Zachi Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Jajj te,a cukrot nem gyártják,hanem kinyerik a cukorrépából vagy cukornádból! Nem bor az,hogy műtrágyából gyártsák! Á, dehogy! A bor zárt körűen, részvényekből készül. Pl.: BB Én pedig úgy tudom - és tanultam is -, hogy gyárban dolgozok, erre most neked köszönhetően kiderül nem is, mert kinyerőben. Örök hála érte! Ráadásul ez is zárt kőrűen, részvényekből nyeri ki. Óh, részvény! Te mindenre jó, univerzális találmány! Óh! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 78 felhasználó volt aktív az elmúlt 15 percben 66 Vendég, 15 felhasználó, 2 anonim felhasználó Felét ismerem! :) Terjed a kór? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Én pedig úgy tudom - és tanultam is -, hogy gyárban dolgozok, erre most neked köszönhetően kiderül nem is, mert kinyerőben. Örök hála érte! Akkor elárulom neked,hogy te valójában egy levélben dolgozol! :) Lássuk,miért is: A cukrot tulajdonképen nem a cukorgyárakban állítják elô, hanem csupán megtisztítják a ballaszt nagy tömegétôl, amelyet a répa, illetôleg a nád teste és annak egyéb alkotórészei tesznek ki. A "cukorgyár" ti. (ezt ne felejtsük el !) a növények levelében van. A klorofill-testek azok a szervek, melyek a cukrot a levegô szén-dioxidjából és vízbôl, a napfény energiájának segítségével elôállítják oxigén felszabadulása közben. A klorofilltestek által termelt cukor egyes növényekben keményítôvé alakul át, másoknál pedig mint cukor halmozódik fel a növények bizonyos részeiben (gyökérben, szárban, gyümölcsben stb.). A cukorrépa levelében invertcukor keletkezik, ez vándorol a gyökérbe s ott alakul nádcukorrá. A cukorrépa (Beta maritima var. saccharifera) az európai tengerpartokon, különösen a Földközi-tenger partjain vadon termô burgundi répából nemesítés által kitenyésztett változat; megvastagodott gyökerében halmozódik fel a nádcukor. A cukornád (Saccharum officinarum) 4?6 méter hosszú, húsos, bütykös szárának levében halmozódik fel a cukor. A cukor elôállítása répából Miután a természet a cukrot a növényekben már elôállította, a gyárnak csak meg kell tisztítania a kísérô anyagoktól, azaz elválasztani a növény testétôl, rosttól (lényerés), a kristályosodást megnehezítô nemcukoranyagoktól (létisztítás) és a víztôl (bepárlás és kristályosítás). Ez a három m?velet a nyerscukorgyár feladata. Nem magamtól vagyok ilyen okos ,a KFKI tól vettem kölcsön az idézetet. Persze én is tudom,hogy cukorgyárnak hívják ahol dolgozol és távol álljon tőlem,hogy megbántsalak vagy ilyesmi. Remélem nem haragszol meg ezért! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Akkor elárulom neked,hogy te valójában egy levélben dolgozol! :D Lássuk,miért is: ... Nem magamtól vagyok ilyen okos ,a KFKI tól vettem kölcsön az idézetet. Persze én is tudom,hogy cukorgyárnak hívják ahol dolgozol és távol álljon tőlem,hogy megbántsalak vagy ilyesmi. Remélem nem haragszol meg ezért! :D Harag? Miért? Azért 1940 óta sokkal előrébb van mind a kutatás, mind a gyártás. A CUKORGYÁRTÁS Írta: Vavrinecz Gábor A kémia és vívmányai, II. rész, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940. Jót röhögtem rajta! KFKI? Királyi Magyar ... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Harag? Miért? Azért 1940 óta sokkal előrébb van mind a kutatás, mind a gyártás. A CUKORGYÁRTÁS Írta: Vavrinecz Gábor A kémia és vívmányai, II. rész, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940. Jót röhögtem rajta! KFKI? Királyi Magyar ... :) Mert?Nem elég friss??? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Mert?Nem elég friss??? :) Le vagy maradva, már piacra dobták a dexos2 longlife cukrot is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Mert?Nem elég friss??? :) Még vázlatosnak is nehezen nevezhető és még elavult is. Kb. mint egy korabeli "Így csináld ... Opel". Le vagy maradva, már piacra dobták a dexos2 longlife cukrot is. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 78 felhasználó volt aktív az elmúlt 15 percben 66 Vendég, 15 felhasználó, 2 anonim felhasználó Felét ismerem! :) Terjed a kór? :D Pfff pedig tudtam ki az...de nem G-s Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Ez még nem az új,ez az öt évvel ezelőtti vas volt.Csak kiraktam a legyem helyett,hogy ne legyek idegesítő! :lol: Szerintem jó volt,én bírtam. Már a mozgását is kielemeztem.Egyre bővülő felsőrészű és elfekvő nyolcasokat írt le! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 <------Ez jobb mint a légy? :lol: Elmondhatatlanul sokkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 <------Nekem is jobban bejön! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 <------Nekem is jobban bejön! :D Köszi, hogy visszaraktad a hatlábút. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Köszi, hogy visszaraktad a hatlábút. :lol: De csak azért,mert ennyire szeretitek!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 fúúú de utálom a H astrásokat .... :D főleg azt aki idejár a G-be ,ugye tudod kiről beszélek levi...az majdnem olyan mint a livi B) H astra? Mijaz? :lol: Na jó, ez így túl erős.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 ötvenezerkilométeresek lettünk :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 láttam ma lah464-et fehér ....van ilyen köztünk?? az is jó volt egynek,hogy jöttem haza jött velem szembe szórós autó,persze megszórta az oldalát ,olyan volt mintha sörétessel meglőtték volna.... de csak hangvolt ...nyoma nem maradt az oldalán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 A cég aki csinálja a galériát nálunk ilyen gépet használnak... megnéztem ..kipróbáltam.. és jött az asztakurva..nagyon bitang gép Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 A cég aki csinálja a galériát nálunk ilyen gépet használnak... megnéztem ..kipróbáltam.. és jött az asztakurva..nagyon bitang gép Gondolom az ára is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Gondolom az ára is... mint egy normálisabb ipari gépnek :lol: 120e egyébként Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Szerinted tartósságra milyen lehet? Lehet egyébként érdemesebb ilyet venni mint az OBI-s Black&Deckert!:lol: mint egy normálisabb ipari gépnek :D 120e egyébként Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Szerinted tartósságra milyen lehet? Lehet egyébként érdemesebb ilyet venni mint az OBI-s Black&Deckert!:lol: otthoni barkácsolásra jók azok a lomok... és most jön az amiért majd megkövetek: én csak ipari szerszámokat veszek,mint elektromos gép ,flex,fúrógép,hegesztőgép,kéziszerszámok... sajnos tapasztalatból tudom hogy tartósságra és használhatóságra érdemes többet adni érte.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 otthoni barkácsolásra jók azok a lomok... Az én otthoni Strauss csavarozóm ,az akkor smafu? :lol: Hát az egy zeneszerző volt vagy mi a szösz,a Bosch az mi volt? Semmi. B) A Black and Decker-nek már a neve se jó.Mi az,hogy black?A White mindjárt más lenne. És ki volt Decker?Ki tudja? Senki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Az én otthoni Strauss csavarozóm ,az akkor smafu? :lol: Hát az egy zeneszerző volt vagy mi a szösz,a Bosch az mi volt? Semmi. :D A Black and Decker-nek már a neve se jó.Mi az,hogy black?A White mindjárt más lenne. És ki volt Decker?Ki tudja? Senki. :D legfőbb kép tőled vártam a reakciót :D és valami ilyesmit B) a bosch majdnem bach :D Decker nemtom ki de húúbameg :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Az én otthoni Strauss csavarozóm ,az akkor smafu? :lol: Hát az egy zeneszerző volt vagy mi a szösz,a Bosch az mi volt? Semmi. B) A Black and Decker-nek már a neve se jó.Mi az,hogy black?A White mindjárt más lenne. És ki volt Decker?Ki tudja? Senki. :D A Bosch szerintem valamilyen gagyi kínai másolata a Bach-nak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 legfőbb kép tőled vártam a reakciót B) és valami ilyesmit :lol: a bosch majdnem bach :D Decker nemtom ki de húúbameg :D Kérek egy ilyen akkumulátoros ,irányváltós ,nyomatékszabályzós,ipari Deckert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts