Gepard Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 :blink: Ez poén! :)Vágom, azért raktam a szmájlikat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Azért annyira talán mégse! :lol: :) Viszont aki szabályozza odafent a hóesést, az biz' amatőr, mert itt pl. egész éjszaka esett az eső.A talaj megfagyva, szal még elszivárogni sem tud.Gratula a hóeséses izének odafent! :blink: Én reggel fél7-kor indultam ma Bajára... :) Hála Istennek csak az eső esett... és plusz 2-4 fok volt... így tudtam haladni. Azért izgultam, nehogy valahol le legyen fagyva... (bár cégautóval vagyok...) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Wolfi! Elment a dzsieszáj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Wolfi! Elment a dzsieszáj? Még jön érte az ember.Egyenlőre a hawer nem ért rá, de hamarosan kiderül, hogy hozzák-e a cartársat, vagy pedig vonatozik.Pedig már össze is pakoltam bele mindent, ami nékem itthon volt.Meg azért még mentme vele egy kanyart.Hiányozni fog, viszont az ára meg kell.Ez van.Ördögi kompromisszum. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény? A helyzet részemről, hogy nekem a péntek jobb lenne... de ha a mindenkinek jó, én fejet hajtok a többség akarata előtt! :blink: Hány órára gondoltál Wolfi? és hol? ugyanúgy a La Verde-be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Én olyan 6 környékét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 (edited) Én olyan 6 környékét. Addigra én alig érek vissza Kecskemétre! Én legalább 7 órára szeretném ezt tolni! Nekem az lenne jobb... u.i.: Helyszín? Módosítva December28, 2005 : Speed Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Nekem tök 8,szabin vagyok! :) Tudom,az én anyámat! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Ha megengedtek egy kis hir idézést... (Berlina módra) - ezt most kaptam Sajtófigyelőben: "Turbómotorok Szentgotthárdról Új termékkel bővítette választékát a General Motors szentgotthárdi gyára: a napokban turbómotorok gyártását kezdték meg. Szakemberek szerint a GM Powertrain-Magyarország Kft. által a napokban gyártani kezdett új termék, az 1,6 literes, négyhengeres, 180 lóerős benzinmotor ebben a motorosztályban jelenleg a világon az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. Az ilyen motorral felszerelt autókat minden bizonnyal a sportosan vezetők kedvelik majd. A sportos és környezetbarát motorból a tervek szerint jövőre néhány tízezer darabot állítanak elő, s az Opel Meriva gépkocsikba szerelik majd azokat. A motor súlya mindössze 131 kilogramm. Műszaki paraméterei közt található az úgynevezett kistehetetlenségű vízhűtéses turbófeltöltő, amit a kipufogócsonkhoz építettek, valamint a turbó levegő-viszszahűtő, illetve a sodiumhűtéses kipufogószelepek. Érdekes megoldás a dugattyúk kenőolajjal történő hűtése, s a megerősített főtengely éppúgy, mint a 16 szelepes hengerfej csökkentett súrlódású vezérműtengelye. Egy külön katalizátor pedig a motorhoz közel építve biztosítja a jármű indítását követően a kipufogógáz gyors tisztítását. A turbó-elektronikus vezérlés a gázpedál hirtelen lenyomásával az alapmotor maximális nyomatékán túl, mintegy 15 százalékos többleterőt ad az autónak, ami gyorsabb előzést tesz lehetővé." Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Addigra én alig érek vissza Kecskemétre! Én legalább 7 órára szeretném ezt tolni! Nekem az lenne jobb... u.i.: Helyszín? Sztem igenyest a La Verde.De még 7-kor is ott leszünk.De nyilatkozzanak a többiek is ám!!! Amúgy majd ezt az 1.6-os turbót teszik be az új kasztnis Corsa OPC-be is.Ha jól emléxem. De van ilyen kis ccm-es turbós a Puntóból, annál asszem 1.4 136LE, és a Mitshubishi vagy ilyesmi, annál pedig 1.5 Turbo.LE-t nem tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Sztem igenyest a La Verde.De még 7-kor is ott leszünk.De nyilatkozzanak a többiek is ám!!! Amúgy majd ezt az 1.6-os turbót teszik be az új kasztnis Corsa OPC-be is.Ha jól emléxem. De van ilyen kis ccm-es turbós a Puntóból, annál asszem 1.4 136LE, és a Mitshubishi vagy ilyesmi, annál pedig 1.5 Turbo.LE-t nem tudok. Na ja... de ez 180LE ! :blink: Közben rájöttem, hogy lehet, hogy még is jó lehet a 6 körül is már nekem... ugyanis már 4-re haza kell jönnöm holnap Bajáról. (azért a 7 talán még is jobb lenne... nekem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 a néhány tízezer db-os dbszám azért azt is kell, h jelentse, h nemcsak Opelben lesz ez a moci. akkor tolok még két hirt: Vasváron lesz a megagiga autóbontó, nem itt Körösön... az önk. eltöketlenkedte... a másik szintén magyar motorgyártással kapcs. most olvasom, h a Galliardo tízhengeresét az A6 2.4-esével egy soron gyártják uazok a mukik. és hogy cikkszámra is ua. hidró van benne. jó mi? csak esetleg tudok menni holnap Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Még jön érte az ember.Egyenlőre a hawer nem ért rá, de hamarosan kiderül, hogy hozzák-e a cartársat, vagy pedig vonatozik.Pedig már össze is pakoltam bele mindent, ami nékem itthon volt.Meg azért még mentme vele egy kanyart.Hiányozni fog, viszont az ára meg kell.Ez van.Ördögi kompromisszum. :blink: A fiatalember nem is olyan régen hívott, hogy TK lett a gépe, ezért ma nem tud eljönni a GSi-ért.Védett útvonalon haladt, és felkanyarodott elé egy Astrás cartárs, és elintézte a gépét.Szerencsére a kocsik sérülésén kívül más nem történt.Bár most neki elég gáz, hogy romokban a Kadettje. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 A fiatalember nem is olyan régen hívott, hogy TK lett a gépe, ezért ma nem tud eljönni a GSi-ért.Védett útvonalon haladt, és felkanyarodott elé egy Astrás cartárs, és elintézte a gépét.Szerencsére a kocsik sérülésén kívül más nem történt.Bár most neki elég gáz, hogy romokban a Kadettje. :blink: u-uuuu... az elég gáz! De azért szerencséje volt, hogy így megúszta! Az a baj, hogy, ha TK-s a gép... nem tudom, hogy a biztosító mit fizet az autóért... Elég gyengén szokott ilyenkor tejelni... nem? (Eurotax - (minusz) egy csomó minden) :) De azért elviszi az autódat? Én ma beszéltem a sráccal, aki megvette az enyémet (nálam maradt még pár cucc, azért hívtam). Azt mondta, hogy nagyon-nagyon tetszik neki az autó és nagyon szereti! (nagyon tetszik a haverjainak is!) :) :D Nem hiába... szép autó az! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Na mizu'? Lesz holnap este (csütörtökön) tali és megbeszélés, vagy sem? Ha igen, mikor és hol? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény? Hát megpróbálok ott lenni holnap, de nem igérek semmi biztosat. Csak majd még írjátok le, hogy mikor és hol pontosan!!! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Sajna én dolgozom (ezért is tudik netezni...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Sajna én dolgozom (ezért is tudik netezni...) De este 6-7 körül is még??? Hol melózol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Szivesen látlak benneteket (pizzával nem szolgálhatok...) Vízmű u. 1. Bácsvíz Rt. Hibabejelentés. 06/80 200 423 ingyen hívható mobilról is..... 24 órás meló....7- töl 7- ig, vagyis holnap reggelig..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve December29, 2005 Szerző Megoszt Elküldve December29, 2005 Szakemberek szerint a GM Powertrain-Magyarország Kft. által a napokban gyártani kezdett új termék, az 1,6 literes, négyhengeres, 180 lóerős benzinmotor ebben a motorosztályban jelenleg a világon az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. Az ilyen motorral felszerelt autókat minden bizonnyal a sportosan vezetők kedvelik majd. A sportos és környezetbarát motorból a tervek szerint jövőre néhány tízezer darabot állítanak elő, s az Opel Meriva gépkocsikba szerelik majd azokat. A motor súlya mindössze 131 kilogramm. Műszaki paraméterei közt található az úgynevezett kistehetetlenségű vízhűtéses turbófeltöltő, amit a kipufogócsonkhoz építettek, valamint a turbó levegő-viszszahűtő, illetve a sodiumhűtéses kipufogószelepek. Érdekes megoldás a dugattyúk kenőolajjal történő hűtése, s a megerősített főtengely éppúgy, mint a 16 szelepes hengerfej csökkentett súrlódású vezérműtengelye. Egy külön katalizátor pedig a motorhoz közel építve biztosítja a jármű indítását követően a kipufogógáz gyors tisztítását. A turbó-elektronikus vezérlés a gázpedál hirtelen lenyomásával az alapmotor maximális nyomatékán túl, mintegy 15 százalékos többleterőt ad az autónak, ami gyorsabb előzést tesz lehetővé." pár kérdés: - miért merivába tervezik? hátul a mackomintás gyerekülés + anyuka fater meg véreres szemmel csapat a pályán?? :blink: pont azokba kellene inkább finom nyomatákos motor... - vajon ki fognak birni 100 e km-t? - és a legfontosabb: ezt a +15%-ot, hogy lehet konstans működésre bekötni, anélkül, hogy állandóan padlózni kelljen? :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 - vajon ki fognak birni 100 e km-t? Azt hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés... én ugyanezt teszem fel pl. az 1,9 CDTI 150LE-s motorok esetében is...! Az tuti, hogy ezek már nem a "zöldséges mercedes"-ek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Szivesen látlak benneteket (pizzával nem szolgálhatok...) Vízmű u. 1. Bácsvíz Rt. Hibabejelentés. 06/80 200 423 ingyen hívható mobilról is..... 24 órás meló....7- töl 7- ig, vagyis holnap reggelig..... Akkor ma sem autózunk? :blink: -------------------------------------- más ------------------------------------- @ Info: "A Shell beszünteti a 98-as forgalmazását Információink szerint a Shell rövidesen megszünteti a 98-as benzin forgalmazását. Ennek okaként az ország második legnagyobb kútüzemeltető társaságánál az üzemanyagfajta iránti alacsony keresletet jelölték meg: a benzintermékeken belül a 98-as forgalma az utóbbi időben csupán 1-2 százalékra rúgott, így a szállítási-tárolási költségek minimálisra csökkentették az elérhető hasznot. Náluk a 98-as benzin helyett az autósok magasabb oktánszámú termékeket választhatnak majd, igaz, ezek drágábbak. A többi olajcég - így például a terméket Magyarországon előállító Mol - hasonló lépést egyelőre nem tervez, de nem lenne meglepő, ha előbb-utóbb elgondolkodnának a 98-as sorsán. A Budafoki úti Shell kútnál - képünkön - elől a jelen, hátul pedig a jövő, mert az új totemoszlopon már csak a gázolaj és a 95-ös benzin árának marad hely." forrás: Népszabadság Ezt azért érzem viccesnek, mert jelenleg egy liter 98-ast megkapsz 259Ft-ért, egy liter V-Power 95-öst pedig 271-273 körül. Mellesleg én épp most kezdtem el 98-ast tankolni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Akkor ma sem autózunk? :blink: Ezt nem úszod meg ! :) :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Ezt nem úszod meg ! :blink: :) :) Én nem is akarom. :lol: Én nagyon szívesen elviszek bárkit (mármint Opel Clubból) egy körre. Kecskeméten a Tomi023-mal szoktunk autókázni időnként. Ha akarod Paja, még meg is cibálhatjuk kicsit a bajszát! :D (bár ahhoz nem lenne rossz egy kis száraz idő) Idén nekem ebben a "témakörben" a legélvezetesebb még az F Astrámmal volt a gokart pályán... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts