dsteel Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 megvolt: szerk.: Nem volt laza csavar 10e km után Így szétkaptad Piroskát? Azóta mentél vele? Szétszedni én is szét tudnám így <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Így szétkaptad Piroskát? Azóta mentél vele? Szétszedni én is szét tudnám így <_< nem viccelek én. :wacko: persze az első,megnézem folyik a lé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 nem viccelek én. <_< persze az első,megnézem folyik a lé. Frankó a szerszámkészlet!Haver H Astrájának szerelésekor nem volt nyomatékkulcs, így csak érzésre húztuk meg a csavarokat.Egyébként 8Nm a meghúzási nyomatéka a csavaroknak, ha jól tudom.Minden 10e km után ellenőrzöd a csavarokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 második kép,olajpötty van a csavar tetején Köszi. Legalább most már van fogalmam miről beszélünk. Van egy szerintem jó szerelőm, vele csináltatom majd meg hamarosan az olajcserével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Frankó a szerszámkészlet!Haver H Astrájának szerelésekor nem volt nyomatékkulcs, így csak érzésre húztuk meg a csavarokat.Egyébként 8Nm a meghúzási nyomatéka a csavaroknak, ha jól tudom.Minden 10e km után ellenőrzöd a csavarokat? tudom hogy 8Nm <_< ,még nem tudom,de miért ne nézném,biztos ami tuti. :wacko: inkább mint egy motorgenerál :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Köszi. Legalább most már van fogalmam miről beszélünk. Van egy szerintem jó szerelőm, vele csináltatom majd meg hamarosan az olajcserével. de az összest nézesd meg ami E10 a feje ,tán 20db Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 tudom hogy 8Nm ;) ,még nem tudom,de miért ne nézném,biztos ami tuti. ;) inkább mint egy motorgenerál :o Egy szelepfedéltől motorgenerál? :wacko: :( Azért szeretnék olyan nyomatékkulcsot látni,ami pontosan 8Nm-t tud! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Egy szelepfedéltől motorgenerál? :wacko: :( Azért szeretnék olyan nyomatékkulcsot látni,ami pontosan 8Nm-t tud! <_< hányat szeretnél,van még a beta-nál. ;) nem a szelepfedéltől te, hanem a csavarlazulástól ami fogja a vezérműtengelyt. vagy ezt a történetet nem ismered a z14xep-ről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 hányat szeretnél,van még a beta-nál. ;) nem a szelepfedéltől te, hanem a csavarlazulástól ami fogja a vezérműtengelyt. vagy ezt a történetet nem ismered a z14xep-ről? Tudom,hogy létezik olyan nyomatékkulcs,a kérdés csak az,hogy ki veszi meg otthonra és azért ilyen kisnyomatékoknál már a kalibrálás se elhanyagolható. Mondjuk ez már csak szőrszállhasogatás és az én másnapos agymenésem! :wacko: Ennyire gagyi a Z14XEP? <_< :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Tudom,hogy létezik olyan nyomatékkulcs,a kérdés csak az,hogy ki veszi meg otthonra és azért ilyen kisnyomatékoknál már a kalibrálás se elhanyagolható. Mondjuk ez már csak szőrszállhasogatás és az én másnapos agymenésem! :wacko: Ennyire gagyi a Z14XEP? <_< :( berúgtál??? Nélkülem??? ;) tudom a traktoros bolt..... ;) sajna nekem sincs,volt egy kafa a beta a vaterán de addig tököltem hogy elvitték. az talán 6tól volt. én használok máshol is ilyen vackokat azért veszek ilyen szerszámokat. hmmm z14xep ... keveset fogyaszt de nagyon törik :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Hy! Most hogy ilyen sz@r idő volt napokig elkezdett párásodni a jobb első lámpám.Van valami ötlete valakinek hogyan orvosoljam a problémát? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 Gyorshajtás büntetés kalkulátor ez egy kicsit pontatlan csak picit gyorshajtás 50helyett 67 5000 helyszíni , kiszaladt elém és kivett rendőr mondta ha 68 akkor 30000 feljelentés lett volna ja és felköszöntött a születésnapom alkalmából ő köszöntött először idén kösz vazze!!!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 berúgtál??? Nélkülem??? <_< tudom a traktoros bolt..... :wacko: sajna nekem sincs,volt egy kafa a beta a vaterán de addig tököltem hogy elvitték. az talán 6tól volt. én használok máshol is ilyen vackokat azért veszek ilyen szerszámokat. hmmm z14xep ... keveset fogyaszt de nagyon törik :( 8Nm az pont annyi, amit kézzel szépen meghúzásnál kifejtesz. Ha nem akaszkodsz rá teljes erőből, nem fogod beleszakítani. Határozott mozdulattal, végső meghúzásnál épp 8-10 Nm-t fejtesz ki, hacsak nem Fekete Laci vagy ;) Z14XEP nem rossz, ha nem 2005-2007 között gyártották. Tök mindegy, hogy G vagy H, nem a kocsi számít, hanem a motor, a Z14XEP mindkettőben ua. Én is most fogom szétszedni, 15e km van benne a tengelytörés óta. Kíváncsi leszek tudok e rajta húzni... Sajna vár rám egy lánccsere is, még a törésből visszamaradt kényszercsere (akkor nem fért bele a 300e-be...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 8Nm az pont annyi, amit kézzel szépen meghúzásnál kifejtesz. Ha nem akaszkodsz rá teljes erőből, nem fogod beleszakítani. Határozott mozdulattal, végső meghúzásnál épp 8-10 Nm-t fejtesz ki, hacsak nem Fekete Laci vagy <_< Z14XEP nem rossz, ha nem 2005-2007 között gyártották. Tök mindegy, hogy G vagy H, nem a kocsi számít, hanem a motor, a Z14XEP mindkettőben ua. Én is most fogom szétszedni, 15e km van benne a tengelytörés óta. Kíváncsi leszek tudok e rajta húzni... Sajna vár rám egy lánccsere is, még a törésből visszamaradt kényszercsere (akkor nem fért bele a 300e-be...) Ez csúnyán hangzik... Minden 2005-07 közöttire vonatkozik? Talán csak egy bizonyos gyártósorról és üzemből kigurultakra. Nem ? Azt lehet tudni, hogy a Tiedet hol, melyik városban (alvázszám, motorkód alapján) gyártották? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Szeptember19, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2010 8Nm az pont annyi, amit kézzel szépen meghúzásnál kifejtesz. Ha nem akaszkodsz rá teljes erőből, nem fogod beleszakítani. Határozott mozdulattal, végső meghúzásnál épp 8-10 Nm-t fejtesz ki, hacsak nem Fekete Laci vagy <_< Z14XEP nem rossz, ha nem 2005-2007 között gyártották. Tök mindegy, hogy G vagy H, nem a kocsi számít, hanem a motor, a Z14XEP mindkettőben ua. Én is most fogom szétszedni, 15e km van benne a tengelytörés óta. Kíváncsi leszek tudok e rajta húzni... Sajna vár rám egy lánccsere is, még a törésből visszamaradt kényszercsere (akkor nem fért bele a 300e-be...) Az enyém "G" , azaz Gliwice Lengyelország. Nagyon megköszönném, hogy akinek már volt gondja a vezérműtengelyt tartó csavarokkal, az az alábbi táblázatból kikeresné és leírná, hogy honnan való a gépe. Az alvázszám 11. karaktere. Előre is köszi 1993 modellévtõl: 1 Rüsselsheim, Németország 2 Bochum, Németország 3 Azambuja, Portugália 4 Zaragoza, Spanyolország 5 Antwerpen II., Belgium 6 Eisenach, Németország 7 Luton, Anglia 8 Ellesmere Port, Anglia 9 Uusikaupunki, Finnország B Bertone J Bekasi, Indonesia P Warszawa, Lengyelország G Gliwice, Lengyelország S Szentgotthárd, Magyarország Z Torbali-Izmir, Törökország N Norwich, Anglia Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Az enyém "G" , azaz Gliwice Lengyelország. Nagyon megköszönném, hogy akinek már volt gondja a vezérműtengelyt tartó csavarokkal, az az alábbi táblázatból kikeresné és leírná, hogy honnan való a gépe. Az alvázszám 11. karaktere. Szia! Nem vagyok szakértő, de tudomásom szerint a G Classic-ok zöme (lehet, hogy az összes) Lengyelországban készült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Szia! Nem vagyok szakértő, de tudomásom szerint a G Classic-ok zöme (lehet, hogy az összes) Lengyelországban készült. Így igaz, de a vezérműtengely-probléma okozója a motorban keresendő, szóval az autó gyártási helye ebből a szempontból irreleváns, azt kéne tudni hogy magát a motort melyik üzemben gyártották, de nem tudom ez kiderül-e a motorszámból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Így igaz, de a vezérműtengely-probléma okozója a motorban keresendő, szóval az autó gyártási helye ebből a szempontból irreleváns, azt kéne tudni hogy magát a motort melyik üzemben gyártották, de nem tudom ez kiderül-e a motorszámból. ITT beszélgettünk erről Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 ITT beszélgettünk erről Köszönöm a felvilágosítást. Így akkor most azt szeretném megtudni, hogy azok a tengelyek, amelyek eltörtek, a csavar elengedett, azok hol készültek. Átmásolom ide a korábbi bejegyzés ezen részét: O1 Ruesselheim O2 Bochum O8 Ellesmere Port 14 Kaiserslautern 19 Aspern 20 Magyarország 25 Holden 31 Brazilia OS Szentgotthárd Akinek ilyen problémája volt megtenné, hogy leírja, hogy hol készült? Kíváncsi vagyok, de nagyon. A kód a motorszámban XEP utáni két karakter. Köszi Mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Akinek ilyen problémája volt megtenné, hogy leírja, hogy hol készült? Kíváncsi vagyok, de nagyon. A kód a motorszámban XEP utáni két karakter. Köszi Mindenkinek. Enyim Aspern-i, és nem volt lelazulva, de van itt olyan kollega akinek meg igen. Szóval szerintem nem lehet ez alapján konkrétan megmondani, én inkább megnézetném az a biztos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Enyim Aspern-i, és nem volt lelazulva, de van itt olyan kollega akinek meg igen. Szóval szerintem nem lehet ez alapján konkrétan megmondani, én inkább megnézetném az a biztos... Enyém is Aspern-i, de ezek szerint ezen sem múlik. Valóban az a tuti, ha megnézetem.... Köszi. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Enyém is Aspern-i, de ezek szerint ezen sem múlik. Valóban az a tuti, ha megnézetem.... Köszi. <_< Ahogy akkor is írtam: "Az enyém pl. Lengyelországban lett összerakva alvázszám alapján, a motorja pedig Aspern-ből származik motorszám alapján." Tört a kipufogó oldali vezérmű tengelyem 116e km-nél (későn kezdtem el fórumozni sajna...) Eddigi mérleg: vezérműtengely(csak ez 100e fölött van), 16 db szelep, járulékos tételek. Még vár rám: vezérműlánc és feszítő csere és ha már lebontom, vízpumpa csere + járulékos tételek. Szerencsére katalizátor nem sérült (pályán tört, 140-nél), és azóta sem fogy az olaj/víz sem. Jól húz a kocsi, fogyasztás sem nőtt, azaz valószínű egyelőre ennyivel "megúsztam"... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Enyim Aspern-i, és nem volt lelazulva, de van itt olyan kollega akinek meg igen. Szóval szerintem nem lehet ez alapján konkrétan megmondani, én inkább megnézetném az a biztos... Jelentem, nekem Aspern és laza volt. 38 környékén lett meghúzva. Kapott loctite 243-at, és nyugodtan alszom. Ja és nem cseréltem tömítést, úgy voltam vele, ha ereszt, majd veszek akkor, eddig megúsztam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 hellow! nem tudja valaki hogy bonottan mennyibe kerülhet egy normális állapotú lufis gyári kormány? és hogy hol keressem? ha újrabőröztetném az kb 25 forintból jönne ki, és szerintem nem tud olyan szép lenni mint a gyári... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Sziasztok! Adott 50et futott z14xe Astra Classic. Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor van a legközelebbi kötelező szervize, mit szoktak olyankor cserélni, uszkve mennyi a móka ára. Ha valakinek van tapasztalata, akkor ossza meg légyszi! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts