Gepard Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 :blink: Ez poén! :)Vágom, azért raktam a szmájlikat. :)
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Azért annyira talán mégse! :lol: :) Viszont aki szabályozza odafent a hóesést, az biz' amatőr, mert itt pl. egész éjszaka esett az eső.A talaj megfagyva, szal még elszivárogni sem tud.Gratula a hóeséses izének odafent! :blink: Én reggel fél7-kor indultam ma Bajára... :) Hála Istennek csak az eső esett... és plusz 2-4 fok volt... így tudtam haladni. Azért izgultam, nehogy valahol le legyen fagyva... (bár cégautóval vagyok...) :D
warwolf Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Wolfi! Elment a dzsieszáj? Még jön érte az ember.Egyenlőre a hawer nem ért rá, de hamarosan kiderül, hogy hozzák-e a cartársat, vagy pedig vonatozik.Pedig már össze is pakoltam bele mindent, ami nékem itthon volt.Meg azért még mentme vele egy kanyart.Hiányozni fog, viszont az ára meg kell.Ez van.Ördögi kompromisszum. :blink:
warwolf Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény?
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény? A helyzet részemről, hogy nekem a péntek jobb lenne... de ha a mindenkinek jó, én fejet hajtok a többség akarata előtt! :blink: Hány órára gondoltál Wolfi? és hol? ugyanúgy a La Verde-be?
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 (edited) Én olyan 6 környékét. Addigra én alig érek vissza Kecskemétre! Én legalább 7 órára szeretném ezt tolni! Nekem az lenne jobb... u.i.: Helyszín? Módosítva December28, 2005 : Speed
J0hnny Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Nekem tök 8,szabin vagyok! :) Tudom,az én anyámat! :blink:
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Ha megengedtek egy kis hir idézést... (Berlina módra) - ezt most kaptam Sajtófigyelőben: "Turbómotorok Szentgotthárdról Új termékkel bővítette választékát a General Motors szentgotthárdi gyára: a napokban turbómotorok gyártását kezdték meg. Szakemberek szerint a GM Powertrain-Magyarország Kft. által a napokban gyártani kezdett új termék, az 1,6 literes, négyhengeres, 180 lóerős benzinmotor ebben a motorosztályban jelenleg a világon az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. Az ilyen motorral felszerelt autókat minden bizonnyal a sportosan vezetők kedvelik majd. A sportos és környezetbarát motorból a tervek szerint jövőre néhány tízezer darabot állítanak elő, s az Opel Meriva gépkocsikba szerelik majd azokat. A motor súlya mindössze 131 kilogramm. Műszaki paraméterei közt található az úgynevezett kistehetetlenségű vízhűtéses turbófeltöltő, amit a kipufogócsonkhoz építettek, valamint a turbó levegő-viszszahűtő, illetve a sodiumhűtéses kipufogószelepek. Érdekes megoldás a dugattyúk kenőolajjal történő hűtése, s a megerősített főtengely éppúgy, mint a 16 szelepes hengerfej csökkentett súrlódású vezérműtengelye. Egy külön katalizátor pedig a motorhoz közel építve biztosítja a jármű indítását követően a kipufogógáz gyors tisztítását. A turbó-elektronikus vezérlés a gázpedál hirtelen lenyomásával az alapmotor maximális nyomatékán túl, mintegy 15 százalékos többleterőt ad az autónak, ami gyorsabb előzést tesz lehetővé."
warwolf Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Addigra én alig érek vissza Kecskemétre! Én legalább 7 órára szeretném ezt tolni! Nekem az lenne jobb... u.i.: Helyszín? Sztem igenyest a La Verde.De még 7-kor is ott leszünk.De nyilatkozzanak a többiek is ám!!! Amúgy majd ezt az 1.6-os turbót teszik be az új kasztnis Corsa OPC-be is.Ha jól emléxem. De van ilyen kis ccm-es turbós a Puntóból, annál asszem 1.4 136LE, és a Mitshubishi vagy ilyesmi, annál pedig 1.5 Turbo.LE-t nem tudok.
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Sztem igenyest a La Verde.De még 7-kor is ott leszünk.De nyilatkozzanak a többiek is ám!!! Amúgy majd ezt az 1.6-os turbót teszik be az új kasztnis Corsa OPC-be is.Ha jól emléxem. De van ilyen kis ccm-es turbós a Puntóból, annál asszem 1.4 136LE, és a Mitshubishi vagy ilyesmi, annál pedig 1.5 Turbo.LE-t nem tudok. Na ja... de ez 180LE ! :blink: Közben rájöttem, hogy lehet, hogy még is jó lehet a 6 körül is már nekem... ugyanis már 4-re haza kell jönnöm holnap Bajáról. (azért a 7 talán még is jobb lenne... nekem)
berlina Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 a néhány tízezer db-os dbszám azért azt is kell, h jelentse, h nemcsak Opelben lesz ez a moci. akkor tolok még két hirt: Vasváron lesz a megagiga autóbontó, nem itt Körösön... az önk. eltöketlenkedte... a másik szintén magyar motorgyártással kapcs. most olvasom, h a Galliardo tízhengeresét az A6 2.4-esével egy soron gyártják uazok a mukik. és hogy cikkszámra is ua. hidró van benne. jó mi? csak esetleg tudok menni holnap
warwolf Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Még jön érte az ember.Egyenlőre a hawer nem ért rá, de hamarosan kiderül, hogy hozzák-e a cartársat, vagy pedig vonatozik.Pedig már össze is pakoltam bele mindent, ami nékem itthon volt.Meg azért még mentme vele egy kanyart.Hiányozni fog, viszont az ára meg kell.Ez van.Ördögi kompromisszum. :blink: A fiatalember nem is olyan régen hívott, hogy TK lett a gépe, ezért ma nem tud eljönni a GSi-ért.Védett útvonalon haladt, és felkanyarodott elé egy Astrás cartárs, és elintézte a gépét.Szerencsére a kocsik sérülésén kívül más nem történt.Bár most neki elég gáz, hogy romokban a Kadettje. :)
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 A fiatalember nem is olyan régen hívott, hogy TK lett a gépe, ezért ma nem tud eljönni a GSi-ért.Védett útvonalon haladt, és felkanyarodott elé egy Astrás cartárs, és elintézte a gépét.Szerencsére a kocsik sérülésén kívül más nem történt.Bár most neki elég gáz, hogy romokban a Kadettje. :blink: u-uuuu... az elég gáz! De azért szerencséje volt, hogy így megúszta! Az a baj, hogy, ha TK-s a gép... nem tudom, hogy a biztosító mit fizet az autóért... Elég gyengén szokott ilyenkor tejelni... nem? (Eurotax - (minusz) egy csomó minden) :) De azért elviszi az autódat? Én ma beszéltem a sráccal, aki megvette az enyémet (nálam maradt még pár cucc, azért hívtam). Azt mondta, hogy nagyon-nagyon tetszik neki az autó és nagyon szereti! (nagyon tetszik a haverjainak is!) :) :D Nem hiába... szép autó az! :lol:
Speed Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Na mizu'? Lesz holnap este (csütörtökön) tali és megbeszélés, vagy sem? Ha igen, mikor és hol? :blink:
Joee Elküldve December28, 2005 Elküldve December28, 2005 Viszont kérdeznék egy olyat, hogy mi lenne, ha a szokásos pénteki összeröfi holnap este lenne?Esetleg egy korábbi időpontban?S, akkor megbeszélhetnénk az évadnyitóval kapcsolatos dolgokat, hogy ki mire szavaz, meg ilyenek.(remélem Gepárd nem kopint a fejemre a partizánakció miatt) Vélemény? Hát megpróbálok ott lenni holnap, de nem igérek semmi biztosat. Csak majd még írjátok le, hogy mikor és hol pontosan!!! :blink:
paja Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Sajna én dolgozom (ezért is tudik netezni...)
Speed Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Sajna én dolgozom (ezért is tudik netezni...) De este 6-7 körül is még??? Hol melózol?
paja Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Szivesen látlak benneteket (pizzával nem szolgálhatok...) Vízmű u. 1. Bácsvíz Rt. Hibabejelentés. 06/80 200 423 ingyen hívható mobilról is..... 24 órás meló....7- töl 7- ig, vagyis holnap reggelig.....
redline Elküldve December29, 2005 Szerző Elküldve December29, 2005 Szakemberek szerint a GM Powertrain-Magyarország Kft. által a napokban gyártani kezdett új termék, az 1,6 literes, négyhengeres, 180 lóerős benzinmotor ebben a motorosztályban jelenleg a világon az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. Az ilyen motorral felszerelt autókat minden bizonnyal a sportosan vezetők kedvelik majd. A sportos és környezetbarát motorból a tervek szerint jövőre néhány tízezer darabot állítanak elő, s az Opel Meriva gépkocsikba szerelik majd azokat. A motor súlya mindössze 131 kilogramm. Műszaki paraméterei közt található az úgynevezett kistehetetlenségű vízhűtéses turbófeltöltő, amit a kipufogócsonkhoz építettek, valamint a turbó levegő-viszszahűtő, illetve a sodiumhűtéses kipufogószelepek. Érdekes megoldás a dugattyúk kenőolajjal történő hűtése, s a megerősített főtengely éppúgy, mint a 16 szelepes hengerfej csökkentett súrlódású vezérműtengelye. Egy külön katalizátor pedig a motorhoz közel építve biztosítja a jármű indítását követően a kipufogógáz gyors tisztítását. A turbó-elektronikus vezérlés a gázpedál hirtelen lenyomásával az alapmotor maximális nyomatékán túl, mintegy 15 százalékos többleterőt ad az autónak, ami gyorsabb előzést tesz lehetővé." pár kérdés: - miért merivába tervezik? hátul a mackomintás gyerekülés + anyuka fater meg véreres szemmel csapat a pályán?? :blink: pont azokba kellene inkább finom nyomatákos motor... - vajon ki fognak birni 100 e km-t? - és a legfontosabb: ezt a +15%-ot, hogy lehet konstans működésre bekötni, anélkül, hogy állandóan padlózni kelljen? :) :)
Speed Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 - vajon ki fognak birni 100 e km-t? Azt hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés... én ugyanezt teszem fel pl. az 1,9 CDTI 150LE-s motorok esetében is...! Az tuti, hogy ezek már nem a "zöldséges mercedes"-ek...
Speed Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Szivesen látlak benneteket (pizzával nem szolgálhatok...) Vízmű u. 1. Bácsvíz Rt. Hibabejelentés. 06/80 200 423 ingyen hívható mobilról is..... 24 órás meló....7- töl 7- ig, vagyis holnap reggelig..... Akkor ma sem autózunk? :blink: -------------------------------------- más ------------------------------------- @ Info: "A Shell beszünteti a 98-as forgalmazását Információink szerint a Shell rövidesen megszünteti a 98-as benzin forgalmazását. Ennek okaként az ország második legnagyobb kútüzemeltető társaságánál az üzemanyagfajta iránti alacsony keresletet jelölték meg: a benzintermékeken belül a 98-as forgalma az utóbbi időben csupán 1-2 százalékra rúgott, így a szállítási-tárolási költségek minimálisra csökkentették az elérhető hasznot. Náluk a 98-as benzin helyett az autósok magasabb oktánszámú termékeket választhatnak majd, igaz, ezek drágábbak. A többi olajcég - így például a terméket Magyarországon előállító Mol - hasonló lépést egyelőre nem tervez, de nem lenne meglepő, ha előbb-utóbb elgondolkodnának a 98-as sorsán. A Budafoki úti Shell kútnál - képünkön - elől a jelen, hátul pedig a jövő, mert az új totemoszlopon már csak a gázolaj és a 95-ös benzin árának marad hely." forrás: Népszabadság Ezt azért érzem viccesnek, mert jelenleg egy liter 98-ast megkapsz 259Ft-ért, egy liter V-Power 95-öst pedig 271-273 körül. Mellesleg én épp most kezdtem el 98-ast tankolni! :)
paja Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Akkor ma sem autózunk? :blink: Ezt nem úszod meg ! :) :) :lol:
Speed Elküldve December29, 2005 Elküldve December29, 2005 Ezt nem úszod meg ! :blink: :) :) Én nem is akarom. :lol: Én nagyon szívesen elviszek bárkit (mármint Opel Clubból) egy körre. Kecskeméten a Tomi023-mal szoktunk autókázni időnként. Ha akarod Paja, még meg is cibálhatjuk kicsit a bajszát! :D (bár ahhoz nem lenne rossz egy kis száraz idő) Idén nekem ebben a "témakörben" a legélvezetesebb még az F Astrámmal volt a gokart pályán... :o
Recommended Posts