Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

uhuhu

Recommended Posts

Nem tudja valaki esetleg hogy a gyári riasztónál a reteszelés-nek a szála az milyen színű? De szívesen elfogadnék gyári riasztóról kapcsolási rajzot.

Nekem gyári KP zárnak a bekötése kellene meg az el ablakoké főleg a hátsóké. Valszeg sikerül szereznem hátra mechanikát. Kárpitot is kéne de félek az nehéz lesz.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy Opel kezelési könyvem, de most nézem abban a Z14XE és társai vannak bent!

Olyan kézikönyv amiben az X14XE és társai vannak olyan nincs valakinek ilyen letölthető formátumban?

Nézegettem a kerék méreteket és váltóméreteit és akkor tünt fel, hogy milyen motor típusok annak bent!

A könyv szerint a 185/65 R15 nál a 205/50 R16 a váltóméret a könyv szerint.

Nekem ilyen gumival van szerelve, akkor ezek szerint ez jó!

Munka helyen beszélgettünk ilyen váltóméretket és nem hitték el, hogy ez a váltóméret.

Nah mind1 a lényeg, hogy lehet csak Z..XE-nél van igy és X..XE-nél nem ezér kéne ilyen kezelési könyv!

Tudna valaki segíteni?

Megosztás:

Sziasztok!

X14XE van valakinek E85-el tapasztalata? Esetleg külön szerelés nélküli ( 50-50% ) tankolás mellet?

Vagy valaki szereltetett be elektronikát, és tisztán E85-el jár, mik a tapasztalatok?

Olyasmi mint fogyasztás, vagy valami probléma előjött e esteleg?

Megosztás:

Sziasztok!

X14XE van valakinek E85-el tapasztalata? Esetleg külön szerelés nélküli ( 50-50% ) tankolás mellet?

Vagy valaki szereltetett be elektronikát, és tisztán E85-el jár, mik a tapasztalatok?

Olyasmi mint fogyasztás, vagy valami probléma előjött e esteleg?

Van külön E85 fórum is ott nyugodtan tudsz kérezni, de állítólag a fogyasztás valamivel megnő, és a nyomaték egy picit csökken

Megosztás:

Nézegettem a kerék méreteket és váltóméreteit és akkor tünt fel, hogy milyen motor típusok annak bent!

A könyv szerint a 185/65 R15 nál a 205/50 R16 a váltóméret a könyv szerint.

Nekem ilyen gumival van szerelve, akkor ezek szerint ez jó!

Munka helyen beszélgettünk ilyen váltóméretket és nem hitték el, hogy ez a váltóméret.

Nah mind1 a lényeg, hogy lehet csak Z..XE-nél van igy és X..XE-nél nem ezér kéne ilyen kezelési könyv!

A motornak elég kevés köze van a gumimérethez. Egyébként utána kell számolni, és akkor kiderül, hogy váltóméret vagy sem. +-2,5%-ot szoktak mondani eltérésként, hogy az belefér a gyárihoz képest.

185/65R15 - 185*0,65*2+15*25,4=621,5mm az átmérő

205/50R16 - 205*0,5*2+16*25,4=611,4mm az átmérő

Az eltérés tehát (621,5-611,4)/621,5=0,016 vagyis 1,6%-al kisebb a 205-ös gumid, tehát belefér. Persze hallottam már olyat, hogy vizsgáztató állomáson megnézték, hogy milyen méretekkel van gyárilag az autó szerelve, és hiába jó a fenti számítás alapján a rajta levő gumi, ha nincs a gyári listában, akkor nem engedték át a műszakin...

Megosztás:

A motornak elég kevés köze van a gumimérethez. Egyébként utána kell számolni, és akkor kiderül, hogy váltóméret vagy sem. +-2,5%-ot szoktak mondani eltérésként, hogy az belefér a gyárihoz képest.

Az eltérés tehát (621,5-611,4)/621,5=0,016 vagyis 1,6%-al kisebb a 205-ös gumid, tehát belefér. Persze hallottam már olyat, hogy vizsgáztató állomáson megnézték, hogy milyen méretekkel van gyárilag az autó szerelve, és hiába jó a fenti számítás alapján a rajta levő gumi, ha nincs a gyári listában, akkor nem engedték át a műszakin...

Hol? Mozaik utca? Róluk el tudom hinni.

Megosztás:

Én is ugyan igy számoltam és tudom, hogy a motornak nincs köze hozzá, de azért is érdekelne az egész, hogy ahhoz a motortípushoz mit ír a könyv /bár gondolom ugyan ezt/

gumi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Opel könyv irja a 16-ost akkor még műszakin is jó nem?

Mondjuk nagyon nem érint mert télen van müszakim.

Megosztás:

Én is ugyan igy számoltam és tudom, hogy a motornak nincs köze hozzá, de azért is érdekelne az egész, hogy ahhoz a motortípushoz mit ír a könyv /bár gondolom ugyan ezt/

Opel könyv irja a 16-ost akkor még műszakin is jó nem?

Mondjuk nagyon nem érint mert télen van müszakim.

vki megint feltalálta a frankót opeléknál...185/66 R15...ha valaki látott már ilyent az szóljon :)

Megosztás:

vki megint feltalálta a frankót opeléknál...185/66 R15...ha valaki látott már ilyent az szóljon :)

Nekem már fel se tűnik, csomó ilyen hiba van a fordításban. De ez nemis újkeletű dolog, már a Kadettem kézikönyvében is egyik táblázatban egyik motor hiányzott a listából, másik táblázatban a másik, olyan volt, mint amit úgy hánytak össze. Astranal is a kézikönyv azthiszem végig a 82 lovas X20DTL motorhoz automata váltóval emleget mindent, olyan mintha kézivel ez a motor nemis lett volna (valójában meg nemtudom, hogy automatával volt-e egyáltalán, de kézivel biztosan létezik). Aztán egyik helyen X20DTL, másik helyen Y20DTL szerepel motorjelzésként, de persze külön nem említi, hogy létezne mindkettő (mondjuk ez lehet, hogy azért, mert a kézikönyv kiadásakor az Y-os még nem létezett, de akkor se kéne keverni)

Megosztás:

Ez nekem is feltűnt... Egyébként egyszerűen előállítható: a /65-ös gumi futófelületére kell még vulkanizálni egy kis kaucsukot otthon, és már kész is a ballonosabb gumi... :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.