Speed Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Tudjátok, hogy mennyit kapnak a kutasok? minimálbért! Merthogy úgyis kapnak egy csomó borravalót! (csak infóként!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve December3, 2005 Szerző Megoszt Elküldve December3, 2005 Hol itt az igazság?????milyen aranyos kis naivság :lol :lol: Hallottam már olyat is, hogy épp ezek miatt bevezettek egy ún.időbankot, ahol az emberek a nyújtott szolgáltatás időtartamát cserélik be egy másik szolgáltatásra(uannyi időben). No persze ez is vitaalap, hogy hogyan lehet két különböző szakma perceit összemérni??? De van ahol ez működik :roll: működik ez a gyakorlatban is, napi szinten Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Tudjátok, hogy mennyit kapnak a kutasok? minimálbért! Merthogy úgyis kapnak egy csomó borravalót! (csak infóként!) Na ez az, mások is minimálbért kapnak, és nekik esélyük sincs a borravalóra!!!! Utálom, hogy ez már olyan szintű elvárás, hogy anélkül lassan a szolgáltatást se kapod meg,ami viszont kötelező lenne(Lásd fentebb:pl.doktoréknál) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 működik ez a gyakorlatban is, napi szinten Ok, de nem hivatalosan. Mert ugyebár kéz-kezet mos. ÁÁÁÁ, csak utálom, hogy pl. ha én egy könyvelőirodában melóznék, napi 10-12 órát, akkor sem lenne arányos a fizetésem, holott nem kis dolog múlik azon, mit hogyan csinálok...És semmi plusz pénz nem üti a markomat, hiszen ez a munkám, minek fizetnének külön érte???? a dokinak meg az a dolga, hogy orvosoljon...akkor meg????? :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Hát igen, sajnos már a dokik is ott tartanak (tisztelet a kivételnek, mert már olyannal is találkoztam), hogy a boríték vastagságát tekintve már jobb a szemmértékük, mint egy műszakirajzon felnőtt gépészmérnöknek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 "csodás" 100 lépés program jobb lenne ha hosszúlépés hadművelet lenne a neve.. akkor még lelkesednék is.... :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Hát igen, sajnos már a dokik is ott tartanak (tisztelet a kivételnek, mert már olyannal is találkoztam), hogy a boríték vastagságát tekintve már jobb a szemmértékük, mint egy műszakirajzon felnőtt gépészmérnöknek... Biztos van olyan orvos is aki nem fogad el hálapénzt, csak az a baj, hogy kevés. Ha jól emlékszem a kecskeméti korházban volt olyan story, hogy xy hozott egy nagy ajandekcsomagot a dokinak es abban volt 50.000 beledugva. A doki látván, hogy csak egy ajámdékcsomagot kap, illetlen módon visszautasította. A csávó a doki szeme elött felbontotta a csomagot, a benne lévő termékeket elosztogatta a nővéreknek és az 50ezret meg megszámolta a és zsebre tedte, mondván " te meg nem kellettél a doki bácsinak" és hazavitte :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Ilyentéren Hofinak volt egy jó vicce: A beteg kifele tart, mire a doki megszólal: -Elnézést, de innen vettünk már vért? (dörzsölgeti az ujjait) Mire a beteg: -Nem, csak innen. (és a jobb könyöke hajlatába teszi bal kezét) Leírva talán nem vicces, de ha végigjátszátok, rájöhettek a lényegére... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Ilyentéren Hofinak volt egy jó vicce: A beteg kifele tart, mire a doki megszólal: -Elnézést, de innen vettünk már vért? (dörzsölgeti az ujjait) Mire a beteg: -Nem, csak innen. (és a jobb könyöke hajlatába teszi bal kezét) Leírva talán nem vicces, de ha végigjátszátok, rájöhettek a lényegére... :lol: :lol: :lol: ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Borravaló: sajnos, manapság a legötbb helyen EL KELL SZÁMOLNI A BORRAVALÓVAL a pincérenek, és megnézik a zsebét is munka előtt-után és csak zsepi lehet benne.....! és ez nem nagyvárosi eset, hanem már itt,vidéken is ez a helyezet. Alku: meglepő, de tényleg lehet alkudni pl, műszaki boltban. Én még sose csináltam, nem is fogom, de az egyik nagybátyám simán alkudott a veideokamera árából......!!! :shock: ja, és a használtautókereskedésekben nagyrész minimális órabérét dolgoznak az alkalmazottak, nem jutalékért.... :lol: Az újautószalonban bizti más a helyzet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Jó lenne a borravaló minden munkahelyen.. Hozzám is odajönne az üzemmérnök, hogy jól csináltam, tényleg befért 25 zsákba a 600 kiló, tessék, itt egy ötezres.... :lol: De nem teszi!! Mindenki azért kapja a fizetését, amit "dolgozik"! Vagy nem? Akkor minek borravaló, hálapénz stb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Alku: meglepő, de tényleg lehet alkudni pl, műszaki boltban. Én még sose csináltam, nem is fogom, de az egyik nagybátyám simán alkudott a veideokamera árából......!!! :shock: ma ugy alkudtam az uj autónk árából, hogy nem is alkudtam! :lol: azaz, megkérdeztem mennyi! mondja: 2.399.000 ft. amikor hitelt számoltunk, akkor már 2.300.000 zal számolt. a végén : nA AKKOR ENNYIÉRT odaadom - mondta. ugyhogy igy alkudtam , hogy nem is alkudtam :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Na ez az, mások is minimálbért kapnak, és nekik esélyük sincs a borravalóra!!!! Utálom, hogy ez már olyan szintű elvárás, hogy anélkül lassan a szolgáltatást se kapod meg,ami viszont kötelező lenne(Lásd fentebb:pl.doktoréknál) Figyelj Nyuszifül! (óóó... ez tiszta erotika! :lol:) Az, hogy Magyarország 75%-a minimálbérre van bejelentve, az nem jelenti azt, hogy ténylegesen annyit keresnek! A munkahelyek jórészén a fizetésük másikfelét zsebbe kapják! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 ma ugy alkudtam az uj autónk árából, hogy nem is alkudtam! :lol: azaz, megkérdeztem mennyi! mondja: 2.399.000 ft. amikor hitelt számoltunk, akkor már 2.300.000 zal számolt. a végén : nA AKKOR ENNYIÉRT odaadom - mondta. ugyhogy igy alkudtam , hogy nem is alkudtam :lol: :lol: Milyen gépet veszel??? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Nézz át a társalgóba.....! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 bááázzz, te nem olvasol társalgó topikot??? :shock: http://emc.elte.hu/~uhuhu/kupe/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Figyelj Nyuszifül! (óóó... ez tiszta erotika! ;)):lol: :lol: :lol: Az, hogy Magyarország 75%-a minimálbérre van bejelentve, az nem jelenti azt, hogy ténylegesen annyit keresnek! A munkahelyek jórészén a fizetésük másikfelét zsebbe kapják! Igazán megtisztelsz, hogy ennyire fiatalnak, és naívnak nézel :D , de pénzügyi területen dolgozom, szóval az én kezemem folyik az összes fehér és .... pénz :D :oops: Én csak azt próbáltam érzékeltetni, amit mackósajt is mondott, hogy mindenki adott munkáért kapja a fizetést, tehát miért elvárás még a plusz??? Vagy akkor jogosan várja el mki.... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Mindennek alku az ára!!! MINDENNEK! Igenis tudsz alkudni a Bankban ........Teljes egészében egyetértek Márkkal. ....jövő héten eljössz velem, meg a szekcióval, bemegyünk az OTP -be... Először egy pénteki talira próbálj meg odaérni... 8) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turner Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Haga Brother! Igenis nem csak a dúsgazdagok tudnak alkudozni! Ha pl. besétálsz 10-12 millióval egy bankba... akkor már alku tárgyát képezheti pl. a betéti kamat! (az már a Bankon múlik, hogy kell-e neki a pénzed annyira, hogy adjon plusz kamatot. És hogy sok pénz a 10milla? Nekem igen, Neked igen... de nagyon-nagyon sok embernek van sokkal-sokkal több pénze Magyarországon... szóval ez még messze nem a "dúsgazdag" kategória!) Ha van egy céged... aminek már egészen jó forgalma van... pl. 3-400 millió (ami még nem sok!) akkor már szintén érhetsz el egy banknál kedvezőbb kondíciókat!!! Speed! Gondolkodjunk egy ÁTLAGEMBER fejével!!Akinek az egész évi fizuja mondjuk 3 milla!!Annak hol van 10-12 millió forint mEGTAKARÍTÁSA,hogy bemenjen egy bankba alkudni?Pedig ezen emberkék zöme fordul hitelhez,hogy a mindennapi álmait megvalósítsa...És neki marad a standard 20-25%-os áruvásárlási kamat!! "És Haga... lehet, hogy ez a repülőgép szerelésre nem vonatkozik, de ha egy cégnél jól dolgozol, megbízható vagy, lehet rád számítani... ha jó munkaerő vagy... megjutalmaznak --> kapsz fizetésemelést (vagy nem). És a fizetés is alku tárgya. Ha el akarsz menni egy új munkahelyre, próbálsz minél több pénzt kapni! Nem? " Igen van 13.fizu,meg van jutalom,ami általában POFIKÁRA megy... :evil: Szerintem Speed te tedd ösze a két kezed,ha olyan helyen dolgozol,ahol azok,amiket leírtál megvalósulnak..Nálunk pl.minden azon múlik,milen színű bugyi van az ügyvezető igazgatóaszonyon.És ugyibár az ember családdal a háta megett nem ugrálhat... :oops: A borravalóról meg annyit,hogy én csak " szégyenpénznek" hívom,mert azokat,akik kapják,inkább meg kéne rendesen fizetni...és akkor nekünk a normális szolgáltatásért nem kéne plussz pénzt adni.. :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Gondolkodjunk egy ÁTLAGEMBER fejével!!Akinek az egész évi :shock: Ennyivel az átlag alatt vagyok?! :lol: Felhívom a főnökömet, alkudozok egy kicsit a fizetésemre! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turner Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Nem vagy egyedül!!!! :oops: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 .És ugyibár az ember családdal a háta megett nem ugrálhat... :oops:Ez biza nagy igazság! A borravalóról meg annyit,hogy én csak " szégyenpénznek" hívom,mert azokat,akik kapják,inkább meg kéne rendesen fizetni...és akkor nekünk a normális szolgáltatásért nem kéne plussz pénzt adni.. :evil: S, mi van azokon a helyeken, ahol ez a trendi? Függetlenül attól, hogy jó-e a fizu v. sem? Meg aki ritkán jár pl. étterembe, ott szinte hozzátartozik a "rituáléhoz" a borravalóadás. Olykor én is kerekítek.Amennyit étterembe járunk, ahhoz belefér. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Közülünk szerintem nem sokan keresnek évi 3mihály körül! Én nem sürün adok borravalót,pont ugyanúgy vagyok vele,mint Joee,csak akkor adok,ha úgy érzem,korrekt volt a kiszolgálás. Az pedig,hogy egy bankban valaki mondjuk egy 20-30misis kölcsönnél pofátlanul alkudik,hááátt...hogy öszinte legyek,az olyan embert szivesen szemenköpném!Az ilyen sz@revő emberektől hányingerem van! :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Ne legyél ellenséges, van aki megteheti, hogy felvesz 30 millát.Mi valszeg soha nem tehetjük meg.Nem vajunk 1 formák, aztán annyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve December3, 2005 Megoszt Elküldve December3, 2005 Teljes egészében egyetértek Márkkal. Először egy pénteki talira próbálj meg odaérni... 8) 8) :lol: :lol: ;) :D :D Köszi Gepi! :D Speed! Gondolkodjunk egy ÁTLAGEMBER fejével!!Akinek az egész évi fizuja mondjuk 3 milla!!Annak hol van 10-12 millió forint mEGTAKARÍTÁSA,hogy bemenjen egy bankba alkudni?Pedig ezen emberkék zöme fordul hitelhez,hogy a mindennapi álmait megvalósítsa...És neki marad a standard 20-25%-os áruvásárlási kamat!! Itt nem az átlagemberről volt szó, de nem is gazdagokról... itt elvekről, lehetőségekről és tényekről. Arról, hogy lehet-e alkudni vagy nem? Amúgy nem muszáj sok pénzednek lenni egy kedvező kamathoz. Van pl. olyan ajánlatunk a cégeinknek (céges ügyfél), hogy a dolgozóik (olyanok mint pl. Te is) azért mert adott cégnél dolgoznak kaphatnak néhány %-kal kedvezőbb hitelt. A másik, hogy ismerősök és társadalmi rang, poszt alapján is lehet kedvezőbb lehetőségeket találni! :D Szerintem Speed te tedd ösze a két kezed,ha olyan helyen dolgozol,ahol azok,amiket leírtál megvalósulnak.. Sajnos nálunk a bankban nincs 13. havi fizu. Van bónusz, amit majd MÁJUSBAN :!: kapunk meg (a 2005-öset, 2006. májusában) és az kb. egy-másfél havi fizunk! Szóval kvázi egy bő 13. havi fizetés... :lol: Sajna én sem dicsekedhetek sok jóval... de vannak ismerőseim, akik elég szépen kapnak decemberben bónuszt. A borravalóról meg annyit,hogy én csak " szégyenpénznek" hívom,mert azokat,akik kapják,inkább meg kéne rendesen fizetni... Ebben egyet értünk... bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy így különbséget tudsz tenni az általad fizetett összegben, az alapján, hogy teszett-e amit kaptál. Másrészről... egy vendéglátós... (pl. egy jó kávézóban) simán többet keres mint pl. én a bankban. (többnyire a borravalónak köszönhetően) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts