m@kvir@g Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 asztakurvaéletbe.... mért nem tekerted be papirzsepibe, hátha jó lesz???? sose fogok mégegyszer magyarországon autótvenni.... ha papírzsepibe tekerve garantáltan működne, akkor betekerném. az a baj, hogy magyarországon, ha bármit is el akarsz érni, csak magadra (vagy a kapcsolataidra) számíthatsz. ha elviszem egy szerelőhöz, ő ugyanazt fogja csinálni, mint én: megkeresi a működésképtelen elemet, kicseréli, és kész, működik. ha meg pár nap múlva megint megy a lecsóba az egész, felteszi a kezét, ő ennyit tudott hozzátenni. menjek szaxervízbe, ha ez nem felel meg nekem. szaxervíz meg... azt hiszem nem kell sokat ecsetelnem. amellett, hogy már csak azért, mert hajlandóak voltak szóba állni velem, a gatyámat is lerángatják... aztán nekiesnek az autónak, ami mozdítható és újszerű, azt kiszedik belőle, a végén pedig jó esetben ugyanott vagyok drága pénzért. hogy nem működik a fűtéskapcsolóm... úgyhogy addig meg marad a sufnituning. őszintén, ha tehetném, én nemhogy autót nem vennék magyarországon, de lexívesebben még a nyelvet is elfelejteném, hogy valaha is használtam. most viszont csak szakértő tanácsot, konstruktív ötletet vártam volna, ha már egymagam hülye vagyok a témához... Link to comment Megosztás: More sharing options...
m@kvir@g Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 kétszer küldte el Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 őszintén, ha tehetném, én nemhogy autót nem vennék magyarországon, de lexívesebben még a nyelvet is elfelejteném, hogy valaha is használtam. Ez talán egy kicsit erős volt,de betudom annak,hogy ideges vagy a hiba miatt! Ezt írtad: "ha elviszem egy szerelőhöz, ő ugyanazt fogja csinálni, mint én: megkeresi a működésképtelen elemet, kicseréli, és kész" Dehát mit csináljon mégis? Most végülis meghekkelted és működik?Erről az előtétellenállásról már volt itt szó és aki kicserélte az leírta és jó is neki azóta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m@kvir@g Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Ez talán egy kicsit erős volt,de betudom annak,hogy ideges vagy a hiba miatt! Ezt írtad: "ha elviszem egy szerelőhöz, ő ugyanazt fogja csinálni, mint én: megkeresi a működésképtelen elemet, kicseréli, és kész" Dehát mit csináljon mégis? Most végülis meghekkelted és működik?Erről az előtétellenállásról már volt itt szó és aki kicserélte az leírta és jó is neki azóta. a dolognak ez a része valóban nem opel fórum téma, hanem inkább a kis magyar valóság egy szelete. nálunk sajnos az a szokás, hogy senki sem a saját szakmájában próbál okos lenni, hanem a máséban. tisztelet a kivételnek. ha elviszem a cipőmet a cipészhez, hogy kilyukadt a sarka, rak rá egy olyan otromba pótsarkat, amivel rögtön hasra tudnék esni minden lépésnél. ha elmegyek egy orvoshoz bármi bajommal, megnézi a torkomat, meghallgatja a szívverésemet, aztán jó esetben beutal valami szakorvoshoz, rossz esetben felír valami bogyót, amitől csak rosszabbul leszek. de nagy valószínűséggel a szakorvos se találja meg a bajom okát, viszont ha már ott vagyok, diagnosztizál nekem más dögvészt, hogy legalább fel tudjon mutatni valamit... miért van az, hogy a vasfüggönyön túl a mosópor tényleg kiszedi a foltot a ruhákból, a kenyér meg valóban lisztből készül? ha megoldódott volna a gondom, nem is lenne semmi bajom vele. kicseréltem, és rögtön hazavágta az újat is. sajnos nincsen megbízható autó(villamossági)szerelő ismerősöm, ezért fordultam a fórumhoz. persze, lehet cinkelni a másikat a házi barkács megoldásokért, de amíg valakinek nincs jöbb ötlete, addig nem segített rajtam a véleményével. most működik a dolog, a kérdésem csak az lett volna, mi pontosan a szerepe annak az olvadó biztosítéknak, illetve mekkora kárt tudok okozni azzal, hogy áthidaltam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m@kvir@g Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 kérdésem csak az lett volna, mi pontosan a szerepe annak az olvadó biztosítéknak, illetve mekkora kárt tudok okozni azzal, hogy áthidaltam? a másik topicban közben megkaptam rá a választ :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 ha papírzsepibe tekerve garantáltan működne, akkor betekerném. az a baj, hogy magyarországon, ha bármit is el akarsz érni, csak magadra (vagy a kapcsolataidra) számíthatsz. ha elviszem egy szerelőhöz, ő ugyanazt fogja csinálni, mint én: megkeresi a működésképtelen elemet, kicseréli, és kész, működik. ha meg pár nap múlva megint megy a lecsóba az egész, felteszi a kezét, ő ennyit tudott hozzátenni. menjek szaxervízbe, ha ez nem felel meg nekem. szaxervíz meg... azt hiszem nem kell sokat ecsetelnem. amellett, hogy már csak azért, mert hajlandóak voltak szóba állni velem, a gatyámat is lerángatják... aztán nekiesnek az autónak, ami mozdítható és újszerű, azt kiszedik belőle, a végén pedig jó esetben ugyanott vagyok drága pénzért. hogy nem működik a fűtéskapcsolóm... úgyhogy addig meg marad a sufnituning. őszintén, ha tehetném, én nemhogy autót nem vennék magyarországon, de lexívesebben még a nyelvet is elfelejteném, hogy valaha is használtam. most viszont csak szakértő tanácsot, konstruktív ötletet vártam volna, ha már egymagam hülye vagyok a témához... Hát ez oltári jó! :) Uhuhunak ecseteled a márkaszervizes víziódat? Mondjuk olcsónak nem olcsó, de ilyenek a márkaszervizek.(És nem csak az autóké!) Nekem az egészből az jön le, hogy még az árnyékodban sem bízol meg, sőt talán még haragszol is rá. Depressziót itt nem javítanak! :D De hogy legyen konstruktivizmus: Javítani cserealkatrésszel érdemes, ha lehet ne utángyártottból. Csak azt nem tudom, hogy fogod beszerezni, ha át akar verni és lehúzni mindenki, aki alkatrészt árul, mint pl. a bontós vagy a Vatera? A mostani megoldásod esetleges: vagy az áthidalás ég le, vagy szélsőséges esetben az autó. Jó lenne, ha valaki meg tudná mondani ez eredeti ellenállás értékeket az ideiglenes megoldáshoz. kétszer küldte el Ez is csak a Sötét Oldal műve! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m@kvir@g Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 abban biztos voltam, hogy darázsfészekbe nyúlok :D a valódi depressziómhoz képest ez kutyafüle. :) kicsit túlreagáltam a túlreagálást, ennyi. a bizalmatlanságom pedig alapvetően tapasztalaton alapul, és nem csak sajáton. a kivételnek persze mindig jár a respekt. az autókhoz még nemigen értek, ezt nem szükséges tovább bizonygatni. azt tudom, hogy ha egy elektromechanikus szerkezetből egy-két csavar kimarad az összeszereléskor, az még nem feltétlenül baj. persze egy hőellenállás kiiktatása nyilván nem ugyanaz a kategória. a lényeg az, hogy kicseréltem a termisztort egy (majdnem) ugyanolyanra. az is lesült. tartok tőle, hogy valami más elektromos hiba lehet az ok. és félő, hogy ha veszek gyári alkatrészt bele súlyos (tíz)ezrekért, ugyanúgy hazavágja azt is. hinnék én a hivatásos szakemberekben szívesen. hiszen úgy várhatom el, hogy az én munkámat is értékeljék mások, ha én is megbízom az adott szakmában ténykedőkben. szaxervízről csak annyit: összetörték az autómat, és ki kellett cserélni gyakorlatilag a komplett bal elejét. amellett, hogy leszámláztak komplett futómű cserét, és azóta sem vagyok meggyőződve a nyikorgásokból és csikorgásokból ennek jogosságáról, a gyári legalapabb szürke színt sem sikerült eltalálniuk az új kasznielemeknél. fél évig kellett győzködnöm őket, miközben égtem mint a rongy az ismerőseimnél, mert messziről ordított a különbség... szakszervíz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Ez is csak a Sötét Oldal műve! :D semmi közöm hozzá :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 semmi közöm hozzá :D :D Hiszek neked. Sötétben minden bokor fekete! :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Remélem már mindenki hívta a 1749-et!(segélyvonal az iszapkatasztrófa károsultjainak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Jelentem, megvolt a műszaki vizsga, az olajcsere (most már a 10w40 helyett Valvoline SynPower 5w30), a gyertyacsere (kétpólusú), a szűrőcserék (olaj, pollen, levegő), vezérműtengelynél lévő csavarok átnézése tömítéscserével (nem volt laza). Egy kis ijedelemmel: ugyanis nem jól tekertem vissza az olajbeöntő sapkáját és 130 km után megnézve a tűzfalig minden olajspricces lett.... :D :) Megigazítva, újra rácsavarva újabb 130 km után semmi. HÚÚÚÚ.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Remélem már mindenki hívta a 1749-et!(segélyvonal az iszapkatasztrófa károsultjainak) Vagy a 1752-t. Nemzeti Segélyvonal Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Vagy a 1752-t. Na, erre is jó a fórum. Nem tudtam, h van ilyen vonal, de most, h tudom, túlvagyok a híváson :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Üdv. Tud valaki egy jó futóműves Pesten? (keresztúr és környéke) köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Vagy a 1752-t. Nemzeti Segélyvonal Jé,nekem innen eltünt egy hozzászólásom!Pedig esküszöm elküldtem! Szóval az volt a lényege,hogy a 1752-t csak a T-mobile-ról és vezetékesről lehet hívni a 1749-t pedig minden mobilról! Vagy kitörölték mert reklám? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Jé,nekem innen eltünt egy hozzászólásom!Pedig esküszöm elküldtem! Szóval az volt a lényege,hogy a 1752-t csak a T-mobile-ról és vezetékesről lehet hívni a 1749-t pedig minden mobilról! Vagy kitörölték mert reklám? :) A 1749 nem csak az árvíz idején élt? Most újra lehet hívni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 A 1749 nem csak az árvíz idején élt? Most újra lehet hívni? Igen! Itt a linkje! Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Igen! Itt a linkje! Köszi, már küldtem is.....bőven rászorulnak ezek a szegény emberek..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Akik a Mal mögött állnak, milliárdosaink! Én a vöröskereszt számlaszámára (10405004-00026547-00000000) utaltam, ISZAP közleménnyel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Én is adakozom. Nekünk kis dolog, nekik viszont rengeteget jelent. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yaki1981 Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 tudtam hogy rendes emberek vagytok...... segíteni jó!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 tudtam hogy rendes emberek vagytok...... segíteni jó!!! mi már többször küldtünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 mi már többször küldtünk. helyes.... én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 5 kerbe van valami Arab pénzváltó... tudjátok a nevét és a helyét?? valami nagyon arabos neve van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts