NorbyAstraG Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Sok, 11-13 között van bontó Annyit nem is adtam volna érte.Mert mondom régebben 10-ért vettem kompletten.Motor,lapát,és az a műanyag ház. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Annyit nem is adtam volna érte.Mert mondom régebben 10-ért vettem kompletten.Motor,lapát,és az a műanyag ház. http://szabadosauto.hu/ Elgurulsz ide ,náluk van minden. Ja ,én az új árat írtam előbb. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szerintem csak Cl2 től,mert úgy tudom, hogy a H-ban jelent meg ez a motor. Ergó Gastra csak cl2-ben kapott ilyen mocit. Így igaz, opel-infos.de már csak Astra H-ra írja a Z14XEP-t, mert ott ugye nem létezett a Classic2. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szevasztok Urak.Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok.Adott 1 D-s corsa 1,3cdti 2008.októberi aminek 2 év a garanciája.Az autóban van 17e km,és meghalt a turbója.A turbót kicserélték garanciában,de azt mondták,hogy a garancia időben újonan beépített turbóra nincs 2 év garancia,csak 2010.októberig adják meg,ameddig az autóra is jár. Kérdésem,hogy ez tényleg így van,vagy esetleg érdemes tovább feszegetni a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Mondhatnánk így is: Classic II-től. nekem 2004 év végi és nem twinportos, pedig nem hazai készletről vettem, akkor én is kivétel vagyok :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szevasztok Urak.Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok.Adott 1 D-s corsa 1,3cdti 2008.októberi aminek 2 év a garanciája.Az autóban van 17e km,és meghalt a turbója.A turbót kicserélték garanciában,de azt mondták,hogy a garancia időben újonan beépített turbóra nincs 2 év garancia,csak 2010.októberig adják meg,ameddig az autóra is jár. Kérdésem,hogy ez tényleg így van,vagy esetleg érdemes tovább feszegetni a dolgot. A cserélt cuccoknak szerintem 0-ról indul a garanciája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szevasztok Urak.Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok.Adott 1 D-s corsa 1,3cdti 2008.októberi aminek 2 év a garanciája.Az autóban van 17e km,és meghalt a turbója.A turbót kicserélték garanciában,de azt mondták,hogy a garancia időben újonan beépített turbóra nincs 2 év garancia,csak 2010.októberig adják meg,ameddig az autóra is jár. Kérdésem,hogy ez tényleg így van,vagy esetleg érdemes tovább feszegetni a dolgot. Ha gyárit raktak bele akkor igenis 2 év garancia kell hogy legyen rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Nem tudom,hogy itt olvasod-e ,a saját topikodból kimoderálták! Boldog szülinapot Wessz!,Isten éltessen sokáig! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Happy Birthday WESSZ! Egészségedre! :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Wessz !!! Sok boldogságot kívánok,és igazságott :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május13, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szevasztok Urak.Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok.Adott 1 D-s corsa 1,3cdti 2008.októberi aminek 2 év a garanciája.Az autóban van 17e km,és meghalt a turbója.A turbót kicserélték garanciában,de azt mondták,hogy a garancia időben újonan beépített turbóra nincs 2 év garancia,csak 2010.októberig adják meg,ameddig az autóra is jár. Kérdésem,hogy ez tényleg így van,vagy esetleg érdemes tovább feszegetni a dolgot. ez tényleg így van. a garancia időben dijmentesen cserélt alkatrészre nem jár a 2 év garancia, hanem csak az autó eredeti garancia lejártáig garanciális. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 ez tényleg így van. a garancia időben dijmentesen cserélt alkatrészre nem jár a 2 év garancia, hanem csak az autó eredeti garancia lejártáig garanciális. Azt nem értem, hogy miért? Csak? GM South-Europe ezt találta ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szerintem azért,mert ha megadná a cserélt alkatrészre is, akkor egy kis trükközéssel a végtelenségig lehetne cserélgetni a drága alkatrészeket. Így viszont csak arra jár majd gari (jó esetben ) amit ki fizetsz rendesen.Azt nem értem, hogy miért? Csak? GM South-Europe ezt találta ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Szerintem azért,mert ha megadná a cserélt alkatrészre is, akkor egy kis trükközéssel a végtelenségig lehetne cserélgetni a drága alkatrészeket. Így viszont csak arra jár majd gari (jó esetben ) amit ki fizetsz rendesen. Ez igaz, viszont ezzel ösztönözve lennének, hogy jó részegységeket gyártsanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Ez is igaz, de nekik nem ez az üzleti érdekük. Ki van ez találva. Okos gazdasági és műszaki szakemberek megtalálják azt az arany középutat, ami még nem kelti a megbizhatatlanság érzetet a tulajban, de azért rendszeresen kell ezt-azt cserélni... Aztán végül a kocsit :devlish: Ez igaz, viszont ezzel ösztönözve lennének, hogy jó részegységeket gyártsanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Ez is igaz, de nekik nem ez az üzleti érdekük. Ki van ez találva. Okos gazdasági és műszaki szakemberek megtalálják azt az arany középutat, ami még nem kelti a megbizhatatlanság érzetet a tulajban, de azért rendszeresen kell ezt-azt cserélni... Aztán végül a kocsit :devlish: Ja.Csak akkor néznek nagyot ha kocsival eggyüt márkát is cserélsz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Igen, ehhez kell az a bizonyos arany középút! Na azt nehéz megtalálni :devlish: Ja.Csak akkor néznek nagyot ha kocsival eggyüt márkát is cserélsz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május13, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Május13, 2010 Azt nem értem, hogy miért? Csak? GM South-Europe ezt találta ki? nem, ez a jogszabály magyaroszágon. viszont ha fizetsz is érte akáb 1 forintot is / pl: költségmegosztás / akkr megint megillet a 2 év. de a garancia az nem a cserére szól, hanem hogy a gari időn belül a gyártó szavatolja a hibamentességet, illetve ha mégis van akkor dijmentesen kijavitja azt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május13, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Május13, 2010 Ja.Csak akkor néznek nagyot ha kocsival eggyüt márkát is cserélsz. :devlish: bár mit csinálsz, ugyanabban a szarban ülsz, csak az embléma más. neked ezt kellett cseréni, az enyémbe pont 3 éves korban ás 38.000 km nél kuplungot. más a kuplungpedálja ropog, másnak a szervoja megy el szarni rendszeresen. ma már nem a lehel hütő korában élünk, ami 30 év után is müködik... ösztönöznek, hogy vegyél újat. és te veszel, mert eleged lesz a szopásból, az állandó szervizbe járásból. holnap veszel egy rönót. ott szopsz az elektronikával. de akinek eddig rönója volt és utálta, az majd vesz opelt. és így tovább. ez a körforgás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 bár mit csinálsz, ugyanabban a szarban ülsz, csak az embléma más. neked ezt kellett cseréni, az enyémbe pont 3 éves korban ás 38.000 km nél kuplungot. más a kuplungpedálja ropog, másnak a szervoja megy el szarni rendszeresen. ma már nem a lehel hütő korában élünk, ami 30 év után is müködik... ösztönöznek, hogy vegyél újat. és te veszel, mert eleged lesz a szopásból, az állandó szervizbe járásból. holnap veszel egy rönót. ott szopsz az elektronikával. de akinek eddig rönója volt és utálta, az majd vesz opelt. és így tovább. ez a körforgás. Végülis igazad van.Eddig 3 különböző gyártmányu,azon belül több tipusu autóm volt.Valami mindig előjött bennük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NorbyAstraG Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 http://szabadosauto.hu/ Elgurulsz ide ,náluk van minden. Ja ,én az új árat írtam előbb. :devlish: Nincs nekik.De ezeket nem is nagyon szeretem,mert eléggé el vannak szállva az árakkal.Még a soroksárit kell felhívnom,ott van egy ismerős ismerőse,és múltkor is 1000-ft ért vettem egy kuplung kapcsolót,meg egy féklámpa kapcsolót,máshol 3-4 ezret is elkérnek /db ért,Ja,és még házhoz is hozta a srác,mert az ismerőse az én szomszédom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 ez tényleg így van. a garancia időben dijmentesen cserélt alkatrészre nem jár a 2 év garancia, hanem csak az autó eredeti garancia lejártáig garanciális. "A jótállást, mint egy sajátos jogi szakszót a fogyasztók inkább garancia elnevezésként ismerik." A fogalommal kapcsolatban minden további felhomályosítás itt. Nehezen magyarázható az általad is felvázolt értelmezés. Mert ez azt jelenti, hogy a 24 havi jótállási idő utolsó napján cserélt alkatrészre mindössze 24 óra lenne a jótállás (garancia). A következőt vagy én értelmezem rosszul, vagy a GM-SE: "A termék vagy jelentősebb részének kicserélése esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (annak kicserélt része) tekintetében újra kezdődik." Ami biztos: - "A jótállás esetében nem a vásárlónak kell bizonyítania, hogy vétlen a termék meghibásodásában." - "Fogyasztót védő rendelkezés, hogy fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A felek ettől eltérő megállapodása semmis. A közlés késedelméből eredő kárért a vásárló a felelős." - "A jótállási határidő a vevő részére történő átadás, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés (beszabályozás) napjával kezdődik." - "A termék kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a hiba közlésének napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a vásárló a terméket a hiba miatt nem használhatta rendeltetésszerűen. Ilyen javítás esetén a szerviz köteles a jótállási jegyen feltüntetni a jótállási idő meghosszabbodott lejáratának napját." stb. stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Boldog születésnapot és sok sikert kívánok Wessznek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Köszönöm a tájékoztatást Fiúk. Wessz, Boldog Szülinapot. Egyébként vmi taliról nem esett szó mostanában?1 kissé lemaradtam,és nincs igazán időm visszaolvasni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Köszönöm a tájékoztatást Fiúk. Wessz, Boldog Szülinapot. Egyébként vmi taliról nem esett szó mostanában?1 kissé lemaradtam,és nincs igazán időm visszaolvasni. Köszönöm a jókivánságokat.Mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts