Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 egyébként lehet hogy kéne bele egy lecsapató.... hogy ne legyen ilyen probléma A "befőttesüvegre" gondolsz? Tulajdonképp mire is jó az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Ha menet közben egyszerre nyomva tartod a kijelzőn lévő két gombot, akkor kiír bizonyos adatokat. Ezek között szerepel a pillanatnyi sebesség is. Erre emlékszem valahonnan, azt hiszem itt olvastam korábban. Igen, én is ezt olvastam, ki is próbáltam. Utána szépen újra beírtam a dátumot. Más nem történt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 A "befőttesüvegre" gondolsz? Tulajdonképp mire is jó az? valami olyasmi :) abban csapódik le a nagymama lekvárja :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Igen, én is ezt olvastam, ki is próbáltam. Utána szépen újra beírtam a dátumot. Más nem történt. :) Pedig Nekem működött, bár igaz, hogy nagyon el kellett találni a két gomb egyszerre történő megnyomását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 na ami még érdekes volt számomra: a szállító cég akik hordják az árút tőlünk euro5 motoros autókkal járnak... látom van náluk egy kanna... mi van benne? Lóhugy.. (lehet hogy csak szo..ak) :) na mindegy ... aszongyák hogy van egy külön tartály ,és abba kell tölteni mert az takarítja a részecske szűrőt... Ti mit tudtok erről? Nem az adBlue adalékra gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 valami olyasmi :) abban csapódik le a nagymama lekvárja :D És miért jó az nekünk? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Nem az adBlue adalékra gondolsz? lehet nemtom mi az,azt mondta kell hozzá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 És miért jó az nekünk? nem jó nekünk akkor :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 adblue: Az AdBlue lényege, hogy a kipufogógáz károsanyag-tartalmát még a környezetbejutás előtt redukálják, azaz a levegőbe már csak két, önmagukban ártalmatlan anyagot engednek: nitrogént és közönséges vízgőzt. Az SCR technológia lényege, hogy a karbamid oldatot fecskendeznek a hangtompítós katalizátorba belépő kipufogógázba. A rendszernek viszonylag magas kipufogási hőmérsékletre (min. 250 °C) van szüksége ahhoz, hogy működésbe lépjen és csökkentse a károsanyag kibocsátást – ezt a városi forgalomban teljesíteni lényegesen nehezebb. Emiatt induláskor a kipufogógázt cirkuláltatják a katalizátorban annak érdekében, hogy a motor beindítását követően az gyorsan felfűtse a katalizátort. Az hő hatására felszabadult ammónia reakcióba lép a kipufogógáz nitrogén-oxidjaival, és nitrogénné, valamint vízzé alakítja át azokat. Az erősen korrodáló hatású – amúgy teljesen veszélytelen – urea (vagyis kardbamid) adalék mínusz 11 °C-on fagy meg. Emiatt az urea-tartályból a katalizátorba vezető csövek duplafalúak, ami lehetővé teszi, hogy a hűtőrendszer felfűtse ezeket a csöveket, illetve magát az urea-tartályt, ha az megfagyott. Egy külön ellenőrző egység figyeli a rendszert és biztosítja a kémiai folyamat fennmaradását a katalizátorban. A rendszer működéséből menetközben a sofőr semmit nem vesz észre, egyedül az AdBlue adalék mennyiségét mutatja egy kijelző a műszerfalon. Az AdBlue, akárcsak az üzemanyag, minden kúton kapható, a vezetőknek 8-10 ezer kilométerenként ajánlatos a folyadékot cserélni az erre kialakított tartályban. karbamid: A karbamid (urea) a szénsav diamidjának tekinthető szerves vegyület. Képlete CO(NH2)2. Színtelen, kristályos vegyület, prizmákban kristályosodik. Vízben és alkoholban jól oldódik. Az emlősök és az ember fehérjeanyagcseréjének végterméke. A szervezetből a vizelettel választódik ki, egy felnőtt ember karbamidürítése körülbelül napi 25-30 g. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 nem jó nekünk akkor :D De komolyan. :) Olvastam már én is róla, hogy milyen extra-hiper-szuper, összegyüjti a sok "lekvárt", de nem értem, hogy miért lesz jó a motornak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 De komolyan. :) Olvastam már én is róla, hogy milyen extra-hiper-szuper, összegyüjti a sok "lekvárt", de nem értem, hogy miért lesz jó a motornak... mert nem a motorban és a csövekben lesz a lekvár Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 mert nem a motorban és a csövekben lesz a lekvár Eddig én is eljutottam... :) De ez miért lesz jó? Kevésbé kopik a motor? Később kell olajat cserélni? Kevesebbet fogyaszt? Mi változik a "bödöntől"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Eddig én is eljutottam... :D De ez miért lesz jó? Kevésbé kopik a motor? Később kell olajat cserélni? Kevesebbet fogyaszt? Mi változik a "bödöntől"? bakker :D nem fog eldugulni a cső,meg olcsóbb lesz a dinnye :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 bakker :D nem fog eldugulni a cső,meg olcsóbb lesz a dinnye :) :D A dinnye??? Télen??? :D Ezen felsírtam... Tehát nem tudjuk. Rendben. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 :D A dinnye??? Télen??? :D Ezen felsírtam... Tehát nem tudjuk. Rendben. :) nem hát.... egy ismerősnek volt a corsába (c14se) abban gyűlt rendesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 bakker :D nem fog eldugulni a cső,meg olcsóbb lesz a dinnye :) Te is megnyaltad a humorgömböt? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január14, 2011 Megoszt Elküldve Január14, 2011 Te is megnyaltad a humorgömböt? :) Tőled tanulok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Cica Astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Álom Astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Álom Astra Ht igen,az OPC az OPC!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Segítsetek légyszíves! A bal hátsó ajtókárpitot szeretném leszedni, mert a központi zár nem viszi azt az ajtót, illetve csak néha. Olvastam Hic leírását az ajtókárpit leszedéséről, de a hátsónál nem boldogulok. 4 csavart már kiszedtem, semmi nem mozdul semerre. Hogy csináljam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Ht igen,az OPC az OPC!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Mé kö fájdítani az ember szívét???????????????? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Mé kö fájdítani az ember szívét???????????????? :) Szívfájdító :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Szívfájdító :) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Mé mé?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts