Losi71 Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Sziasztok! A G Astránál valami típushiba a sok izzómeghibásodás, vagy csak én szívok vele ennyit? 2008. nyarán vettem az autót, utána rögtön egy b.h. izzócsere, tavaly b.e., majd j.e. fényszóróizzó csere, idén ismét egy b.e. fénysz. + azóta mindkét első helyzetjelző izzó és múlt héten j.h. féklámpa izzó! Nem sok ez egy kicsit?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Sziasztok! A G Astránál valami típushiba a sok izzómeghibásodás, vagy csak én szívok vele ennyit? 2008. nyarán vettem az autót, utána rögtön egy b.h. izzócsere, tavaly b.e., majd j.e. fényszóróizzó csere, idén ismét egy b.e. fénysz. + azóta mindkét első helyzetjelző izzó és múlt héten j.h. féklámpa izzó! Nem sok ez egy kicsit?! A régebbi típusoknál ilyen, kicsit alul van méretezve. Ellenállást szoktak bekötni. Vagy figyelni arra, hogy csak alapjáraton legyen kapcsolgatás, ne magas fordulaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losi71 Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 A régebbi típusoknál ilyen, kicsit alul van méretezve. Ellenállást szoktak bekötni. Vagy figyelni arra, hogy csak alapjáraton legyen kapcsolgatás, ne magas fordulaton. 2007. a gyártási éve, elvileg nem régi, persze nem tudom, hogy mennyit módosítottak az első G Astrákhoz képest. Eszembe jutott még egy hiba: a tengelykapcsoló hidegen rángat, mi lehet az oka? Melegen már jól működik, de hideg induláskor kicsit kényelmetlen így indulni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tamás78 Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Tegnap már én is belinkeltem neked a kódolás menetét. Az alábbi linkre rákattintasz majd ott az "ÍGY" szóra akkor ott megtalálod. http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=664080 Hello, igen, ugyan az van nekem is a könyvben. Lehet csak én nem értem az a fogalmazást... Végigolvastam a hozzászólásokat, amiiket írtatok, indet, de lehet elkerülte figyelmem 1-2 hsz. Elnézést kérek ! Akkor ma kipróbálom ezt a 10perces bekapcsolást, és utána próbálkozom. Még 1x köszi mindenkinek a segítséget itt is, meg a másik topicban is ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 2007. a gyártási éve, elvileg nem régi, persze nem tudom, hogy mennyit módosítottak az első G Astrákhoz képest. Eszembe jutott még egy hiba: a tengelykapcsoló hidegen rángat, mi lehet az oka? Melegen már jól működik, de hideg induláskor kicsit kényelmetlen így indulni :D Az enyém is rángat, párás időben, hidegindítást követően, elinduláskor pláne, rázza az egész bódét... Javíttatása nekem most van folyamatban, a márkaszervizben előadtam a problémámat, erre ők: menjünk egy próbakört... Mondom, hideg-indításkor van a baj, melegen semmi. Válasz: Jaaa! Akkor hagyjam ott egy estére, és reggel megvizslatják, hogy milyen. Jelenleg itt állunk, kedden viszem a gépet, de szinte előre érzem, hogy ők nem fognak semmi rendelleneset tapasztalni. Bár tévednék. Nem nagyon értem, hogy a "szakértő" beszámolóm a hibáról miért nem elegendő nekik egy "kuplungtárcsa"vizsgálatra, tuti, hogy ott van a hiba, pláne hogy fubela kartárs hasonló hibájára is ez volt a megoldás, tudomásom szerint azóta nála minden rendben. Persze nagyon jól tudom, hogy nem két perces meló, de hát talán ez a dolguk. Bocs, egy kicsit bő lére engedtem a témát, de egy kicsit bosszant, hogy ha ennyi ügyfélnél felmerül ez a probléma (+vezérműtengely törés, stb), akkor minek futtatják ezeket a felesleges köröket a kereskedés részéről, tudják ők nagyon jól, hogy mi a baja, csak nyűg a garanciális javítás. Mennyire más arccal néztek rám másfél éve, mikor megvettem a kocsit, azóta úgy érzem, hogy akkor, csak akkor voltam ügyfél a szemükben. Bocs még egyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Ugyan nem tudom, hogy milyen ez a kuplungos rázás, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a hibás abban a kuplungszerkezetben, ami hidegen ezt csinálja, melegen meg jó. Nem ugyanaz van itt is, mint a fékeknél, hogy a tárcsa megrozsdásodik, aztán az első néhány fékezésnél mindenféle hangokat hallani meg kicsit rángat, amíg le nem kopik a rozsda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Ugyan nem tudom, hogy milyen ez a kuplungos rázás, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a hibás abban a kuplungszerkezetben, ami hidegen ezt csinálja, melegen meg jó. Nem ugyanaz van itt is, mint a fékeknél, hogy a tárcsa megrozsdásodik, aztán az első néhány fékezésnél mindenféle hangokat hallani meg kicsit rángat, amíg le nem kopik a rozsda? Nálam is megvan ez a jelenség,de én lefosom :D A fék eső után,majd megszárad olyat fog,hogy beleharapok a kormányba ^_^ Szerintem a rángatás a rásegítő miatt van, amíg hideg benne az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Nálam is megvan ez a jelenség,de én lefosom :D A fék eső után,majd megszárad olyat fog,hogy beleharapok a kormányba ^_^ Szerintem a rángatás a rásegítő miatt van, amíg hideg benne az olaj. Az a gáz, hogy az F Astrám is csinálta, na azt én is lefostam, 16 éves volt. "Bizalmas" szerelőm, aki egy jelenleg csődbe menő Opel márkakereskedés szervizvezetője azt mondta, hogy bármi is a bibi a kuplungommal, ekkora futásteljesítménynél (15.000 Km) cakk-pakk cserélni lehet a tárcsát, akár a szerkezettel együtt is. Igaz, "könnyen" beszél, ők már nem vállalnak garis javítást. U.i.: Megtaláltam fubela cartárs hozzászólását, hátha segít valakinek: "Ma megvolt a kuplung csere, azóta nem érezhető az eddigi rázkódás induláskor. Még úgy sem, hogy alapjáraton engedem rá lassan a kuplungot. (Remélem így is marad.) A szerelő megmutatta a kivettet, mondta hogy kopás nem látszik rajta (12000 km-nél szerintem nem is kellene), de a tárcsa "fém agya" össze vissza lötyögött." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Az a gáz, hogy az F Astrám is csinálta, na azt én is lefostam, 16 éves volt. "Bizalmas" szerelőm, aki egy jelenleg csődbe menő Opel márkakereskedés szervizvezetője azt mondta, hogy bármi is a bibi a kuplungommal, ekkora futásteljesítménynél (15.000 Km) cakk-pakk cserélni lehet a tárcsát, akár a szerkezettel együtt is. Igaz, "könnyen" beszél, ők már nem vállalnak garis javítást. Nem egyszerű a helyzet . Meddig van még garid? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Nem egyszerű a helyzet . Meddig van még garid? Ez év decemberéig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Ez év decemberéig. Hát akkor addig kell megcsináltatni. :D Csappantyú csere volt már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Hát akkor addig kell megcsináltatni. ^_^ Csappantyú csere volt már? Még nem, kopp-kopp. De inkább menjünk privibe, mert kapunk. Igaz, te vagy így is, úgy is a hugyosbokor. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Nálam is megvan ez a jelenség,de én lefosom :D A fék eső után,majd megszárad olyat fog,hogy beleharapok a kormányba ^_^ Szerintem a rángatás a rásegítő miatt van, amíg hideg benne az olaj. rásegítő? a kuplung munkahegerre gondolsz? ha abban melegszik az olaj az fura lenne...ugyanis fék(olaj)folyadék van benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 rásegítő? a kuplung munkahegerre gondolsz? ha abban melegszik az olaj az fura lenne...ugyanis fék(olaj)folyadék van benne... arra gondolok. abba nem ugyan az a szervó olaj van mint a kormányhoz? Arra gondolok,hogy az egy kőr. Na megnézem honnan kapja a betápot az a munkahenger De csak írva gondolkozok ^_^ Szerk: Tényleg dot 4 kell bele. :D És a fékkel van egy olaj körön. Nem tom miért van ,de én így szeretem :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Boldog szülinapot starchild83-nak!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom76 Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Sziasztok: Fateromnak 1.2es G Opelje van 2000.évi kiadású. Olyan hiba jelenség jött elő 1hete,hogy indítás után nem alszik el a sárga / talán kis motort ábrázol/ lámpa. Ilyenkor nincs alapjárat,vagy nagyon ingadozik és nehezzen indul, nincs benne erő. Ha eleszik az a lámpa akkor semmi gond,viszont valamikor meg a másik sárga / autó meg villáskulcs / világít, a tünetei ugyanazok. Mi lehet ez?? Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?? Szervízben még nem voltunk hibakód kiolvavsáson. Üdv Tom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 arra gondolok. . Na megnézem honnan kapja a betápot az a munkahenger De csak írva gondolkozok :P Szerk: Tényleg dot 4 kell bele. ^_^ És a fékkel van egy olaj körön. Nem tom miért van ,de én így szeretem ;) A fékfolyadék tartály ABS felé eső oldalán megy lefelé egy kb 8 mm-es cső...ő lesz az... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 A fékfolyadék tartály ABS felé eső oldalán megy lefelé egy kb 8 mm-es cső...ő lesz az... :D azaz megnéztem én is. ^_^ engem nem zavar,csak érdekes. kibírom azt az öt percet. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 azaz megnéztem én is. :D engem nem zavar,csak érdekes. kibírom azt az öt percet. ^_^ Még azt sem kell csak kicsit bővebb gázzal indulsz. Haveromé is csinálta mondtam neki tutti nem nyomja eléggé. Azóta kicsit jobban rálép a gázra egyből nem rángat. Amúgy marha érdekes. Mert nagyobb hidegbe (-5 és alatta) pl neki nem csinálja. Ez csak a classicokra jellemző? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Még azt sem kell csak kicsit bővebb gázzal indulsz. Haveromé is csinálta mondtam neki tutti nem nyomja eléggé. Azóta kicsit jobban rálép a gázra egyből nem rángat. Amúgy marha érdekes. Mert nagyobb hidegbe (-5 és alatta) pl neki nem csinálja. Ez csak a classicokra jellemző? Mostanság nincs ilyen ,gondolom a meleg miatt. De engem nem zavar. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
árpiope Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Sziasztok, kb 2 hete szarakodik a kormányzáram: a kulcs simán kijön, de a zár nem ugrik ki vele ezért nem tudom a kocsit távkapcsolóval lezárni, ill. a rádió sem kapcsol ki. Mit tudok tenni vele? csere vagy lehet valahogyan javítani? kösz 1,6 16V 2001 G Astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Sziasztok, kb 2 hete szarakodik a kormányzáram: a kulcs simán kijön, de a zár nem ugrik ki vele ezért nem tudom a kocsit távkapcsolóval lezárni, ill. a rádió sem kapcsol ki. Mit tudok tenni vele? csere vagy lehet valahogyan javítani? kösz 1,6 16V 2001 G Astra Először próbálkozz a barkácsolok barátjával :WD40 Ha nem segít akkor csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
árpiope Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Először próbálkozz a barkácsolok barátjával :WD40 Ha nem segít akkor csere. kösz, az nem segített. hol lehet olcsón venni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Sziasztok: Fateromnak 1.2es G Opelje van 2000.évi kiadású. Olyan hiba jelenség jött elő 1hete,hogy indítás után nem alszik el a sárga / talán kis motort ábrázol/ lámpa. Ilyenkor nincs alapjárat,vagy nagyon ingadozik és nehezzen indul, nincs benne erő. Ha eleszik az a lámpa akkor semmi gond,viszont valamikor meg a másik sárga / autó meg villáskulcs / világít, a tünetei ugyanazok. Mi lehet ez?? Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?? Szervízben még nem voltunk hibakód kiolvavsáson. Üdv Tom Otthon is kiolvashatod a hibakódot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 kösz, az nem segített. hol lehet olcsón venni? Én azt javaslom keresd meg hening-et privibe, Ő szintén győri ,hátha tud valami jó helyett. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts