Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Jajj te,a cukrot nem gyártják,hanem kinyerik a cukorrépából vagy cukornádból!

Nem bor az,hogy műtrágyából gyártsák!

Á, dehogy! A bor zárt körűen, részvényekből készül. Pl.: BB

Én pedig úgy tudom - és tanultam is -, hogy gyárban dolgozok, erre most neked köszönhetően kiderül nem is, mert kinyerőben. Örök hála érte! smiley-gen053.gif

Ráadásul ez is zárt kőrűen, részvényekből nyeri ki.

Óh, részvény! Te mindenre jó, univerzális találmány! Óh! :)

Megosztás:

Én pedig úgy tudom - és tanultam is -, hogy gyárban dolgozok, erre most neked köszönhetően kiderül nem is, mert kinyerőben. Örök hála érte!

Akkor elárulom neked,hogy te valójában egy levélben dolgozol! :)

Lássuk,miért is:

A cukrot tulajdonképen nem a cukorgyárakban állítják elô, hanem csupán megtisztítják a ballaszt nagy tömegétôl, amelyet a répa, illetôleg a nád teste és annak egyéb alkotórészei tesznek ki. A "cukorgyár" ti. (ezt ne felejtsük el !) a növények levelében van. A klorofill-testek azok a szervek, melyek a cukrot a levegô szén-dioxidjából és vízbôl, a napfény energiájának segítségével elôállítják oxigén felszabadulása közben. A klorofilltestek által termelt cukor egyes növényekben keményítôvé alakul át, másoknál pedig mint cukor halmozódik fel a növények bizonyos részeiben (gyökérben, szárban, gyümölcsben stb.). A cukorrépa levelében invertcukor keletkezik, ez vándorol a gyökérbe s ott alakul nádcukorrá.

A cukorrépa (Beta maritima var. saccharifera) az európai tengerpartokon, különösen a Földközi-tenger partjain vadon termô burgundi répából nemesítés által kitenyésztett változat; megvastagodott gyökerében halmozódik fel a nádcukor.

A cukornád (Saccharum officinarum) 4?6 méter hosszú, húsos, bütykös szárának levében halmozódik fel a cukor.

A cukor elôállítása répából

Miután a természet a cukrot a növényekben már elôállította, a gyárnak csak meg kell tisztítania a kísérô anyagoktól, azaz elválasztani a növény testétôl, rosttól (lényerés), a kristályosodást megnehezítô nemcukoranyagoktól (létisztítás) és a víztôl (bepárlás és kristályosítás). Ez a három m?velet a nyerscukorgyár feladata.

Nem magamtól vagyok ilyen okos ,a KFKI tól vettem kölcsön az idézetet.

Persze én is tudom,hogy cukorgyárnak hívják ahol dolgozol és távol álljon tőlem,hogy

megbántsalak vagy ilyesmi.

Remélem nem haragszol meg ezért! :D

Megosztás:

Akkor elárulom neked,hogy te valójában egy levélben dolgozol! :D

Lássuk,miért is:

...

Nem magamtól vagyok ilyen okos ,a KFKI tól vettem kölcsön az idézetet.

Persze én is tudom,hogy cukorgyárnak hívják ahol dolgozol és távol álljon tőlem,hogy

megbántsalak vagy ilyesmi.

Remélem nem haragszol meg ezért! :D

Harag? Miért?

Azért 1940 óta sokkal előrébb van mind a kutatás, mind a gyártás.

A CUKORGYÁRTÁS

Írta: Vavrinecz Gábor

A kémia és vívmányai, II. rész, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940.

Jót röhögtem rajta! KFKI? Királyi Magyar ... :)

Megosztás:

Harag? Miért?

Azért 1940 óta sokkal előrébb van mind a kutatás, mind a gyártás.

A CUKORGYÁRTÁS

Írta: Vavrinecz Gábor

A kémia és vívmányai, II. rész, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940.

Jót röhögtem rajta! KFKI? Királyi Magyar ... :)

Mert?Nem elég friss??? :D

Megosztás:

Szerinted tartósságra milyen lehet?

Lehet egyébként érdemesebb ilyet venni mint az OBI-s Black&Deckert!:lol:

otthoni barkácsolásra jók azok a lomok...

és most jön az amiért majd megkövetek:

én csak ipari szerszámokat veszek,mint elektromos gép ,flex,fúrógép,hegesztőgép,kéziszerszámok...

sajnos tapasztalatból tudom hogy tartósságra és használhatóságra érdemes többet adni érte..

Megosztás:

otthoni barkácsolásra jók azok a lomok...

Az én otthoni Strauss csavarozóm ,az akkor smafu? :lol:

Hát az egy zeneszerző volt vagy mi a szösz,a Bosch az mi volt? Semmi.

B)

A Black and Decker-nek már a neve se jó.Mi az,hogy black?A White mindjárt más lenne.

És ki volt Decker?Ki tudja?

Senki. :D

Megosztás:

:D

A Black and Decker-nek már a neve se jó.Mi az,hogy black?A White mindjárt más lenne.

legfőbb kép tőled vártam a reakciót :D

és valami ilyesmit B)

a bosch majdnem bach :D

Decker

nemtom ki de húúbameg :)

Megosztás:

B)

A Bosch szerintem valamilyen gagyi kínai másolata a Bach-nak :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.