Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kecskemét és környéke -CHAT

redline

Recommended Posts

Heheehee, ezért szeretek "vidéken" élni! :wink:

Itt nálunk csak önjelölt autós kaszkadőrök vannak, akik minden körbenézés nélkül kiszáguldanak az alsóbbrendű utcákból. :?

Na, persze piacnapokon nem ajánlom a város bizonyos részeit a cérnaidegű autóstársaimnak! :(

Pénteken érdekes eset volt:

a zsaruk beálltak egy ici-pici utcába trafizni, ahol teljesen fel van töredezve a burkolat és amúgy is életveszély 30-nál többel menni..........

Ráadásul az utca is kb. 500 méter hosszú.....

Hát nooooooooooooooormálisak ???!! :shock: :shock:

Persze, egy árva lelket sem fogtak aznap.... 8)

Megosztás:

Én pl. igen.Na szóval, mentem ma egy próbakört egy Astra H Z16XEP járgánnyal.Hát, átértékelődtek bennem az 1.6-os mociról alkotott fogalmak.Finoman szólva is nyomatékos, már alacsony fordulaton is.nem tapostam neki ahogy illik, de nagyon ott volt.A fék finoman szólva is q.va erős, már a legkisebb mozdulatra is nagyot fog.Az utazási komfort hihetetlen, csöndes de nagyon, a futómű jól hangolt, kemény, de mégis stabil vele az autó, a váltó kellemesen kapcsolható, minden sebesség ott van ahol kell, és felettébb rövid utakon jár, a komány kellems fogású.Hát, a szám, tátva maradt. :shock: :( A kanyarstabilitásról pedig már ne is beszéljünk.Ami okozott némi fejtörést, azaz irányjelző használata.Majd próbáljátok ki! :(

A hab a tortán pedig, hogy Május 31-Június 2.-a között elvihetek egy 1.7CDTI-t Opelpróbára.

Megérte bemenni! :wink:

Megosztás:

Húúúúúúúúúúúúúúúúúú, egy érzed, hogy hogy irigyelünk téged!!!!! :( :lol:

Én már bánom, hogy nem vágtam bele, de valaogy olyan hihetetlennek tűnt, hogy a két szép szememért adnak próbára egy vadiúj kocsit..... :(

Akkor sétálj be a Startékhoz, és töltsd ki a jel.lapot.Sztem még nem késő :!: Még ha csak egy próbakör erejéig is.Nekem nagyon teccett! :wink:

Megosztás:

Én pl. igen.Na szóval, mentem ma egy próbakört egy Astra H Z16XEP járgánnyal.Hát, átértékelődtek bennem az 1.6-os mociról alkotott fogalmak.Finoman szólva is nyomatékos, már alacsony fordulaton is.nem tapostam neki ahogy illik, de nagyon ott volt.A fék finoman szólva is q.va erős, már a legkisebb mozdulatra is nagyot fog.Az utazási komfort hihetetlen, csöndes de nagyon, a futómű jól hangolt, kemény, de mégis stabil vele az autó, a váltó kellemesen kapcsolható, minden sebesség ott van ahol kell, és felettébb rövid utakon jár, a komány kellems fogású.Hát, a szám, tátva maradt. :shock: :D A kanyarstabilitásról pedig már ne is beszéljünk.Ami okozott némi fejtörést, azaz irányjelző használata.Majd próbáljátok ki! :lol:

A hab a tortán pedig, hogy Május 31-Június 2.-a között elvihetek egy 1.7CDTI-t Opelpróbára.

Megérte bemenni! :wink:

Hát akkor elmondom a véleményem a Vectráról, ami nálam volt.

Az autó nagyon állat volt... de...! 1082km-rel hoztam el... még új szaga volt teljesen! a moci 1.9CDTI, 150LE! Nagyon disznó módon ment 2000rpm fölött... de alatta teljesen halott volt! Akkor a turbólyuk rajta, mint ide Salgótarján! Aztán 2000nél, mintha seggbe rugnának... de addig...!

A futómű nagyon baba! Kellően kemény, sportos, de ugyanakkor tökéletesen hárítja az úthibákat! A másik nagy hibája viszont az autónak az "opeles" váltó volt! Rosszul kapcsolható, pontatlan, lassú, hosszú váltóút... úgy szar, ahogy van! Volt, hogy 2esből 3asba kapcsolva kilökte a kezemből, mert megakadt!

A motor és a váltó összhangja sem volt igazán jó! 1esben leforgattad, amíg húzott, feltoltad 2esbe és megtorpant az autó... az optimális tartomány alá esett vissza a fordulat. Szóval akármennyire is kihúzattad 1esben..., a 2es még kevés volt!

Persze országúton megfelelően nyomatékos volt... még 150nél is kellemesen gyorsult... 218kmh volt a vége. (természetesen ezt zárt pályán, arra kijelölt úton próbáltam ki, nem közúton! :wink: )

Sikerült a hétvége alatt 880 km-t beletekernem... (próbáltam alaposan tesztelni)

És végül... ami teljesen elrettentő, kétségbe ejtő és ÖRÜLT! :!:

:!: 8,2 millió forint az ára a tesztelt modellnek :!: !!! JA, ÉS NINCS BENNE MÉG FEDÉLZETI SZÁMÍTÓGÉP! Ennyiért! Nem tudtam fogyasztást nézni!!!!

Gyerekek... 8.2 ért... már kapok egy 1 éves Subaru Imprezát!

Egy nagyon zsír A4-est! Egy 1 éves A6ost! Na nehogy már 8.2 misiért Vectrát vegyek... vagy bárki!!!

Megosztás:

Bamme Speedy!! Széttörötted az álmom! :smt022

Igaz én a következő ótómnak egy H Astra 1.9CDTI, 150LE szerettem volna úgy 4 -5 év múlva! :lol: Télleg ennyire nem jó az a moci?? Pedig 2 német autós újságban is kategóriagyőztes volt a H Astra ezzel a motorral, verte a Fordot, meg a Fószvágent is! :!:

8,2 milla!?? :shock: :smt119 :smt119 :Hangman:

És akkor mibe kerül a Signum?? 8)

Megosztás:

Speed:

alapos munka !!! :lol:)))

Wolf:

neked is köszi a leírást!

Mikor én vittem el egy körre a Bcsabai útra, nekem is ez volt a véleményem!!! Veszettül húz! Visszafelé kitoltam 2ben 90ig és még nem volt vége! Fékezni kellett kanyar miatt....

Na akkor eldöntöttem: ilyet többet nem fogok csinálni!!! Eszemet vette a gyorsulás észre se vettem azzz 50es táblát. És nekem is alá kellet írni az akárhány oldalas teljes felelősségi nyilatkozatot, ezért is tartom bátor munkának Speed tesztjét....

:D

Megosztás:

Bamme Speedy!! Széttörötted az álmom! :smt022

Igaz én a következő ótómnak egy H Astra 1.9CDTI, 150LE szerettem volna úgy 4 -5 év múlva! :lol: Télleg ennyire nem jó az a moci?? Pedig 2 német autós újságban is kategóriagyőztes volt a H Astra ezzel a motorral, verte a Fordot, meg a Fószvágent is! :!:

8,2 milla!?? :shock: :smt119 :smt119 :Hangman:

És akkor mibe kerül a Signum?? 8)

Az autó alapára Opel Vectra GTS 1.9 CDTI 150LE 7.750.000,- FT + 1-2 extra ami benne volt...

Nem fos a motor... azért ezt ne úgy vedd... sajnos a legtobb turbódízel ilyen mostanában. (kivéve a franciákat).

Adott fordulat alatt halottak (itt 2000) afölött meg mint a barom! Kib....tt jól megy... de csak 2000től! Folyamatosan szeretnél vele újra és újra gyorsulni! Nagyon élvezetes. De ha nem lököd vissza amikor nincs fordulaton... nem megy sehova!

A franciák - HDI motorok - soha nem kapják el úgy mint a többi, soha nem nyomják át a tüdődet a hátsóbordáidon... viszont ott nincs is turbólyuk. Azok folyamatosan szinte teljesen egyenletesen húznak. Messze nincs olyan gyorsulási élményed egy HDIben, mint egy TDI (CDTI, stb.) -ben.

Alapvetően ######a... csak sokan törik össze ez a hatalmas turbólyuk miatt az autójukat!!!

Megosztás:

Az összetörés:

Ez főleg az 1.4-es TDI-k esetében jellemzőbb, de ugyanúgy a nagyobbaknál is. A probléma okozója: a TURBÓLYUK!

Az emberek tisztába vannak vele, hogy nagyon megy az autójuk... DE CSAK FORDULATON! Tudják, hogy milyeneket lehet vele gyorsulni.

Ennek ismeretében gurulnak a kereszteződés felé... (STOP tábla, elsőbbségadás kötelező) és látják, hogy jön valami... de semmi gáz, higy "megy a verda!" és lepadlózzák... de azt elfelejtik, hogy 2esben gurulnak alacsony fordulaton... az autó elindul, de nem gyorsul... és BUMM!!!

(ezt több szerelőtől is hallottam)

Megosztás:

Speed:

alapos munka !!! :lol:)))

Wolf:

neked is köszi a leírást!

Mikor én vittem el egy körre a Bcsabai útra, nekem is ez volt a véleményem!!! Veszettül húz! Visszafelé kitoltam 2ben 90ig és még nem volt vége! Fékezni kellett kanyar miatt....

Na akkor eldöntöttem: ilyet többet nem fogok csinálni!!! Eszemet vette a gyorsulás észre se vettem azzz 50es táblát. És nekem is alá kellet írni az akárhány oldalas teljes felelősségi nyilatkozatot, ezért is tartom bátor munkának Speed tesztjét....

:D

Lehet, hogy majd bekunyerbálom magam a GTC tesztelésére is, ha sikerül! :wink:

Megosztás:

Értem speed!...

Mosmá én is ki akarom próbálni!!

Wolfi mi is a telefonszáma a csákónak akinél jelentkezni kell nekünk?? Mer tudod, hogy ugyanannál a csákónál vagyunk!! Elkevertem a telefonszámát!!

Félórás tesztvezetésnél is tankolni kell az ótót?? :roll:

Dányi János, de mobilszámot nem tudok.Hívd fel a városföldi kereskedést, és az újautó részlegnél keresd őt. :!:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.