Gepard Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Az opticonoson 5 mérésből három 8Mb/s feletti, egy 7.2-es, és egy 2.1 Mb/s Az első linken 4.2-től, 7.5Mb/s-ig minden volt kb: 10 mérés alkalmával.
tomi023 Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 és ha egy ilyet vennénk? Dini hogyan jön be? OPEL VECTRA -A 2,5 V6 MIT 3,0L MV6 MOTOR 230,PS EURO2 (ebay.de)
berlina Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Losi mi is a feladata ennek a kütyünek? szerintem bendix van benne nem motor, de lehet, h motor, mer' a szelep kúpod kialakítású, így tulképp szabályozható lenne az átengedett levegő mennyisége, de van benne egy megkerülőjárat is... perpill bonyi, nem érteni mire való, van vami ábrád arról hol-mitcsinál? (nem kép: ábra)
Dini Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 és ha egy ilyet vennénk? Dini hogyan jön be? OPEL VECTRA -A 2,5 V6 MIT 3,0L MV6 MOTOR 230,PS EURO2 (ebay.de) Csinos :huh: Hogy hogyan jon be az jo kerdes de van egy ismi A vectraja van és bordo is rendszámot kolcson kell kérni :lol:
berlina Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Jha: ez a lakástakarék dolog nekem is nagyon fura: miért jó az vkinek, ha állami támogatást kap a megtakarításához, azzal az igérettel, h amikor majd netalán lakást v házat tudna venni, nem 20onharminc%-os kamatra kap hitelt, hanem 8-11%ra. miközben jön az euro bevezetése - 20-30éves távlatban ez tuti - , : az euroövezetben pedig egyébként is 8-11-os a nemkedvezményes lakáshitelkamat.... egy olyan dologért fizettetni az állammal 30%os megtakarítástámogatást, ami egyébként is bekövetkezik plussz még alacsonyabb betéti kamatot is fizetni ... ??? ez milyen szempontok szerint fair? Másképp: ha most félreteszel, a megtakarításodhoz teszek még 30%-ot, plussz még megigérem, h alacsonyabb kamatra kapsz hitelt. (persze nem mondom el, h a most félretett pénzedre a piacinál alacsonyabb betéti kamatot adok cserébe az igéretemért, és: egyébként is alacsonyabb lesz majd a hitelkamat, akkor is, ha most nem nálam helyezed el a megtakarításod) (közben mindenhol azt mondom: ha nálam helyezed el a megtakarításod 30%os hozamot garantálok, ugye milyen jól gazdálkodom a pénzeddel?) Arra még egyik lakástakarékpénztár ügynök nem tudott válaszolni, h a prosiban a lakástakarékpénztár miért saját telejesítményként (hozam) tünteti fel az állami támogatást.
warwolf Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Losi mi is a feladata ennek a kütyünek? szerintem bendix van benne nem motor, de lehet, h motor, mer' a szelep kúpod kialakítású, így tulképp szabályozható lenne az átengedett levegő mennyisége, de van benne egy megkerülőjárat is... perpill bonyi, nem érteni mire való, van vami ábrád arról hol-mitcsinál? (nem kép: ábra) Ez egy alapjárati léptetőmotor.Elvileg az alapjáratot szabályozza úgy, hogy levegőt enged hozzá, mert alapjáraton a pillangószelep zárva van.
berlina Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Megvan: "Pótlevegõretesz A motor indítása után, a felmelegedése során a kenõolaj még hideg, a súrlódási ellenállások nagyobbak, így alapjáratban ezeket járulékos megoldással le kell gyõzni. Erre a célra szolgált kezdetben a pótlevegõretesz (34. ábra), amelyet a fojtószelepet megkerülõ vezetékbe iktatnak. A megkerülõvezetéken keresztül a hideg motor alapjáratban kissé több levegõt kap, amelyet a légmennyiségmérõ belemér az eredeti értékbe, és a menedzsment az üzemanyag-adagolás kiszámításánál figyelembe is veszi. A pótlevegõretesz egy kis felületû áramlási keresztmetszetet szabályoz, amelyet egy fûtött bimetall mûködtet a megkerülõvezetékben. Felszerelési helye olyan, hogy átveszi a motor hõmérsékletét. Átbocsátó keresztmetszete hideg állapotban a legnagyobb, majd egyrészt a villamos fûtés, másrészt a motorhõmérséklet emelkedése folytán fokozatosan zár. Meleg motornál a pótlevegõretesz már nem lép mûködésbe. A korszerûbb menedzsmenteknél alapjárat- állító szelepet (ún. „alapjárati motort”) alkalmaznak. Alapjárati motor (szelep) Ismeretes, hogy a motor alapjáratát számtalan külsõ/belsõ körülmény befolyásolhatja. Ennek olyan következménye is lehet, hogy a motor ismételten leáll, különösen hideg idõben, az indítást követõen. Az alapjáratot ezért a konstruktõrök különféle módszerekkel szabályozni igyekszenek. Az egyik megoldás a kartergázok alapjárat-állítóval szabályozott visszavezetésén alapszik. Ennek során a szívótorokba az ún. „alapjárati motorral”, egy szabályozott szelepen keresztül visszajuttatják a mindig valamelyes túlnyomással rendelkezõ kartergázok egy hányadát. A beavatkozószerv felépítése, mûködése némileg a Deprez-mûszerre emlékeztet. A „motor” egy állandómágnes terében – erõs spirálrugó ellenében, nagyjából negyedfordulatnyit – elforduló 12 V-os tekercs. Ennek a tengelyére rögzítettek – szelepzáró testként – egy elforduló hengerpalást-szegmenset, amelyet a „motor” a vezérlõfeszültség mértékében nyit-zár. A másik szokásos megoldásnál léptetõmotort használnak, s ezzel nem a kartergázokat szabályozzák, hanem a fojtószelep finomvezérlése, csekély mozgatása, nyitása-zárása történik, az alapjárat körüli üzemállapotban. Ezáltal elkerülhetõk az alapjárati motor kartergáz- eredetû beszennyezõdése okozta problémák." tehát ez egy "alapjárat-állító", és ezért volt eltaknyolódva, és valszeg csak nyitott-zárt állapota van, de ezt megkéne tudakolni valakitől aki, tudja is... itt ni: http://www.elektro-net.hu/letoltesek/ELEKTROnet2005_8.pdf
berlina Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :huh:
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :huh: Mindig is tudtam,hogy Zoli maximalista! :lol:
warwolf Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 ja egyébként kész, ha gondolod átjöhetsz érte, vagy ha sikerül átjutnom jövhéten átviszem, kb másfélórányit volt a kádban, már nem ködölt ki belőle a szutyok... grátisz befújtam wd40-el :lol: Hálám üldözni fog! :) Egyébként pedig nagyon szépen köszönöm! :huh:
warwolf Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Ebént mikor hazafelé poroszkáltam a családdal, Izsák után megelőzött......v. inkább elment mellettem egy WRX.Jóó volt a hangefekt! :huh: Bubububu.... :lol:
Dini Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Jha: ez a lakástakarék dolog nekem is nagyon fura: miért jó az vkinek, ha állami támogatást kap a megtakarításához, azzal az igérettel, h amikor majd netalán lakást v házat tudna venni, nem 20onharminc%-os kamatra kap hitelt, hanem 8-11%ra. miközben jön az euro bevezetése - 20-30éves távlatban ez tuti - , : az euroövezetben pedig egyébként is 8-11-os a nemkedvezményes lakáshitelkamat.... egy olyan dologért fizettetni az állammal 30%os megtakarítástámogatást, ami egyébként is bekövetkezik plussz még alacsonyabb betéti kamatot is fizetni ... ??? ez milyen szempontok szerint fair? Másképp: ha most félreteszel, a megtakarításodhoz teszek még 30%-ot, plussz még megigérem, h alacsonyabb kamatra kapsz hitelt. (persze nem mondom el, h a most félretett pénzedre a piacinál alacsonyabb betéti kamatot adok cserébe az igéretemért, és: egyébként is alacsonyabb lesz majd a hitelkamat, akkor is, ha most nem nálam helyezed el a megtakarításod) (közben mindenhol azt mondom: ha nálam helyezed el a megtakarításod 30%os hozamot garantálok, ugye milyen jól gazdálkodom a pénzeddel?) Arra még egyik lakástakarékpénztár ügynök nem tudott válaszolni, h a prosiban a lakástakarékpénztár miért saját telejesítményként (hozam) tünteti fel az állami támogatást. A párna alatt jobb helyen van ???????
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 A párna alatt jobb helyen van ??????? Nem,de más lehetőség is van és talán jobb is ennél.
Dini Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 mi már elszalasztottuk a fundamentát, hisz sehol sincs lakástakarékunk, és mivel nemsokára vennénk a házat, nem is érdemes elkezdeni, ha jó tudom . lehet oolyat csinálni, hogy a ház értékének 100%-át felveszi valaki? (önerő nélkül?) de akkor bizti 2 házat kell minumum lejelzálogozni.... :lol: Nem csusztatok le érdemes ugy csinalni ahogy mi! Azaz belekötöd a hitelbe, tehát az első 8 évben fizetsz egy mersekeltebb törlesztőrészletet és mellete a 20.000 vagy kettő esetén 40.000 ft ot a fundamentába majd a 8 év után automatikusan belekerül a hitelbe és onnatol kevesebbet fizetsz mert uge itt a 30% os állami támogatással meg a kamatokkal együtt vonodik le. Ez igy azért jobb ha mar az elejen belekötöd azaz a hitelnel mert nincs szerződésmodositasi díj meg amit Gepard mondott hogy szívott vele az sincs mivel te gyakorlatilag nem is latod ezt a pénzt mikor belekerül a törlesztésbe. De erről személyesen többet tudok. még frissek az élményeim :huh:
Dini Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Nem,de más lehetőség is van és talán jobb is ennél. Kérdés hogy csinalod :huh:
J0hnny Elküldve Január20, 2008 Elküldve Január20, 2008 Kérdés hogy csinalod :lol: Ha a baleset nem lett volna,most ezen törhetném a fejem! :huh:
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 Ma megyek az alkuszomhoz, dután okosabb leszek, vagy szomorúbb
warwolf Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 Ma megyek az alkuszomhoz, dután okosabb leszek, vagy szomorúbb Vectra mikor megy a kereskedésbe?
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 Vectra mikor megy a kereskedésbe? megpróbálom megtartani, ma vettem hozzá két szilentet a stab karhoz kell a nagy kocsi, ezen a hétvégén csak 700km-t mentem vele
tomi023 Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 a futómű zörgéshet még egy adalék. Amikor Zsoltiék kuplungoztak, elmaradt 4 csavar meghúzása, ez a két 3szög alakú mittudodmén minek a rögzítőeleme. Nen hagytam el, de nem sok kellett. Ha emiatt valakinek baja lett volna akkor ki a felelős? Nem hibáztatom Zsoltit, csak most nem volt elég alapos. De a kuplung jó :huh:
warwolf Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 megpróbálom megtartani, ma vettem hozzá két szilentet a stab karhoz kell a nagy kocsi, ezen a hétvégén csak 700km-t mentem vele Ha lakást akarsz, célszerű kitisztázni a Vekit aztán v.mi kisebb verdába beinvesztálni.Cégesnek pedig egy Hiace-t....
J0hnny Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 Harcostársak!Mijezakihalccság? :lol: Én vagyok! Holnap viszont nem,dunántúlra megyünk kétnapos melóra! :huh:
hening Elküldve Január21, 2008 Elküldve Január21, 2008 Én vagyok! Holnap viszont nem,dunántúlra megyünk kétnapos melóra! :lol: Hova? Ha nem titok? :huh:
Recommended Posts