegmenset, amelyet a „motor” a vezérlõfeszültség mértékében nyit-zár. A másik szokásos megoldásnál léptetõmotort használnak, s ezzel nem a kartergázokat szabályozzák, hanem a fojtószelep finomvezérlése, csekély mozgatása, nyitása-zárása történik, az alapjárat körüli üzemállapotban. Ezáltal elkerülhetõk az alapjárati motor kartergáz- eredetû beszennyezõdése okozta problémák." tehát ez egy "alapjárat-állító", és ezért volt eltaknyolódva, és valszeg csak nyitott-zárt állapota van, de ezt megkéne tudakolni valakitől aki, tudja is... itt ni: http://www.elektro-net.hu/letoltesek/ELEKTROnet2005_8.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :huh: Mindig is tudtam,hogy Zoli maximalista! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :lol: Hálám üldözni fog! :) Egyébként pedig nagyon szépen köszönöm! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Ebént mikor hazafelé poroszkáltam a családdal, Izsák után megelőzött......v. inkább elment mellettem egy WRX.Jóó volt a hangefekt! :huh: Bubububu.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Jha: ez a lakástakarék dolog nekem is nagyon fura: miért jó az vkinek, ha állami támogatást kap a megtakarításához, azzal az igérettel, h amikor majd netalán lakást v házat tudna venni, nem 20onharminc%-os kamatra kap hitelt, hanem 8-11%ra. miközben jön az euro bevezetése - 20-30éves távlatban ez tuti - , : az euroövezetben pedig egyébként is 8-11-os a nemkedvezményes lakáshitelkamat.... egy olyan dologért fizettetni az állammal 30%os megtakarítástámogatást, ami egyébként is bekövetkezik plussz még alacsonyabb betéti kamatot is fizetni ... ??? ez milyen szempontok szerint fair? Másképp: ha most félreteszel, a megtakarításodhoz teszek még 30%-ot, plussz még megigérem, h alacsonyabb kamatra kapsz hitelt. (persze nem mondom el, h a most félretett pénzedre a piacinál alacsonyabb betéti kamatot adok cserébe az igéretemért, és: egyébként is alacsonyabb lesz majd a hitelkamat, akkor is, ha most nem nálam helyezed el a megtakarításod) (közben mindenhol azt mondom: ha nálam helyezed el a megtakarításod 30%os hozamot garantálok, ugye milyen jól gazdálkodom a pénzeddel?) Arra még egyik lakástakarékpénztár ügynök nem tudott válaszolni, h a prosiban a lakástakarékpénztár miért saját telejesítményként (hozam) tünteti fel az állami támogatást. A párna alatt jobb helyen van ??????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 A párna alatt jobb helyen van ??????? Nem,de más lehetőség is van és talán jobb is ennél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 mi már elszalasztottuk a fundamentát, hisz sehol sincs lakástakarékunk, és mivel nemsokára vennénk a házat, nem is érdemes elkezdeni, ha jó tudom . lehet oolyat csinálni, hogy a ház értékének 100%-át felveszi valaki? (önerő nélkül?) de akkor bizti 2 házat kell minumum lejelzálogozni.... :lol: Nem csusztatok le érdemes ugy csinalni ahogy mi! Azaz belekötöd a hitelbe, tehát az első 8 évben fizetsz egy mersekeltebb törlesztőrészletet és mellete a 20.000 vagy kettő esetén 40.000 ft ot a fundamentába majd a 8 év után automatikusan belekerül a hitelbe és onnatol kevesebbet fizetsz mert uge itt a 30% os állami támogatással meg a kamatokkal együtt vonodik le. Ez igy azért jobb ha mar az elejen belekötöd azaz a hitelnel mert nincs szerződésmodositasi díj meg amit Gepard mondott hogy szívott vele az sincs mivel te gyakorlatilag nem is latod ezt a pénzt mikor belekerül a törlesztésbe. De erről személyesen többet tudok. még frissek az élményeim :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Nem,de más lehetőség is van és talán jobb is ennél. Kérdés hogy csinalod :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 Kérdés hogy csinalod :lol: Ha a baleset nem lett volna,most ezen törhetném a fejem! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ma megyek az alkuszomhoz, dután okosabb leszek, vagy szomorúbb Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Ma megyek az alkuszomhoz, dután okosabb leszek, vagy szomorúbb Vectra mikor megy a kereskedésbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Vectra mikor megy a kereskedésbe? megpróbálom megtartani, ma vettem hozzá két szilentet a stab karhoz kell a nagy kocsi, ezen a hétvégén csak 700km-t mentem vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 a futómű zörgéshet még egy adalék. Amikor Zsoltiék kuplungoztak, elmaradt 4 csavar meghúzása, ez a két 3szög alakú mittudodmén minek a rögzítőeleme. Nen hagytam el, de nem sok kellett. Ha emiatt valakinek baja lett volna akkor ki a felelős? Nem hibáztatom Zsoltit, csak most nem volt elég alapos. De a kuplung jó :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 megpróbálom megtartani, ma vettem hozzá két szilentet a stab karhoz kell a nagy kocsi, ezen a hétvégén csak 700km-t mentem vele Ha lakást akarsz, célszerű kitisztázni a Vekit aztán v.mi kisebb verdába beinvesztálni.Cégesnek pedig egy Hiace-t.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Harcostársak!Mijezakihalccság? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Harcostársak!Mijezakihalccság? :lol: Én vagyok! Holnap viszont nem,dunántúlra megyünk kétnapos melóra! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Én vagyok! Holnap viszont nem,dunántúlra megyünk kétnapos melóra! :lol: Hova? Ha nem titok? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Megoszt Elküldve Január21, 2008 Hova? Ha nem titok? :huh: Nagymányok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts