warwolf Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Holnap hol és mikor lesz meet? Részemről most nem leszek.Viszont van nálam v.mi, ami a tiéd, nálad pedig az, ami az enyém.Mikor cserélünk?? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Részemről most nem leszek.Viszont van nálam v.mi, ami a tiéd, nálad pedig az, ami az enyém.Mikor cserélünk?? :roll: Holnapi meet-re gondoltam, de akkor majd megdumáljuk msn-en :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Holnapi meet-re gondoltam, de akkor majd megdumáljuk msn-en :wink: Ha gondoljátok és tudok segíteni akkor rám számíthattok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sziszi Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Nekem Raceland 40mm-s Nem ismerem ezt a markat :oops: Gatlok is cserelve lettek ? Beraktam a ma a toronytamaszt is tovabb novelve a stabilitast 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Legyen 19:30 CP és majd ha összejötta banda akor eldöntjük. La verde sanszos szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Legyen 19:30 CP és majd ha összejötta banda akor eldöntjük. La verde sanszos szerintem. Részemről OK Gepárd: akkor én viszem amit Wolfinak kellene odaadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Egy cikk a Hetihírek-ből: http://www.hetihirek.hu/csemo/051122ujabb Újabb típusok a JAWA-nál Csemő életében már hagyománnyá vált, hogy legalább évente egyszer Jawa és más típusú veterán, valamint új motorok dübörgő hangjától lesz zajos a település, ezt a csöppet sem bánják, hiszen nagyon sok kétkerekűt csodálhatnak meg ezeken a találkozókon. Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon dr. Leitner Józseffel, a rendezvény főszervezőjével és többszörös Jawa tulajdonossal beszélgettünk. A programról így nyilatkozott: - Három évvel ezelőtt szerveztük meg az első találkozót. Célunk a barátságok elmélyítése, hogy az azonos érdeklődési körű emberek számára teremtsünk lehetőségeket arra, hogy évente legalább egyszer találkozhassanak. Itt nagyon sok új információval térhetnek gazdagabban haza a résztvevők… Szerkesztőségünk örömére dr. Leitner József felkeresett bennünket azzal a céllal, hogy újdonságként szolgáljunk a Jawa-kat kedvelőknek. Érkezésünk után büszkén mutatta a legújabb Jawa motorokat, de hogy mi is történt a fesztivál óta, erről Leitner úr mesél. - Érdekes fejlemények történtek, hiszen a fesztiválon inkognitóban megjelent a Jawa vezérképviseletéből az ügyvezető, és tájékozódott erről az eseményről. Elnyerte tetszésüket a rendezvény, megkeresett, és arról biztosított, hogy a következő Jawa fesztivál részesei kívánnak lenni, vagyis minden segítséget és támogatást biztosítanak nekünk. Továbbá a Jawa motorkerékpárokat kedvelők részére remek hírrel szolgálhatok, hiszen a cseh gyár újra gyártja a motorjait. A következő fesztiválunkon a cseh gyár is képviselteti magát. A programok előre láthatólag két napra bővülnek. Természetesen a szokásokhoz ragaszkodva az előző évekhez hasonlóan zajlik itt Csemőben a fesztivál, de bővül, hiszen a gyár bemutatóra, sőt kipróbálás céljából hoz új típusokat. Azt is elárulom, hogy amikor a Jawa képviseletében felkerestek, még ugyanazon a napon egy múzeumi szakember is jelentkezett. Az elmúlt fesztiválon közel 600 képet készített a megjelent motorokról, és nagyon pozitív visszajelzéssel volt a rendezvényről. Felmerült az a gondolat is, hogy Csemőben nyitnánk egy Jawa Múzeumot. Azonban ennek nagyon komoly törvényi előírásai vannak, így még mérlegeljük milyen lehetőségek jöhetnek szóba. - Jelenleg mekkora gyűjteménnyel rendelkezik? - Közel 50 motorral, amelyek közül a legrégebbi egy 1932-es Jawa Wiliers 175 cm3-es. Ez az angol Wiliers és a cseh Janecek mérnök közös elképzelése. - Mióta gyűjti ezeket a motorokat, és miért pont a Jawa-t választotta? - Közel 10 éve gyűjtöm. A típusát tekintve, még a középiskolás időbe nyúlik vissza a választásom. Esztergomban tanultam és mellette egy kőművesnek dolgoztam, akkor a városban neki volt egyedül Jawa-ja. Egyébként igen szorgalmasak voltunk, ő mégis hajtott bennünket folyamatosan. Szóval én 17 évesen megfogadtam, hogyha egyszer lehetőségem adódik, megszerzem az összes Jawa-t. Ma már tudom, hogy nagyon könnyelmű kijelentés volt, hiszen én azt hittem, hogy 3-4 típusról van szó, de ha ezt a könyvet végiglapozom, 100 fölött van a Jawa típusok száma. - Mennyire volt nehéz az elindulás? - Nem volt terv a gyűjtés. Az sem, hogy háború előtti motorokkal foglalkozzak, mára pedig ez a fő célom. Az első fesztivál hozta meg az ismertséget, azóta szinte naponta keresnek Jawa ügyben. Óriási szerencsém is volt. Szolnokon részt vettem egy kiállításon, ahová három motoromat vittem. Ott felfigyeltem arra, hogy néhány fiatalember egymás között rólam, „mint nagy Jawásról” beszél. Rövid időn belül oda is jött hozzám az egyik fiatalember és megkérdezte, hogy megnézném-e az ő motorját. Természetesen igent mondtam, de azt hozzá kell tenni, ekkor még kevés tapasztalattal bírtam. Szerencsémre egy 1938-as típus volt, ugyanis barátaim segítségével az enyém éppen előző nap lett kész, úgyhogy ebből az egy típusból komplett voltam. Így gyorsan észrevettem a hiányosságokat és hibákat, ezzel lenyűgözve a fiatalembert. Zseni azóta sem lettem, hiszen végzettségemet tekintve is testnevelő tanár és mesteredző vagyok, de mára már több típussal találkoztam, tájékozódtam. - Melyik a „legújabb” darab, amelyet sikerült beszereznie? - Egy 1932-es típus. Körülbelül egy hónapja került hozzám. - Mennyi időt vesz igénybe, egy ilyen motornak a felújítása? - Szerencsés esetben egy év. Nagyon sok munkával, utána járássál jár az, hogy elkészüljön egy-egy darab. - Említette, hogy a cseh gyár új típusokkal rukkolt elő. Hogyan került az Ön gyűjteményébe ebből? - A magyarországi vezérképviselet olyan céllal hozta le, hogy a Jawa kedvelők számára bemutatásra kerülhessen. Egyébként szeretnénk itt a környékben Cegléden vagy Nagykőrösön olyan kereskedőt találni, aki lehetőséget biztosítana a szervizelésre vagy akár a forgalmazásra is. Azt mindenképp elárulom, hogy ezek a motorok jó minőségűek és jóval olcsóbbak, mint a többi gyártmány. - Nagyon örülünk, hogy ismét találkozhattunk. A jövő évi fesztivált pedig izgatottan várjuk. Horváth Melinda 2005.11.22. kedd, 02:19 HM - Heti Hírek On-line Jövőre kimehetnénk testületileg mi is akár... -------- amúgy meg eladó itt Kőrösön egy Autobianchi 965 cm3 '78 (apró a fenti újságban, ha valakit érdekel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Okés. Leendő újak közül jön valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Hétfőn megyek a Bajor Vendégház tulajával tárgyalni az évnyitóval kapcsolatban. Valaki más hasonló hírekkel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 :evil: :evil: :evil: ha így haladunk, jobban járok ha hozzátok járok le ha opeltalin akarok részt venni :evil: Senki nem mozdul, miért ilyen nehéz ez????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 :evil: :evil: :evil: ha így haladunk, jobban járok ha hozzátok járok le ha opeltalin akarok részt venni :evil: Senki nem mozdul, miért ilyen nehéz ez????? Gyere nyugodtan, befogadunk. Szerintem még nagyon hideg van ez is lehet egy ok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Okés. Leendő újak közül jön valaki? Sziasztok ! Megpróbálok én is eljutni, főnökömön múlik a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 :lol: :lol: :lol: 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Kűggyek csokit!! :wink: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Az én főnököm kicsit nagyobb, de még mindig szokott tiltakozni. Az anyukája, pedig már megszokta. Én ott leszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Nem ismerem ezt a markat :oops: Gatlok is cserelve lettek ? Beraktam a ma a toronytamaszt is tovabb novelve a stabilitast 8) Egy viszonylag új márka a piacon. A belgák gyártják elég jókat hallani róla és jó árban van. Toronymerevítőre gondolsz? Azt én is fogok... a 40-es ültetéshez kell. Ja-ja, rugót + gátlót cseréltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Kűggyek csokit!! :wink: :lol: Köszi . De még korai a csokoládé (ösz-visz 3 fogacska van) De ha jobban belegondolok a többi addig nem romlik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Naja... fogak nélkül nem is eccerű!! :lol: ...lehet, hogy én is be tudok gurulni.... hátha! 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Paja, nézted már ezt a topicot?--> http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=4&start=240 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 :lol: :lol: 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Hétfőn megyek a Bajor Vendégház tulajával tárgyalni az évnyitóval kapcsolatban. Valaki más hasonló hírekkel? Én dec 9.-én tárgyalok majd egy másik helyel! Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Paja, nézted már ezt a topicot?-->http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=4&start=240 Bocs ez eddig elkerülte figyelmemet, de most potoltam. Más.: kedden utaltam a tagdijjat, hogyan tovább :?: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Tényleg! Meg is nézem, mit írtál......! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Azért figyelitek, hogy milyen szépen szaporodik a csapat?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 ....Más.: kedden utaltam a tagdijjat, hogyan tovább :?: :lol:.... Sms-t is küldtél az itt megadott számra : http://www.opelclub.hu/index.php?option=co...mid=1&Itemid=45 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts