Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kecskemét és környéke -CHAT

redline

Recommended Posts

Akkuban mindig a Bannerhez jutottunk

mind ár mind teljesítmény tekintetében megfeleltek akinek kellett.

Én egy 64A-st cseréltem 72A-ra én kb 6 évig használtam, mikor eladtam az autót semmi baja sem volt

amúgy akit ismerek hogy Jász akkut használ az nem panaszkodik ő kb 5-ik éve használja azt

Akkus anno azt mondta hogy Exide-t rakna sajátjába ismét ha szükségessé válik

Megosztás:

Köszi a válaszokat, tanácsokat.

Bosch Silver lett végül. A napokban olvatam valahol, hogy akksiknál a garancia nem igazán jelent semmit, inkább csak marketing fogás, ezért kiváncsian végigolvastam a jótállási feltételeket. Szinte majdnem minden létező hiba kizáró ok, még az idő előtti szulfátosodás is, de a legpofátlanabb talán az, hogy, ha megreklamálsz valamit akkor vinned kell a kocsit is, hogy le ellenőrizzék annak az elektromos rendszerét. Eddig OK, csakhogy kizáró ok az is, ha lekapcsolt gyujtás mellett a kocsi nyugalmi áramfölvétele nagyobb mint 30 mA(!) Ez nagyjából egy LED dióda áramfölvétele. Tehát ha van egy néha villanó LED, mögötte egy riasztó, az immobiliser alapból, meg a központi zár ami figyeli a távirányítót, akkor sanszos, hogy máris túl van lépve a 30mA-es kizáró ok. Mértem, nálam 47 kereken, tehát bárhogyan is teljesít majd az új akksi, a garancia csak parasztvakítás, legaláb is szerintem.

Megosztás:

Köszi a válaszokat, tanácsokat.

Bosch Silver lett végül. A napokban olvatam valahol, hogy akksiknál a garancia nem igazán jelent semmit, inkább csak marketing fogás, ezért kiváncsian végigolvastam a jótállási feltételeket. Szinte majdnem minden létező hiba kizáró ok, még az idő előtti szulfátosodás is, de a legpofátlanabb talán az, hogy, ha megreklamálsz valamit akkor vinned kell a kocsit is, hogy le ellenőrizzék annak az elektromos rendszerét. Eddig OK, csakhogy kizáró ok az is, ha lekapcsolt gyujtás mellett a kocsi nyugalmi áramfölvétele nagyobb mint 30 mA(!) Ez nagyjából egy LED dióda áramfölvétele. Tehát ha van egy néha villanó LED, mögötte egy riasztó, az immobiliser alapból, meg a központi zár ami figyeli a távirányítót, akkor sanszos, hogy máris túl van lépve a 30mA-es kizáró ok. Mértem, nálam 47 kereken, tehát bárhogyan is teljesít majd az új akksi, a garancia csak parasztvakítás, legaláb is szerintem.

Én tavaly augusztusban vettem ilyen fosch-t. Igaz, hogy sokat fogyaszt az autó, de az vicc, hogy miután két hete volt benne az akksi, 3nap alatt kakukk volt reggel. Persze garival elhajtott a bolt ahol vettem, hogy vigyem ki a telephelyükre. Flegma volt a csávó, mondtam, h szívesen kérek számlát a taxistól, mert ugye az én akksim amit huszonpénzért vettem az megkotlott. Ekkor elhoztam, és feltöltöttem magam. Majd elmentem a telephelyre, hogy fakjubazdmeg...ott azt mondták semmi baja. Generátor szar. :icon4: Mondom nézd már meg jóember, utána meg mérj rá. Zsír új hella, megmérte...14.4. Felajánlottak egy csere akkut, amíg feltöltik az egy hónapos új, garanciális akksimat. Ez másfél hétig húzódott. Mondtam, mikor leadtam, hogy ne kelljen ide kijönnöm megint, hanem szállítsátok vissza a boltba, mert azé vettem ott, hogy közel legyen, ha gixer van.

Na azóta ha lemerül, már inkább csak bebikázom. :D

Megosztás:

Nálam Bosch Silver S5 akkuval semmi gondom nincs már 6 éve van benne, Bosch aksira világgarancia van bárhol jársz ha gond van, bármelyik Bosch akku-t forgalmazó cég kicseréli gariban. Kaptak a forgalmazók Bosch akkutesztert ami elég komoly cucc, ha az cserét ír ki akkor cserélik nincs mellébeszélés. Szerintem neked is el kellett volna menni másik céghez. :D

Amúgy van egy kis gondom, gondolom emlékszel rám Mélykék Pistán keresztül vettem tőled egy Astra F klímakompresszort, be lett építve még akkor most jutottam el oda, hogy feltöltjük klímagázzal a rendszert.

A vákuumozásnál már gond volt szivárog a rendszer tömítéseket cseréltünk de akkor sem lett jó, holnap nitrogénnel feltöltik és megnézzük hol lehet a szivárgás. Ha kompresszor lenne hibás tudsz cserét adni?

Megosztás:

me hüle vagy.

Garanciát ott kell érvényesíteni, ahol vetted.

Ha tetszik neki, ha nem, az ő dolga. Ha nem akarja, lehet emlegetni a fogyasztóvédelmet.

Arra meg nem is kérhet, hogy te vidd el az akksit a telepre.

Az ő telephelyükre kellett vinni, de hiába mentem nálam nagyobb emberrel, nem győzte meg semmi a parasztot.

Megosztás:

Nálam Bosch Silver S5 akkuval semmi gondom nincs már 6 éve van benne, Bosch aksira világgarancia van bárhol jársz ha gond van, bármelyik Bosch akku-t forgalmazó cég kicseréli gariban. Kaptak a forgalmazók Bosch akkutesztert ami elég komoly cucc, ha az cserét ír ki akkor cserélik nincs mellébeszélés. Szerintem neked is el kellett volna menni másik céghez. :icon4:

Amúgy van egy kis gondom, gondolom emlékszel rám Mélykék Pistán keresztül vettem tőled egy Astra F klímakompresszort, be lett építve még akkor most jutottam el oda, hogy feltöltjük klímagázzal a rendszert.

A vákuumozásnál már gond volt szivárog a rendszer tömítéseket cseréltünk de akkor sem lett jó, holnap nitrogénnel feltöltik és megnézzük hol lehet a szivárgás. Ha kompresszor lenne hibás tudsz cserét adni?

Én adtam Pistának kompit? :D

Megosztás:

Nem győzte meg. Tartotta magát, hogy náluk ez a bevett szokás, és oda kell vinni. Aztán volt fontosabb dolgom is...

Kár, pedig akkor meggondolta volna, amikor a nyakába dobnak még egy büntit is, hogy miként gondolkozzon a garanciáról. :D

Valaki sört emlegetett?

Na, megszólalt a májad? :)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy ismerős kisgyermekes házaspárnak keresek másfél-kétszobás albérletet, ha tudtok valami szóljatok kérlek. (augusztus közepén költöznének)

Köszönöm!

Más :

ezt nem értem, ha egy addig nyugodt kutya hirtelen halálra mar valakit, már másnap elaltatják hatóságilag. Ha ugyanezt egy póni teszi, akkor meg a gazdájának MAGÁNAK kell ezt kezdeményezni és közben a közvélemény meg kampányt szervez az állat megvédése érdekében? Hogy van ez?

Megosztás:

Sziasztok!

Egy ismerős kisgyermekes házaspárnak keresek másfél-kétszobás albérletet, ha tudtok valami szóljatok kérlek. (augusztus közepén költöznének)

Köszönöm!

Más :

ezt nem értem, ha egy addig nyugodt kutya hirtelen halálra mar valakit, már másnap elaltatják hatóságilag. Ha ugyanezt egy póni teszi, akkor meg a gazdájának MAGÁNAK kell ezt kezdeményezni és közben a közvélemény meg kampányt szervez az állat megvédése érdekében? Hogy van ez?

Lehet a póni speciális "füvet" legelt, és ez lett a vége...

Furcsának én azt tartom, hogy a baj egy pillanat alatt megtörtént, utólag most minden hozzáértő valószínűsít, tippel, elméleteket gyárt. Segít a pacákon valamit? :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.