Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Ha menet közben egyszerre nyomva tartod a kijelzőn lévő két gombot, akkor kiír bizonyos adatokat. Ezek között szerepel a pillanatnyi sebesség is. Erre emlékszem valahonnan, azt hiszem itt olvastam korábban.

Igen, én is ezt olvastam, ki is próbáltam. Utána szépen újra beírtam a dátumot. Más nem történt. :)

Megosztás:

na ami még érdekes volt számomra:

a szállító cég akik hordják az árút tőlünk euro5 motoros autókkal járnak...

látom van náluk egy kanna...

mi van benne?

Lóhugy.. (lehet hogy csak szo..ak) :)

na mindegy ...

aszongyák hogy van egy külön tartály ,és abba kell tölteni mert az takarítja a részecske szűrőt...

Ti mit tudtok erről?

Nem az adBlue adalékra gondolsz?

Megosztás:

adblue:

Az AdBlue lényege, hogy a kipufogógáz károsanyag-tartalmát még a környezetbejutás előtt redukálják, azaz a levegőbe már csak két, önmagukban ártalmatlan anyagot engednek: nitrogént és közönséges vízgőzt.

Az SCR technológia lényege, hogy a karbamid oldatot fecskendeznek a hangtompítós katalizátorba belépő kipufogógázba. A rendszernek viszonylag magas kipufogási hőmérsékletre (min. 250 °C) van szüksége ahhoz, hogy működésbe lépjen és csökkentse a károsanyag kibocsátást – ezt a városi forgalomban teljesíteni lényegesen nehezebb. Emiatt induláskor a kipufogógázt cirkuláltatják a katalizátorban annak érdekében, hogy a motor beindítását követően az gyorsan felfűtse a katalizátort. Az hő hatására felszabadult ammónia reakcióba lép a kipufogógáz nitrogén-oxidjaival, és nitrogénné, valamint vízzé alakítja át azokat.

Az erősen korrodáló hatású – amúgy teljesen veszélytelen – urea (vagyis kardbamid) adalék mínusz 11 °C-on fagy meg. Emiatt az urea-tartályból a katalizátorba vezető csövek duplafalúak, ami lehetővé teszi, hogy a hűtőrendszer felfűtse ezeket a csöveket, illetve magát az urea-tartályt, ha az megfagyott.

Egy külön ellenőrző egység figyeli a rendszert és biztosítja a kémiai folyamat fennmaradását a katalizátorban. A rendszer működéséből menetközben a sofőr semmit nem vesz észre, egyedül az AdBlue adalék mennyiségét mutatja egy kijelző a műszerfalon. Az AdBlue, akárcsak az üzemanyag, minden kúton kapható, a vezetőknek 8-10 ezer kilométerenként ajánlatos a folyadékot cserélni az erre kialakított tartályban.

karbamid:

A karbamid (urea) a szénsav diamidjának tekinthető szerves vegyület. Képlete CO(NH2)2. Színtelen, kristályos vegyület, prizmákban kristályosodik. Vízben és alkoholban jól oldódik. Az emlősök és az ember fehérjeanyagcseréjének végterméke. A szervezetből a vizelettel választódik ki, egy felnőtt ember karbamidürítése körülbelül napi 25-30 g.

Megosztás:

Segítsetek légyszíves! A bal hátsó ajtókárpitot szeretném leszedni, mert a központi zár nem viszi azt az ajtót, illetve csak néha.

Olvastam Hic leírását az ajtókárpit leszedéséről, de a hátsónál nem boldogulok. 4 csavart már kiszedtem, semmi nem mozdul semerre.

Hogy csináljam?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.